Секрет кінної молоді: Вправи Шен

Коли я почув, що за допомогою методу китайських дихальних вправ може вилікувати пацієнта хронічних захворювань, я вважаю неможливим. Але тепер після того, як вилікував себе виразки шлунка, неурастенія і туберкульозу, за допомогою цієї методики я став її прихильником і популяризацією.

В осені 1949 р. я працював у визволеному районі південної провінції Габея. Я був 28 років в той час, але через серйозні хвороби я був настільки тонким, що я зважився тільки 39 кілограмів і навіть не міг ходити. Довгий час багато лікарів китайської та європейської медицини дав мені допомогу, але не було надії на відновлення. Я мав повернутися додому до Баіксського повіту, провінції Хабеї, де, на поради старого селянина, Ван Лю Зу, я почав приймати китайські гімнастики лікування.

, Україна

Ванг Ліу У маленькому приміщенні де була повна тиша. Він продемонстрував мене в якому положенні я повинен сидіти або лежати і як я повинен дихати. Заповнюючи всі свої інструкції протягом декількох 3 місяців, я спокійно відновив від виразок шлунка і туберкульозу. Я ще мала неурастеня, але я відчув набагато краще.

Після цього я почав працювати знову. Всі мої товари були здивовані, що я був так серйозно хворий протягом 7-8 років і раптом відновився швидко. Соон Я був відправлений в Ван Лю Зу, щоб вивчити його метод лікування. Соон Ван Лю Я сказав, що метод дихальних вправ був використаний HaoFei-Wu, який жив в кінці Мінської династії (1645 р. до н.е.). Освоєно цей метод лікування і отримав підтримку Народної влади, перейшов на південну частину провінції Хабеї на практику.

Люди з різними захворюваннями почали приходити до мене. Встановивши точний діагноз захворювання разом з лікарем китайської медицини, приступив до його лікування респіраторною гімнастикою. На сьогоднішній день я лікував 118 пацієнтів з виразками шлунка і 12 дванадцятипалих виразок, 90 відсотків яких відновили.

Наприклад, працівник Медичного інституту Пасдін Вейсі-Жан, який зазнав виразки 12-типу. Однак після двох місяців лікування цим методом він позбавлявся від диспепсії, неактивного туберкульозу легень, гіпертонії, загальної слабкості і деяких інших хронічних захворювань.

Хоча ми не можемо науково повністю пояснити, чому цей метод ефективний при лікуванні захворювань, але на основі досвіду ми можемо сказати, що цей метод лікування встановлюється в рух внутрішніх органів і заспокоює мозок, цей метод включає в себе всі переваги легкої медитації і вправ.

Особливий метод дихання підвищує обмін речовин, що відновлює активність внутрішніх органів і загоює їх недуги. Для популяризації цього методу ми організували семінар, який взяв участь понад 140 лікарів китайської та європейської медицини. Зараз санаторій будується в місті Таншан, де, в першу чергу, завдяки ціні і приголомшливій ефективності даного виду гімнастики, цей метод лікування буде використаний.

Lui Gui-Ren. (Депутаційний директор Baidahe Sanatorium), Китайський журнал для Вересень 1957.

Китайська гімнастика Вправи

Еп. 1 (Натюрморт ще).

Закрийте очі, відкидайте зайві думки. Руки в кулак, великий палець, щоб покрити відпочинок легко. Руки розміщуються на стегнах, випрямляються вільно (без дотику нічого). Язик натискав на небо. Зосередитися на нижній частині живота. Візьміть 50 дихає через ніс (починайте з вільним диханням, після певного часу, переключіть до глибокого дихання). Якщо немає часу, число можна зменшити. Оздоблення класу, покласти мову вниз.

Фізіологічна дія. Поліпшується кровообіг, усувається застій кровообігу, сприяє виведенню організму з вуглекислого газу та кисневого постачання. Усувається дефіцит кисню.

Еп. 2 (для вуха).

З двома пальцями вгору і вниз, масаж вуха, повторення 18 разів. Потім, стискаючи вуха пальмами, пальці наносять на задню частину голови, а індексний палець притискається в середньому 36 разів, звук «Дон-Дон» чутно.

Ця вправа збуджує кору головного мозку, допомагає при шумі в вухах, захищає від глухості, лікує головний біль і запаморочення. Звук "Донг-Донг", захоплюючий один район в оксіпітальній області, збуджує інші райони кори.

