Енн Вігмор – Цілує з харчуванням

704210

У Америці проживала дивовижна жінка, яка може називатися засновником ідеї поїдання пророщених зернових культур і їх пороги - Енн Вігмор. Народився 1909 р. та жив на 85 років. Коли вона впала з раком у віці п'ятдесят і лікарі шкодували, що вона не мала більше двох місяців жити, вона вирішила боротися за її життя самостійно. Після намагання деяких традиційних методів лікування вона побувала статтю про життєздатність рослин, в тому числі крихітні, свіжозварені паростки.

З точки зору сучасного шпаклівки, який, до речі, став відомим - прокинув газову плиту з квартири. Вона почала з'їсти тільки злаки і насіння, а після того, як додано сирі овочі і фрукти.

Він повинен їсти їжу, що природа дає йому - сиру і рослинну.

3610Р. 4200Р.

Термообробка різко погіршує якість будь-якого виробу. Причиною багатьох захворювань є неприродне харчування. Після переживання правди вона розуміла, Anne Wigmore повністю вилікувала себе раком. Після відновлення вона почала пропагувати здорову дієту зі спратами та іншими сирими продуктами.

На сьогоднішній день найбільш активний пропагандист їсти зелені паростки і коктейлі з них – наш співвітчизник, що живе в США – Вікторія Бутенко

Давайте спробуємо зрозуміти, що є причиною цього ефекту від поїдання проростків зерна.

Слід сказати кілька слів про механізм так званого самовиправлення, який відкрив академік А.М. Уголев. Цей механізм ґрунтується на здатності людини (і тварин) включати в роботу травлення свіжих продуктів, які містяться в цій їжі. В результаті процес травлення передбачає ферменти травної системи споживача, а ферменти харчового продукту, ферменти «підвищені» одночасно виконують близько 50%. Зрозуміло, що будь-яке лікування, яке перетворює свіжу їжу в мертвий продукт (зварювання, стейвка, консервування) знищує ферменти цієї їжі, а механізм самозниження не працює.

Що відбувається при проростанні зерна?

Під впливом води активуються речовини в ембріоні і сприяють синтезу ферментів, які розкладаються комплексні речовини в простіші, які необхідні для проростання насіння, щоб побудувати нові тканини. По-перше, ферменти формуються, що перетворюють ендоспермний крохмаль в прості цукру, потім, під дією інших ферментів, запасні білки перетворюються в амінокислоти і тільки на третій день, жири розкладаються на жирні кислоти. Всі біохімічні реакції відбуваються в природних умовах, швидко і гармонійно.

Рослина повинна формувати корінь якомога швидше і закріпити її в грунті, довести листя на поверхню і почати фотосинтез. Процес проростання зазвичай займає всього кілька днів, після чого настає вимірне життя вегетативного рослини.

Рослини – це організми набагато старше тварин, а створення ідеальної імунної системи належить до них. Це проростання насіння, які повинні мати максимальну стійкість до несприятливих факторів навколишнього середовища і руйнівний ефект надлишок вільних радикалів, і це в цей короткий період, що «неприпустимо» кількість антиоксидантних вітамінів синтезується в них. Крім того, проростки рослин деяких видів синтезують певні антиоксиданти. Отже, в рослинах сімейства бобових, основним антиоксидантом є вітамін С, в проростках він становить близько 600 разів більше, ніж в оригінальному сухому насінні. У паростках пшениці кількість вітаміну Е значно збільшується. Згодом при появі кореневої системи починає працювати і з'являються розсади, вміст вітаміну значно знижується. Вважається, що в зелених рослинах вітаміни в середньому 340 разів менше, ніж при проростанні насіння.

Використання проростків в їжі – єдиний випадок, коли в продукті, призначеному для їжі, як синтез ферментів і перетворення складних речовин в простіші. Разом з паростками ми отримуємо комплекс незамінних поживних речовин у найбільш доступній формі, разом з ферментами, які продовжують працювати всередині нас.

Весь комплекс поживних речовин органічно вбудований в живу тканину рослини і знаходиться в збалансованих кількостях і співвідношеннях. Це поєднання корисних властивостей визначає можливість повернення людей до здоров’я.

