ЛУЧШАЯ ЛЕКЦИЯ О ФЕНОМЕНЕ ЛЮБВИ

Чудова, дуже проста і глибока лекція психолога Alfrid Langle, яка варто слухати, щоб зрозуміти трохи більше про любов.

Любов є великим предметом. Це такий великий предмет, який я маю якийсь сакрий, щоб розповісти про це.

Це тема, яку ми знайомі, але досвід, у нас є дуже різні.

Більшість з нас знають щастя, які можуть бути пов'язані з любов'ю. Але багато з нас також знають страждання, які можуть бути пов'язані з любов'ю. А деякі можуть бути знайомі з відчайом, який може бути пов'язаний з любов'ю. Ви не хочете жити.

Тема любові охоплює багато. Ми знаємо багато напрямків, в яких відбувається любов – любов до батьків, дітей, партнерів, мистецтва, природи, тварин.

Ми знаємо, що любов є центральною темою християнства. Агапа. Любов для вашого сусіда. Яка любов до одного сусіда? Є багато способів любові. Ми можемо, наприклад, мати платонову любов, підкреслюючи нашу дистанцію. Ми можемо відчути себе любов'ю. Ми можемо любити садівників і масохістів, і т.д. Яка різноманітність форм лежить в любові.

І, можливо, багато хто з нас прийшли з цим або цим питанням, яке пов'язане з любов'ю. Що питання я прийшов тут з сьогодні? Чи є все, що я хочу знати ...

Я отримав відвагу говорити про любов, коли я зрозумів, наскільки важко це сьогодні, щоб дійсно дізнатися про любов. Де ми дізнаємося, що любов може бути і як відбувається любов? Як ми знаємо про любов?

Традиційно релігія давала запровадженню до теми любові. І сьогодні здається, що таке впровадження дає телевізор. І ця ситуація, як це було, вона кидає людину на себе. Що він повинен якось відкрити для себе і знайти те, що любов є. І що це важливо в любові?

В цьому, бо людина знаходить себе щось, він заточує своє індивідуальне сприйняття і власний досвід. Але можливо, ми платимо за таку перевагу.

І так як психотерапевтична школа, до якої я належаю (це традиція екзенціальної терапії за спеціальністю Віктор Франкл) має деякий акцент на антропології, на якій вона спирається, на малюнку світу, на якому вона відпочиється, я вирішив сказати кілька думок про цю антропологію.

(Я знову підведе цю фразу): І так як психотерапевтична школа, до якої я належаю малювати на деяких антропологіях, розроблених Франклом, я дасть можливість собі сказати кілька слів про цю антропологію, щоб розглянути наш предмет на основі нього. й

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Хочу почати з коробки, ліжко, де любов лежить.

Любов - це відносини.

Я думаю, що кожен розуміє це. Але це не відносини, але особлива форма відносин. Це набагато більше, ніж просто відносини. Любов - зустріч. Я хочу почати з декількох описів того, що відносини є і що зустріч.

Зв'язки мають підключення. Взаємовідносини виникають, коли я бачу іншу людину. На цій точці я по-іншому. Вважаю ще одну людину. На дуже базовому рівні я маю на увазі, що я не можу просто взяти себе. Я маю на увазі свою поведінку, моє життя іншим. Якщо, наприклад, людина сидить на стільці, я не можу просто сидіти на стільці, тому що вони вже сидять там. Якщо людина стоїть в дверцятах, я не проходжу через двері, якби він не був.

Це всі основні форми відносин. Якщо у двері не було чоловіка, я проходжу по дверцятах по-різному, ніж якщо є одна.

Ми не розуміємо, Я не можу бути. Якщо я бачу людину, я не можу допомогти, але це стосується його. Або якийсь об'єкт, не людина.

Я врахую цей об'єкт у свою поведінку. Це базова форма відносин, які ми знаходимося в природі. І я не можу тут. Ось як я будую відносини, як я жити з ним – це там, де свобода є. Але що ще один чоловік і він є. І коли людина бачить іншу людину, вона повинна входити в відносини.