Еп. 3 (для зубів).

Концентрувати думки, злегка вдарив нижню щелепу зубами на верхній 36 раз, не допускаючи міцних ударів. Ця вправа зміцнює зуби добре.

Еп. 4 (для мови).

Язик обертається в порожнині 18-20 разів в кожному напрямку, слина повинна бути опуклою.

Еп. 5 (Оральна порожнина).

Закрийте рот, збираючи слину, промийте 38 разів, після чого слину проковтають в три скипи. Коли набрякає, необхідно психічно зробити слину йти до дна живота. З тривалим навчанням, це буде супроводжуватися звуком.

Ця вправа захищає від гіркоту в роті, сірості мови, вилікує біль в горлі, зволожує слину шлунка і кишечника, тим самим допомагаючи травлення.

Оп. 6 (Для носа).

Спочатку натирають зовнішні сторони великого пальця рук так, щоб вони прогрівалися, після них роблять 18 разів масажем обидві сторони носа.

Ця вправа захищає від загального застуди і покращує кровообіг верхніх дихальних шляхів.

Еп. 7. (Для очей).

Закрийте очі і розслабляйте. Потріть середні суглоби великого пальця один до одного так, щоб вони розігрівалися, а потім зробіть їх 18 мастурних рухів верхніх повік. Потім проводимо 18-кратний масаж брів, але зараз з всієї зовнішньої поверхні великого пальця. Потім з очей закриваємо, робимо рухи очних яблук зліва і вправо 18 разів.

Вправа добре захищає від хвороби очей, покращує зір і заспокоює нервову систему.

Еп. 8. (для обличчя).

Потріть руки, масажуйте обличчя, рухаючи їх вгору і вниз, тільки 36 разів (як при митті), і потрібно доторкнутися як протрудування деталей і пригнічення.

Вправа захищає обличчя від появи зморшок, посилює ефект лицьового нерва, покращує зір і зміцнює зуби.

Еп. 9. (для шиї).

З перехрещеними руками захопити спину шиї, підняти голову, подивіться. Руки намагаються згинати шию вниз, шию для запобігання цього.

Рух здійснюється від 5 до 9 разів.

Покращує кровообіг голови і рух цереброспінальної рідини. Стародавні книги говорять про те, що це вправа допомагає безсонням, запамороченням і плечовим болем.

Еп. 10 (для плечей).

З пальмою лівої руки, здійснюючи праве плече, проводять 18 кругових рухів; аналогічно, з правою рукою.

Вправа покращує кровообіг, заспокоює нервову систему, допомагає при безсонні і запаленнях суглобів.

Еп. 11 (для хребта).

Пальми злегка віджимають у фістах, вигинають руки на ліктях, піднімають на рівень плечей, гойдалки право і залишають 18 разів в кожному напрямку. Ви можете зробити кругові рухи з тілом 10 разів в кожному напрямку.

Підсилює і зміцнює активність внутрішніх органів. Коли спостерігається певне поєднання з диханням, воно покращує пружність легенів, особливо посередньо-нижня секція. Також покращує кровообіг.

Еп. 12. (для спини і попереку).

Прогріваємо долоні висипання, їх проти одного, а потім масажуємо поперечинку 20 разів з кожного боку.

Вправа знімає слабкий біль у спині, заспокоює нервову систему, покращує кровообіг, допомагає добре при захворюваннях статевих органів.

Еп. 13. (для хребта).

З індексом і середнім пальцем кожної руки проводимо обертальний масаж на лівій і правій сторонах хребта 36 разів в кожному напрямку.

Ця вправа захищає від пролапсу прямої кишки, гемороїдальних захворювань статевих органів.

Еп. 14 (для колін).

З двома руками зробіть обертальний масаж кожного коліна 100 разів.

Вправа заспокоює нервову систему, зміцнює ноги, допомагає запобігти запалення суглобів.

Еп. 15. (для нижнього живота).

Зігріваємо долоні потерти їх один до одного для прогрівання, потім масаж живота 100 разів з лівою рукою. Потім знову прогрівайте руки і повторіть масаж своїми руками.

Абдомінальний масаж є дуже важливим, довгостроковим допомагає поглинати їжу.

Еп. 16 (для ніг).

