Альфрід Лонг: Чи любить щастя?

Поговоримо про те, що ми так щасливі: любов.

Не так легко говорити про любов. Людина має багато конфліктних переживань про любов, оскільки це велика, величезна тема. З одного боку, він пов'язаний з великим щастям, але також тягне багато страждань і болю, іноді навіть причина для самогубства.

Важко говорити про цей великий предмет, оскільки є безліч різних форм любові. Наприклад, батьківський, брат-сестра, пологий, гомосексуальний, любов до себе, любов до одного сусіда, любов до мистецтва, для природи, для рослин і тварин.

І, серед інших речей, любов є центральною темою християнства, а саме, agape – любов сусіда. Ми можемо випробувати любов у багатьох різних формах: відстань, platonic, сублімація або тілесне кохання. Любов може бути пов'язаний з різними положеннями, з садизмом, мазохізмом, різними переверсій. І в кожному окремому вимірі тих, які були названі, де ви дивитесь, це величезна, невичерпна тема.

Перед тим як почати, я хочу запитати вас: Я маю питання про любов? Чи є проблема з любов'ю? ?

У 604 Б.К., Лао Тзу писав: «Дути без любові не радує». Правда без любові робить один критичний. Освіта без любові створює протиріччя. Наказ без любові – важливо для студентів, викладачів. «Дуже знання без любові завжди робить чоловіка правим». Без любові робить чоловіка на увазі. Віра без любові робить одну фанатичну. До тих, хто любить любов. Чому жити, якщо не любити? Це найстаріші знання.

Brilliantly, Лао Тут в центральній точці любові: це робить нас людиною. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Відкриваємо нас і дає нам багато відносин і зв'язків. Але як це може бути? Як ми навчимося любити? Що це про любов? Як ми працюємо сьогодні?

Сьогодні, в епоху, коли любов називається нестабільною утопією і коли деякі представники сучасної літератури і сучасної філософії говорять, що виконання довге для любові людини не дає людині щастя. Сьогодні ми часто бачимо песимістичний погляд на любов. Великий відсоток розлучення показує, наскільки важко це зробити любов в житті. Але це не завжди справа. У романтичній епоху була прекрасна віра в любов. У Християнстві, любов, як центральне життя.

У цій розмові я хотів би показати вам, як любов може призвести до глибокого щастя, незважаючи на біль, який приходить з ним.

Всі ми, хто вивчає психології, знають, що велика кількість досліджень підтверджує, що любов є центральним елементом здорового психічного розвитку. Без любові, наші діти розростаються травмованими, не в змозі виявити свої здібності, не в змозі знайти себе; вони розвивають особистісні розлади. Надлишок любові робить те ж саме: коли є занадто багато любові, вона більше не може бути коханим. І для кожного дорослого, любов є найважливішою основою для якості життя, необхідного для його життя.

У численних інтерв'ю з помиранням, вони попросили відповісти на питання, "Якщо ви подивитеся на своє життя, що було найважливіше про це?" І перше відповідей: мої стосунки, мої стосунки з іншими людьми, наповнені любов'ю.

Але любов загрожується, багато елементів життя перетворюються проти неї: як ми самі – наші нахили, наші обмеження – і зовнішні умови – соціальна, економічна, культурна. Давайте подивимося на те, що любов.

Яка любов? Любов про ліжко, і ви повинні почати там. У будь-якому випадку любов є ставленням (з'єднання). У відносинах є ліжко, на яке люблять відпочивати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Зв'язок між собою і об'єктом. Наприклад, тепер у мене є ставлення до вас, у вас є ставлення до мене. Анімація означає, що в моїй поведінці я врахував інші, введіть в свої обставини. На практиці це означає, що я поведу трохи по-різному у вашій присутності, ніж коли я поодинці в кімнаті: наприклад, в моєму приміщенні я можу сидіти і подряпати голову або подряпинити ніс, і так як ви тут, я не. Я сортую свою поведінку до вашої присутності. Відносини впливають на поведінку. Але відносини так багато більше, ніж це.

