Гори Нейфельд: Я не намагаюся змінити світ, я намагаюся подарувати батькам свою природну інтуїцію.

Відповідальність за те, що ви дійсно повинні бути відповідальними за когось.Навчитися до дитини в любові, навіть якщо він був нашкодом, поділитися з ним небезпекою і розчаруванням, щоб допомогти йому відчувати негативні емоції і сльози ворожості, завжди бути там для нього. Всі ці основи компетентного виховання, відповідно до канадського психолога, одного з головних перекладачів теорії вкладення. Гордон Нейфельд.

Коли ви слухаєте лекції Нейфельда або прочитайте свої книги, ви дивилися – добре, як і раніше просто! У теорії так, і коли мова йде про практику, виникають питання і невпевненість переважає: «і як це зробити, і що краще сказати, і якщо я поламав вкладення. й

У цьому інтерв'ю Гордон Нейфельд прокоментував складні ситуації для батьків:

- Багато мам працюють в Росії. Коли дитина виходить три роки, вони змушені піти на роботу, і дитина відправиться в дитячий садок. Дитина є дуже болючою і не хоче, щоб мати йти. Це стрес для всіх, як мами, так і для дитини. Так як ми розгладимо цю адаптацію?

Перш за все, необхідно пам'ятати, що це аномалій ситуації, щоб змусити дитину в сад. Це суперечить природі дитини, його вкладення і природні потреби його розвитку. У традиційній культурі великопаранти можуть приїхати на допомогу в такій ситуації і подбати про дитину, якщо мама повинна йти до роботи.

до Що робити?

Якщо така ситуація неминуча, і ви хочете зменшити негативний вплив на дитину, перш за все потрібно тримати на зв'язку з ним або допомогти встановити довірливі відносини з людиною, яка подбає про нього. Краще спробувати досягти обох.

Щоб допомогти вашій дитині триматися на зв'язку з вами, важливо працювати з почуттями вашої дитини, наприклад, дозволяючи їм носити щось, що ви зносите (для дівчини це може бути медальйон з вашим фото) або повісити вашу фотографію, де дитина завжди бачить її. Є багато способів допомогти вашій дитині підтримувати це з'єднання. Це може бути сюрприз від вас в рюкзаку або ланцюжок. Це дозволить вашій дитині відчути вашу присутність, коли ви не разом. Всі ці речі ми практикували з нашими близькими роками до цифрової революції. Ви можете отримати безліч варіантів, вам просто потрібно показати маленьку фантазію.

Будь-який, що передбачає запах, слух, дотик, або погляд допомагає вашій дитині триматися на зв'язку з вами.

Друге, що потрібно зробити, щоб «зброджувати» дитину з дорослим, хто подбає про нього, щоб переконатися, що дитина має прикріплення до нього, щоб він був комфортним з ним. Наприклад, десь в італійському селі, дідусь буде виглядати після дитини. І в французькому селі, всі три роки підуть в дитячий садок, адже французи вірять, що культура передається через мову, вони повинні взяти дитину до того, хто знає мову ідеально. Учитель французької дитячої, як це було, виконує роль бабуся, яка не змагається з матір'ю дитини. Всі комунікації будуються на даній неформальній, сімейній основі, що означає, що немає загрози. Діти йдуть там з задоволенням, оскільки це свого роду розширення сім'ї.

Але знову необхідно пам'ятати, що з'єднання дитини необхідно зберегти всі кошти.

І дитина повинна мати почуття інтимності, але також знати, що мама і тато перебування з ними.

Ситуація: батьки розлучаються, батько залишає жити окремо, але хоче підтримувати торкнутися з дитиною. Як зробити це?

Якщо батько хоче зберегти свій зв'язок з дитиною, він не повинен змагатися з матір'ю в першу чергу. Якщо дитина відокремлюється від одного батька, він відокремлюється від інших. В ідеалі відносини, батько і мама не змагаються один з одним. Є багато способів перебування, пов’язаних з життям. Згідно з моделлю, вкладення побудовано на почуттях, таких як симпатія, лояльність, затвердження, любов. Все це в серці відносин. Коли дитина ще дуже молодий, ви можете доторкнутися до нього тільки через зв'язок, і не через формальну сувагу. Формалізована опіка не гарантує нічого, відносини зберігаються тільки через відносини.