Але відносини мають ще одну характерну. Не тільки їх непривабливість, але виходить за межі цього, вони мають тривалість, яка ніколи не перестає. Якщо я побачила когось, маю історію відносин. Коли я зустрічаю його знову, я зустрів його один раз. І історія наших відносин залишає відбиток на наших майбутніх відносинах, за формою відносин. Якщо, наприклад, я пішов до школи з кимось, вона буде впливати на всі наші стосунки. І навіть якщо ми дивимося пізніше, історія цього відносин все ще буде присутній в цьому шлюбі.

Це сутність відносин, які ми усвідомлюємо особливо, якщо ми працюємо, наприклад, з пацієнтом, а потім починаємо розвиватися деякі особисті відносини. Дуже складний і складний зв'язок. І як психологи, ми повинні бути дуже обережними, щоб залишатися етичним способом. Оскільки деякі рани та інші серйозні наслідки можуть стати дуже швидко. Оскільки ці терапевт-клієнти, вони залишаються навіть коли ми входимо в різні відносини.

Відносини мають таку характерну, що історія відносин стає невід’ємною частиною відносин, вона зберігається всередині них. Все, що відбулося між нами. Кожна радість, кожен розчаровує, кожна краса, все зберігається в історії відносин. Відстеження про наше спільне існування. Тому дуже важливо підходити до відносин відповідально. Ми не можемо зробити щось. Що ще залишилося.
Зв'язки, які подають через час, люди витрачають один з одним і через неточність.

Ці речі – час і неточність – забезпечити деяке харчування для відносин.

Перша точка, яку я згадував, що люди вводять в стосунки просто, будучи в космосі. Щось ще про цей елемент. Крім того, що відбувається автоматично, є вільний простір. Я можу увійти в цей зв'язок або вставити його з нього.

Я можу потрапити в цей зв'язок, якщо я хочу. І я говорю про себе, і так далі. Але якщо я не хочу мати відносин, то я спробую не мати одного. І закриття. Однак в базовій площині є відносини. Але це відносини, які ми не зволожуємо, ми не культивуємо.

Для того, щоб приховати стосунки, нам потрібен час, час для одного. В цей час ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Вирощування відносин в будь-який час і термін дії. Коли ми закохані, ми хочемо провести час один з одним. Коли ми не встигаємо, любимо.

Час любові - сонце і вода для рослин. Сама річ з інтимою. Інтимація також пов'язана з паливом. Хто хоче будувати відносини з іншими.

Я часто... Що робити про сепарацію - це сприяє любові або похилого віку? Я знайшов найкращу відповідь в донорі, «Сепарація та поділ на любов, як вітер». Як вітер на вогонь. Якщо вогонь невелике, вітер буде ударати його. Якщо він великий, вітер буде ударити його. Чи не так гарна аналогія? Підходить до мого досвіду.
Отже, відносини є основою.

Зустріч - це подія, яка може бути описана в рамках заходу. Оскільки зустрічі завжди відбуваються у відносинах. Тільки де я контактую. Але зустріч має різний характер, ніж відносини. Зустріч є на місці. Про момент. Коли я зустрічаю вас, я бачу тебе як людину.

Я дивую, що ви піклуєтеся про те, що ви доглядаєте. Я кажу, що я прошу. Є деякі зміни того, що є особистим. Це зустріч. Далі ми говоримо про те, що це зустріч закінчується. Відкритість та діалог. Зв'язки персист. Але зміни відносин з кожними зустрічами. Зустрічі впливають на природу відносин.

Хороші відносини виростають з зустрічей. Якщо ми зустрілися один з одним на площині Me і You, якщо ми подивимося на очі – це все живить відносини. Якщо є кілька або немає зустрічей у відносинах, то відносини ослаблені. Якщо це сильний зв'язок, то навіть з невеликою кількістю зустрічей, відносини зберігається.

Відокремлюються роки (повоєнні або інші події) і раптом вони знову зустрічають. Вони відразу знають, що вони мають на увазі іншій людині. Ви можете мати такий досвід, який ви познайомитеся з другом багато років. І, можливо, ви не визнаєте його прямо зараз... але, як тільки ви починаєте говорити, ви відразу знаєте... і скажете, "Погляд, ви так само, як ви звикли бути. й

Зв'язки можуть зберігатися. Але вони не оновлюються без моменту зустрічі.

