Альфрід Лонг: симетрія цінностей

9 березня 2017 року відомий австрійський психотерапевт Alfried Langle дав лекції в Московському соціально-педагогічному інституті на тему: Що робить наше життя цінним? Значення цінностей, почуттів та відносин у вихованні любові життя. й

«На тему ми будемо говорити про сьогодні не тільки важливо для власного життя, але й важливо для тих, хто навчає, для тих, хто працює з дітьми, адже дуже важливо вчити дітей любов життя або зміцнити їх. Але, на жаль, діти іноді сприймають себе в школі або дитячому садочку, як щось, що відходить від них радість життя.

Іноді діти залишають шкільну школу. Діти повинні навчатися в цьому житті. Вони повинні бути в змозі дати себе доторкнутися до того, що красива і цікава в цьому житті, щоб вони живуть своїм життям з інтересами. Що робить життя цінним?

Ми говоримо про наших відносин з життям. Але це питання суб’єктивно і не можна відповісти на вчителя. Кожна людина повинна відповісти на це питання, тому що кожен в цьому житті з цим питанням. Я тут, я тут, але як я відчуваю? Тільки я можу відчути його. І кожен відчуває його. Як мені жити тут, в цьому місці, з цим тілом, з цими особистісними рисами, які у мене є? Я люблю жити? Щодня, кожен час, я живу життя.й Це відбувається зараз. І тепер це життя. І більше, ніж це, сьогодні це моє життя. Я не маю іншого життя, ніж це відбувається зараз.

В цілому, кожен з нас хоче гарне життя для себе. Доброго дня! Що таке щастя? Є різні ідеї про це. Якщо людина страждає від незадоволеності деяких потреб, то щастя, коли ці потреби задоволені. Якщо він страждає від безсоння, він щасливий, коли він може спокійно спати, і якщо він страждає від астми, коли він може вільно дихати. Але якщо не страждає через незадоволення деяких потреб, важко зрозуміти, що щастя. Яка точка посилання? Важливо відчути. Ми не можемо бути щасливими.Тому дуже важливо поговорити про те, що це відчувається.

С ***

Тема щастя – це не тема сьогоднішніх зустрічей, тому невелика відповідь на питання про те, що ми можемо зрозуміти щастя. Щастя є якщо я згодні з собою, якщо у мене є внутрішня гармонія з тим, що я роблю, якщо я живу з внутрішнім гармонією. Якщо по відношенню до багатьох речей, я маю відчуття "так, я живу", "так, що підходить мені", "так, це право". Для того, щоб бути в цьому зв'язку, щоб вивчити цю спеціальність, щоб зустріти друзів у вільний час - не тому, що я повинен, але тому що це цінний для мене. Тому дуже важливо, щоб ми говоримо про цінності та стосунки на ніч.

Щастя, якщо я живу таким чином, що я заповнює мене. Коли я в миру з собою. Ми хочемо бути щасливими, але основою для цього є гарне життя. З хорошим життям є скромна формула. Доброго життя не може бути саме щастя, це передумова для щастя. Гарне життя - це як ліжко для сну, якщо я спати в хорошому комфортабельному ліжку, то я можу спати краще, то сон щастя. Для того, щоб побачити, що життя добре є необхідною передумовою для виконання, повного життя.

Питання доброго життя – філософське питання. Довгий перед приходом психології філософи з цим питанням. Ми можемо викликати це основне питання філософії: що необхідно для життя бути хорошим? 2500 років тому Плато вважав, що найвищий добро не тільки життя себе, але добро життя. Ви можете жити і чекати з надії, що ви загинете, наприклад, якщо людина серйозно хвора, якщо він має сильний біль. Просто перебування в житті не добре в цьому випадку. Мета - це лише гарне життя.І для Плато, добро життя належить людині, яка є благородною і справедливістю. Плато, як ми знаємо, був ідеальним

Ще один старовинний Грецький філософ Democritus був реальним, і для нього гарне життя - eutumia (від грецького - гарного настрою, зміст, радість). Якщо у мене є хороші почуття, моє життя добре.

Арістол, який також був реальним, але був ближче до Плато, запропонував, що гарне життя є вуаймонія (від грецького Єв - добре, daimonium - живий дух).Це, якщо ви живете з хорошим духом, прагнути до чогось доброго, хочеться зробити щось добре, якщо ви бачите значення, то життя добре.

