B12 - вітамін проти втоми

Товстушка, слабкість, відсутність енергії, небажання вийти з ліжка вранці - ці симптоми знайомі кожному з нас, і вони особливо виражені взимку, коли дні так короткі, і є мало природного світла. Звичайно, відчуття втомився після довгого робочого дня є абсолютно нормальним, однак, якщо ви не відчуваєте себе відпочивати навіть після повного восьмигодинного сну - це час, щоб думати і піклуватися про здоров'я і харчування. Одна з причин втоми і відсутності енергії може бути відсутністю вітаміну В12 в організмі. Я покажу вам, мої дорогі читачі, як розпізнати дефіцит цього вітаміну, і як поповнювати його запаси.

Чому потрібен B12? B12 - вітамін, який регулює дозрівання еритроцитів, еритроцитів. При достатній кількості вітаміну, червоні кров'яні клітини добре розвиваються і ефективно справляються з основним завданням - доставити кисень до всіх клітин організму. При відсутності В12 порушується нормальний розвиток клітин крові, їх кількість падає, а людина може розвинути анемію. У 1934 р. три американські вчені з Гарвардського виграли Нобелівську премію за своє відкриття Б12, що вони виділяються з печінки емічних собак. З тих пір цей вітамін є головним помічником людства в боротьбі з низьким гемоглобіном.

На додаток до анемії довгостроковий дефіцит вітаміну В12 може призвести до пошкодження нервової системи. З відсутністю В12 порушується нормальне утворення нервових мембран, нервів, які погрожують втрату чутливості рук і ніг, втрату балансу, порушення пам'яті, дезорієнтація в просторі і різкі стрибки в настрої. На жаль, люди часто помітили ці симптоми, коли зміни вже незворотні. B12 дефіцит також може викликати клінічну депресію.

Дослідження показали, що B12 бере участь у формуванні кісток і росту. Особливо важливо для жінок під час менопаузи, в яких гормональні зміни призводять до втрати кісток.

Як ви знаєте, якщо ви відсутні B12? Шановні, будьте обережні, якщо ви помітили такі симптоми у себе або у ваших близьких: хронічна втома, дратівливість, запаморочення, кільце в вухах, сонливість, поганий травлення їжі, головні болі, порушення пам'яті, розлад зору, складність дихання або, як вже згадувалося, анемія. З цими симптомами бажано приймати кров для аналізу і перевірити, чи є недолік B12 в організмі. Якщо вітамін дійсно бракує, потрібно поповнювати запаси за допомогою продуктів, багатих B12, або вітамінними добавками.

Джерела вітаміну В12 Соєві морепродукти і соєві продукти, морські водоростей, дріжджі, горох, квасоля, lentils Туреччина, яйця Octopus, оселедець, мідії, скумбрія, бас Вітамін B12 дефіцит може статися через небалансовану дієту, або при виразках шлунка і гастриті, коли порушується нормальне поглинання вітаміну в шлунково-кишковому тракті. Найбільший запас B12 міститься в продуктах тварин, в першу чергу в яловичині і свинині. Тому, якщо ви, як мені, не їсти м'ясо, то намагайтеся збагачувати свій раціон соєвими продуктами, які також містять цей важливий вітамін для організму. Рекомендований добовий припуск B12 для дітей становить 1,2 - 1,8 мікрограми на добу, для дорослих - 2,4 мкг, а при вагітності і грудному вигодовуванні норма підвищується до 2,8 мкг.

B12 в вітамінних комплексах Якщо тести показують, що ви не отримуєте достатньо вітамінів з їжею, то я можу рекомендувати приймати вітамінні добавки з B12. Тепер багато компаній виробляють B12 в таблетках або капсулах, в зручному дозі, і тільки один таблетку в день досить покрити добовий припуск. Ми приймаємо ці вітаміни для всієї родини. Якщо ви вегетаріанський, обов'язково зверніть увагу на добавки B12, оскільки рослинні продукти не є найнадійнішим джерелом цього вітаміну! Також варто приймати вітаміни, якщо ви активно берете участь у спортивних змаганнях, піддаються високому психічному та психічному стресу, або відновити від травми або хвороби, а також проводити дитину або грудне вигодовування.

Протипоказання до прийому вітамінів В цілому, B12 повністю безпечний, але вітаміни не повинні приймати в разі певних серйозних захворювань, таких як підвищені гемоглобінові або судинні проблеми. І, звичайно, як з будь-якими препаратами, не перевищуйте добову дозу!

Я повністю погоджуюсь з популярним виразом «заборонено озброєним!». Якщо ми знаємо, як не вистачає речовини впливає на наше здоров'я, нам набагато простіше розпізнати цей недолік і зробити його. Після того, як наше тіло є складним механізмом, і ми повинні переконатися, що ми надаємо його всім необхідним. Звичайно, в першу чергу слід бути збалансованою дієтою, але якщо у вас є зайнятий графік, і організм під впливом стресу ви можете допомогти йому вітамінам.

Так, шановні читачі, якщо ви хочете завжди бути здоровими, життєрадісними і енергійними, обов'язково включають B12 в свій раціон!

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook і VKontakte, і ми також в Однокласниках

Джерело: органічник.ru/b12-vitamin-protiv-ustalosti/