Це дуже легка їжа. Вважають, що при його поглинанні навантаження з нашого тіла знімається близько 90%.

Оздоровчий ефект не тільки пшеничні проростки. Вирощування насіння деяких інших рослин мають власний специфічний набір поживних речовин і вітамінів, а також слід використовувати для загоєння і профілактики. Надзвичайно корисні паростки льону і молочної пасти, паростки бобових, гречки, гарбуза, кунжуту.

На нашому сайті обов’язкові умови. Ця їжа непаралізована - оскільки вона максимально збагачена всіма речовинами, необхідними для нас виключно за рахунок сил і можливостей природи.

Спроути додають в салати, перші курси, які використовуються як гарнір, його можна додати в будь-яку страву.

Отже, проростання зерна може бути готовим до наступного дня, а в п'ять до семи діб. В одному випадку буде ледь відчутні паростки, в іншому - ніжний зелений ріст. Знаючи це, ви можете відразу виростити кілька партій зерна, щоб ви завжди були його свіжими. Якщо ви відчуваєте проблеми зі здоров'ям, будьте його ожирінням, захворювання шлунково-кишкового тракту, хронічна втома, пов'язана з втратою енергії, загальним закупоркою тіла з різними токсинами і отруйками, які ми споживаємо в надлишку з їжею, повітрям і водою, після чого перед отриманням здійснюється з іншої модної дієти, намагайтеся загострити себе за допомогою ялини, так як Anne Wigmore зробив. Це простий, дешевий і ефективний спосіб відновлення втраченого здоров'я.

Але в тому числі проростені зерна і їх проростки в щоденній дієті, знаючи про безумовні переваги цієї їжі, навіть в цьому випадку не забудьте про почуття пропорції.

Павло Ярушевічій на д-р Енн Вігмор

Енн Вігмор народився в 1909 році в Литві. У 1924 році вона привітала до США і проживала до 85 років. «Др. Енн» – як весь світ називає її, є піонером сирої їжі та творцем концепцій загоєння, лікувальної сирої їжі «Live Food». Програма живої їжі Anne Wigmore заснована на автентичних викладаннях Доктора Анни. Команда Фундації провела навчання в Сполучених Штатах в інститутах, заснованих доктором Анною: Хіппократичний інститут в штаті Флорида, Інститут природної охорони в Пуерто-Ріко, і Центр живої їжі в Швеції.
У середині минулого століття американці литовського походження Енн Вігмор погромив страшну хворобу рак товстої кишки завдяки пшеничного соку та іншої живої їжі. Вона була глибоко відомо, що сучасні варені, смажені, глибоко оброблені продукти харчування і особливо корми для тварин шкідливі для нашого тіла.
«Дійсно або непрямо, Anne Wigmore врятував життя мільйонів людей по всьому світу», пише Вікторія Кулвінська.
Доктор Анн був відомий своєю енергією.
Зберігаючи помітну для всієї відмінної форми, вона завжди буквально ran, не прогулялася, і в той же час скидається тільки 2-3 години на добу. У віці 82, д-р Енн не сиве волосся. Вона загинула у віці 83 у Бостоні під час пожежі в її будинку.
Вона була однією з найсвіжіших людей на планеті в ХХ столітті.
Д-р Енн кладуть все, що вона сказала в практику і практикувала все, що вона навчила інших.
Але більшість всіх, хто знав Анни Вігмор особисто пам'ятають свою доброту і люблячу серце.
Ми любимо наші дорогі доктори Анни з нами. Відчуйте своє серце і душу кожен раз, коли ви п'єте сік пшениці. І пам'ятайте, що здоровий - природний стан людини.

Виняток з книги Енн Вігмора «Проути харчування життя».
Глава 1: Стародавня медицина, сучасне харчування.
Історія використання проростків насіння дивовижна. Спроути були частиною продуктів харчування та медикаментів багатьох десятків народів Сходу та Заходу.

Спроути використовували ще до створення Біблії. В цьому розділі ми будемо говорити про деякі способи поїдання насіння в різних народів, про їх колишню популярність в Америці та Європі.