Відчуття, коли ви не далекі від дитини, коли ви не даєте дитині вибір про кого він повинен бути з. Повна турбота може бути надана тільки при встановленні батьківсько-часових відносин на основі почуття важливості, прийняття та затвердження. Такий зв'язок об'єднує більше постійної фізичної присутності з дитиною.

Так, побачивши дитину один раз на тиждень у неділю, все ще можна зберегти торкнутися?

Абсолютно! Коли хтось дійсно розуміє вас, ви стаєте близьким до того, що людина, і термін дії триватиме навіть якщо ви не бачили один одного протягом року. Оскільки між вами є підключення. Люди не розуміють, як багато способів бути ближче до іншої людини, і як сильні вкладення можуть бути, навіть якщо людина не навколо! Можна підтримувати зв'язок навіть з покійним людиною, відчути, що він постійно з вами і присутній у вашому житті.

Батьки бояться цього, бо мають досить надфісне розуміння поняття «з'єднання», яке насправді дуже глибоко.

Дитина дає серце мами і тато, він емоційно прив'язаний до обох. Якщо дитина не травмується, він легко зберігає це вкладення. Проблеми починаються, коли мама або тато починає спілкуватися з дитиною, щоб він не був близьким до обох одночасно. Тоді є спліт, який загрожує великою небезпекою. Але можна працювати з будь-яким кейсом. Ми завжди працюємо.

Для дитини потрібно розуміти, що бондіння з батьками є важливою потребою. Ми повинні тримати дитину, і дитина повинна триматися на нас.

753589

Моя мама дізналася про існування сліз родючості і почала застосовувати теорію на практиці. Але зіткнувшись з непорозумінням друзів або родичів, які розглянули її, Як ви сказали, що розриви родючості є нормальними?

Наша культура дійсно несумісна з цим поняттям, навичками та розумінням. Найголовніше пам'ятати про сльози родючості, що діти не повинні стояти самостійно. Вони повинні знати, що є хтось поруч з тим, хто значить їх і почуває себе безпечно.

Коли є хтось, хто готовий до комфорту, дитина не страждає.

Неправильне для дитини подрібнити і скинути сльози родючості і розчарування в самотності. У такій ситуації діти завжди повинні бути в руках когось, хто їх заспокоює. Коли це відбувається, всі розслабляючі, все потрапляє в місце, тому що це так природно, що хтось поруч з вами з комфортом у сльозах.

Для дитини сльози родючості і сльози в тих сльозах завжди повинні йти разом.

Так само йде час, до речі. Деякі батьки використовують їх, в той час як інші вважають їх зловживання дитини.

Це не те, що дитина потребує. У 1998 році Американська асоціація педіатрів затвердила стандартну рекомендацію, що всі батьки використовують цей метод. З одного боку, вони приймали поведінковий підхід, що первинна потреба дитини полягає в тому, щоб з'єднатися з дорослим, і вони були абсолютно правими. Але вони вважали, що шляхом переривання цього з'єднання вони можуть навчити дитину уроку. Однак вони не враховували, що спілкування життєво важливо для дитини, що такі «медони» викликають сильні почуття тривожності і розпаду.

Ці емоції дуже складно для дітей. І це деструктивно до відносин.

І другу причину було те, що багато держав готові передати закон про заборону корпоративної покарання проти дітей. Вони були стурбовані тим, що батьки покарали своїх дітей неконтрольовані, і в той час був величезний рух від батьківського насильства. З метою захисту дітей від батьків. Батькам довелося відправляти своїх дітей до свого приміщення, щоб вони могли відновити і охолоджувати себе замість попадання дитини. Так вони сподіваються на справу з фізичними зловживаннями проти дітей.

У цьому сенсі, надсилання дитини до кімнати краще, ніж пробурити його, так як батько так не може контролювати свої емоції. Однак, якщо використовується час для навчання дитини урок, він створює складні почуття, завдає шкоди зв'язкам між дитиною і батьками.

