Альфрід ЛонгНазва, відома серед російських психологів та психотерапевтів. Він часто згадується в поєднанні з іншим, не менш відомим, Віктор Frankl. Як ідеологічний керма, Лікут продовжує полонезій з школами глибокої психології та психоаналізу та розвиває власний різновид психотерапії – екзенціальний аналіз.
Новий підхід пропонує змінити вектор роботи в психотерапії. На відміну від пошуку коренів в глибоких конфліктах, інстинктивних приводах, а також архетипалових впливів, слід розпізнати себе як предмета найбільш складного досвіду, інстинктивних приводів, інших проявів психічного процесу.
р.
Іншими словами, ми запрошуємо зосередити на скромному шматку вільної волі, що робить людину людиною людиною (враховуючи, звичайно, виділяючи океан несвідомих мотивів та різних обмежень, які диктуються біологіями, еволюцією та суспільством).
Важкий аналіз намагається привернути увагу до базового ядра, мелена нулю всіх людських переживань — суб’єктивний досвід себе як мислення, почуття, що діє. Усвідомо про те, як живе одне життя, можна подолати відчуження і програвання так рясно знайдена в культурі сучасної культури.
З метою популяризації існуючого аналізу як лікувального методу, Langle часто відвідує російську і веде магістерську програму на факультеті психології НРУ-ХС.
Я був про те, щоб відвідати регулярні лекції професора, а раптове завдання редакційного колективу спонукало мене писати список тем, які здавалося б, актуально в часі. Виявилося, що це коротке зрізання історії про те, як бути на хороших умовах, коли історія виконана у вашій країні проживання.
- У мене є відмінна лекція, і я повинен сказати, що я дуже радий, що наша публікація ділиться людськими значеннями з вами. По-перше, ми говоримо про необхідність бути людиною, яку ви сказали так ретельно. Це одна з ключових концепцій терапевтичного підходу, яка стала терміном, що нагадує калькуляцію з німецької мови, Перзону. Чи можна сказати мені, чому так важливо бути людиною?до В короткий час для нас важливо бути людиною, тому що особистість є те, що робить людину людиною. Його або її істота є однією з невибагливих якостей людського життя, це глибина, це індивідуальність і інтимність кожної людини, яка відображає, хто він або вона дійсно є. Кожен з нас хоче сприйматися і розумітися як людину. У цьому контексті це означає, що розуміння того, що людина має важливе значення для мене, мої цінності та моє положення. Таким чином, здатність бути людиною дає мені максимальну свободу і найглибше розуміння себе.
Як людина не когнітивний процес. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Як людина, я можу бачити більш глибоким, я можу виділити важливі, і я також можу відрізнити право від неправильного. Як індивід, я можу мати внутрішній діалог. Я можу зустрітися з іншими людьми і поговорити - не дуже відповідально, але дійсно глибоко, коли я доторкнувся іншої людини - і подивитися, що дуже важливо мені.
до Ми знаємо, що ваша робота з екзенціальним аналізом дуже тепло надходить в російську терапевтичну спільноту і що у вас є багато послідовників нашої країни. Чому ви думаєте, що стала можливою? Що робить Ваше розуміння психологічного благополуччя?до У моїй подорожі та зустрічі я помітив, як поцікавити і поцікавити російських людей, щоб шукати автентичні, цінні і глибокі в житті. І я уявляю, що російські люди дійсно люблять і цінують цю глибину і інтимність і шукають їх у себе і інших. Однак, якщо ми подивимося на це з історичної точки зору, ми побачимо, що в дні комунізму духовний вимір людини просто ігнорував і нехтував.
Потрібні бути особою і необхідність особистої свободи. Речовини, які творять людину, не мають значення суспільного інтересу. Яким чином комунізм був соціальний порядок, і його значення були підпорядковані значенням соціального порядку. Так люди відчувають культурний голод для речей, які ми говоримо про існуючий аналіз.
Що означає бути людиною? Як знайти життя, сповнене значення? Як знайти спосіб життя? Це питання, на які немає легкої відповіді.
Щоб бути впевненим, що бум неоптиталізму, який заміщав комунізм не набагато краще. У процесі цього переходу знову підштовхується до фону значень особи та можливостей розвитку внутрішнього діалогу. Спілка знову повернула свою спину і приступила до того, що робить чоловіка людським.
Коли внутрішні цінності не визнаються і приймаються, коли люди не можуть сприймати свій внутрішній світ, вони стають простими цілями для всіх сортів зовнішніх органів: політичні лідери, ідеології або переговори, такі як загоєння і психіка. Люди легко вражають і можуть бути захоплені іноземними ідеями, що накладаються державою, націоналізмом, капіталом та іншими ідеологіями. Коли ми не вкорінені самі, ми неминуче шукаємо керівництва ззовні.
