Рецепт ідеального хліба стартера

Бездоганний пухХлібобулочний стартер на основі борошна і води, іноді і інших інгредієнтів, що базується на ферментованій молоці. Хлібний стартер використовується для хлібопекарської хлібобулочної продукції та замінює пресовані пивні дріжджі.

Я не буду писати про корисність стартера, але я кажу, що хліб на ньому, безумовно, ідеально підходить для тіла людини. За умови, що борошно високої якості, звичайно. І багато писати про те, але це досить складна і велика тема.

Мій чоловік випікає хліб, тому що я думаю, що він має талант, він любить тісто і навіть його перший хліб був неймовірно смачним. Все написано тут, на основі нашого досвіду.

Склад:

1. Борошно. Для того, щоб створити перший стартер, бажано мати підвищену борошняну (тип Манітоба) тобто борошно, високий в білку.

2. Вода. Ідеально підходить для використання вуглецевої води, небагатих мінеральними солями.

3. У Інші інгредієнти. Для збільшення бродіння найчастіше використовують йогурт, холодно-пресове оливкове масло, мед, зрілі фрукти або овочі.

Я пишу про те, як ми зробили, що живе більше 3 років:

• 100 г зрілих фруктів (банани, виноградний сік, сливовий пюре і т.д., вибрати з)
  • 200 г армованого сіяного борошна з м'яких сортів пшениці (додатково 380 Вт)
  • 50г вуглецевої води
1,1 км Фрукти (пліси приймають деякі з вище) мити, вирізати і складати в блендері. Подрібніть до отримання однорідного пюре. Складіть всі інгредієнти в окрему чисту миску і добре перемішайте з виделкою. Поставте готове тісто в чашу теплої води (24-26 С).

2,2 км Закрийте чашу харчовою плівкою, щоб тісто не висохне. Помістіть сметану в темному і теплому місці (26-28C). Стійка і точні температури дуже важлива, будьте обережні. Якщо у вас є нормальна піч (і хліб для випічки вимагає нормальної печі, яка нагрівається до 250 С), можна включити лампу і покласти чашу води в духовці. Вода в мисці повинна бути не менше 4 разів більше, ніж тісто і важливо, щоб тісто «запило», тобто під водою.

3. У Після 48 годин тісто буде плавати на поверхню води, що означає, що процес бродіння в тесті знаходиться в передпокої. Якщо сметана не починає блукати, вам доведеться знову почати все.

4. У Ймовірно придумати раніше, потім приступати до наступного етапу.

5. Умань Що ще раз перемішати всі інгредієнти, і відкинути старе тісто «замішувати».

6. Жнівень Якщо сметана почала «живо», потрібно почати годівлі і робити її кожні 24 години.

Харчування:

Зважте 100г вашого сметани, 100г просіяного борошна і 50г звичайної питної води. Залийте воду в чашу, додайте сметану і перемішайте з вінком до отримання однорідної маси. Додаємо борошно і заміс для тесту 5-10 хвилин. Складіть тісто на скляну чисту баночку, з прокрученою кришкою, і помістіть в теплі (24-26C) темне місце протягом 24 годин. Повторити 24 години.

Баночка повинна бути вузьким і чистим.

Важливо запліднити кожні 24 години на тиждень і контролювати процес дозрівання, використовуючи завжди однакову кількість борошна і води.

Буває, що висока вологість повітря і тип борошна може вплинути на консистенцію тесту. Це буде занадто рідка або занадто щільна. У першу чергу вам буде складно зрозуміти, що потрібно залишити, але з часом ви навчитеся відчувати його.

В той же час слідувати пропорціями в рецептурі.

Що робити з рештою тесту?

Якщо ви хочете відкинути, ви можете використовувати млинці і млинці для випічки. Ми не випікаємо хліб на перший тиждень до сметани. Чим частіше ви годуєте, тим краще буде працювати і краще буде ваш хліб. У нашому досвіді нам необхідно подавати два-три дні. Випікати хліб, якщо це можливо.

Чи зникне цей кислий аромат знежириться від сметани?

Так, зникне час і з'явиться приємне, з невеликою кислинкою.

Що робити, якщо сметана повільно дозріває?

Можна додати 1/2 ч.л. акації меду в час годування. Це підвищить процес бродіння.

Як зберігати зрілу готову ногу?

1,1 км У скляній банці з прокрученою кришкою при кімнатній температурі;

2,2 км Якщо ви хочете залишити на тиждень. Після запліднення залишок слід стояти при кімнатній температурі протягом 2 годин, а потім можна покласти його в холодильник на тиждень. Більше

3. У Перед подачею необхідно вийти з холодильника і залишити на 2 години при кімнатній температурі.

Фото стартера перед подачею

1990Р. 2199Р.

Фото сметани після годування

З любов’ю!

Кредит Елла Мартіно

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання - разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.ellamartino.ru/en/products/hlebnaya-zakvaskalievito-madre