З лівою рукою тримайте сотний масаж середньої частини стопи (поперек) правої ноги, робіть цю вправу і з правою рукою на ліву ногу.

Еп. 17. (для верхнього тулуба).

Сприяє перехресному (швидки тримати один інший). Поверніть верхню частину тіла зліва направо 18 разів, те ж саме в іншому напрямку 18 разів; вдихайте, щоб зробити в початковому положенні.

При регулярній фізичній вправі покращує кровообіг, покращує зовнішній дихання, допомагає при слабких боках спини, захворюваннях печінки і статевих органів.

Єп. 18. ("переважний рух").

Сидіння випрямити ноги, пальцями вгору, ноги разом. З виворітними руками з долонями, досягайте ніг. При вигині, видихлі, вдиханні проводиться при розширюванні, а долоні рук перетворюються всередину. Вправа виконується 36 раз.

Поліпшується загальний кровообіг, зміцнюються серцеві м'язи, знижується надмірне відкладення жиру в черевній порожнині. Збільшення рухливості діафрагми, еластичність легень покращує (особливо при явищі емфіземії).

Еп. 19. ("Погляд на палець").

Сидіння або стоячи. Перший спосіб: голова прямо, ліва або права рука піднімається на рівень обличчя, долоня випрямляється і перевертається до обличчя, середній палець знаходиться на рівні носа в центрі, погляд на неї. Повільно перемістіть руку, не зніміть очі пальця. Витягуйте руки так само повільно. Зробити вправу 5 разів.

Другий спосіб: підняти праву руку (розтягувати) до рівня обличчя, перевернути долоню всередину, дивитися зосереджені на пальцях. Поверніть свою руку повільно вправо, не виймаючи очей, потім підніміть ліву руку праворуч (підніміть разом з правою поворотом зліва, не зніме очі). Подивіться на праву руку і повторіть вправу 5 разів.

Покращує зірку, кровообіг очей і м'язів очей, зменшує дальність в літніх людей.

Еп. 20.

Перший спосіб: люди з поганим здоров'ям можуть тримати на ліжку при захваті, поширити ноги на ширину їх плечей, присідати перед доторкнувшись їх телят, а потім піднятися. Повторити вправу 3-4 рази.

Другий спосіб: вгору, руки простягаються, вздовж тіла, ноги поширюються на ширину плечей, сидять до контакту з телятами. Повторіть його 3-4 рази.

Еп. 21.

Підніміть руки до рівня плеча, вигніть одну ногу (як у грі зоської), опустіть її руками, повторіть кожну ногу 5 разів.

Навчання руху нижніх кінцівок, зміцнює ноги і тренує центр балансу.

Позитивні аспекти даної гімнастики.

Ці вправи не вимагають особливих зусиль і відбуваються за участю невеликої кількості м'язів. Для пацієнтів і літніх людей не підходять різкі рухи з перевантаженням м'язів. З одного боку, вони стимулюють місцеве тренування судин, нервів і м'язів, з іншого боку, решта тіла бере участь в рухах, тому вправа має лікувальну цінність для пацієнтів і скорочує термін їх лікування.

Звичайний курс лікування становить до 90 днів, але в залежності від стану здоров'я лікар сам встановлює курс лікування.

Медична гімнастика на системі Д. Шен.

Цігонг гімнастика різноманітна: вона має спеціальні вправи для конкретного захворювання, є загальні медичні комплекси, є спеціальні вправи для літніх людей або людей, які не мають можливості для здоров'я, щоб негайно почати активну фізичну культуру і спорт. Це ці люди, які рекомендують вправи один з секцій давньокитайської гімнастики, званіСистема здоров'я Шена.й

Китайський лікар Шен відомий як популяризація одного з ефективних систем психофізіологічного регулювання для літніх людей, походження яких загублені в глибині століть. Гімнастика за системою Shen поєднує рух і глибоку концентрацію уваги на вправі, дихальні вправи і масаж. Особливо привабливо для літніх рекомендованих Sheng фут масажу, який відомий великим числом біологічно активних точок.

Ця гімнастика корисно освоїти не тільки похилого віку, але і ослабленого після захворювання, в період відновлення; практично гімнастики за системою Шена не має протипоказань, але страждання від хронічних захворювань все ще бажано звернутися до лікаря.