Я хотів би згадати два інших філософів мого впровадження. Роман Філософ Сенека каже, що найвищий в житті – і він каже, що це дуже психологічний спосіб – це те, що світу. гармонія душі з собою. Маркус Авреліус, філософ на римському престолі, також виглядав гарне життя, як аутаркний дуже психологічно. Це, якщо у мене є достатня кількість себе, якщо я на такі хороші умови з собою, якщо я добре з себе, то це гарне життя. Це схоже на заяву Сенеки – гармонія душі з собою.

Поки греки були анотаціями, римляни були психологічними та практичними. Згодом добро життя в історії філософії була пов'язана з етичним поведінкою, особливо якщо ми згадуємо Іммануель Канта. Він побачив його в моральності, в той час як в християнстві він був підключений з вірою.

С ***

Я зробив це введення, щоб ми могли реалізувати, що тема ночі є темою історії людини. Ми всі народжені і всі, хто стикається з тим, що наше життя.Про нас Ми маємо відповідальність. Питання завжди: Що робити з життям? Я походжу до лекції, я проведе вечір перед телевізором, буду зустрітися з друзями? Ми формуємо наше життя. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Життя тільки працює, якщо ми її любимо. Ми повинні мати позитивний зв'язок з життям або ми втратимо наше життя.

Як я люблю життя? Що робити про це? Як я можу виростити, як я можу зміцнити цю любов? Як навчити це дітям, щоб вони могли це зробити краще?

Підійдемо з цього погляду. Просимо себе: Що робить моє життя добре? Зараз. Ніч. Чи є у мене гарне життя? Можливо, ми дуже рідко запитували себе це прямим питанням: життя я маю добре? Чи можу я сказати, так, у мене є гарне життя? «Так, мій життя не поганий». Але це може бути краще. Якщо у мене було мільйон доларів, це буде краще. Якщо тільки мій друг або подруга любили мене.

Так, є багато правди. Життя, яке ми живемо, ніколи не стане ідеальним. Ми завжди представимо щось краще. Але це дійсно краще, якщо у мене є мільйон доларів? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але насправді, що б змінити? Так, я міг подорожувати більше, але нічого не змінилося з мною. Я можу купити кращий одяг, але я хотів би, щоб мої стосунки з батьками покращилися? І нам потрібні ці стосунки, вони формують нас, вони впливають на нас. Ми не будемо жити.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Наприклад, ми можемо купити ліжко, але не спати. Ми можемо купити секс, але не любимо. Все, що важливо в житті, не можна купити.

Чи є у мене гарне життя? Я можу уявити краще життя. Але якщо ви подивитеся на те, що я вже маю, це значення? Як я відчуваю, що щось важливе? Австрійецька поет Стефан Звейг колись сказав: «Мої люди щасливі, але деякі знають це». Може бути я щасливий, ніж я знаю.

У мене є досвід. У нас є маленькі діти, ми повинні працювати важко, і діти мають лихоманку, вони не залишають нас самостійно, це все дуже важко. Іноді ми хочемо відправляти дітей до місяця. Хтось виправдовує ваш партнер. Ми розуміємо один одного, але щось в наших відносинах приводить мене з розуму і знову. І якщо ви подивитеся на це двадцять років пізніше і подивитеся на фотографії, ви отримуєте таке тепле почуття і скажете, "Що щасливий час це було!" Що таке щастя. Що таке, коли ми щасливі, якщо у нас є гарне життя, є також страждання, обмеження, проблеми. Якщо я чекаю, що я не маю проблем, я ніколи не буду жити. Ми завжди маємо проблеми в хорошому житті. Але це пов'язано з цими проблемами, які я можу жити таким чином, що у мене є внутрішня гармонія.

Що мені не вистачає життя? Поставити себе, був сьогодні хороший день? Що додано значення сьогодні? Якщо я зустрів свою дівчину сьогодні, якщо у мене була гарна розмова з кимось, якщо це мій день народження і я відсвяткував його добре, то ми скажемо, так, це був хороший день. Якщо щось особливе відбулося. Але спеціальність надається на невелику кількість днів, і більшість днів є звичайним.

р.

Чи можна жити в нормальному режимі? Це питання чутливості, уважності. Я знаходився з теплою душовою кабіною. Чи не приємно здивувати душ, відчути потік теплої води? У мене була кава на сніданок. Я не страждав від голоду, Я можу піти, я можу дихати, я здоровий достатньо. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І насправді ми усвідомлюємо, що коли ми не маємо їх.