І я розповім про деякі основи любові, які є в відносинах. І шляхом продовження та поглиблення відносин через нараду.

Тепер я хочу сказати кілька слів про те, що ми маємо особисту любов. Але я хочу побудувати на нашому досвіді.

Яка характеристика любові, яка виходить за межі тільки відносин і зустрічі? Що ми відчуваємо, коли ми любимо?

Перша точка зрозуміла: ми відчуваємо значення. Ми любимо цю людину. Ми відчуваємо, що ця людина означає щось для нас, що наше серце прикріплюється до цієї особи. Що до цього чоловіка кріпиться наше серце. Ми відчуваємо себе пов'язаним з цією особою, що нам належить один одному.

Це стосується не тільки любові до іншої людини, але в цілому любові - і любові до музики, мистецтва, психології. Ми відчуваємо, що нам подобається, ми зацікавлені, ми приваблюємо до неї.

Яка спеціалізація любові – це позитивна емоція. Або висловили у вигляді деяких дій, це почуття.

Що означає відчуття? Що я зроблю щось. І що відбувається мені, коли я відчуваю. Наприклад, коли я слухаю музику і розумію, що музика хоче розповісти мені, що це означає мені. Відчуття, що я можу відкрити і дати щось діяти на мене. Я даю це щось для мене. Я даю музику в мене. Тексти пісень, а це означає: І вразити свою гармонію, моя краса в мене. І я зроблю, що звучать з музичної гармонії в серці.

Для того, щоб відчути своє життя в моєму розпорядженні. Що я даю щось прийти до серця. Так, у відчутті, мій життя починає рухатися, щось рухається у мене. Почуття перемістити мене всередині. Почуття пробуджує життя в мене.

Любов має бути почуттям. Любов повинен бути на цьому рівні, інакше він не любить. Тільки якщо щось доторкнеться до моєї життєвої бази, мій життєвий силу, якщо я можу хвилюватися, що це пробуджує життя в мене, що я пробуджу життя, то це любов.

У любові я відчуваю, що якщо інший людина торкається мене, як якщо він доторкнеться до серця і тягне його. Все не відправляється. Це глибоке прийняття власного життя. Моє життя, яке через цю музику, ця картина, це тварина, і природно, в першу чергу, через іншу людину, все торкається мене так багато, що серце починає стрибати.

Любов – це досвід цінності. Це відмінна музика, і я відчуваю її як щось значення. Досвід цінності пов'язаний з цією емоційністю. Тільки значення, яке можна відчути, є актуальним.

Друга точка, яка описує наш досвід, це момент дотику значення іншої людини до мене, яка переживає резонанс. Почуття глибокого занепокоєння для мене. Це почуття не виникає з певного тиску, який мені потрібно покласти на мене, але він виникає з резонансу, такої милі.

Це найглибше у мене, внутрішнє Тому що я звернувся до певного тебе. Ви доторкнулися мене. Вас цікавить. Це свого роду турбота про себе і своє само, воно відроджує.

Ми пов'язані. Ми не знаємо, як ми починаємо любити. Може бути іноді ви можете почути, або ми сказали, що це самі, якщо ми зустрічаємо когось або любимо когось, вона відчуває себе, як я завжди знаю цю людину. По суті, людина набагато ближче до того, що людина десь в глибині, і відчуває себе пов'язаною з цією особою.

Цей досвід резонансу з іншою особою є глибоким феноменологічним баченням сутності іншої людини. Я бачу тебе. Карлик Jasper колись сказав:

Як і роки йдуть, жінка стає більш красивим, але тільки коханець бачить її.

Пиломатеріали Scheller люблять найвищу форму феноменологічної можливості людини. Він сказав, що ми дивимося в іншому його найвищому рівні. Не тільки що він є, але він може бути, що він все ще гасить. Що спить красу сну. Ми бачимо, що може стати його.

