гарбузовий хліб на стартері - ароматний і затишний восени

Нещодавно запечена абсолютно красива хліба: яскравий, ароматний, осінній затишний, і так смачний, що вся родина їсти її як щік і навіть не підозрювала, що це з цільного зерна борошна! Зазвичай я випікаю ціле зерно для себе, решта воліє м'якше хліба, а потім я занурився і їсти!

І все тому, що майже всі рідини в цьому хлібі є солодким, ароматним гарбузовим пюре, вода також трохи, вона поставляється з відтінком. Зрозуміло, ніхто не їсть гарбуза.

р.

Для стартера/купе:

• 10 г. зрілого стартера (рідка або пшениця, якщо ви берете Секова стартер, то візьміть 20 г);
  • 200 грам білого пшеничного борошна (ідеально не завод, тобто не відбілюється);
  • 120 грам води.

У воді добре перемішати сметану, додати борошно, добре перемішати, слід отримати товсту, але в'язкість тесту. Затягніть чашу плівкою і залиште дозрівання при кімнатній температурі. Для Sekowa кладемо опару в тепле місце, де температура становить близько 28-30 градусів. Час дозрівання - 10-12 годин.

Для тестування:

• Всі зрілі опари;
  • 500 грам гарбузового пюре;
  • 100 грам житнього цільного зерна борошна;
  • 400 грам пшеничного цільного зерна борошна;
  • 2 ст.л. гарбуза;
  • 1 ст.л. кунжуту;
  • 1 ст.л. мапи;
  • 1 ст.л. насіння льону;
  • Тексти пісень, а це означає: Горіхи єпара ручних, якщо вам подобається, вони приходять тут, але я не зробив.
  • 50 грам рослинної олії (У мене соняшник з сировини, не дуже ароматний);
  • 50 грам меду;
  • 15 грам солі.

У день перед міксом я очищав гарбуз, виріжте його на шматки і запікав її в духовці, а потім подрібнити її в пюре. Гарний виявився, краплі не оливаються, але її власний сік.

Я був заміс в тісто, Курс дії:

1,1 км Змішайте сметану, гарбузове пюре, борошно і насіння, необхідно отримати досить щільний тісто, не додавати воду ще. Залиште на 15-20 хвилин, щоб білки борошна, висівки і насіння набрякли.

2,2 км Продовжуємо заміс на 2-3 тестовометричних швидкостях, якщо тісто дуже щільний, додайте 20-25 грам води. З водою, будьте обережні, тому що після додавання меду і олії тісто стане набагато м'якше і більш зловживане. Додати мед і сіль.

3. У Коли тісто стає більш еластичним (відносно, адже через гарбуза воно ще залишиться липкою), поступово наносити масло, коли масло повністю перемішують з тісто, вимкніть тісто, вийняти тісто, розкачати м'яч і покласти в чашу змащувати рослинним маслом. Час бродіння становить близько 2,5-3,5 годин, в залежності від температури приміщення (на Зеков це буде швидше, можливо, 1,5 години при кімнатній температурі буде достатньо). Дуже круто, так 3,5 або навіть трохи довше.

4. У Помістіть тісто на стіл посипати борошном, розділіть його на дві частини за допомогою скребка, розкачати в кульки, залишити на 7-10 хвилин, щоб клейковина тесту розслаблялася.

5. Умань Посипати поверхню тесту борошном, перевернути вниз, сформувати овальні або круглі заготовки. Дно кошиків посипають насіння заздалегідь, ставлять в кошики заготовки швом, накривають плівкою або пакетом, щоб поверхня не була погоджена. Обрізка близько 2-2,5 годин (для Зекова 1-1,5 годин в приміщенні), але краще орієнтуватися на самому тісто. Час перед випіканням поверніть на духовку, щоб зігріти з каменем (температурно 240 градусів), якщо випікати під кришкою, то з нею теж.

6. Жнівень Щоб перевірити, чи розсіюється тісто, злегка натискайте пальцем на ньому, якщо це здається повітряним, м'яким, а причіп від пресування не вирівняти дуже швидко - готовий! У відео нижче, є цей пункт, див.

7. Про нас Поверніть тісто з кошика, зробіть надріз і надішайте в духовку, перші 15-20 хвилин випікання паром або під кришкою, потім видаліть пар і закінчуйте ще 15-20 хвилин при 200 градусах.

8. У Чилі готового хліба на грилі, без покриття нічого. Краще чекати, поки він повністю охолоне, інакше м'якоть буде здаватися вологою.

Також смачно: Ірландський содовий хліб з трояндами та журавлиною

Безглютеновий банановий хліб

Кришка цього хліба тонка і ніжна, і вона дуже м'яка, не існує слідів звичайної іржі, властивої цільному хлібі зерна. І він занадто солодкий, сім'я ненавидить його для бункера.

Але для мене це особливий, осінній і дуже красивий хліб, на шматочок якого можна начеркувати зелень, покласти пару шматочків сиру, смачно висушити часниковими сливами і, наприклад, мати сніданок. Або вечеря. Видання

Автор: Олена Железняк

З любов’ю!

Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє дивитися онлайн, завантажити з YouTube безкоштовно відео про відновлення, омолодження особи. Любов для інших і для себе як відчуття високих коливань є важливим чинником.

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

Джерело: www.hlebomoli.ru/blog/tykvennyy-hleb-na-zakvaske