Відправляючи дитину, дорослі перерву зв'язують з ним.

У минулому в різних культурах, коли відступ був виведений з поселення або визволений з церкви. Але це було застосовано в екстремальних випадках, тільки дорослим і ніколи не дітям. Провокує необхідність захисту дитини. І, на жаль, більшість батьків і експертів не розуміють, що вкладення є критичною потребою, і ми повинні знайти інші способи, щоб покласти наші діти для того, щоб.

Ми не повинні використовувати сепарацію як покарання, так і демонстративний розпад, нехтувати і байдужість.

Батьки часто не розуміють, як звикли до замовлення, як зробити всіх своїх обов'язків: миття посуду, очищення їх кімнати. Як зробити дитину?

Ви не повинні навчати відповідальності. Настає, коли дитина відчуває себе прикріпленим і піклується про когось. Коли дитина дійсно кріпиться до молодшого брата або сестри, він починає доглядати і відповідальність. Дитина може бути повною відповідальною і надмірною турботою, це не проблема. Але не навчити його, вона повинна стати природною. Відповідальність за те, що ви дійсно повинні бути відповідальними за когось. Це те ж саме з їжею. Коли дитина несе відповідальність за годування молодшого муфти, він відмінно вдається на кухні.

Коли це просто побутова люстра, вона не працює.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

до Що про лазність? Навіть дорослі затишні, і навіть діти.

Як правило, вдається емоційний диск дитини. Якщо у дитини є енергія, якщо він емоційно здоровий і благополуччя, якщо він психологічно відпочивав, він, як правило, не ледачий. Нема чого боятися або боротися.

Діти стають мереживними, коли вони підштовхуються до чогось, що проти їх інстинктів, коли вони змушені зробити щось.

Це не вписується в поняття, любов, догляд. У мене є п'ять дуже відповідальних дітей і шість однаково відповідальних онуків, і я ніколи не помітив лазію, боредом або нездатність в них. Дуже відповідальний, і я завжди запитую, щоб трохи розслабитися. Не можна навчатися, це не може бути вимушеним, він виростає з правих відносин.

Ось приклад. Два хлопчики ніколи не зацікавилися приготуванням. Але коли вони почали жити, де їм довелося варити для себе і своїх друзів, вони стали чудовими кухарями. Вони називають своїх мам і просять нові рецепти. Зараз вони дбають про інших, тому інтерес прийшла природно.

Якщо ви хочете зробити 12-річної варити щось для всієї сім'ї, замість того, щоб зробити це, ви можете спробувати щось інше: «Ви так добре на кухні!» або «Ви приїжджаєте з такими цікавими стравами!» Бажаєте провести вечерю у неділю?

Запрошуйте своїх друзів і дізнайтесь, як це зробити. Це красива. Якщо їм подобається, вони будуть креативними. Але коли ви змушені зробити щось, коли це обов'язок, кожен отримує лінь. Коли ви повинні зробити щось, ви не хочете. Якщо ви не повинні зробити щось, бажання відразу виникає. Не можна культивувати бажання зробити щось за допомогою муфти. Це як собаки і коні: ви не йдете проти своїх інстинктів, ви йдете разом з ними. Настоянки проявляються, коли діти беруть відповідальність, догляд, любов, ділитися, роботу. Але все це має стати в контексті здорового та здорового сімейного зв’язку.

- Наступна ситуація. Одного разу батько раптом усвідомлює, що він повинен або дати дитині йти і дати йому незалежну і незалежну, або продовжувати контролювати його так, щоб він не їсти їжу, отримувати хороші сорти, не пропустити занять. Як ви відчуваєте, коли батьки повинні пускати ситуацію і дати дитині бути дорослим?

Ви завжди повинні працювати заздалегідь. Якщо ви чекаєте занадто довго, дитина починає відчувати пригнічений і починає протистояти. Потрібні жінки, які починають переповнювати. Це питання батьківської мудрості. Як довго чекати, перш ніж він повстанці залежить від кожної дитини.