Почуття виникає навіть тоді, коли я не хочу його (і мимовільно). Ставлення за певним автоматизмом. У цій абсолютно базовій структурі, коли зв'язок означає, що враховуючи інші, я не можу його втекти, я не можу її втекти. Коли я знаю про наявність об'єкта або особи, коли я її бачить.

Наприклад, якщо я йду, що тут є стілець, я не ходжу на тому, що якщо немає стільця, але я ходжу його так, щоб не застигати. Це онтологічна основа відносин. Я маю на увазі факт існування речі. Це не любов, звичайно, але цей момент у любові завжди міститься. Якщо цей момент не міститься в любові, то буде складно. Саме тому ми робимо свою граматику зараз.

Якщо ми робимо логічний висновок, то ми можемо сказати: Я не можу допомогти, але мати відносини. Я завжди маю зв'язок, чи я люблю це чи ні – Я розумію, що хтось не відповідав тридцять років, тоді я бачу її, коли вона присутня, все раптово з'являється ціла історія наших відносин.

У відносинах є історія і тривалість. Якщо ми усвідомлюємо це, то ми обов'язково будемо лікувати відносини дуже ретельно. Все, що відбувається в відносинах, залишається в цьому зв'язку назавжди. І що було колись дуже болючим, як зрада, завжди буде там. Але так було щастя, ми зібралися разом. Як я з цим зв'язком є особливою темою.

Давайте просто укласти: Я не можу залишитися з відносин. Я маю на увазі, щоб мати зв'язок. Все, що я досвідчений в цьому зв'язку. Не зупиняється відносини.

Ми можемо, наприклад, розірвати відносини, ніколи не говорити один одному, але відносини, які існують між нами, завжди зберігаються і є частиною мого само. Це стабільне ліжко, фундамент любові. І дає нам можливість усвідомити, що ми повинні боротися з відносинами дуже ретельно і дуже відповідально.

З відносин ми відрізняємо ще одну концепцію, яка також дуже важлива для розуміння любові – поняття зустрічі. Зустріч має різну характеристику. Під час зустрічі зустрінеться «Я». Я бачу вас, мій погляд зустрічає вас, я чую тебе, і я розумію, Я розмовляю тебе, зустріч відбувається в діалогі. Діалог є середнім або середнім, в якому відбувається зустріч. Діалог, який виникає не тільки за словами, але може проходити тільки через один погляд, через вирази обличчя, через дію. Якщо я просто доторкнувся до когось, там вже багато діалогу, що йде між нами. Зустріч відбудеться лише тоді, коли «Я» зустрічає «Молодь». В іншому випадку це не буде.

Зустріч є на місці. Відносини лінійні. У зв’язку з тим, що зв’язок може бути представлена як лінія, так і нарада як точка. Є різні зустрічі, великі та маленькі. Збори обмежені часом, але вони впливають на стосунки. Після кожної зустрічі зміни відносин. Відповіді на зустрічі. Якщо зустрічі не відбуваються, то є чиста динаміка відносин, психодинаміка. І це неособистий (імперсональний). Особисті зв’язки можуть відбуватися тільки через зустріч.

Я не можу вижити зустрічі об'єктів. Зв'язки, я можу. І я можу зустрітися з чоловіком, коли я зустрілася з ним. Тоді відносини стають важливими, важливими. А потім вони стають особистими.

Як я знаю, якщо у мене є особисті відносини?

Якщо я відчуваю, що я сприймаю, бачив, поважав, розуміючи. Я відчуваю, що інша людина, коли ми разом, означає мене. Він піклується про мене, не просто наші спільні хори, наша спільна квартира, наші спільні поїздки, гроші, пральня, приготування їжі і так далі, не тільки наші тіла і сексуальність.

Якщо є зустріч, кожен відчуває, що це про мене. Я піклуюся про вас. Так, зустріч – це життєвий еліксир відносин. Завдяки нараді, відносини піднімаються на рівень людини. Це свого роду диференціації нам потрібно, щоб розглянути майбутнє на цьому фоні.