У любові ми бачимо чоловіка у своїй потенційності. Готе мав схоже бачення. Тексти пісень, а це означає: Він каже, що любов змушує нас бачити іншому, не тільки в якому він, але в якому він може бути.

Ми хочемо, щоб ми любили наших дітей, це дає можливість виростити свій потенціал. Ми бачимо, що ця дитина може бути в змозі грати в інструмент, а інший - щасливий, коли він вирішує математичну проблему. Побачимо, що діти гасять. І якщо ми любимо їх, ми хочемо захопити і пробудити ці потенціали.

Я думаю, що ви відчуваєте себе добре, що я роблю вас добре. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Тексти пісень, а це означає: І це відчуває протилежність - вашу близькість до мене, ваша присутність робить мене добре і має благотворний вплив на мій потенціал. Я можу бути більше, і ви можете бути самі.

Найкрасивіша узагальнення цієї точки була зроблена Достоєвським: «Щоб любов бачити людину, як Бог покликаний йому бути». Це означає, що феноменологічно, оскільки це може бути потенційно, з усіма потенційними можливостями, які лежать в ньому.

Що ще відбувається?

Так ми відчуваємо значення і резонанс. І ми також переживаємо третій пункт. Це положення.

Є два позиції, два спеціальні способи відносин в любові. Виходячи з досвіду цінності і резонансу, позиція виникає в мене, рішення, що це добре, що ви.

Поціновувачі, які вражають глибиною радістю. Що це таке. Може бути не все ідеально, але коханець приймає його з його недоліками. І з цієї позиції «хожа, що ви є», коханець хоче підтримувати іншу людину в своєму житті.

Ми хочемо зробити все для іншого, щоб бути хорошим у своєму житті.

І на цій основі є ще одна позиція, інша форма відносин — коханець активний в цій підтримці іншої. Любитель бажає іншого доброго. Він хоче захистити інші від страждань. Він не хоче нічого зла, щоб стати іншим. Він хоче виростити і поліпшити свою якість життя. Він хоче зробити активний внесок в це.

«Я люблю і тому хочу бути». Я зателефоную цій центральній думки про любов в цілому. З любов'ю генеративний, продуктивний. Любов стає основою для спільного майбутнього.

Так що ми відчуваємо любов, ми відчуваємо значення іншої людини, ми відчуваємо резонанс, ми відчуваємо імпульс, щоб зробити іншу людину добре, і любляча людина просто хоче зробити іншу людину добре.

Любов містить момент прийняття рішення. Це також розчин. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Наступний момент, який хоче стати реальністю. Вона хоче жити в землі, в реальності. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Що ми робимо, коли ми любимо? Ми, наприклад, даємо квіти, подарунки, можливо, підготуємо щось для одного. Це форми, в які люблять матеріалізувати. Людина хоче жити іншій людині. Принаймні в деяких частинах.

А в партнерах любов, любов бажає краси. (крім любові до дітей, звичайно).

Любов не хоче залишатися тільки в сні, фантазії. Якщо краса неможлива, то принаймні напишіть вірш:

Любов хоче істини. Вона хоче бути вірною. Любов не переносить кришки, не труси. Коли ми любимо, ми довіряємо іншу людину більш легко.

Останнім моментом є те, що любов хоче майбутнє. Тривалість, збереження.

Вона не хоче завтра, щоб закінчити те, що ми пройшли сьогодні. Я хочу, щоб продовжити.

Любов хоче бути продуктивними і ведмедими фруктами. Що ми робимо все разом, нехай щось виникає. Звичайно, любов хоче мати дітей. Що ми разом і отримуємо знак любові.

Швейцарський психіатр ... приніс любов у зв'язку з турботою.

Любов пов'язаний з тим, що ми можемо зробити щось для іншого, подбати про нього, взяти щось на майбутнє.

Я хочу попросити вас про психологічний фон любові. Чому ми любимо?

Чи ми любимо, що ми знайдемо щось, як нам в іншому? Як ми любимо, навпаки, тому що ми різні, відповідно до дисертації «притягуються»?

