Спробуйте життя дитини

Чим складніше для дитини, ніж для дорослого!

Він постійно оцінюється. Він отримує позначки на кожному кроці, не тільки в школі, але і в домашніх умовах. Що б він зробив, хороший хлопчик. Або поганий, поганий хлопчик. Ми завжди дивуємо: добре, поганий, здатний, нездатний? Спробуйте це життя на себе – ми вижити? Саме тому ми всі досягаємо родичів, люблячих, близьких людей: вони не оцінюють, вони приймають нас як ми.

Життя дитини не може перетворюватися в вічний іспит, і ми, батьки, вічні дослідники.Дитина повинна бути прийнята як він, закриваючи свою педагогічну пристрасть, постійне бажання перетворити її на щось інше.

Хвилі освіти люблять хвилі, вони не проходять через психічний канал «Я розумію – я не розумію», але через духовний канал «Я приймаю – я не приймаю». Вони розуміють, що вони приймають з душею. Ви відчуваєте, що ви добре обробляєте, і ви перенесете будь-яку зауваження. Я не люблю тебе, і я не хочу слухати, я завжди готовий боротися. Навіть не досягаючи причин, не можна подолати фільтр оборони. Так, одна людина мовить нас, інші не можуть.

Перед дитиною, як перед кожним чоловіком, величезна кількість інформації. Якщо він розумів, то він був потертий в ньому. Але в своїй душі зводиться невидимий і сильний дам, блокує шлях до річок повідомлень і вимог. Де відкриється шлюз, яку інформацію буде пускати в свідомість?

Все залежить від того, як дитина лікує нас. Якщо ми, батьки, є джерелом натягу, незручності, розголошення, небезпеки, дитина заблокована від нас і не є одним словом наших. Ми любимо радіостанцію, що ніхто не ловить, навіть якщо споживає багато енергії. Не можна знищити дам проти інформації силою, вона тільки зміцнить, це дамб.

Я приймаю сина або дочку, як вони, і тим самим задовольняю свою першу потребу, потребу в безпеці і визнання, потребу в правді. Якщо я відштовхую сина від мене, якщо я дратую його з моїми зауваженнями і репровами, будинок стане небезпечним для нього. З дому, до місця, де вони приймаються безумовно! І втратив вплив на дитину. Він залишить додому з душею, і всі його недоліки будуть тільки збільшуватися, і я залишаюся з моєю благородною фразою - "Я приніс його вгору, навчив його добре". З благородною фразою і почуттям дитини, я залишаю.

Ні, я збираю його, і він працює. Будинок, не будинок. У той час як він вдома, ще сподівається. Я приймаю дитину, як він, і більш страшні його вини, тим більше він повинен бути коханим. Ніщо ще буде вилікувати його. Приймаючи його, я знімаю гніву, через які виникають пророки. Якщо я не приймаю його, якщо його пророки і неправдиві нічого, але ігнорування, дитина ніколи не чує мене. І пішов він, і я пішов з ним.

На жаль, він дуже поганий, мій син. Але я приймаю його як поганий і він отримує краще рано чи пізно. Люди, які приймають його.

Якщо ви дієте в категоріях «Я розумію», «Я не розумію», то де є місце для гарного, любові? Хлопець є відмінним студентом, хлопчик є соціальним працівником, хлопчик чистий; це ясно мені, і кожен розуміє його, і не потрібно мати видатних духовних якостей, щоб любити його - відмінний студент і громадський чоловік. Але ось ще один хлопчик, подвійний, ліза, брудний чоловік; Я не розумію, я віддаю зрозуміти! Але це де добрість, любов, починається геносильність, і тут проявляється культура виховання.

Добре починається з цього пороху, приймання неперевершеного і неприємного у людини. Прийняти неприємний хороший. Це робота душі, все інше не праці.

Він мені любити мене, хто любить мене, як я, хто любить мене. Якщо ви любите жінку, ви готові пробачити її. І не любити - все це дратує, це завжди її несправність, ніякого способу заспокоїти її, поганий.

З книги С. Соловейчика «Педагогіка для всіх»

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: vk.com/wall-44881185_210547?reply=210561