П'яний командувач, або де ми відчуваємо

Неприпустимо, світ без почуттів буде дезолювати. Люди перетворяться на невибагливі біороботи, які підходять всім логічно. Не може бути симпатія іншим або щасливим для нього. Люди будуть взаємодіяти тільки за принципом «Ви для мене – Я для вас», підійме питання вибору партнера чисто раціонально. Очевидно, щоб жити повноцінним життям, людина повинна відчувати себе і застосовувати логіку.

Отже, в деяких ситуаціях ми не даємо безкоштовної зміни до наших почуттів, тримайте їх під контролем, розуміючи логічно, що прояв почуттів зараз неприпустимо, непрактично. В інших ситуаціях, навпаки, почуття мають набагато більший вплив на нашу поведінку, ніж причина.

Як бути в любові. І є дрібними. Головне, що почуття і раціональна активність знаходяться в певному балансі, індивідуумом для кожної людини, балансувати один одного.

р.

Але це корінь багатьох наших проблем: дуже часто ми не маємо балансу між логікою та емоціями. Почуття не тільки переважають, вони підкорюють наше життя. Сьогодні ми розглянемо це явище більш докладно, намагаємось зрозуміти, чому уявлення про почуття є проблемою, які його причини і як її вирішити.

Таким чином, як ми говорили, людина виступає як в галузі логіки, так і в рію почуттів.

Розглянемо логічну сферу: Це більш-менш об'єктивна. Не так важко розуміти один одного. Зрозуміємо проблему і аргументацію логічно, будучи в діалогі, вони можуть добре приходити до будь-якого об'єктивного висновку. Звісно, це об’єктивність не сто відсотків, оскільки всі наші думки також дещо суб’єктивні, відбитки нашої особистості.

Але головне, що кожен має можливість зрозуміти думки інших, погоджуватися з логікою, визнаючи докази, які він дає, або, навпаки, спростити цю логіку, переконувати співрозмовника права, надати необхідну інформацію про питання, виходячи з розгляду. В результаті люди мають можливість приїхати до договору, щоб прийти до вирішення проблеми, які в основному підходять кожному.

Тепер подивіться на справжнє почуття. Це поле повністю суб'єктивно. Якщо ми спробуємо якось визначити, що ми маємо на увазі сенсорне сприйняття конкретної людини, ми можемо сказати, що це різновид «проектіону» цієї людини на площині нашого особистого світогляду. Так само людина може викликати протилежні почуття у різних людей. Хтось здавалося сердитися і неприємний, а інший скажеш: «Добра людина, можна відразу побачити, хороша людина». Не один, ні інший може пояснити свої почуття.

Якщо два люди говорять про почуття, вони ніколи не прийдуть до будь-якого загального висновку, адже вони мають різні почуття. Ми підкреслюємо, що почуття інших не можуть бути повністю зрозумілими, або навіть значною мірою. Ви не можете відчувати себе таким же чином, він робить, або випробувати їх таким же чином, він робить. І ви не можете вимірювати їх. Так, ми можемо більш-менш зрозуміти дії людини в певній ситуації, його мотивація, але не почуття, адже почуття, на відміну від логічного мислення, є irrational.

Коли ми говоримо, що ми розуміємо почуття іншого, ми помиляємось. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але це може бути, і це часто буває, що людина відчуває абсолютно різні емоції, ніж ми робимо, різного роду почуттів, навіть навпаки.

Зокрема, неможливо зрозуміти біль іншого, адже у кожного є різний больовий поріг, і що цілком толерантний до нас, для іншої може викликати втрату свідомості. Не можна розуміти сприйняття смаку, запаху, звуку іншої людини – «нема друзів за смаком і кольором. й

Крім того, будучи ірраціональним і суб'єктивним, почуття також неприпустимо. Дуже легко сприймати як своїми почуттями, так і своїми почуттями про почуття іншої. Чому? Так, наприклад, говорячи: «Я люблю,» всі поклали в це слово щось своє, розуміння любові. І той, хто ці слова адресовані, природно, розуміє їх по-різному, якось по-своєму. Немає двох людей однакових почуттів.