У стародавніх рукописах це говорить про те, що близько 3000 р. до н.е. китайська регулярно споживала бобинних паростків. імператор, який виправдав в той час в Китаї в його трактуванні на лікарських травах, згадував цілющі властивості проростків. Він стверджує, що пророщені квасолі можуть допомогти в різних випадках - ожиріння м'язових судів, травних і легеневих порушень. «Pen Cao Kang Mu» від Li Shi Zhen – велика робота з китайськими фармакологами кінця XVI ст. (існувала двадцять шість років) також містить інформацію про роль витоків в медицині.

Лі Ши Жен вірив, що вони можуть зменшити запалення, мають проносні властивості, вилікувати краплі і ревматизм, надати шкірі тонкість. Китайські та інші народи Далекого Сходу ще проростають насіння манги, азуки, пшениці, соєвих, ячменю і використовують їх щодня для їжі.

Джон Тобе, у своїй книзі Здорові Ханцеси, пише, що ці довгоживі мешканці гірських регіонів Азії подаються на паростки, щоб вижити довгу холодну зиму. Навесні, коли продукти харчування працюють, а новий урожай ще не дозріває, паростки служать ханцями як джерело вітамінів, ферментів і енергії.

У Заході у XVIII ст. британський навігатор капітан James Cook вперше переживав антикорозійну (антискурви) дію паростків. Непристойна, викликана відсутністю вітаміну С (аскорбінова кислота), проявляється в першу чергу шляхом зниження стійкості до інфекції і підвищеної кровотечі. У важких випадках хворі страждають від слабкості, схуднути, їх суглоби болючо набрякають, з'являються ясна, виникають пухкі і підшкірні крововиливи. Готуйте і його команда підготували спеціальний напій з паростків квасолі, нагріваючи їх на дуже низькому вогні. В результаті протягом трьох років плавання капітан Кухар не втратив одну людину через це серйозне захворювання. Перед варенням, на більшості суден на довгих рейсах, середня половина екіпажу, що постраждала від скручування. Різні засоби були використані в Британському ВМС, щоб вирішити цю проблему, в тому числі садівництво на палубах суден і зробити непастеризоване пиво.

Однак останніми часто привели до навігаційної помилки, і після того, як було встановлено, що цитрусові фрукти, зокрема лимони, також захищають від пишності, напій з проростків капітана Кука перестала використовуватися. Погроз скурви закріплюється в наступних століттях. Під час Другої світової війни Я, розгорнувся стан здоров’я британських та індійських військ в Месопотамії привернув увагу дослідників, які з часом знайшли простий, але ефективний засіб.

Знаючи, що сушені овочі, фрукти і бобові (беани, горох і т.д.) не рятують від пишності, вони запропонували за допомогою свіжого паростка гороху і квасолею. Так як свіжі овочі або лимони практично не змогли доставити на бойові позиції, паростки довели до себе хороший замінник. Британський лікар Джон Віллшир вирішив експериментально визначити, який засіб для шкіри голови буде більш ефективним і дешевше - лимони або бобові проростки. Проведення експерименту з шістьма пацієнтами в Сербській лікарні. Одна група пацієнтів дала 120 грам свіжого лимонного соку щодня, а інша 120 грам пророслі квасоля. В обох випадках вміст вітаміну С про те ж саме. Після місяця пацієнти, які отримали про розростання, стан покращився більшою мірою, ніж ті, які відвертають лимонний сік. Крім того, лікування з паростками виявилася дешевше.

Наприкінці експерименту, коли всі пацієнти були виділені, доктор Wiltshire рекомендовано вирощені бобові як найпростіший і найбільш економний засіб для розсіяння в області. У 1938 р. загинув кілька тисяч людей з голодування та розсіяння в Індії через збій врожаю та нестачу їжі. У 1940 р. було розроблено так звану програму розростання. За цією програмою 200 000 осіб отримали 30 грамів висушених зернових або бобових двічі на тиждень. Через чотири місяці такого лікування не було записано, і це здавалося б, не має сенсу продовжити програму. Проте, після його припинення захворювання зламали з поновленим вігором і заявили більше тисячі життів протягом п'яти місяців.

