Burnout є духовною проблемою

Так, буває: здається, що людина щаслива з роботою, вона зустрічає своїх внутрішніх аспірацій, дозволяє йому реалізувати свої здібності, залишити хороший слід в світі. І за деякий час людина на цій роботі просто горить, дає їй все, що він може. А потім виходить.

І він усвідомлює, що він не хоче нічого більше, нічого не пов'язаного з роботою робить його щасливим. Насолодіться тим, що це занадто пізно, щоб подивитися щось інше, людина продовжує працювати в його нещодавно улюбленому і рясно плідному полі. Поле не змінилося, але плугман вже не те ж, а плоди не однакові, а нерви проходять, і відчайдушність покривається вгору. Професійне вигорання – це те, що вона нещодавно була названа, викладачі, журналісти, музиканти та священики.

Чому це відбувається людям і що робити про це, пояснює священик і психолог Петро Коломицев, декан психологічного факультету Православного інституту св. Івана теолога Російського православного університету. Добре відомо, що людина може втомитися. Товстушка існує в багатьох напрямках: фізичні, інтелектуальні та емоційні. Дуже важливо знати, що людина втомилася не тільки від фізичної праці або психічної активності, але й емоційно: від емоційних переживань.

Уміння людини відчувати сильні почуття не обмежена: вона має ліміт. Коли людина нескінченно перебуває в межі або за його здібностями, він може відчути емоційне вигорання.

Різні люди мають різні емоційні ресурси. Одна людина може випробувати багато емоцій, а інша емоційна насиченість настає дуже швидко, а потім є бажання огородити від ударно зарядженої інформації, щоб зберегти хоча б одну силу. «Я думаю, що це завтра».

Емоції можуть бути руйнівними для людини, а психіки мають свої захисні механізми. Наприклад, зміщення з пам'яті людини тих спогадів, з якими пов'язані занадто багато емоцій.

Коли ці механізми не виходять, є те, що називається емоційним вигоранням. Це часто буває для людей, які допомагають професіоналам, професіїм, які включають постійний контакт з іншими та допомагають їм.

Є два ознаки емоційного вигорання. Першим є байдужість, коли людина не хоче нічого і не реагує на що-небудь, він втрачає емпатію, перестає сприймати чужого болю, навіть стає цинічною. Друга ознака вигорання є дратівливістю, іноді досягаючи вісцерії.

Іноді буває, що людина через емоційну втому не може закінчити звичну телефонну розмову і просто підвісити телефон: «Я не можу!» Тепер уявіть священика, який почув сотні освідчень на день. Ссота різних людей, кожен з яких потребує особливої уваги і розуміння. Дуже важко! Скільки пацієнтів може стати лікар? Як багато клієнтів можуть допомогти психологу підтримувати емпатію? І учитель — скільки учнів може підтримувати емоційний контакт? А люди мистецтва, актори, які не тільки зображують, але живуть кожну роль? На жаль, емоційні поломки у багатьох людей часто призводять до сварок з близькими людьми, до скандалів, до вживання алкогольних напоїв.

Багато людей знайомі з такою державою – коли вони не хочуть бачити, чути, або реагувати на що-небудь, але тільки хочуть закривати очі і підключати вуха. Який раніше знайшов життєвий відгук в серці і давав бажання діяти зараз залишає серце байдужим. Людина відчуває, що має деякий вид «псилізованої нечутливості»: тьмяність і девастація.

Людина страждає від невибагливої апатії для нього, відроджує себе з відсутністю ентузіазму, неуспішно намагається зашкнути себе. Поступово він схиляє до скептицизму та циніки, а його діяльність набуває особливостей формалізму.

Коли людина не хоче ставити з порушенням апатії, враховуючи її безсмертність, він змушує себе робити правильні речі силою волі - це поведінка призводить до екстремальної дратівливості, перетворюючи в хістерію. Наприклад, хворі і літні часто викликають не участь у лікарнях, але роздратування і гнів. В кінці почуття безглуздості своїх зусиль призводить до загальної депресії.

Емоційне вигорання не придумано будь-яким, це реальність нашого життя, неминуче перехоплюючи найбільш турботливих людей.