Коли мова йде про таку складну ситуацію, як любов... Любов може бути розумом як практично протилежні речі. Я не можу без неї. Як мені подобається препарат. Я люблю її. «Я готовий перемістити гори для неї». Я готовий дати їй в цьому, в цьому і в усьому, щоб жертвувати мої інтереси і амбіції, щоб зробити її щасливим. Я люблю її.

Що саме конкретна людина вносить в слово «любля» не зовсім зрозуміло, крім себе (і навіть тоді не завжди). В результаті ми часто зненаходилися, раді-ні, наше бачення почуттів іншого, і це в певній мірі неминуче.

Чому ми оглянемо не тільки іншими, але й своїми почуттями?

По-перше, тому що вони неспроможні. Вони змінюють весь час. Сьогодні ми думаємо одне, завтра ще. Сьогодні ми говоримо про любов, завтра ми говоримо про байдужість і подразнення до тієї ж людини. Так це час розбити? Як ми відчуваємо день після завтрашнього дня? Може бути, старі почуття будуть повертатися... або, можливо, ні.

По-друге, ми розглянули наші почуття, тому що ми хочемо. «О, не складно засвоювати мене, я радий одержувати себе». Ми можемо добре вдатися в собі почуття, які ми бажаємо в певній ситуації, а потім приступаємо не від логіки, але від цих почуттів. І часто ми робимо все, що ми створюємо самі емоції, на волі.

Все сектаріанство побудоване на такому сприйнятті почуттів. Сектори спонукають один одному з їхніми емоціями, їх «особливими» почуттями про світ, про Бога: одна людина розповідає про свої почуття про сенс життя, віру, Креатора і дуже переконливо, про його нереальний світ, в якому живе він.

Таким чином він впливає на свого співака, поступово занурює в нього однакові почуття, однакові погляди світу і себе; далі, побачивши в нього однакові почуття, як і у себе, він вважає це як підтвердження їх "коректності". В результаті всі члени sect впливають один одному, в результаті чого їх хибні ідеї про реальність посилюються, і вони живуть в їх ілюзійному світі, намагаючись вивести всі навколо них в неї.

Найбільш очевидним у світлі цих аргументів є наступні висновки: при вирішенні будь-яких важливих питань – таких як створення і підтримка сім’ї, виховання дітей, вибір життєвих пріоритетів – не можна довіряти тільки почуттям. Життя тільки з почуттями - мертвий кінець. Ми не побачимо реальність.

Для уточнення ми надамо короткі приклади.

1,1 км «Я думаю, що я не гірший, ніж інші. (Нехай слово «дивитись»). Я дійсно відчуваю його. Так, я не можу підтримати це з фактами, логікою, але я не дозволяю нікому сумніватися! (Це, зокрема, є звичайним почуттям сторін в розлучення.)

2,2 км «Я знаю, що я знаю більше в цій конфліктній ситуації, ніж хтось інший, що я правильно оцінює його. Я не можу пояснити це, я не можу довести його, але я відчуваю його, я маю це почуття.

3. У «Я думаю, що у мене є неймовірний талант. Я FEEL, і всі ті, хто не хоче визнати мій талант невірний, хто не бачить, що я геній. Я дуже розчарування, що вони недооцінюють мене.

4. У Людина, яка лікується в психіатричному лікарні, щиро вважає себе Наполеоном. Він не мусить інших, не дай, але дійсно відчуває себе як Наполеон. Він відчуває себе, хоча ніхто не бачить його як Наполеон.

5. Умань Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що я вважаю себе, що я люблю цей чоловік. Я впевнений, що. Чому ви вирішили любити його? - "Я відчуваю це!" Ви любите свою поведінку до тебе? Шукайте, як він лікує тебе! «Що робити з вашої причини?» Я знаю краще про себе, я відчуваю, що я люблю. Тексти пісень, а це означає: І я відчуваю, що він любить мене! "Дякую вам, він не думає, що ви людина, він хоче залишити вас." Тексти пісень, а це означає: Я відчуваю, що він любить мене, що він повернеться до мене. І чекаю на нього. й

Тепер побачимо, як часто виникають сімейні скандали.