У такому випадку я хочу надати опис любові, опису необхідного змісту любові. Я збираюся говорити про те, що ми насправді відчуваємо любов.

Моє визнання є феноменологічною, яка не викликає щось з загальної теорії, але говорить про досвід фізичних осіб. Природно, рефлексії, які я тепер присутній, є систематизованими і кладуть в порядку; вони добре розвинені в існуючій філософії і феноменології. Я особливо худий на Max Scheler, Victor Frankl і Heidegger.

Перше, що знає про. Коли ми говоримо про любов, що ми любимо щось або хтось, значить, він дуже цінний для нас. Якщо ми любимо музику, ми кажемо, що це хороша музика. Якщо ми прочитали книгу і любимо задану автору, то автору або книгу цінний нам. Так само, якщо ми любимо людину. Якщо я люблю людину, це означає, що ця людина дуже важлива для мене, дуже цінна, і я відчуваю її. Тексти пісень, а це означає: Він мій скарб, мій улюблений. Він має дуже високу цінність, і ми кажемо: мій скарб.

Ми любимо людину, яку ми любимо, ми відчуваємо в цьому моменті прийняття, відчуття пам'яті: Я привертаю до цієї особи. Ми відчуваємо, що це ставлення до нас, і ми сподіваємося, що це добре для іншого. Ми відчуваємо – не думаємо, але відчуваємо з сердечком – що ми належимо один одному.

Якщо я відчуваю, що це значення торкається мене в моєму внутрішньому життєвому житті. Я хочу, щоб жити в мене, що це стає все більш живим і більш інтенсивним. Я відчуваю, що ця людина збільшує мій спрагу життя, робить моє ставлення до життя більш інтенсивним. Коли я люблю, я хочу жити більше. Любов - антидепресант. Це означає відчуття, що це означає, що у вас є інше ставлення до життя.

Так ми відчуваємо себе коханою людиною, як цінність в нашому житті. Про нього. Якщо я бачу його, серце починає інтенсивно виглядати. І це не просто любов до мого партнера, але і якщо я бачу дитину, мій друг, я відчуваю, що я піклуюся про щось, що людина означає щось для мене. І це означає, що це цінно. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми не можемо любити негативні значення. Наприклад, якщо наша страждала одна людина, викликає нас страждання, вона стає важкою для нас, щоб продовжувати їх любити. Любов в небезпекі. Як тільки інші втратили свою цінність, любов зникне.

Параграф два. Ми хочемо, щоб вам було якомога простіше. Це означає, що інша людина йде до мене: його обличчя, його жести, його погляд, очі, його сміхучий – всі ці речі починають розповісти мені щось і знову в мене. Любов є резонансним явищем. Любов не тиск потреби. Природно, є цей момент в любові. Але любов не на рівні, де потрібно сидіти. Вони відносяться до деяких умов оформлення любові, але не до її сутності. Центральне явище в любові полягає в тому, що ми робимо резонацію з іншою людиною.

Що йде в резонанс? Ви знаєте, що Коли ви бачите когось і любов, то відчуваєте себе, як ми знаємо один одному. Не дивно. Ми доставляємо один одному, як два рукавички, які доповнюють один одного. Це резонансне явище.

Чи знаєте ви, який резонанс у акустики, у фізики? Це явище дивно, коли ви бачите його один раз.

Це найбільш чітко видно, коли два гітари звучать в одному просторі: якщо обидва гітари налаштовані, і я доторкнувся на нитку з позначкою "ме" на одній гітарі, то на іншій гітарі, яка стоїть на стіні, цей рядок також починає вібрувати, так як якщо він доторкнувся чарівною, невидимою рукою. Ви можете подумати, що це есотичне явище, тому що ніхто не доторкнеться. Я дотик, що рядок, і це рядок грає, теж.