Подруга шахти, яка живе в Кенії протягом шести місяців, сказав мені, що він дізнався значення теплого душу там. Він провів багато часу в сільській місцевості, протягом багатьох днів не було можливості душу - і до цього він зробив щодня. Якщо ми не робимо щось, є контраст. Ми відчуваємо цінність повсякденних речей краще. Але прямо зараз ми можемо, в певній мірі, перемкнемося до цих речей, обробіть їх більш акуратно. Я збираю душу, я роблю це. А коли я збираю душу, зверніть увагу на те, як я відчуваю. Як я відчуваю, коли я пишу каву?

С ***

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Всі ці речі, які я перерахував значення. Все цінне, що добре для мене. Або що ще краще для когось. І, як правило, значення є ті зміст, або ті речі, які покращують життя, які сприяють життю. Якщо я переживаю щось, як значення, то мені легше сказати так, щоб життя.

Під час зустрічі я можу поговорити про те, що я пройшов через вчора. Він слухає і каже, що він думає про це. Це значення. Це робить моє життя трохи краще. Я можу пити склянку води, що робить життя краще. Значення, невелике значення. І якщо людина спрага або гине спраги, то це значення стає величезною.

Я збираюся зв'язатися з нашим партнером. Той факт, що партнер, що я люблю його, і він любить мене. Сфера значення. Цінності можуть бути як маленькими, так і найбільшими. Для релігійних людей найбільше значення є Богом. Значення є те, що я хочу сказати так, щоб життя. Підсилює свої фундаментальні відносини з життям. Оскільки фундаментальне значення всіх значень є значенням життя. В кінці моєї розмови я повернувся до цієї думки.

Підсумок. Що це добре або корисно для мене є значенням. Замість значення ми можемо використовувати слово добре. Як добре сприймаємо, що сприяє життю. Значення є своєрідною духовною їжею. Цінності зміцнюють нас. Тому ми повинні звернути увагу на те, що кожен день у нашому житті ми відчуваємо якомога більше значень. І все ми робимо, подивимося, чи є значення в ній. Що таке життя? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

С ***

Для того, щоб бути готовими до деяких дій, нам потрібні значення не тільки для нашого життя, але і для того, щоб бути готовими до деяких дій. Кожна дія має значення. Кожна дія – це рішення. Якщо я говорю, я хочу це зробити. Наприклад, прийшовши сюди діє акція. Зателефонуйте мами. Я хочу це зробити. Це називається дія. Що я хочу зробити. Але я не хочу, якщо я не бачить значення.

Що таке значення для виклику вашої мами? Зробіть свою щасливу. Або я хочу знати, як вона робить. Я також можу зателефонувати мами, тому що вона очікує мене, і я відчуваю деякий тиск. Може бути навіть Я відчую трохи страшним, якщо я не можу назвати її. Я боїмося з цим зв'язком. Тоді я зателефоную. Але що, то це значення? Тексти пісень, а це означає: Потім я не буду щасливий почути її голос і подивитися, як вона відчуває. Якщо вона не буде щасливою, щоб допомогти вам. Якщо я зателефоную під цим тиском, то я просто зроблю окремий обов'язок. І значення, яке в ньому, полягає в тому, що у мене є менше страху, менша напруга, але це недостатньо.

Отже, ми бачимо, що це може бути значення для нас, і ми можемо взяти це як значення, якщо є деякий тиск. Я хочу щось, це означає, що я маю значення перед очима. Але значення може бути дуже мало і не дуже в відносинах з чим я роблю. Зателефонувавши мами, щоб зменшити страх або натяг не реальне значення. Я роблю його доброчесним. Звичайно, я не можу, але наслідки такі, що вони будуть меншими, ніж якщо я зробив.

С ***

Ми працюємо на основі цих двох фундаментів. Для того, щоб відчути, що моє життя підпаюється чимось зміцнюється. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. А коли ми робимо речі, які ми знаємо про те, що нас цікавить. Завдяки цьому наше життя стає повним, наповненим значенням. І нам потрібні значення, які здатні діяти. Виконуючи це означає, що це робить і приймає рішення на користь цього.