«Я це: Я сидю після туалету і повільно огляную себе від голови до пальця. У цей час я пам'ятаю зовнішній вигляд моїх батьків, мій минулий, всі приємні речі в житті, заспокоїти на добре, потім за короткий час я зроблю мертвий погляд на шляху буддисти (і все ще подивимося, дивлячись на простір) і почати вправи. Після закінчення занять я знову відпочию, каже доктор Шен.

Доктор Шенн сказав про свою систему: «Я хвилююсь щодня протягом декількох років, і я вірю, що при загоєнні тіла і освіті характеру, рухи вправ мають велике значення. Я також критикую себе в будь-яку ніч під час культивування свого персонажа. й

Впровадження до системи Shen привертає увагу на наступні основні моменти:

1,1 км«Дістраційне мислення» – це бути спокійним, щоб відволікатися від сторонніх думок, так як філософи Тао: «Одно варто принести себе до стану Великого Доброго – не знаючи кінцевої мети, не можна вирішити, незважаючи на те, що ніхто не може бути твердим духом, не будучи твердим духом, не може бути спокійним.» Таким чином, згідно з Шен, "не повинні тримати серце міцно всередині себе - це виключає всі неприємності і продуманість, і думка вільно концентрується в рухах."

2,2 кмПравильне налаштування тіла: голова, хребта і підбори розташовані в одній вертикальній площині.

3. УЗакриття на двох кінцях: рот закривається і зуби злегка торкаються, аус затягується.

4. УРозслабляйте м'язи тіла для спокійного і природного руху.

5. УманьРегулювання дихання: дихання спокійний, повільний, глибоко.

6. ЖнівеньПочати і закінчити відпочивати, сидіти комфортно, спокійно з півзакритими очима, знімаючи всі думки і турботи.

Основні вправи системи Shen.

1,1 км Сидіння в Туреччині, руки, складені на животі, роблять повільно 50 дихання через ніс.

2,2 км У тому ж положенні перемістіть щелепи 36 разів, як при жуванні їжі.

3. У Масаж колін 100 разів з круговими рухами.

4. У Покладіть руки за спиною, на поперековій ділянці і масажуйте поперечинку 100 разів з вгору і вниз рухами.

5. Умань У тому ж положенні масаж наявний спинка 100 разів.

6. Жнівень Масаж бічних частин тіла 100 разів зверху на стегна.

7. Про нас Масаж живота в кругових рухах 20 разів з кожного боку.

8. У Масаж грудей і живота на овальні 20 разів з кожного боку.

9. Навігація М'який масаж на овальні 20 разів з кожного боку.

10. Масаж на середній лінії тіла погладжуванням зверху вниз, від грудей до сходу, з кожного боку 20 разів.

11. Масаж рук бічної поверхні шиї від вуха до хребта 30 разів на кожну сторону.

12. Прикриваємо рухи з лівою рукою правого плеча, а потім з правою рукою лівого плеча, намагаючись досягти площі лопатки 20 разів з кожного боку.

13.00 р. Масаж чола, віскі, що з правою рукою зліва, зліва від ліворуч, 20 разів з кожного боку.

14. З підставою долоні правої руки масажують область правого ока, потім масажують область лівого ока з підставою лівої долоні, 20 разів з кожного боку.

15. 10 разів масажувати ніс зверху вниз на дно руками.

16. Рухи масажу обличчя від верхньої до нижньої 10 разів.

17.00 р. З подушками великого пальця, масажем храмової області 10 разів.

18 років З обох рук масажуйте коронку 10 разів.

19.00 р. Масаж вушної області переднього і назад одночасно по обидва боки 10 разів.

20. Натисніть долоні до вух і по спаданню індексного пальця від середньої 20 разів масажем спини голови.

21. Позбавлення руки вперед по ширині і висоті плечей з долонями всередину, після чого згинається на ліктях з одночасним стисненням фістців, 10 разів.

22. Підніміть руки вгору, а потім зробіть обертальні рухи руками 10 разів назовні, проціджуючи пальцями, і всередину, проціджуючи пальцями.

23. Сколите руки в кулак і, не згинаючи на ліктях, підніміть і опустіть руки 10 разів.

24. Продовжити руки вперед по ширині плечей з долонями вгору, потім вигинати на ліктях на себе і знову неприпустимо, 10 разів поширюється на сторони і знову зменшити.