У зв'язку з вигоранням, люди мають залежність. Спирт, тютюн, секс та інтернет-залежність є неправомірними стратегіями виживання.

Головною помилкою людей, які допомагають професіоналам, є акцент на швидкому і очевидному результаті, на успіхах, прагнення негайно «достатньо до людини». У пацієнта обов'язково поліпшують, клієнт після першої розмови з психологом повинен полетіти від нього на крилах, студентка лосини повинна сяяти, а духовна дитина повинна запалити і застрахувати. І коли це не працює, він емоційно зливає людину, яка інвестувала всю свою силу намагаючись допомогти. Перше, що варто звернути увагу на те, що не варто ставити на безпосередній результат. Щоб дізнатися, що просто бути присутнім в житті страждаючої особи, просто пройти частину його шляху з ним, є багато. Насправді результат може проявлятися тільки в роки, і потрібно бути спокійним про нього. Якщо ми зупинимо очікування негайного результату, ми захистимо себе від емоційного вигорання.

На жаль, радянська освіта інвестувала в багатьох з нас, таких прептивне почуття провини: ми обов’язково даємо всю нашу силу працювати, опікувати на неї, і будь-кому, хто думає інакше, є несвідомою людиною.

У вас є жарт. У зв’язку з цим, один з працівників офісу збирає і йде додому. Наступного дня ситуація повторює себе, на третіх колег не стоять і робить зауваження: Ми знаємо, що кінець робочого дня на шість, але, як ви можете бачити, ми сидимо і працюємо до дев'яти і до десяти. Чому ви так продемонстровані? Для чого він відповів: «Я розумію все, просто я третій день на канікулах... й

Ми не повинні вигорнути на роботу, ми повинні мати можливість піклуватися про себе. Подбайте про себе не себе, але навпаки. Якщо ви летите на літаку, ви пам'ятаєте інструкції: хто повинен носити кисневу маску в першу чергу, коли депресує салон? Дитина? Ні, на себе. Якщо ви покладете маску на дитину, а потім втратите свідомість, дитина не поставить маску на вас. А носити маску на себе, ви збережете дитину, навіть якщо він вже втратив свідомість.

Якщо ми не допоможемо, ми не можемо допомогти іншим. Якщо ми є гістеричними, то як можна заспокоїти іншу людину, принести його до своїх почуттів? Недостатній, виснажений священик або психолог може іноді так «допомагати» людину, яка людина піде і повісить себе. Хронічно втомлена і безсоння мати, незалежно від того, скільки вона любить її дитину, не може нічого падати на нього страшною небезпекою, навіть вдарив йому. Тому, щоб уникнути вигорання, потрібно подбати про себе і знати, наскільки збалансований ви зараз, чи все ще є ресурси, чи не потрібно відпочивати.

Ви повинні працювати з задоволенням. Це не в нашій культурі, і це звучить дивним для нас. Ми використовуємо для роботи з міцністю, «повільненням», «роботою». В ідеалі людина повинна працювати до тих пір, поки він може і до тих пір, поки він хоче. Якщо він хоче більше, ніж він може, це неправильно. І це неправильно, якщо він не хоче. Ідеально підходить для того, як людина «Я можу» і «Я хочу» збігається.

Але ми маємо таке страшне слово: «добрий»! І завжди можуть бути ситуації, пов'язані з силою, аварійними ситуаціями, ситуаціями, з яких ми просто не можемо втекти, щоб дозволити собі відпочинок. Якщо ми відповідальні люди, ми знайдемо силу мобілізувати більше. Але ви повинні знати, що ці сили, як це було, ми позбавляємо від нашого тіла – від тих сил, які піддаються майбутньому. Що таке майбутній кредит зарплати. Отже, після форсунок, має бути деякий відпочинок. Вам необхідно відновити, можливо, навіть зануритися в щось. Тоді навіть сила велич стане радою для нас: ми це робили, нам вдалося це зробити, тепер ми відпочиємо. Але якщо форс-мажор стане нормою для нас, це найкоротший спосіб до психічної лікарні.