У січні 1941 р. було відновлено програму витоку, і в цей час накривав 140 000 осіб. Зінга знову загинув і через чотири місяці було зменшено до нуля. Не тільки робити паростки містять достатню кількість вітаміну С, щоб запобігти розсіянню, вони також поставляють нас з білком, необхідний для підтримки нормального обміну речовин. Під час Першої світової війни доктор Clive McKay Школи харчування Cornell University під керівництвом дослідження альтернативних джерел протеїну. Назад потім багато страхів, що через війну країна не повинна мати достатньо м'яса, птиці, молока та інших білків, як в Європі. Як замінники, д-р Маккай запропонували за допомогою пророщеного насіння зернових і бобових культур, особливо білково-багатих соєвих.

Уряд США запустив кампанію, щоб навчати американців, як виростити і використовувати зернові та бобові культури. Книги на тему були опубліковані в великих числах і розподілених по всій країні. Проте очікувані труднощі з їжею не прийшли, а по 1945 р. практично всі забули про паростки. Популярність паростків істотно зросла пізніше. За словами О. Б. Гестермана та Л. Р. Теубера (до університету Каліфорнія, Девіс), населення Сполучених Штатів почали з'їжджати пророслі насіння більше, ніж вічно. У Каліфорнії споживання паростків збільшило сьомий період між 1970 і 1979 р. Щорічно в каліфорнійських садівниках виробляють понад 4 500 тонн люцерни. Крім того, багато людей, звичайно, вирощують насіння самостійно.

Тепер проростки можна знайти практично в будь-якому супермаркеті. Нещодавно вони використовували навіть у сендвічах відомих динерів. Новий хідний бізнес занурює всюди; деякі фірми виробляють близько 7 тонн продукту щодня і мають щорічний дохід понад півмільйона доларів. На продажу є багато пристроїв та автоматичних пристроїв для проростання насіння, а також спеціальні бюлетені, присвячені проросткам.

З Я почав просувати витоки в Америці і в іншому місці в фіфтингах, багато нових організацій розгубилися для поширення такої інформації. Фундація Енн Вігмор отримує десятки листів кожного тижня, які просять про проростання насіння та спосіб життя на основі концепції «Live Eating». й

У нашому житті вже давно зарекомендували себе «харчування майбутнього». І це не дивно: є кілька продуктів, які так дешеві, легко виготовити і одночасно принести стільки переваг. З досить рясним споживанням ви зможете зберегти молоді, надати своїм клітинам якісне харчування і позбавити їх від шкідливих продуктів, паростків допоможе обмін речовин. У розділі 2 ми досліджуємо, чому паростки так вигідні для нас, і зосередимося на їх поживній цінності.

Головна 2. З сім'ї до зростання харчування для нового покоління
В останні роки популярність паростків постійно зростає, і зараз вони, здається, зможуть надійно оселитися тут. Більше і більше людей дізнаються про харчову цінність і економіку паростків. І вони, як правило, відповідають таким же чином, що багато людей, які взяли участь у моїх лекціях, які повинні запитати при запуску зростаючих проростків. Відповідь очевидна: зараз. Тоді всього за кілька днів ви і ваша сім'я зможе оцінити смак і корисні властивості проростків.

При наявності проростання ємності і насіння оригінального БіоСнацького, будь-якого, незалежно від його способу життя, може виростити паростки. Я сподіваюся, що інформація, що міститься в цій книзі, допоможе вам впоратися з будь-якими проблемами, які можуть виникнути при проходженні. Я навчаю тисячі людей, щоб виростити паростки в домашніх умовах. Ті, хто відвідав Фонд Енн Вігмор в Бостоні, часто дивилися, щоб дізнатися, що вона виходить, що одна людина може виростити так багато витоків, які вони можуть годувати двадцять людей. І скільки часу потрібно! Але вирощувати хоча б деякі свіжі продукти в домашніх умовах також дуже корисні. Живі продукти – паростки, молоді пагони пшениці, свіжі овочі та фрукти – запорука здоров’я та довге та щасливе життя. Вони можуть захистити нас від усіх видів захворювань, зміцнюючи імунітет.