Цінності завжди мають велику частку для мене. Навіть якщо я даю комусь 10 євро, то це тільки цінний, якщо я щасливий, якщо я відчуваю, що 10 євро може допомогти колегі, богар. Вони будуть мати більше значення в руках, ніж якщо у мене є їх. А потім я можу бути раді, що я зробив цей подарунок. Так, якщо щось має бути цінним, вона повинна бути хорошою для мене. Якщо щось хороше тільки для когось ще і не для мене, то це не існує значення.

Багато людей роблять щось для іншого, дадуть щось, жертвувати себе: для дітей, для друга, для батьків, для партнера.й Не добре варити їжу або мати секс для партнера (навіть, відразу може бути добре, але якщо це повторне, це втрата). Мені дуже добре, інакше є втрата цінності. Якщо ви надаєте щось на кожному. Для дітей, батьків, дітей, батьків. Це не самопізність; це симетрія значень. Хтось не може бути добре для вас, якщо це добре для мене в той же час.

Батьки – це освячення свого життя для своїх дітей: надання відпусток будувати будинок, щоб діти могли подорожувати. І якщо їх дії не були непоганими для своїх батьків, що буде? Потім вони проповідують дітей: «Ми зробили все для вас, і зараз ви так голодні». А тепер вони кажуть, оплатити рахунок. Дякую за мене. Але якщо є тиск, значення втрачається. Батьки розмаховують своїх дітей. Діти таких батьків часто не вдячні. Чому? А батьки, які звертають увагу на добро життя.

Я не хочу батьків, які не мають хорошого життя через мене. А діти мають право на те, що вони несуть - бо батьки зробили помилку. Вони б'ють себе. Вони не живуть через те, що необхідна симетрія значень, які свідчать про те, що чимось, мій дорогий дитина, може бути здоровим для вас, якщо це просто добре для мене. Якщо я щасливий, що я можу зробити щось для вас. Тоді вона дає мені щось, як батько. Тоді я відчуваю значення власної дії. Але якщо я не маю цього почуття, то я відданий, а потім потрібна для подяки. Батьки починають відчувати, що вони відсутні щось і хочуть його від своїх дітей.

Але якщо я відчуваю значення того, що я роблю, якщо це добре для мене, то я не хочу вдячності. Звичайно, я буду раді, якщо я вдячний, але я вже отримав нагороду, коли я зробив. Не варто плутати з самопізністю. Самопізнання діє без уваги нікому. Хочу зробити це зараз, наприклад, я хочу зробити ковбаски на ніч, хоча ніхто в сім'ї хоче їсти їх сьогодні, але кожен буде кінець їсти ковбаси. Що таке, я вірю в себе, якщо я не врахую бажання інших і маю перед очима тільки свої потреби, якщо я діяв як за рахунок інших.

С ***

Досвід цінності живить мене, дає мені почуття повноти, збагачує почуття, зміцнює свої стосунки з життям, і при цьому є основою для моєї стосунки з життям.І ще один думка про предмет: на рівні досвіду, ми відчуваємо, що значення як магніти. Я намальував там. Я хочу піти там, я хочу, щоб читати цю книгу, я хочу, щоб їсти цей торт, я хочу бачити своїх друзів. Вартість привертають нас. Запитайте себе: Що це приваблює мене прямо зараз? Де я зараз? Де я переживаю цю магнітну силу зараз? Це те, що я люблю, що мене цікавить. Якщо я був відокремлений від кого-небудь або щось на довгий час, то є деяка сумність. Я довго не був концертом або фітнесом. Що приваблює мене, де це займе мене?

По-друге, коли ми відчуваємо вартість, ми також хочемо, щоб зупинитися поблизу. Ми хочемо повторити час. Якщо це значення для нас, ми будемо раді знову повернутися і знову в фітнес клуб, зустрітися з дорогою другою, перебування в відносинах. Якщо відносини цінуються, я хочу, щоб відносини мали майбутнє. Якщо ми відчуваємо щось як значення, то природно, є бажання його продовжити, для того, щоб бути майбутнім, перспективою.

І третя точка є досвідом значень. На додаток до почуття привабливості і прагнення продовжити час, ми також маємо бажання бути інтимно близькою до цієї цінності, щоб дати цьому значення доторкнутися до нас. Якщо це красива музика, ми хочемо її вбирати. Якщо це хороша їжа, ми хочемо спробувати її. Ми хочемо, щоб ми поціновували наші друзі, щоб випробувати інтимну інформацію. Ми хочемо, щоб бути заповненими внутрішніми з тим, що ми відчуваємо як цінність.