Це явище легко пояснюється вібрацією повітря. І по аналогії з цим процесом щось схоже відбувається в любові. Щось відбувається, що ми не можемо просто пояснити тиском деяких ліпідних імпульсів. Якщо ми подивилися на любов, то це буде зменшення. Так що тут звучать?

З точки зору феноменології, любов є факультетом, що робить нас чітким, що дозволяє нам бачити більш глибоким.

Макс. Шулер говорить, що в любові ми бачимо інші не тільки в його значення, але в його найбільшій цінності. Ми бачимо значення іншого, якомога більше. Ми бачимо не тільки значення, що це в даний момент, але це в його потенційності, що означає не в якому це, але в якому він може стати. Побачимо його в його істоті. Любов феноменолога в вищому розумінні. Побачимо інші не тільки в його складі, але в можливості його становлення. І ми відчуваємо резонанс, ми відчуваємо, що ми схожі один до одного.

Готе говорить про важливе диво: значення ми бачимо в іншому, якщо ми любимо його, це його сутність, що робить його унікальним і незамінним. Що характеризує це те, що є його ядром. Не можна замінити нікому. Оскільки це істота тільки існує один раз. Так само, як я маю один. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. І в цьому серці, ми незамінні. Якщо ми попросимо когось, хто любить нас, що ви любите про мене?

Тільки можна сказати: Я люблю вас, тому що ви, тому що це те, що я бачив. Якщо ми дійсно любимо.

Звичайно, ви можете сказати, що я люблю вас, тому що секс з вами чудовий. Але це любов на іншому рівні.

Якщо ми говоримо про сутність любові, про її ядру, то тільки тоді відбувається зустріч з вами дійсно, коли я піклуюся про Вас. Коли у мене є почуття, що ви і що ви можете стати, і це може бути добре, щоб бути з вами. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Моя любов може підтримувати вас в цьому процесі розвитку, в якому ви вже можете стати більше того, що ви вже є. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми можемо допомогти вам стати ще більш важливим, щоб ваше життя буде більш важливим.

Достоєвський колись сказав: «Щоб любити чоловіка, як Бог покликаний йому бути». Не можна сказати краще. Я дуже вдячний Достоєвському за розуміння інших аспектів. Так само, як Max Scheler поставить її в філософську мову: «Щоб побачити ще, що він може стати ще краще, краще». І я дізнаю його, я знайшов її в іншому, коли у мене є цей резонанс. У мене є, я відчуваю щось доторкнутися до мене, щось звернення до мене.

Коли я люблю, щось важливе в мене. Не схожий на те, що я зроблю, але я дзвонив мій друг. Не важливо. Якщо щось важливе, це завжди присутній у мене. Любитель завжди несе кохану людину з ним. Тексти пісень, а це означає: І любов робить вас розумними.

Carl Jaspers колись сказав: "Що я бачив жінку більш красивим..." Він пішов на сказати: "Не тільки коханець бачить його." Тож любов – це досвід резонансу, який виникає з глибокого погляду на суть інших, що проявляється у моєму істоті.

Пункт три. Ми побачили любов як досвід цінності, потім ми описали, що значення більш тісно, подивилися на нього: це істота іншого, що доторкнеться мене в моєму істоті.

Тепер три. Любов містить деяке ставлення або ставлення. Він може зробити щось добре іншому, але він хоче зробити щось добре іншому.

Любов можна описати як ставлення людини або ставлення. Дуже просто: Я хочу, щоб ви добре. Якщо я не відчуваю його з іншої людини, то навряд чи вони люблять мене.

Ми хочемо, щоб наші діти добре, наші друзі. Це означає, що ми хочемо підтримувати своє існування, їх життя, щоб допомогти їм, щоб допомогти їм, тому що у нас є дуже глибоке почуття, сильний почуття до коханої людини: це добре, що ви є.