Люди, намагаючись вийти з кризової ситуації, починають діяти тільки на своїх почуттях. Кожен намагається накладати свої почуття на інших, які він не може зрозуміти (і не потрібно робити це). Війна починається. Тексти пісень, а це означає: І люди більше не можуть погодитися на що-небудь, тому що немає розуміння, ні з них не може відчувати себе так само, як і інші.

Це зазвичай проблема – вони не покладаються на причину, але на почуттях. Кожен думає про свої почуття «право». Якщо на початковому етапі кварелі логіка ще іноді присутній, то вона вже вимкнена.

Емоції штовхають, але вони не досягають іншого – тому що він просто не знає їх – і це збільшує ще більше. З першого етапу конфлікту людина відразу ж бере участь у другому, третій стадії конфлікту. Звичайно, не потрібно говорити про будь-яке рішення до проблеми сім'ї, що викликало це «воєнне». Навпаки, як і партнери, підходять до наступного етапу конфлікту з ще більшим багажем відступів, репроксів і провин.

Так, безперечно такі почуття призводять до розгортання наслідків.

Небезпечна віра у власні почуття. Наші почуття завжди забарвлені хорошими або злом, немає нейтральних почуттів.

Ми не маємо так багато хороших почуттів – любов, співчуття, патріотизм, вдячність, милий, шанувати. Це в основному все.

Евіл набагато більше – почуття самоімпортажу (хранитель мегаманії), відродження, ненависть, гнів, спрагу за помсти, заздрості, жаді, самосправності, ванності, відчайдушності, страху... і багато інших.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І коли ми не стежимо за дверима нашої душі, зло почуття надходять частіше. Ось як великий поцілунок людської душі (який авторитет в цій галузі визнаний навіть неортодокс-психологами), св. Теофана, пише про це:

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. ворог сидить на боці і відштовхує все під рукою. Він знає, як покривати свої гранати і його фольшиві консолідації з пантомами, щоб, побачивши нічого невизначеного в них, вони думають, однак, що вони є чимось великим. А потім він пішов в гори, і там не було комфорту або сорбу. Це вісник. Це допомагає багато ... вашу причину: не відразу зробити кожну хорошу річ, але щоб обговорити це всебічно заздалегідь. Коли ви починаєте обговорювати, то спектри доброти, з якими ворожий одяг його пропозиції негайно буде розсіювати.

Таким чином, нам потрібна сувенірна візія і самооцінка, так званої субриетії. Собриетія, як говорить Господь, фірма, яка стоїть на двері серця. Суберний погляд на себе і ситуація є основою для прийняття правих рішень, в тому числі в кризовій ситуації. Ми завжди повинні діяти на основі адекватного образу себе.

р.

Давайте подивимося, як діти можуть трансформуватися. Ось дитина, яка грає коня, наприклад: він сміється, як кінь, він ходить на всі чотири, він не відповідає своїй назві... Він дійсно відчуває себе як коня. У той же спосіб дорослий може, відданий від реальності, дайвінг у своїх фантазій, так само як дійсно відчуває себе розумним, щедрим, блискучим... або навпаки, «поганий» і непотрібним. Природно, все це відображено в його діях. На жаль, багато не мають досвіду самооцінки.

Життя з почуттями, людина відкриває двері своїм основним ворогом - гордістю.

Наречена є спотворним виглядом себе, почуття себе, як ви не. Людина фантастика про себе чимось, починає вірити в неї, відчувати себе особливим, «найбільшого». Він більше не тестує свої висновки про власну відчужливість або логічною причиною, порівнявши себе з іншими, або на практиці.

Він довіряє своїх почуттів. Природно, він має ідею, що його любили, не поважати йому, є бажання «загнати все і залишити». Це може, зокрема, викликати розбиття сім'ї.