Крім того, живі продукти забезпечують нормальний процес обміну речовин і сприяють підтримці внутрішнього балансу. Біологічні системи, такі як наші тіла, не можуть тривати або навіть вижити на основі синтетичних або оброблених продуктів, які складають більше половини дієти в сучасному Західному світі. Відсутність живих продуктів обіцяє неприємності для багатьох людей, але не потрібно бути однією з них.

Спроути знаходяться у верхній частині цього списку живих продуктів. У цій книзі я описав деякі аспекти благотворного ефекту, який може мати на нашому здоров'ю. Вирощування їх і використання для їжі допомагає нам взяти відповідальність за найважливіші з всіх ресурсів, які ми маємо – людського тіла і його здоров’я. Ви хочете бути серед тисяч людей по всьому світу, які вирощують життєво-виховні паростки?

Процедури, описані в книзі, засновані на особистому досвіді автора та дослідженнях. Порівняння декількох точок зору є ознакою мудрості, не позбавленим волі.

Розділ з книги Вікторія Бутенко «Зелений для життя»

Я дуже захоплюю Д. Енн Вігмор. Коли я замовляє сік пшенигра, я відчуваю, що я знаю його. Сік пшениці дає мені здоров'я. Я отримую свою можливість пити її на місцевому продуктовому магазині Dr. Ann. Завдяки цьому люди по всьому світу можуть пити сік пшеничного трави і насолоджуватися його численні цілющі властивості. Це дивно, як Anne Wigmore продовжує тримати нас здоровими навіть років після її смерті, хоча багато людей ніколи не знали її або навіть чули про неї.

Д-р Енн не тільки виявлений і досліджено великі цілющі якості пшеничного соку, але і описано в деталях, як виростити пшеницю в домашніх умовах в будь-якій області. Вона прийшла до недорогого соковика, щоб зробити цей еліксир життя доступні кожному.

Я оцінив багато відкриттів Д. Анни, які ми використовуємо, якби вони завжди існували. Хто пам'ятає сьогодні, що рафінована сира їжа почала з рецептами Енн Wigmore, як «харчовий сир» і «равний суп»? Вона придумала «алмондове молоко» і «сушені тріщини», «горіховий кат» і «здорові цукерки».

Д-р Енн запровадив нас різноманітними культурами. Вона прийшла з мішкою для павуків. Коли наша родина йде на поїздку, ми беремо насіння з нами, щоб проростити, щоб у нас завжди були свіжі зелені. Д-р Енн назвав вирощені культури, що живуть. Важко уявити, що ця фраза не була використана в цьому сенсі.

Додаток Wigmore відкриває безліч цілющих властивостей змішаної їжі, особливо зелені. В останні роки життя вона проживала практично повністю на їжі, що подрібнюється в блендері, значна частина якої складалася з зелені. Вона помітила, що після шліфування їжі поглинається набагато простіше. «Якщо у мене є яблуко, я кладаю його в блендері замість їжі його в роті — я не хочу витрачати енергію або енергію, яку я маю». Д-р Енн зробив важливий огляд: харчування, що пропускаються через блендер, дав їй відмінне здоров'я і скорочує час сну на два години на ніч. До Анни Вігмор, люди використовували блендери для невеликих цілей, таких як збивання яєць або приготування коктейлів. Сьогодні ми не можемо уявити сиру кухню без потужного блендера.

Д-р Енн Вігмор чітко побачила сильний зв'язок між природним грунтом і здоров'ям людини. Вона почала просувати чистого садівництва і компосту у 60-х роках, коли більшість людей сприймали хімічні добрива як яскраве майбутнє сільського господарства.

Я бачу унікальність Енн Вігмора в її здатності звернути увагу на широкий спектр подій, вивчення життя на планеті в цілому, і застосувати її компетентність до різних аспектів життя. Вона не фахівець в одному полі, як багато людей. Вона поважала висловити свою особисту думку про все, що вона потрапила в контакт з, чи це було кровопостачання, миття кишечника, кріплення, харчові композиції, бактерії, садівництво або питна вода. Завдяки комплексному бачення, вона здатна створити лікувальну систему, яка допомогла тисячі людей.