Любов творчий: він живить, зміцнює, дає, хоче поділитися. Августин колись сказав: "Я люблю і тому хочу бути." Любов підтримує ще одну людину в їх ріст. Нема кращого грунту для дитини добре рости, ніж грунт любові. Ми хочемо, щоб ви були задоволені життям, щоб ви добре вирости, щоб ви були здоровими. Карл Ясперс вважає, що це центральне визначення любові, в якому любов проявляється як щось генеративне.

З любов'ю, це більше про мене, адже більшість з яких я бачу, це власні проекції, фантазії, бажання.

Тексти пісень, а це означає: І що я бачу від когось ще також дає мені підвищити свої власні фантазії. Попадання в любовних джгутів навіть об'єктів, які стосуються людини, з якою я люблю. Його автомобіль є найкрасивішим на вулиці; його ручка (баль) - Я зберігаю його в самому серці, вона стає символом цього шарму, і це може розвиватися навіть до фетішизму. Ми можемо говорити про це після завершення.

Але при закриванні я хочу сказати кілька слів про сексуальність в любові. Є гомосексуальна любов. Це може бути як особиста, як гетеросексуальна любов. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Сексуальність не тільки для розмноження; сексуальність людини - це форма діалогу. І в цьому контексті ми можемо зрозуміти, що гомосексуальна любов також може бути формою діалогу, формою виразу того, що людина відчуває себе особисто в іншому напрямку. І якщо ми говоримо, що любов хоче бути майбутнім і в його генеативному аспекті відкривається на щось третину, то це може бути не обов'язково дитини: це можуть бути проекти або завдання, або просто свято радості життя.

Є, звичайно, відмінності між гомосексуальною і гетеросексуальною любов'ю. Можливо, одна відмінність може бути зазначена: в гетеросексуальній любові, емпатії, можливість емпатизації, зрозуміти інші, не поширюється як на гомосексуальну любов. Я не маю, щось це іноземне.

Джерело сексуальності в цілому, включаючи гетеросексуал, є тіло і психіку. Це деяка чуттєвість на площині життя. Француженський феноменолог Мерлеу-Понти говорить про певну неоднозначність любові: в сексуальності, ми відчуваємо себе одночасно як предмет і об'єкт. З одного боку, ми є предметом досвіду, і з іншого, ми об'єктом іншої. І ці дві сторони характерні для сексуальності - з одного боку, особистого, з іншого - предметно-функціонального. Сексуальність може поглиблювати і зробити стикатися з можливими, але вона також має предметну сторону, в якій інші слугують для задоволення власних бажань і потреб, як з яких є важливим для сексуальності.

Задоволення власного бажання, радість життя, досвід задоволення, так як це було, розвиває свої стосунки до тіла, фізичності. Завдяки іншій людині я отримую більш інтенсивне ставлення до мого задоволення. Люди теж потрібні для них. Якщо сексуальність містить аспект виникнення, то ми відчуваємо цілість, то другу людину і я, як це було, повністю разом. Тоді ми спілкуємося на чуттєвому, сміливому рівні, і досвід нашого існування на всіх рівнях людського існування. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. З цієї форми любов'ю всі свої якості реалізовані, в ній любов реалізується і набуває реальний стан.

Але в світі, звичайно, сексуальність існує в різних формах і без зустрічі, коли це тільки про задоволення, тільки про мене, і мені просто потрібно інший для нього. Є багато питань тут; деякі приймають його надані, інші страждають від нього. У своїй практиці жінки в першу чергу впливають на цю сексуальність. А якщо жінка має сексуальне бажання, і чоловік не, то чоловік не має ерекції, і він спокійний. Це деякі несправедливості природи.

Розширюючи сексуальність, незважаючи на те, що стикається з часткою, яка повністю представлена, не може принести деяке щастя. Звісно, за умови, що інший не травмований, наприклад, через насильство або судочинство. Якщо в сексуальності характер об'єкта знаходиться на передовій частині, ми можемо випробувати в ній нашу життєву силу, життєву силу, радість життя.