Наскільки я знаю, психологія ще не вирішила цю дилему. Для обох цих випадків є значення. Хтось, як це знайомо з нами, ми можемо якось спиратися на це. Це допомагає мені прийняти його і себе краще. Підсилює і зміцнює мене всередині. Є аутоеротичний компонент або якийсь наркотичну складову для любові.

А в любові до протилежного, для відмінного, ми відчуваємо деяке виконання. Імпульс, від різних, деяких зростання.

Цікаве слово в християнстві про це. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Якщо ми беремо цю фразу в оригіналі, це означає: «Любо ваш сусід, для нього так само, як ви. й

Інше на одну сторону іншої, а з іншого, це те ж саме.

Що здається нам бути іншими в основному, глибоко вниз, як мені. Любов для вашого сусіда відкритості. Він вимагає відкритості до себе. Хтось не взяв. Якщо я приймаю себе, я можу прийняти вас, інші. В першу чергу ми думаємо.

Це часто говорить в психотерапії, які ви повинні спочатку любити себе, перш ніж ви навчитеся любити інших.

Це так? Так і ні. Це те ж саме тут. Так, в сенсі, що мені потрібно звернутися до себе, і через цей доступ до себе, він відкриває доступ до іншого. Як я відчуваю себе, тому в довгостроковій перспективі іншим.

Але є і немає. Моя любов до себе починається з любові інших для мене. Інші люди, як мої батьки, які люблять мене, змушує мене любити себе.

Любов починається з тароти і любов до себе розкриється тільки тоді, коли інші любили нас. З любов'ю інших, я можу знайти спосіб, щоб любити себе. Якщо мої батьки люблять мене, то я навчаю, що я люблю любов. А потім питання, я можу любити себе? І з часом я дізнався.

І тому, що мій батьки люблять мене, незалежно від того, що я іноді бачу, я не завжди досконалий, але це робить мене усвідомлення того, що є щось в мене так дорогоцінне, що це варто любити. Це змушує мене любити себе.

І через це самолюбство, через це почуття, що є щось в мене, на глибині, що гідне любові, я отримуючу чутливість до інших. Я можу побачити, що ми можемо любити в іншому.

Щастя в любові означає, що я навчаю, що хтось мене ділиться. Це означає, що хтось хоче бути з ним. Розвиваючі інші повні.

Інший має бажання жити повністю. Якщо я збираюся прийняти це запрошення, і я його згодні, то я дійсно зроблю. А потім любов дійсно стає пристрастю.

Тексти пісень, а це означає: І це робить мене готовим страждати. Хасидична мудрість говорить, що любовник відчуває, що інші болить. Тому що ми любимо, ми відчуваємо, що інший болить.

Так, любов змушує людину приймати страждання. Наприклад, для дітей, для близьких. Тому що я люблю, я не можу просто залишити вас в неприємності, я хочу зробити вас добре, навіть якщо це коштує дорого.

Любов генерує страждання, дуже різноманітні страждання. Це викликає ангуш, який може спалювати серця. З слабкості, з обмеження, ми можемо завдати шкоди один одному. Не захочеться навіть.

Якщо я страждаю, коханка страждає з мною. Насолоджуйтеся любов'ю завжди спільними стражданнями. Я не можу відчувати себе добре, якщо це погано для коханої людини.

Іноді ми можемо постраждати від вогню любові, від цього печіння, довге для єдності, довге до бажання об'єднати, яке ніколи не може бути повністю виконано.

Ми відчуваємо, що ми повністю відокремлені, хоча ми разом.

Постраждаємо від того, що між нами є нерівність. Для всіх резонансних, симпатій, інший не мене, не ідентичний мені. Він не може відповідати мені повністю, він не мене.

Відчувається, думає і відчуває себе по-різному. Тексти пісень, а це означає: І навіть у моїй найпривабливішій любові, я трохи один.

І це іноді може викликати таке стриманість у відносинах. Що людина не може повністю відмовитися від відносин. Тому що інший не ідеальний. Чоловік чекає, можливо, він знайде щось краще. Ну, якщо він не, то ми будемо жити разом. Але вони таємно чекають, тому що там все ще відчувається - добре, ми точно не робимо для одного.