- Прийміть до себе і намагайтеся тримати це з'єднання, безумовно, великий досвід, і в своїй публічній розмові ви часто даєте інші смак того, що він відчуває себе як. У останню лекцію я досягла успіху. Але, як я помітив, після лекції я став дуже втомлений, якось пов'язаний з тим, що я був просто досвідченим. Отже, питання стебла від мого досвіду: Чому так важливо з'єднатися з собою і так зв'язувати одночасно?до На лекції ви надихалися, а потім відчували втоми. Товстушка зазвичай вказує на емоційну роботу. Можливо, за перший раз в довгостроковій перспективі ви приділили увагу своєму само існування, відчуєте себе – ви зрозуміли себе самостійно.
Ви можете знайти, що ви не можете самі зателефонувати одержувачу. Ви надихнули ідею зустрічі самостійно, але в процесі, ви бачите, що це може бути дійсно важко. І тепер ви повинні прийняти, що цей вид контакту, але надихаючи, вимагає власних особистих зусиль.
- Наскільки я розумію частину вашої теорії, яка описує особу і Перзон, ви йдете про новий орган сприйняття, який належить до існуючого виміру. Якщо так, що він сприймає?- Хороший метафор. Цей орган бачить існуючий вимір. Що означає для нас? Коли я дивлюся на світ з відкритим розумом, виливаючи біля мого попереднього досвіду, я відчуваю резонанс в собі, і це дозволяє зрозуміти, що важливо і що не важливо. Ми називаємо це феноменологічне сприйняття. Цей інтуїтивно зрозумілий сприйняття є більш почуттям або почуттям, що дійсно важливо.
до У екзистенціальному аналізі ми надішлемо концепцію копінгових реакцій. Це способи копінгу з різними рівнями дискомфорту або страждання в житті. Щоб бути впевненим, що реакції не є інструментами, які ми свідомо використовуємо, вони є способи подолання труднощів, ми несвідомо вдатися до того, коли ми не готові свідомо зіткнутися з джерелом тривожності.Є ідея, що люди, як соціальні істоти, сильно пов'язані один з одним, і ми поділяємось на деякі однакові неврози, поширені для певних громад. Як ви думаєте, що це може бути вірним? І ми можемо говорити про копінгові реакції по місту, країни або нації?до Ми можемо говорити про копінгові реакції у більших громадах, таких як сім'я, школа або навіть більші. Весь стан може бути більш-менш схильним до певної реакції копінгу через гострі соціальні процеси або загальні страхи серед людей. Приблизний але відповідний приклад з сьогодні: Я часто чую, що багато російських сімей поділяються на два і не можуть говорити один одному, тому що деякі згодні з анексією Криму, а інші вважають, що це неприпустимо.
Очевидно, що реакція обох значно перебільшена, і це відноситься до симптомів, які легко спостерігаються в обмежених пацієнтів. В результаті люди відчувають відокремлені, не в змозі спілкуватися, впадуть в агресивні пристрасті і беруть участь у знеціленні. Неможливий діалог на основі фактів. Щось відбувається тут, принаймні в Москві.
- Так, стає все більш чітким, що ми можемо навряд чи говорити один одному з обох сторін паркану. Але якщо копінг-реакції можна вважати більш широкою, що може бути терапевтичним підходом в цій шкалі?до Це також хороша аналогія, і ми можемо побудувати паралельно між тим, що ми робимо в терапії і що можна зробити в громадському режимі. Тому що є дійсно паралелі. У терапіях, коли ми зіштовхнулися з бордовими реакціями, нам необхідно звернути увагу на те, що саме на ризику, які значення нам потрібно захищати прямо зараз, і почати говорити про це.
Коли ми працюємо з гуртом, нам потрібен час, щоб дізнатися, що важливо для вас зараз, чому ви думаєте, що це важливо? І можливість сказати, будь ласка, послухайте те, що важливо мені. Далі ми покладемо наші значення на карті і ми можемо побачити, де вони перекривають. І відмінності, які ми знайдемо, повинні залишатися. Найголовніше, немає місця для термінового перебування. Це займе багато часу і спокійно говорити про це.
Наприклад, візьміть війну в Україні – що це про? Чому це відбувається? Тепер ми перевантажуємо інформацію, але складно назвати її повними і бездоганними. Ми дуже вразливі, коли мова йде про факти. Для найбільшої частини ми знаємо, що відбувається боротьба. Але якщо обидві сторони погоджуються, що вони не можуть бути впевнені в інформації, що це хороший початок.
Є факти, які вже неспроможні, наприклад, що Крим належить Росії і є результатом вторгнення. Ці факти є мінімум, ми можемо погоджуватися з. Решта дуже суперечить втручанням пропаганди та загальної інформаційної безпеки. Але ми повинні прийняти, що ми вразливі до неперевіреної інформації, і бути в курсі цієї вразливості себе та інших. Звертаємо вашу увагу на те, що ми працюємо з нами.
Що було ясно помилки? Що було OK? Що допомогли? Що було некомпетентно? Просто обговорити те, що відбувається і чому вона впливає на нас так багато. Що це робити з нами і мені? Я хочу цю війну? Що я можу зменшити пошкодження цієї війни? Що я можу зробити для відновлення діалогу? Як допомогти українцям та росіянам в Україні? Найкращим способом є, звичайно, для досягнення загальної угоди через переговори, не накладати рішення. Війна в Україні тепер війна в російських сім'ях, і це страшно.