Ми також можемо подбати про цінності. Відпустка про вартість судів. Наприклад, коли ми святкуємо день народження: що це значення в цьому – що ви народилися в цей день! Коли ми святкуємо успішний іспит, ми святкуємо успіх і життя. Ми тільки відзначаємо значення.

І ми дбаємо про значення, коли ми їм допоможемо. Задоволення є вправою в поглибленні значення. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Або просто наявність іншої особи. Як відбувається задоволення? Для цього потрібні почуття.

С ***

Я хочу поговорити про почуття і як відчувати себе. Що таке почуття? Особистий спосіб переживання. Я не можу подарувати своїм почуттям іншим. Ми не можемо поділитись. Я можу сказати, що я щасливий. І я сподіваюся, що моя історія зробить інших себе таким же чином, як я робити. І що він був щасливим. Але все ж, почуття проникні суб’єктивністю. Вони впливають на попередній досвід. Я щасливий, але в той же час, коли я слухаю свою історію, маю почуття страху. «Я щасливий цей час! Але я відчуваю себе дуже байдужим до вас. З того, як він відчуває щось повністю відрізняється від попереднього досвіду.

Як виникають почуття? Почуття виникають при підході об'єкта, зміст і дозволяють собі торкнутися через близькість. У прямому сенсі слова потрібен внутрішній контакт. І через цей контакт і контакт, сила мобілізується в мене, і які результати є почуттям.

Де з'являється ця влада? Що впливає об'єкт або думка? Де знаходиться екран, на якому падає ця інформація? Це моє життя. Моє почуття відроджуються з силою життя. Почуття, моє життя рухається.

Деякі люди думають, що почуття вторинні. Більш важливі, ніж факти, інформація, щось раціональне, розумне. "Забудьте про почуття, вони тільки отримають в дорозі", - сказав він. «Тільки жінки піклуються про почуття» (по суті, це тільки жінки з кращими почуттями). Таким чином, почуття знецінюються, а ті, хто знецінює почуття нерідко знецінюють жінок. І він часто має бідне життя.

Якщо ми робимо феноменологічний аналіз почуттів, то це стає очевидним для нас, про що йдеться сенс. Це де мій життя рухається. Почуття не є вторинними, вони найбільш важливі для життя. Якщо у мене є почуття, це означає, що я торкався щось. Моя сила життя була перенесена на щось. Якщо я слухаю музику Чайковського або Моцарта, то доторкнувся мені. Якщо я дивлюся на обличчя моєї дитини, див. ці великі очі, це доторкається мене. Я не можу пояснити. Ми працюємо над музикою.

Або я дивлюся в очі людини і раптом знайшов себе в любові. Але звичайно, любов є дуже інтенсивною формою. В моєму житті народжується щось змішане, Що б життя не було мені? Якщо я ніколи не зустрівся чоловіка, який прийшов прямо в серце? Це буде бідним життям, життя без любові, не доторкнувшись до серця, холодного і ділового життя. А щоб мати почуття означає, що моє життя, зв'язавшись з ким-небудь або щось, знаходиться в русі. Коли ми закохані, ми відчуваємо себе живим. Тексти пісень, а це означає: Тоді мій життя кип'ятить, мій життя кип'ятить. Не слабкість. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це подарунок. Ця зустріч, це дотик, дає мені щось більше для мого життя.

Ми можемо зробити щось для цього, ми не тільки «розроблені» до неї. Що ми можемо збільшити цей внутрішній рух? Поверніть і закрийте його. Якщо ви відключаєтесь, резонанс буде слабким, але якщо ми повертаємось, то щось дуже важливо буде: так, ми готуємо себе до резонансу. Таким чином, перевертання – це те, що зміцнює почуття. Коли ми слухаємо музику, ми часто закриваємо очі, щоб зануритися в неї. Ми хочемо, щоб ця музика звучала в нас, щоб вона переходить в нас, щоб вона доторкнулася до нашого серця, реновації нашого життя. Ми можемо зробити це.

Але якщо я падає в любов, але я не хочу, щоб закохатися в любові, це краще, якщо ми не бачимо один одному, тому що кожен раз ми зустрічаємося, почуття стає сильнішим. Коли я зустрічаю щось, що змушує мене відчувати негативно, вона прагне посилити і вплинути на мене сильніше.