священик має свої шляхи боротьби з загрозою вигорання; над усім, це визнання. Навчитися, священик запрошує священика, щоб подивитися його з боку. Психологи також потребують нагляду. священик потребує духовних порад. Тому священики діокестану сповідають священиків не зовсім, як слава. Вони повинні бачити, що він схожий на вівчарство, які помилки він робить, що йому потрібно виправити в собі.

Я хотів би порадувати кожного з них, щоб познайомитися з психологом, але це не завжди реально. У випадках, якщо необхідно звернутися до служби сигналізації. Конфесія і комунія є важливим. Звісно, позаштатний погляд священика і його добрих порад, безумовно, допоможе людині, але коли людина виходить безпосередньо до Бога, до Його надприродної допомоги через Сакраменти Церкви, потім Бог працює дива! Ісус Христос – вірний лікар нашої душі та тіла. Це дає нові сили і розуміння того, як жити.

У нашому храмі приходять і викладачі ВНЗ, викладачів шкіл, викладачів дитячих будинків, медичних працівників, людей мистецтва, психологів. Проблемні проблеми зазвичай асоціюються не з відсутністю пирогів, але при надмірному навантаженні і емоційній втоми. Я просто не розумію: як вони існують, як вони живуть, які не приходять до церкви, не поповнювати свою духовну силу, не запитати про допомогу Бога?

Проблема вигорання не тільки психологічна проблема, але і духовна. Вигортання - плоди гріхів. І в більшості випадків гріх гордості. Наречені породи задуманий. Людина бере на себе занадто багато, не замислюючись про відповідальність за результат своєї роботи. Він очікує успіхів, винагороди, похвали, а коли він не отримує його, він не загрожує емоційного розбиття.

Є ще одна духовна проблема, яка також призводить до вигорання: коли людина намагається важко працювати, щоб висохнути почуття провини. У деяких гріхах, помилки, нерівності присутніх в житті. Здається йому, що своєю роботою він буде антонувати за свою провину; що покарати себе цією роботою він буде вирішувати свої духовні проблеми і отримувати прощення.

Ця помилкова позиція, прихована за передбачуваною гордістю, не веде нас до Бога, але далі відокремлює нас від Його. Багато людей в цьому небезпечному глузді, і це небезпечно, тому що намагатися заробити прощення провини і гріхів на деяких з них лікується і приступна. Ми ніколи не зможемо заробити це прощення. Але Бог дає нам це пробачення вільно, через визнання, і він дає його просто, тому що Він не хоче грішника, щоб пережити. Для того, щоб ви були збережені вірою, і це не від вас, це подарунок Богу: не від творів, що ніхто не повинен похвалитися (Ефесян 2:8-9).

Що стосується нашої роботи, то вона повинна бути завершена. Повність благодатності, яку ми отримуємо від Господа в достатку і який, заливаючи по краю, допомагає іншим.

Яка людина не в небезпеці? Хміль. Якщо тільки через хмелю людина розуміє обмеження своїх повноважень і не буде фіксуватися на безпосередній і високий результат. Він не має ніякої досконалості. Він знає, що Бог дав йому силу, щоб зробити те, що Бог дозволив йому зробити, і він зробить це. Неприємність допоможе йому зупинитися, якщо він займає більше, ніж він може. Правда про те, що батькам святої, це було більше гордості.

Burnout також є проблемою дебеліфе. Він повинен зробити себе, для нього результат дуже важливий. Людина, яка не вірить або уявляє Бога, як нескінченно далекий, змушений зробити все себе, покладатися тільки на свою силу, вірити тільки в себе. А потім, звичайно, легко болить. Тексти пісень, а це означає: Але коли людина довіряє Господа, він знає: Я можу зробити все в Ісуса Христа, який зміцнює мене (Філіпси 4:13). Бог влаштовує все в нашому житті так мудро, що немає неефективності. Наша відмова, наша відмова, може бути наша зустріч з Богом. Якщо ми не отримали результату роботи, ми сподіваємось на те, що завжди є різним результатом, духовним, і це, можливо, набагато важливіше і необхідні для нас, ніж наступний «робочий досягнення». Видання

Петро Коломицев П.С. І пам'ятаємо, просто змінивши вашу свідомість – разом змінюємо світ!

Джерело: www.pravmir.ru/vyigoranie-problema-duhovnaya/