Доктор Анн був відомий своєю енергією і продуктивністю. Він завжди проявляє щось нове. Зберігаючи помітну для всіх відмінних форм, вона завжди буквально ran, не прогулялася, і в той же час скидається тільки 2 години на добу. У віці 82, Anne Wigmore не мала сірого волосся. Це було настільки неймовірним, що її студенти запрошують дозвіл взяти її волосся на лабораторію для аналізу, щоб побачити, чи було фарбоване. Аналіз показав, що колір волосся був природним. Поруч з поглибленим дослідженням в здоров'я людини, доктор Анн був активістом з питань захисту прав тварин, які боролися проти фторування та хлорування питної води та проти забруднення навколишнього середовища.

Д-р Енн відомий і отримав визнання по всьому світу. Під час моїх поїздок я зустрів людей, які запитують, якщо я почув Д. Анни Вігмор. Про те, як навчає доктора Анни, врятували ще одне життя людини. Я не знаю, що багато життів ця надзвичайна жінка врятувала. Вона була однією з найсвіжіших людей на планеті ХХ століття. Д-р Енн кладуть все, що вона сказала в практику і практикувала все, що вона навчила інших. Але більшість всіх, хто знав Анни Вігмор особисто пам'ятають свою доброту і люблячу серце.

Останні наукові відкриття зарекомендували, що доктор Анн був у більшості своїх прогнозів і рекомендацій. Я вірю, що день прийде, коли медичні студенти навчать написання Енн Wigmore, оскільки вони навчають написання Hippocrates сьогодні.

У 1963 році Енн Вігмор і Вікторас Кулвінськас заснував Хіппократичний інститут здоров'я в Бостоні, де навчають своїх пацієнтів про переваги абсолютно сирої, екологічно чистої дієти. На сьогоднішній день сировинна дієта стала світовим рухом, а Енн і Вікторас вважають її засновниками.

Які живі продукти?

Фундація Енн Вігмор визначає «Живі або сирі продукти як неопаливні корми рослин, які є екологічно чистими». ЇЇ
легко перетравити, багаті ферментами і дуже поживними. До них відносяться зернові та бобові зерна, а також овочі, фрукти, горіхи, бродіння
Продукти харчування, сушені продукти та смачні десерти, такі як фрукти та горіхові торти та фрукти морозиво. ?

Коли ви їсти сирі фрукти або овочі, ви отримаєте повний набір вітамінів, мінералів і ферментів, що містяться в цих продуктах. Немає поживних речовин, які втрачені,
водорозчинні вітаміни і мінерали, як це відбувається в результаті термічної обробки.
Якщо цей продукт вирощується в екологічно чистий спосіб, він не містить хімічних речовин, барвників і консервантів. Одним з найважливіших переваг сирої їжі є те, що легше перетравити, ніж термообробка. Це пов'язано з ферментами, знайденими в сирих продуктах. При нагріванні їжі ферменти деактивуються.
Під час травлення ферменти, що містяться в харчових продуктах, допомагають травним ферментам організму розбити продукти в травні білки. Коли ви їсти більше сирих продуктів, ваш організм не повинен.
Витратити занадто багато енергії на травлення їжі.
В результаті витрачається на інші потреби організму, що робить вас міцними, здоровими і щасливими.

Висихання - найкращий спосіб збереження фруктів і овочів живим. Висихання не означає, що корми будуть оброблятися при високих температурах, оскільки це випадок з приготуванням або консервуванням.
При нагріванні сировини і її внутрішня температура перевищує 48 ° С протягом тривалого часу
На деякий момент його харчова цінність починає відхиляти, особливо для ферментів.
Консервування також порошує водорозчинні вітаміни і мінерали з продуктів харчування, які також знижує їх поживну цінність порівняно з живими продуктами.

«Для їжі, які ви їсти, може бути максимально безпечною і найтоншої медицини, або повільною отрутою. ?
Додаток Wigmore

«Від'єднатися з природою і вашим тілом подбати про відпочинок. Це краса загоєння себе.
- Д-р Енн Вігмор.