С ***

Тепер ми можемо підключити цінності і почуття. Цінності та почуття, якось пов’язані між собою. Що переходить і пересуваємо мене, ми називаємо значення. Тепер, на основі нашого розуміння почуттів, ми маємо розширене визначення значення. З'єднуються цінності і почуття. Що викликає мої почуття. Якщо щось викликає позитивні почуття, це позитивне значення, і якщо я переживаю страждання, гнів, це непривабливість.

І навпаки. Я можу лише знайти значення, які є значущими в екзамені, використовуючи свої почуття. Якщо це тільки в моїй голові, то це, ймовірно, абстрактне значення. Я не входила в життя.

Наприклад, багато досвіду набули на тему куріння. Яка людина може бути змушена кинути палити? Всім відомо, що це шкідливе для здоров’я. Про це повідомляють люди, що надаються статистикою та намальовуються наслідки у вигляді захворювань різних органів. І кожен курець знає, що куріння шкідливий для здоров'я, оскільки він впливає на серце, легені, судини, але все ще курить далі. Я знаю, що куріння погано для мого здоров'я, але я все-таки копчений. Освіта про це питання призвела до зменшення димоходів лише на 1-2 відсотків. Що робити сьогодні? Пакети сигарети позначені великими літерами: «Ударки диму». Це, дуже сильні повідомлення використовуються для отримання відчуття. Припустимо, що якщо це впливає на значення життя, то особа буде підставою для неї.

Це велика тема мотиваційних досліджень. Тільки якщо я відчуваю, що це важливо для мого життя, в сенсі, що я роблю його основою для моїх дій. Іншими словами, почуття важливі, тому що вони показують значення чогось в житті. Почуття не продуктами, думками та досвідом. Вони формують наше комплексне сприйняття. З нашими поглядами ми сприймаємо світло, і з нашими почуттями ми сприймаємо сенс, що це має для мого життя. Ми сприймаємо важливість життя.

Як ми працюємо? І знову, через зв'язок, через контакт. Я можу збільшити свої почуття, перетворюючись на щось, якщо я дивлюся на те, як контакт впливає на мене. Якщо я займала кави, то це контакт. І тепер я даю цей шип кави мені. Я шукаю, як я відчуваю, коли у мене є чашка кави. Як мені впливає? "О, хороший смак, хороший аромат!" Я ковтати, я відчуваю, що кава рухається далі вниз стравоходу - а потім у мене є враження. Я люблю каву. Що робити? Я на зв'язку і я відкрита до неї. І я пишу себе, як мій життя відчувається, коли я пишу каву? Якщо ця кава відчуває себе як значення, то я хвилююсь, що я люблю життя трохи більше. Якщо життя подобається, то мені подобається. Ми можемо зробити більше, ніж зробити наше життя краще. Досвід цінності в принципі завжди буває таким чином. Насолодіться тим, щоб перетворитися на щось в межах, і нехай це впливає на вас.

С ***

Ми також повинні відрізняти від двох почуттів, які приходять з-за кордону і почуттів, які приходять з-за кордону. Відрізняємо їх. Відчуття радості - це почуття, яке йде в межах: Я досвідчений щось, і відповідь виникає в мене. Зателефонуйте нам. Ця концепція походить від латинської мови і означає, що я, наприклад, пройшов іспит, викликає в мене внутрішній рух, який відповідає мені, які стебла з моєї сутності. Який рухає з мене.

І є ті почуття, які стимулюються деякими зовнішніми стимулами. Вони люблять стимул рефлекс. Викликаємо їх відхилень. Агер, гнів, ржа, еротичне почуття пристрасті, вони залежать від стимулів. Вони не відповідають своїй ідентичності. Якщо я дрочкою з голкою, то виникає відчуття болю впливає. І глибше це ін'єкція, глибше це впливає. Ми можемо говорити про почуття, але зараз ми будемо жити на тому, що є почуття, які приходять з серця, і почуття, які викликані стимулами.

С ***

І кілька слів про стосунки. Дуже важливо для гарного життя. Коли люди, які живуть останні тижні свого життя, які готуються до вмирання, запитують, «Що було найважливіше в житті?» перша відповідь, «Я люблю жити. йй Дійсно, здається, що щось дуже фундаментальне для гарного життя.

Зв'язки не є легкою суб'єктом. Ми не можемо запобігти зв'язкам, уникати відносин. Як тільки я бачу когось, це відносини. Але незалежно від того, що це автоматична основа відносин, децидуючий фактор у відносинах є чи не хочу встановити відносини. Щоб створити відносини, необхідно увійти в відносини, щоб звернутися до неї. Я хочу бути з цією особою, з нашим партнером. Тому що це добре. Я відчув його.