У світі дуже мало людей, які ідеально підходять для одного. Не існує ідеального в житті, тільки в фазі любові.
Кілька слів про падіння любові.

Осіння в любові – залишок рай на землі. Не існує проблеми у фазі любові. Людина в небі і в руках всі сили світу. Він не потребує сну або їжі.

Любов, ми сказали перед тим, є дивець, він бачить істоту іншого. І вони кажуть, що закохуються в любові. Чому?

Я бачу людину, як я хочу бачити його. Я все ще знаю так багато іншого, і я заповнила всі зазори, які знають інші побажання.

Так я вірю в любов з власної ідеї. І це те, що любов такого райського досвіду. Зважаючи на те, що у мене немає тіней.

Так, в любові ми йдемо в першу чергу про нього, про мої фантазії і мої ідеалізації Ми бачимо в інших чарівність, привабливість, еротика. І всі ці коги, на які я можу повісити мої виступи. Тексти пісень, а це означає: Це висить мене в іншому. Навіть об'єкти він доторкнувся до мене, що може призвести до фетішизму.

Я хочу поговорити про красу любові, про відносини цих двох концепцій.

Любов і краса не тільки спрямовані на розмноження, але вони є деякі вирази спільноти і спілкування, які є фундаментально відкритим для виникнення третьої. Але не треба бути дитиною. Це може бути завдання, мистецтво, спільне свято життя.

Краса означає, що фізична поєднується з розумом. У краси ми маємо радість від переживання життєвої сили через корпоративну сенсузну площину. Через це, що ми відчуваємо від іншого.

Але краса має ще одне обличчя. Як Merlo Panty описує. Назвіть, обличчя, що в краси я можу бути об'єктом для іншого.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Щоб отримати цю радість життя з іншого або з іншого, і це теж може означати момент щастя. Але це, безумовно, не найвища форма щастя, якщо не існує рівня особистих відносин.

Чому болить байдужість?

У невідповідності ми турбуємося, що ми заміняємо. Замінний на рівні краси. Це не так, що це стосується іншого, але тільки моя функція. Це робить мене об'єктом. І що я хочу, що хочу, що я хочу, що хочу бути «Я з вами», і стати більшою з вас, вона крихка.

Таким чином, збудувати довіру знову.
Що важливо про любов? Що можна взяти з собою?

Любов вимагає цілісності від нас. Ми бачимо один одного, як ми, так і в партнерській любові може принести її в грунт краси. Я можу випробувати ще один, як він з усіма почуттями. Це найбільш інтенсивна інтимність.

Любов - це ставлення, зустріч, досвід цінності іншого, що звертається до мене, що приносить мені до резонансу. Любов, тому інтимний, належить лише до двох з нас, це не громадський, його місце під вілом шаме.

І все ж ми хочемо, щоб це було можливо в цьому світі. І що вона повинна якось проявляти себе в публіці, жити разом.

Саме тому важливо, щоб ми зрозуміли, що ми маємо відчуття тонкості та цінності, яка пов’язана з любов’ю.

Все в відносинах зберігається. Навіть коли ми розірвали, все, що ми пішли разом, залишається у відносинах. Таким чином, відносини не можуть бути припинені. І якщо той, хто залишив позаду, продовжує любити, він може зберегти цю любов на цій площині. Я відчуваю, що я люблю тебе з любов’ю. Але ви, ймовірно, маєте відчуття, що любов не робить вас добре. Ми не знаємо, що один з нас правий. Можливо, ви не помилитеся.

Але якщо ви думаєте, що ви щасливі з іншим або з іншим (і є можливість тут, що не може бути доступним для всіх), то я хочу в сенсі, в останньому акті любові, щоб дати вам свободу, як вираз моєї любові для вас, щоб залишити вас в нових відносинах, так що ви можете спробувати, відчувати, що добре для вас. Можливо, ви щасливі, можливо, ви не, але це останнє, що я можу зробити для вас.

Тексти пісень, а це означає: І що я можу жити в, що моя любов може жити в, навіть якщо ви вже пішли ви - що я залишаю вас, тому що я люблю тебе, і це означає, що я хочу, щоб ви добре з усім серцем, навіть коли він болить мене.