25. Руки наклеюються у кулак, покладають на боки на рівні плече, потім піднімають 10 разів і нижню до початкового положення.

26. Набрякають ноги, все тіло прямо. 50 півкваток з рухами рук вперед, до боків і спини, в той час як руки розтягуються і пальці викладають.

27. Ноги разом. Руки на рівні плече, вигин на ліктях, призводять до тіла, а потім поширюємо на боки. При поширенні рук, підйомі на шкарпетки. Повторити 10 разів.

28. Початкова точка однакова. Поставте руки перед вами і відкрийте своїх кулак. Потім 10 разів доводять руки до грудей, займіть свої лікті якомога простіше, віджиміть своїх кулактів, а потім поверніть до оригінального положення.

29. Повторити попередню вправу, але не вжити ліктів назад.

30. Ноги плечі широкі, руки талії широкі. 10 тенти тіла вправо і зліва.

31. Сама стартова точка. Обертання тіла 10 разів в кожному напрямку. Подивіться на кути.

32. Повторіть вправу, але подивіться при обертанні.

33. Початкова позиція така ж, нахили перевороту і назад.

34. Сама стартова точка. 10 глибоких квацій.

35. Сама стартова точка. Повільно піднімати гнуту ногу в коліні, потім, процідуючи стегна, витягніть її вперед, а потім доведіть її до початкового положення. Повторіть його 10 разів.

36.00 Р Ноги разом. По черзі 10 разів взяти ноги біля, обертати в щиколотках суглобів.

37. З прямим тілом і виворітними руками, ходьба з різким розтягуванням ніг.

38. Прогулянка на місці «в іноземному варіанті» з гострим викиданням вперед однакових рук і ніг.

39.00 р. Альтернативні рухи однакових кінцівок в різних напрямках (попередній - спинка руки), 10 разів.

40. Поворотний рух на місці спочатку зліва, потім прямо. Щоб зробити це, рука, навпіл на лікті, підійміть до рівня плечей і прийміть в сторону. Спостерігаючи очі, поверніть голову, торсо і покройте спочатку ногу тієї ж назви, потім навпаки. Повторіть 10 разів кожен спосіб.

41. У спокійному положенні стоячи на розтяжці, виконують 50 рухів дихання.

Система Shen рекомендована для людей похилого віку перед роботою, і перед сном, вона рекомендована сидячи в комфортному положенні і виконувати 50 дихальних рухів, масажувати ноги 50 разів, потім внизу живота, пропрасувати обличчя і груди кілька разів.

Незважаючи на видиму простоту, гімнастика Шен досить ефективна при виконанні. Особливо корисно використовувати вправи цієї гімнастики в поєднанні з самомасажними вправами для різних захворювань, коли продуктивність істотно знижується, але необхідно підтримувати достатню тонус м'язів.

Також ці старовинні вправи, доступні всім, мають чудовий вплив на людей, які страждають гіпертонічною хворобою, захворюваннями серцево-судинної системи, артрозом, виразковою виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, вегетативною судинною дистонією і багатьма іншими захворюваннями. Для цих людей гімнастика вона допоможе прийняти перший крок до регулярних, дозованих фізичних вправ.

Спочатку необхідно виконати тільки першу частину комплексу - в положенні сидячи, а потім, після появи перших позитивних результатів, поступово з'єднують вправи в положенні стоячи. Для отримання більш підготовленого рекомендується відразу ж почати з усього комплексу, але вранці зробити першу частину вправ.

«Амонг радості, смуток, гранат і гнів», – каже доктор Шен, «люди легко знищені.» Ви не можете турбуватися занадто багато. Стародавці правильно сказали: коли горщик з глини знизився, і про нього нічого не пам'ятає. Люди повинні завжди виглядати вперед і вирішувати, що робити далі. й

Продукти, які жінки повинні уникати після 40

Синдром тунелю в ІТ-працівницях: коли «попадають руки»

Спробуйте і ви, шановні читачі, слухайте поради доктора Шен і опануйте вправи, перераховані тут. Якщо ви регулярно практикуєте, то в місяць або два ви будете відчувати себе більш життєрадісним, і, можливо, багато проблем буде вирішуватися швидше, з менш фізичними зусиллями і нервовою енергією. Видання

Джерело: www.zdorovie-vsem.ru/gim-shena.htm