502
Чому потрібно замочити крупи?
Замочування круп і що таке фітинова кислота
У сім'ї ми тільки замочений горох. І тільки так, що він може готувати швидше.
Про замочування злаків, крім рису для виготовлення пілфа, я ніколи не чув.
В Індії, наприклад, рис завжди просочений перед приготуванням.
А квасоля і горох для численних страв можна запліднити на пару днів. У Росії, до речі, завжди залишає тісто для хліба. І я думаю, що якщо ви намагаєтеся, ви завжди можете знайти подібні методи приготування зерна, круп і квасоля в різних кухнях світу.
Російська кухня багата крупами. Рис, гречана каша, пшенична каша, ячмінь, вівсяна, жито.
І це лише неповний список. Вже живемо в США, я спробував кваріу, амарант і дикий рис.
Каша гречана з молоком і цукром була найбільш улюбленою стравою мого дитинства і я зізнаю, я все ще люблю гречку. Пшениця з гарбузом, виготовлена бабусям, отримала почесне місце.
Важко уявити раціон російської людини без злаків на гарнір. І я думаю, що принаймні один раз на день ви їсти злаки, чи це вівсяне для сніданку або рису на вечерю.
Чи знаєте ви, що зернові, зернові, бобові, горохові та навіть горіхи містять фітиальну кислоту, яка запобігає засвоєнню поживних речовин в нашому кишечнику? І що традиційна процедура замочування протягом декількох годин або ночі призначена для деактивації цієї дуже кислоти? Але в наш час, або досить брак цього часу, люди перестали звертати увагу на це.
Чому потрібно замочити крупу?
Фітична кислота кріпиться до вмісту фосфору в крупах, бобових і горіхах і є основною складовою фосфору.
Ця кислота не засвоюється або поглинається організмом. А крім того, вже доведено, що ФК блокує поглинання в кишечнику магнію, кальцію, заліза та цинку. Також заважає поглинання жирів і білків шляхом блокування травних ферментів в шлунку.
Всесвітня організація охорони здоров'я списує Фітинову кислоту #1 як причину анемії. ФК також є однією з причин алергії та чутливості до певної їжі.
Фітаза є ферментом також присутній у крупах, бобових і горіхах. Активується при замоченні, проростанні або ферментованої і декомпозує фітичну кислоту.
Без перерахованих вище традиційних методів приготування, фітальна кислота залишається межею з мінералами і запобігає їх поглинанню в кишечнику, що знижує харчовий вміст їжі і може призвести до дефіциту корисних копалин.
Як замочити зерно?
Сам процес дуже простий. Все, що вам потрібно, є теплим фільтрованим водою, натуральним окислювачем (аппа оцту, лимонний сік, кефір або йогурт) і час. Я завжди намагаюся замочити ввечері.
Спосіб замочування круп:
- Необхідна кількість теплофільтрованої води для повного покриття злаків
- 1 столова ложка натурального окислювача для кожного скла води
Спробуйте уникати пластикових страв. Використовуйте пластик тільки якщо ви знаєте, що він не містить Бісфенол-А.
В середньому займає 12-18 годин для активації ферменту Фітаза.
Дикий рис, білий рис, гречана та пшениця містять найменшу кількість ФК, тому їх можна замочити на 7-9 годин. Коричневий рис, навпаки, містить латуньну оболонку, яка містить більше волокон, а також фітичну кислоту, у порівнянні з білим рисом. Змочіть коричневий рис не менше на ніч.
У висівку також міститься велика кількість ФК. Тому не радимо використовувати їх у всіх без ретельного замочування.
Що потрібно замочити крупи і за який період часу можна прочитати тут.
Промийте крупу після замочування. Не забувайте, що замочують крупи варять швидше.
Також для деактивації анти поживних речовин необхідно замочити квасолю, горох, насіння і горіхи.
Наші предки завжди просочені, розсипані або ферментовані крупи, зерно, горох та квасоля. Ці методи необхідні для належного і повного травлення і засвоєння їжі. Ми, за рахунок зайнятості та відсутності часу, почали забути про цю практику, необхідну для здорового харчування.
Все, що вам потрібно, щоб заздалегідь планувати, що злаки ви будете готувати завтра і замочити його ввечері. Все інше зробить час для вас.
Джерело: Happyandnatural.com/zamachivanie-krupy-i-chto-takoe-fitinovaya-kislota/