Якщо людина зумовила логічно, подумала, проаналізувала свої дії, то побачила, що він не був «найбільшим» взагалі, він не знайшов докази цього. Але він живе своїм почуттям, не його причиною, в його придуманому світі неможливо пояснити йому, що він невірний в будь-якому, він просто не буде слухати.

Наречена є прямим приводом егоцентризму і самопізнання. Він є самодостатнім світом. Якщо він хоче знайти доказ свого значення, він може фантазувати; крім того, він може приєднатися до будь-якої групи, в якій кожен підтвердить своє значення (наприклад, стати голкою).

У випадку, якщо сприйняття світу вже спотворюється на край, людина може підтвердити своє значення таким чином, як вчинення злочину, зокрема ріпаку. У той же час, здавалося йому, що це доводить його «холодність». Як ми бачимо, сліпа довіра в ваших почуттях не так нешкідливий, як це здається на перший погляд.

Крім створення ідолів від себе, культивуючи гордість, ми, на основі почуттів, створюємо ідоли від інших людей. Ми надихаємо себе з бажаними почуттями до кого-то, починаємо вірити ці почуття, розкручуємо в них. Нерідко ми помилимося нездоровою залежністю для любові, ідолізує об'єкт нашого вкладення.

Якщо ми проаналізували дії цієї людини, наприклад, що він живе тільки для себе, зловживаючи спирт, чіти, не має наміру будувати сім'ю і т.д., ми розуміємо, що нам не потрібно цих відносин, вони повинні бути розбиті якомога швидше, вони нездорові. Але ми не використовуємо логіку, ми здаємось до почуттів. Навіть якщо це викликає нас страждання (як це часто робить).

У нашому житті є ще одна проблема, пов'язана з поширеністю почуттів. Це обсесивні думки. Наша насильницька емоція, фантазія, можливість запропонувати практично будь-який для себе, наша нездатність до логічно і контролювати наші почуття - це відмінне розведення землі для обсесивних думок, так як ці думки впливають безпосередньо на почуття, викликають нас в першу чергу емоційну відповідь, а не переспокійливе відображення. В результаті, чим більше ми прикріпимо важливість наших емоцій, викликаних обсесивними думками, тим більше ці думки володіють нами.

Прийміть склад.

Як ми знайшли, необхідний баланс між емоціями та логікою, як правило, ми не маємо. Картина, яку ми бачимо в сучасному світі, є універсальним підпорядкуванням почуттів і відключення розуму. Наше життя регулюється почуттями, і ми віримо їх при прийнятті серйозних рішень.

Але через те, що почуття є суб'єктивними, irrational, deceptive і impermanent, невимогливий прихильність до них спотворює наше бачення світу, не дозволяє нам адекватно оцінити різні життєві ситуації, перешкоджає утворенню привидів, самооцінки, сприяє розвитку гордості, концесу, а також нездорової психологічної залежності від інших. Тому наші рішення, засновані на почуттях, часто призводять до мертвого кінця.

Актуальність, що є, домінування почуттів у нашому житті, може бути ілюстрована наступним метафором.

Дійсність не повністю зрозуміла будь-яким з нас. Але ми можемо вивчити його, щоб отримати відчуття його. Для того, щоб знати себе і світ навколо нас, ми використовуємо, серед інших речей, почуття – погляд, слух, дотик і т.д.

Якщо людина має погане бачення, він зношує окуляри, відібрані спеціалістом, точно так, щоб обрівняти бачення на сто відсотків. У келихах він бачить більш чіткі, яскравіше, краще орієнтуватися. Але уявіть, що станеться, якщо людина кладе на другий пункт, то третій, четвертий. Тексти пісень, а це означає: Він більше не бачить себе і що оточення його в реальності, він буде бачити тільки спотворене зображення. Поступово він буде використовуватися для цієї ілюзії, і якщо він завжди зношує таку кількість точок, він буде сприймати реальність так.