Встановлюємо зв’язки: «необхідно мати за собою неперевершеність» Я не хочу чути або побачити. Якщо я входжу в відносини, хочу бути доторкненими іншими. Якщо я входжу в відносини, я зроблю себе доступним для когось. Якщо я входжу в стосунки, то я кинув міст на іншу людину. Так що через цей міст ви можете приїхати до мене і я можу приїхати до вас. Якщо я в зв'язку, я вже маю це почуття, припущення цінності, яку ви представляєте. Не існує. Перші відносини з іншими людьми. Якщо я не заважаю в моїй взаємодії з людьми. І не тільки з людьми, але і з тваринами, з рослинами, з речами, з історіями. З чим навчимося, що ми навчаємо. Також важливо створити емоційний контакт у цих відносинах.

Дуже важливо мати зв'язок з собою, щоб встановити інтимність з собою. Так що я відчую знову і знову протягом дня, знову і знову, запитуючи себе питання: як я відчуваю зараз? як я відчуваю? Як я слухаю цю розмову? як я відчуваю, коли я з вами? як я відчуваю? як я відчуваю, коли я навчаюся? Якщо я не встановив зв'язок з собою, я обходжу себе, то я б частково втратив себе. Я можу стати незнайомцем, якщо я не засную цей зв'язок. І зв'язок з вами може бути добре, якщо у мене є хороші стосунки з собою. Якщо я відчуваю себе в присутності, якщо я відчуваю себе добре про себе, то у мене є хороші стосунки з вами. Але тут важливо, щоб я можу відчути.

І нарешті, відносини з життям. Як мені здається, що я жити на всіх? Ми попросили це питання на початку зустрічі. І ми можемо знову відповісти на це. Я живу, що означає я виросту, я зрілий, маю досвід, у мене є почуття—повний, болючий, маю думки, я зайнятий протягом дня, у мене є необхідність підтримки мого життя. Я проживаю протягом декількох років. Як мені це - на глибині - що я жив? Я відчуваю, що це щось добре? Чи можна жити? Я люблю життя? Що таке рух?

Якщо я даю себе доторкнутися життя, що я жив, є що-небудь добре в моєму житті? Або ж це важко, якщо є зав'язок і багато болю? Може бути, що справа в рази. Але в кінці я щасливий, що я можу жити. Я можу дати свою згоду, що я можу сказати так, що я живу. Я відчуваю, що це життя торкається мене, є деякі резонансні, деякі рухи, я радий, я люблю його. Це не ідеальний, але це ще добре. Я знаю людей, які я люблю і люблю мене.

Якщо у мене занадто мало хто, можливо, у мене є відчуття не дуже добре. Життя Марії: Стрітення Ісуса Христа Саме так відчувається депресована людина. У депресії ми переживаємо, що існує кілька значень в житті. У депресії люди не хочуть жити.

Але багато людей в нейтральному полі: Я не знаю, якщо я люблю життя. До тих пір, поки я молодий, багатий і здоровий, ОК, я погоджуюсь. Я не знаю. І тут важливо прийти до цього дотику на глибину. Я не можу зробити це для мене, тому що він відноситься до моєї інтимності. Відкриваємо і подивіться на те, що виникають емоції, що викликаємо фундаментальне значення, до якого відносяться всі інші значення. Все, що ми відчуваємо як цінне харчування цього фундаментального значення. Кожне значення містить це фундаментальне значення. Якщо кава добре смакує, це в кінцевому рахунку про почуття «живого». Життя є цінним, якщо я бачу це фундаментальне значення, якщо я живу фундаментальні відносини (живо добре), то кожен зв'язок (з каву теж) містить це глибоке ставлення до життя себе. Коли ми встановлюємо відносини з кимось, ми встановлюємо відносини з життям.

Бажаю всім нам багато досвіду, які допоможуть нам відчути ще більше, ніж життя в основному добре і це життя подарунок. Дуже дякую. Видання

@Alfried Langle, підготовлений Анастасією Крамутичева

П.С. І пам'ятайте, що лише зміна нашої свідомості – разом ми змінюємо світ!

Джерело: zis.ru/alfrid-lengle-chto-delaet-zhizn-tsennoy.html