Найвища помилка батьків полягає в тому, що вони думають, що відносини не мають значення.

Але насправді вони дуже важливі. Запрошення дитини до участі у житті батьків, поширення сенсу та цінності є необхідним для відносин. Якщо діти бачать відторгнення або незадоволення в очах батьків, це сильно впливає на них, то болить їх почуття. І це змушує їх йти до своїх однолітків, де вони не готові бути, де вони можуть бути відхилені.

Коли мова йде про незалежне і здатне зробити власні рішення, краще довірити своїх дітей. Тоді ви отримаєте довіру до повернення. Якщо ви спілкуєтеся з дитиною і не довіряєте їх, то є щось неправильно з вашими відносинами. Вам необхідно зв'язатися з Вашою дитиною, довірити і вірити в нього, дати йому можливість зробити свої рішення для обґрунтування вашої довіри. В іншому випадку виникають проблеми.

Ситуація виявилася з контролю і мами, що проживали у дитини. У індексі вона усвідомлює помилки. Але як контролювати себе в момент гнів і пікового подразнення?

Секрет самоконтролю змішаних почуттів. Це, я відчуваю любов, турботу і небажання лякати дитину. Але в той же час, я дуже скинути і хочу, щоб кричати.

Після того, як я знайшов мій змішаний почуття, я можу зробити контроль себе.

Якщо я скажу себе, що я не маю жити у моїй дитині, коли я відчуваю себе втомився, я кричу. Якщо я не скажу, що це не буде працювати, або це буде працювати на короткий період часу.

Розчин полягає в тому, щоб зупинити щітку, приймати деякий час, щоб відчути ваші змішані почуття. Хочу скуштувати, я все одно відчуваю себе любов'ю і турботою про дитину. Ви можете спробувати діяти з цієї позиції, оскільки це позиція більшого самоконтролю, з урахуванням інтересів як дитини, так і батька.

Друга частина цієї проблеми полягає в тому, що я повинен знайти місце, де я можу кричати, кинути або розбити щось.

Багато мам запитують мене, що робити, коли вони сердитися і роздратовані, щоб не вдарити дитину, хоча я дійсно хочу. Я кажу: купити собі дешевий набір і кидати, вдарити, подрібнити. Знайдіть місце, де ви будете самі, і зробите це. Дзвоните до свого друга і розкажіть, як сердитися ви. Позбавити ці негативні емоції, але вони не повинні застосовуватися до дитини. Ми всі необхідні місця, де ми можемо побороти наші почуття, якщо ми не можемо прийти до сліз.

Паранти часто віддають. Не дивно, що ми турбуємось про них, а отже, зберемося. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Є ще один екстремальний, коли мама відчуває безладность, дика втома і вона розгортає сльози. Чи можна робити це з дитиною?

Не показувати сльози за одну просту причину: дитина стає дуже турботою, коли дорослий не контролює себе. Особливо дорослі вони люблять і піклуються про них. Якщо ви лікуєте, якщо сльози перенесли вас у присутності дитини, слід пояснити вашій дитині, що відбувається:

«Я просто потрібно ставити зараз. Все правильно. й

Ви можете самі торкнутися, що означає, що ви приймаєте трохи тривоги від дитини. Якщо ваша дитина бачить вас, але ви не будете боляче. Проблема не розриває, але що дитина бачить батька в центрі їх всесвіту контроль втрати. Після того, як ви поясните, що вам потрібно сліз, він може легко обробляти його.

до Він був написаний матір'ю, яка втратила дитину. Вона скаржала, що вона не віддала досвіду втрати. Що ніхто не сказав їй про те, що вона була любити втратити кохану людину, що це було нормально торкнутися без зупинки, і так далі. Чи означає, що батьки повинні підготувати своїх дітей до майбутніх втрат і говорити про смерть?

Кращий спосіб підготувати дитину до великих втрат, які лежать попереду, щоб скористатися невеликими втратами, які з'являються до нього в повсякденному житті: втрата ведмедика, втрата вихованця, речей, які він прикріплюється до. Для того, щоб дитина мігрувати цю втрату і занурити її.