Не є найвищою формою, оскільки розмір особистості не розроблений. Але ви не можете відмовитися від такої сексуальності від самого початку – за умови, що партнер погоджується з цією формою відносин. Тим не менш, людина, яка відчуває себе, що щось схоже на цей вид сексуальності відсутній.

Хочу заближатися мисленням про щастя в любові. Щастя в любові здатна відчути, що хтось ділить мене з собою, і що я можу поділитися своїм чоловіком, щоб я запросив його випробувати, щоб я можу поділитися ним з ним. Якщо я відчував цей запрошення, то я люблю його. Якщо я хочу бути присутнім, я люблю його. Я люблю його.

Р

Любов робить людину готовим до страждання. Любов - найглибша пристрасть (душка). Є хасидська мудрість, яка говорить про те, що коханець відчуває, що інший болить. Постраждати в зв'язку з любов'ю не тільки засіб, щоб бути готовим до страждань, але це також означає, що любов себе може стати причиною страждання. Любов створює довге, що спалює нас. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Коли люди живуть разом, вони можуть завдати шкоди один одному безперечно через їх обмеження. Партнер, наприклад, хоче поговорити або хоче сексуальна близькість, і я втомився сьогодні, я не можу – і що болить іншої людини і болить мене занадто: тут ми запускаємо в власні обмеження. І форми, в яких люди можуть завдати шкоди один одному в любові, дуже різноманітні.

Дуже важливо знати, тому що важливо любити, що ми готові нести цю готовність до страждання разом. Люблю себе окремо містить решту рай. У реальній любові, яка реалізується в житті, є ця тіньова сторона. Тексти пісень, а це означає: І це темно сторона дає нам почуття, наскільки потужна наша любов. Скільки коштує цей міст любові? Комбіновані страждання підключають людей більше, ніж спільна радість.

У любові людина страждає, страждає, що інший людина відчуває. Якщо мій партнер відчуває себе погано, я відчуваю себе погано. Якщо дитина хвора, я страждаю. Любитель готовий до емпатії, він хоче бути близькою до іншого, коли він не щасливий. Любитель не хоче залишити кохану людину самостійно, і в цій ситуації любов проявляється себе чітко.

У любові ми страждаємо від довгого, довгого або горіння в бажанні єдності. Тексти пісень, а це означає: І ми страждаємо від того, що ми прагнемо до відповідальності – ми не можемо реалізувати його в повному обсязі, що ми хочемо. І ми постраждаємо від того, що повна гармонія любові, повна відповідність яким ми надихаємо, не працюємо. Не повністю відповідає мені, він не мене. Він відрізняється. Ми маємо деякі загальні перетини, але є також відмінності. Це може стати причиною того, чому ми не можемо повністю покласти себе на позицію іншої особи, оскільки вони не є ідеальним партнером, тому що є щось, що я не схожий на них.

Коли виникають проблеми, людина прагне повернутись, і він чекає на краще партнера. Але якщо він не з'являється, то людина повертається: після того, як ми прожили разом протягом двох або трьох років, то ми будемо залишатися разом, можливо навіть одружитися. Але в такому зв'язку є деякий стриманий, не дофіналу-випадання: людина не може повністю сказати його "Так" іншому, і людина не може повністю реалізувати його. Я мав багато людей в терапії, виявляючи, що вони ніколи не були одружені: вони сказали, що так з ротом, але не сказали, що це з серцями. Я думаю про третину пар, які живуть так.

Але щастя в любові є якщо я можу розповісти вам щось, якщо я можу зв'язатися з вами, якщо я можу бути з вами і вам подобається, що я з вами, так само, як я хотів, що ви з нами.

У серці цього явища є резонанс: ми можемо його впливати, але не можемо її виробляти. Ми можемо посилити його через наше рішення і нашу увагу. І де виникає цей резонанс, але ми не хочемо здійснити його в житті, ми можемо дати її резонувати, і в стандарті життя ми можемо відхиляти від його реалізації. (громадська лекція МСПУ, 21 листопада 2007 р.).

Автор трафарету: Євген Осін (перекладений Володимиром Загводкіним)