У цьому випадку почуття можна порівняти зі склянками. Ми любимо людей, які надягають кілька пар окулярів – ми забули, як ми дивимося і світом по всьому світу, ми бачимо все через призму всіх витрат. Але що ми бачимо, ми розглянемо реальність. Ми вже не помітили, не хочемо помітити величезну безглузду кількість склянок перед очима.

У нашій гордості ми підтверджуємо, що світ саме так, як ми бачимо його. В результаті ви можете жити весь життя, не дивлячись на реальність за цими келихами. Але ми знаємо, що окуляри повинні бути ретельно відібрані, індивідуально, зношують саме ті, які лікар призначає нас.

Але, на жаль, ми не хочемо йти до лікаря, щоб оптика для келихів, але ми хочемо вибрати для себе, щоб побачити реальність, як ми бажаємо, і не як це таке. Що це метафор означає лікар? Перш за все, наші думки. Він може добре "приваблювати" нас - сформувати адекватний вигляд, дивитись світ.

Виникає питання: чому ми живемо не з причинами, а емоціями, чому ми допускаємо почуття до нас? Чому не існує належного балансу між почуттям і мисленням?

Я думаю, що основною причиною є те, що це простіше. Якщо людина відмовляється від почуттів, але з причини, то він повинен постійно подумати. Уважна причина, критично оцінює ситуацію і себе в ній, формуємо і зберігаємо зовнішній вигляд світу і себе, аналізують факти, здатні аргументувати вашу думку, зробити логічні, розумні висновки від дій інших людей.

Можливо, найважчішим і найнеобхіднішим є постійна робота над собою: самоконтролю, субриетії, боротьба з пристрастю - переважаючими емоціями, які шукають нас, а також з тими невидимимими силами, демонами, які «проривають пристрасті ... домінують чоловіка, який мріє, але це власний майстер» (ст. Theophan Recluse). Щоб привести таке життя, звичайно, дуже важко, але гра варто свічки.

І жити в емоційному світі, в якому все контролюється не нами, але наші почуття, від контролю розуму, не потрібно зусиль. Ви просто повинні сліпо довіряти вашим почуттям, і приймати нереальний світ, побудований ними як реальний. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Ця небажання включати логіку, щоб працювати над собою найбільш помітна в кризовій ситуації. Намагаємось втекти травму, ми йдемо в світ наших фантазій. Так, це те, як працює психологічний механізм захисту, а в той час як він необхідний. Але дуже часто цей період затримується, і ми не хочемо вийти з світу фантастики в реальний світ, адже це важко.

І якщо ми не хочемо і не знаємо, як, по-перше, приймати реальність, як це дійсно, по-друге, щоб заспокоїти оцінку себе - що ми дійсно є, по-третє, після аналізу першого і другого, щоб зробити розумне рішення, як жити на (як виходити з психічної кризи), четверто, повільно, але нестійко, день після дня, крок за кроком, щоб реалізувати це рішення, не відсмоктуючись до образу емоцій - якщо ми не знаємо, як це зробити і не хочеться вчитися, то ми не дізнаємося, що є ще, хто щасливий з життям, але з власними емоціями.

У висновку ми будемо цитувати слова Святих Теофанів, коротко покриваючи сутність цієї статті.

«Ви не можете жити без почуттів, але це незаконно давати в почуття. Ми повинні освіжити і загартувати їх з урахуванням і дати їм належний напрямок. Законодавство полягає в тому, щоб тримати серце в руках і піддаватися відчуттям, смакам і інстинктам до важкої критики. Коли він очищається від пристрастей, нехай йому дарувати безкоштовно до серця, але до тих пір, поки пристрасть знаходяться в силі, даючи вільний реін до серця явно засуджує себе на всі неправильні кроки. Робіть це: в першу чергу розглянемо, де можна полоскати, і вводити в ті обставини, зберігаючи себе охоронець від порушень серця, або утримуючи серце в міцних руках. Це необхідно здійснювати, і за допомогою вправ можна досягти повної потужності. й

Що ми бажаємо вам!!!

Автор: Михайло Хасмин