Ми готуємо дитину для великих.

Для великої втрати чогось або кого-небудь, до якого дитина дуже прикріплюється, дуже важливо підтримувати відчуття з'єднання з чим загублений. Ви любили свого діда, ви подивитеся на нього, дідусь буде дуже раді бачити те, що ви робите зараз, і так далі. Це, ви намагаєтеся тримати бабуся, дядько або тітка, мама або тато близько до дитини. Бо це занадто важко для малюка.Коли дитина відчуває себе безпечною і усвідомлює, що покійна людина все ще може бути близькою до нього або її, він або вона може природним чином відчуватися і змусити втрати. Але важливо не орієнтуватися на участь, не дозволяйте дитині зануритися в грудку з головою, потрібно намагатися торкнутися з відступеним родичем.

Але якщо ви працюєте з невеликими втратами, ви розвиваєте ставлення до великих втрат.

- Ви повинні мати вихованця?

Звичайно, з багатьох причин і не тільки через втрату. Тим не менш, цей фактор слід враховувати, тому що домашні тварини не живуть до тих пір, поки ми робимо. Дитина може бути дуже прикріплена до кролика або свининою, і при виникненні втрати, необхідно дати йому час на грилі. Він повинен знати, що це нормально, що це частина життя. Покажіть йому, що сльози доречні, тому дитина відзначає смерть, сплачує даним коханим. Якщо ви не торкнулися або переживали це втрати, то це нічого не означає.

Можна зробити маленькі обряди. місяць після ваших вихованців, пам'ятайте його. євреї пам'ятають загиблих щороку. Два роки пропускаються, але вони запам'ятовують покійний щороку. Чому? Це дає вам підставу для сумності і сліз для тих, хто любить. Це невід’ємна частина життя. Але в разі людини точки відносин є загибель.

Ваша мама буде залишатися її незалежно від того, чи вона більше не навколо. Відносини зважують смерть.

Коли у вас є якісне розуміння, це не дивно. Ви можете перемішати порожній місце.

Навіть дорослі важко прийняти втрати.

Так, абсолютно. Але набагато важче переживати, ніж смерть. Порушення або розлучення відсутнє у Вашому присутніх, тому психологічно це набагато важче, щоб мати справу. Коли ви втратите когось, що ви довірилися, любили і доглядали за собою, розбій набагато більш психологічно пошкоджує, ніж смерть.

Скільки прихильників теорії вкладення стали з моменту заснування інституту Нейфельд? Чи є у вас будь-які спостереження, які в деяких країнах психічність не дозволяє приймати вашу теорію? Або ж, можливо, інший спосіб навколо?

Я хотів би подумати, що мої книги і теорія змінилися щось, але якщо вони є, це не так багато. Але для людей, які розуміють, що це про те, зміна може бути величезною. Я не думаю, що це може змінити будь-який культурно, оскільки наше суспільство так меркантиль, тому хвилює успіх і гроші, що важко передати ідею, що відносини важливіше.

Але я не намагаюся змінити світ, я намагаюся дати людям свою природну інтуїцію і впевненість. Що я спробую зробити.

Деякі культури більш сумісні з цими ідеями, ніж інші. До недавнього часу японська культура була дуже рідною. Але, на жаль, сьогодні чоловіки займаються бізнесом, вони кріпляться до свого бізнесу і повністю покинутих дітей. Є багато проблем в Японії прямо зараз. Освіта, самогубство і подібність. Що було набагато краще. Це, як правило, відбувається, коли уряд домовився, думаю, краще для дітей і батьків, але це де починаються проблеми. Тож якщо я можу зробити це, я намагаюся зберегти стан з сімейства, але це не просто.

Необхідно залишити освіту дітей своїм батькам, адже держава не дуже підходить для цих цілей.Видання

Переклад інтерв'ю: Дарія Ляліна

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: letidor.ru/psihologiya/a3456-gordon-nyufeld-ya-ne-pytayus-izmenit-mir-ya-pytayus-vernut-roditelyam-ih-prirodnuyu-1-13303.shtml