316
Як правильно варити швидкий варення
Недорогий полуниця про те, щоб прибути, тому я буду купувати два ящики одночасно і, нарешті, почати варення. І буду варити до вересня, адже після полуниці підуть абрикоси і персики, потім сливи, потім яблука ...
Я любила цю активність з дитинства, коли я не дуже приготував себе, але тільки допоміг мамі і бабуся. В цьому випадку є природність, ретельність і спокій. І якщо ви варите варення в мідному тазу, я не знаю, чому, але ви відчуваєте себе як справжня леді.
Мама і бабуся завжди варять "довго" варення. Вони переконані, що сироп залишається прозорим і ягоди зберігають форму. Для цього кип'ятять кілька днів - кожен раз тільки доводять до кипіння і залишають наполягати до наступного нагріву. Я люблю його, але в певній точці я думав про інші варіанти.
Перш за все, я завжди любила рідкісні зламані ягоди. Як і бісквітні крихти або м'ясні м'ясні залишені на кістці, вони мають непристойний шарм. І по-друге, коли сезон знаходиться в повному гойдалці і потрібно варити багато фруктів, потім ви також починаєте доглядати за швидкістю. Так я переїхав на швидкий варення.
Ягоди та фрукти
Цей метод найкраще підходить для полуниці, абрикосів і слив. Не поганий з персиками і нектарини. Залежно від обсягу фруктів, процес займає від 30 хвилин до 1 години. Результатом є товсті гетерогенні варення з дуже яскравим кольором і смаком оригінального виробу. Необхідні інгредієнти – тільки самі фрукти/ягоди і цукор.
У сортах краще підходять невеликі яскраві апельсинові абрикоси з червоними бочками (вони досить кислі і соковиті, варення від цього). Від санвузлів - чорнослив (темно довгасті сливи з блакитним покриттям, схожі на мороз). Будь-яка полуниця підійде, навіть трохи незрілий.
цукор
Як багато людей, я спробую покласти менше цукру в роті весь час. Але так як мені важливо, щоб воно добре зберігало цілий рік без холодильника, менше 70% ваги фруктів / ягід не можна покласти. Якщо у вас є місткий холодильник або віолончель, можна знизити пропорцію до 50% і 25%.
Посуд.
Крім фруктів і цукру, вам знадобиться посуд для приготування і зберігання резервуарів. Кукурудзяні страви є основним розміром. Чим ширше панно, тим краще. У цьому випадку завдяки тонкому шару і великої площі випаровування варення варять швидше і зберігає максимум кольору і смаку. Якщо у вас є мідний таз, дрібно. Якщо не підходять сталеві та алюмінієві плити.
Зберігайте, на мій погляд, найзручніше в скляних баночках зі звичайними шнеками, які завжди повні в господарстві. За допомогою простої стерилізації будинку вони перетворюються в надійну ємність.
Як варити варення
Спочатку потрібно приготувати плоди. У полуниці - відірвати хвости, в абрикосах і сливах - зняти кісточки і вирізати в половинках або чверть. Трохи надрізні бочки не можна різати, але якщо ви бачите цвіль кудись - видаліть обов'язково.
Приготовлені плоди повинні бути зважені і цукром, що вимірюється по відношенню до них (на свій розсуд 700 г - 1 кг для варення, що зберігається при кімнатній температурі, і 250 - 700 г для варення, що зберігається в холодильнику).
В сковороді діаметром 28-30 см краще варити не більше 3 кг фруктів в часі. І в каструлі менше, відповідно, менше. Якщо всі фрукти не поміщаються в один прийом, краще розділити їх на дві або три порції. В іншому випадку ви будете готувати довгий час, з якого він може перетворювати коричневий і втратити смак і аромат.
Покласти плоди в каструлю, залити половину склянки води і покласти на вогонь. Спочатку на сильному, і коли вода кипить, знизиться до слабких. Покрийте кришкою і варіть близько 10 хвилин. Плід необхідно розташувати і звільнити багато соку. Якщо ні, варіть ще 5-10 хвилин.
Зніміть кришку і посипте цукор. Перемішати і довести до кипіння на середньому вогні. Тепер періодично помішуючи, варення слід варити без кришки. Залежно від кількості фруктів / ягід і товщини шару потрібно від 20 до 40 хвилин. Як приготувати, колір стане більш прозорим, а сироп стане більш прозорим. Це задоволення, щоб подивитися. Спробуйте варення в процесі і, якщо вам подобається, додайте сік лимона.
Щоб перевірити готовність, помістіть в морозильній камері протягом 15 хвилин. Поверніть чайну ложку варення сиропу на холодну каструлю, покладіть її назад в морозильну камеру протягом 30 секунд і зробіть її. Якщо сироп спійманий в впевненому желе і не тече, коли засохнений соус, то він готовий. Вимкніть вогонь.
Стерилізація
Приготувати банки і кришки. За обсягом - від 1 кг фруктів, приготованих 1 кг цукру, виходить приблизно 1,6 л варення. Розмір банок не має значення. Головне, що чохли не пошкоджені і викручуються щільно. Заварити чайник і посипати баночки окропом (примарно всередині і зовні навколо нитки). Складіть кришки в чашу і залийте окропом. Ця процедура далеко від істинної стерилізації в тяжкості, але досить достатньо зберігати домашній варення.
Зберігання
Зварювальні банки повинні бути гарячими. Якщо він охолоне, доведіть його до кипіння знову. Заповнити банки повністю. Потім затягніть кришки. У повному банку майже немає повітря. І через те, що варення охолоджується вже в закритій банці, кришка, здається, буде намальована всередині і виходить дуже надійний замок, який потім відкривається з характерним натисканням. Зберігати його в темряві і як прохолодити місце максимально.
А потім, на прохолодних зимових вечорів, з'ясуйте, змащуйте на бульбах і настій з вершковим маслом, додайте до домашніх пирогів, залийте в кашу або краватку можна стрічку і подаруйте посмішку хорошим людям.
Джерело: www.gastronom.ru