до У нашому виданні ми хотіли б підтримувати необхідність без цензури діалогу та дозволити людським значенням мати власну платформу.до Що ви робите дуже добре. Ви прагнете відкрити діалог, і ви зрозуміли, що ми маємо проблеми. Ми не повинні спробувати переконувати інші, ми повинні спробувати зрозуміти інші.
до Ви думаєте, що безпека може бути результатом того, що ви сказали перед: люди, які не мають коренів в собі?- Так, і що робить діалог дуже складним. Коли немає діалогу, ми втратимо, ми поділяємось, ми перебуваємо на війні. Єдине реальне, що може запобігти виникненню війни. Коли вона зупиняється, ми ділимося і боремося один з одним. Кожен хоче бути правою, хоче бути домінантним, хоче уникнути нападу на іншу сторону.
Про терапія і сприйняття захворюваннядо Дуже важливо мати гарне з'єднання з собою і встановити контакт з особистою природою. Але ми часто втрачають значення, коли нам потрібна допомога. Що говорить мені про те, що в Росії ми пропустили щось дуже важливо, коли мова йде про отримання психологічної допомоги. Суспільство відводиться з питань психічного здоров'я, а також сприйняття хвороби або травми повною архаїчною упередженістю і стигма. Чи можна давати поради про те, як містити це болючий розрив у розумінні та поважати психологічні питання?до Це пригнічення, це знецінення психічно хворих людей, це диверсія проти них, необхідно запобігти якомога більше. Не існує сумнівів, що є прийняттям таких людей по всьому світу. Якщо у людини є рак, вони потребують операції або радіотерапії.
Якщо у людини є алергії, то він потребує ліків. Необхідність лікування не є особистою вини людини. Те ж саме стосується шизофренії, тривожних порушень, порушень сну, наркоманії всіх видів. Є багато наркоманів в Росії, і це захворювання не є недоліком характеру. Вона потребує лікування. Всі медичні психологи знають це. Але громадська думка може бути різною.
Оцінювання та преюдиція, яку ми свідки повинні бути адресовані через публічні слухання, телевізійні трансляції та навчання на робочому місці. Люди, які відчувають психологічні проблеми або страждання від синдрому вигорання, потребують особливого ставлення на основі розуміння та поваги на роботі. Щоб відновити людські зв’язки та зробити наше суспільство більш гуманним.
- Я хотів би попросити вас про ще одну особливість російської сфери психологічного здоров'я. В середньому терапевт втрачає багато на ринку порівняно з психіатром, який часто користується популярністю. Чи є це також результат самодостатності та бажання знайти зовнішні точки посилань?- Я не впевнений, що це відбувається в Росії. Це може бути поєднання декількох причин, як правило, це. Перш за все, це знецінення і відторгнення психічно хворих людей. Наприклад, ви йдете до терапевта і ви вважаєте слабкою людиною і більше не поважаєте.
Але якщо ви йдете в психіатр, то звичайно ви хворієте, і це досить добре причина, щоб побачити лікаря. Або ж, можливо, це те, що деякі терапевти, які дійсно зробили погану роботу, не навчаються. У цьому випадку ми маємо публічну реакцію на незадовільні результати психотерапії. Ми повинні бути самокритими.
І звичайно, це завжди простіше приймати шлях найменшої стійкості і вирішувати проблему з медикаментами. Деякі захворювання вимагають медикаментозного лікування, інші можна зняти з таблеток, але в реальності це не ліки, але просто маскування симптомів. Третя група не вимагає медикаментозного лікування в цілому, симптоми усуваються за допомогою розмовної терапії: є просто проблеми, які необхідно вирішити. Ця історія може мати різні корені.
Дмитро Лихачов: Що таке значення життя?Вадим Зеланд: Це не “мійська мова мій ворог”, але думки є моїми ворогами.Про інтернет- Тепер я хотів би поставити вашу концепцію особистості в контексті сучасного життя, щоб наші читачі могли дивитися на неї з різних кутів. Я запитаю вас про інтернет. Чи знаєте ви про найбільш поширену проблему нашого часу – це безцільне повідомлення про соціальні мережі? Ви думаєте, що феномен Facebook або інших соціальних мереж може стати перешкодою для людини, щоб зробити хороший контакт з собою? Яка порада ви даєте комусь онлайн?- Поради простий. Коли ви сидите в Інтернеті, переглядаєте Facebook або просто намагаєтеся впоратися з цим величезним інформаційний всесвітом; коли ви пропустили читання або письмо щось, дайте собі момент, щоб подумати. Поверніть на стілець, закрийте очі, і попросіть себе: Чи є що я дійсно важливо? Я відчуваю, що це важливо? Я хочу жити сьогодні, він повинен займати життя сьогодні? Чи можливо, є важливі речі в житті? Потім відкрийте очі, сідайте і зробіть рішення. Видання
Автор: Артем Лапін
Джерело: Discours.io/articles/kultura/kogda-net-dialoga-my-poteryany-intervyu-s-alfridom-lengle