Альфрід Лонг: Кожна людина повинна бути

Людина і суспільство: Природний стрес

Сьогодні тема дуже цікава, вона фокусується на зіткненнях індивіда і громадськості. Це велике питання для кожної людини: як я можу бути себе і жити в групі одночасно.

Завжди є природною натяжністю між окремими і групою. Група (так як сім'я, компанія, де я працюю, або група моїх однокласників) має свої інтереси групи, які іноді можуть бути протилежними. У той же час група потребує кожного індивіда, щоб бути групою. Група встановлює правила, щоб плідна співпраця і взаємодія можуть бути можливими. Група потребує індивідууму адаптуватися і приймати ці правила.

799 р.

Але кожна людина має свої особисті інтереси, бажання та потреби. Іноді людина може також використовувати групу для розвитку власного існування.

У екзистенціальному аналізі ми розглянемо ці антиномії, це діалектична опозиція в контексті третьої фундаментальної мотивації, коли ми говоримо про пов’язкість, про відносини однієї людини з іншими. Коли ми говоримо про важливість зустрічі. Я не можу бути себе без людей навколо мене, хто бачить мене, хто цікавить мене.

Кожна потреба суспільства стати себе. Суспільство потребує людей, які мають функціонувати суспільство.

Якщо група не складається з реальних людей, ми називаємо її масою, натовпом, як і іспанський соціолог Яс Ортега y Gasset описує його. У натовпі чоловіка, як натовп, він більше не має власної ролі і позиції. У натовпі масова людина не може розвиватися.

Тим не менш, щось схоже може статися до індивіда. Якщо людина не розвивається власних структур, то це так, як якщо всередині себе вони представляють масу, натовп. А потім людина може стати антисоціальним.

Антисоціальний розлад має власну історію розвитку.

Ми всі знайомі з антисоціальною поведінкою в одному або іншому, і ми живемо своїми силами. Наприклад, коли я беру щось з іншого, займіть ще одне місце в стоянці, коли я купую квиток з лінії, коли я купую найкращий продукт в магазині, не враховуючи інших. Це самопізність.

Про те, що ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Чи є хтось тут, хто ніколи не був себе? Це дуже натуральний для людини, і іноді ми всі себе. Ми не розглядаємо інші та його права. Я маю на увазі, ми насправді не цінуємо суспільство. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Ми не завжди в правому настрої відкритості та справедливості. В інших ситуаціях ми можемо бути дуже справедливими і лікуємо інших досить — в домашніх умовах, на роботі, в суспільстві.

Чи можливо для мене бути досить, соціально? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Коли я не натискав на напругу, сильний тривожність, коли я у внутрішньому миру. Порівняно легко для мене, щоб бути мирним і справедливим іншим.

Це не те, що я фізично здоровий, багатий або у великих відносинах. Віктор Франкл описує, що навіть у концентраційних таборах були люди, які поважали лише тому, що вони якось знайшли внутрішній спокій та внутрішній баланс. Але це означає, що у мене є внутрішня сила, що я в миру з собою. Коли мій внутрішній ставлення збалансований, то я можу бути в збалансованому шляху до інших. Це природна основа для цієї поведінки.

І коли ми описуємо антисоціальний розлад особистості, ми знайдемо, що це те, що немає.

Поведінка

Повернутися до себе. Хочу перенести розрив між нашим досвідом та розумінням цього особистісного розладу. Ми всі знаємо деякі особливості, які відрізняють цей розлад.

Іноді ми побачимо себе, протисоціально, і навіть гірше: ми не можемо дотримуватися правил і законів. Наприклад, деякі люди постійно швидкісні при русі, стоянка в неправильному місці, оскільки якщо надсилання сигналу: «Правила дорожнього руху не важливо мені». Ми називаємо цю поведінку, Це грецьке слово «незбереження права» (грек «номос» - закон).

Термін використовувався французьким соціологом Émile Durkheim для опису явища фізичних осіб, що діють у групах та індивідуально. Він описав, як вроджена поведінка, такі як корупція, порушує нормальне функціонування суспільства. Така група може навіть привести до економічної кризи або привести людей до самогубства.

В першу чергу соціологи думали, що в соціальному неспроможності була вкорінена в соціальному неспроможності, тобто через натяжність між різними соціальними структурами: індивіди починають «відновити» для соціальної несправедливості. Але згодом з’явилося, що соціальна несправедливість насправді не пояснила аномічну поведінку.

В результаті соціологи прийдуть до опису індивідуально-психологічних причин вегетативної поведінки: виникає, коли людина не розробила над-его структур. Це стосується проблем соціалізації, виховання, травмування та ін.

Таким чином, соціологи описують проблему зовні, а психологи зсередини, інтерпретують це явище як проблема розвитку характеру в аспекті здатності сприймати цінності і ставлення до цінностей.

Виявляється, що тема антисоціальної та атомічної поведінки є темою психології. Це тема его формування і тому це законна тема психотерапії.

Це коли-небудь знешкоджений процес: він починається з мінімальних поведінкових відхилень, таких як невелика кришка, невідповідність іншій людині, відсутність кореляції з іншим (наприклад, використання однієї переваги над іншими), тобто з більш знайомими поведінками, які є загальними для всіх людей і навіть молодих дітей (після всього, ми не ідеальні), але це може призвести – що набагато більш серйозніше – в зраді інших людей, невідповідності, непереносимих обіцянок, невідповідність правилам і законами, до вчинення злочинів.

Ми всі ці риси. Але якщо вони ростуть, вони стимулюються, вони можуть призвести до таких дій. Так ви і я можу зрозуміти, що відбувається в разі антисоціального розладу, тому що ми всі знаємо спокусу не дотримуватися правил і законів, які утримують суспільство разом.

Але в порівнянні з нормальною поведінкою, антисоціальний розлад особистості набагато більш виражений. Ми можемо відчути емпатію на певному рівні, але ми не можемо повністю відчути цей розлад. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Так ми відрізняємо антисоціальну, динамічну поведінку, яка більш-менш нормальна, від істинного антисоціального розладу.

Адаптація порушення

Антисоціальний розлад характеризується нездатністю адаптуватися. Що означає, що вона здатна адаптуватися? Це те, що ми всі маємо і повинні вижити. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

146344

Те ж саме стосується соціальної адаптації: ми адаптуємо до групи. Це означає, що ми приймаємо правила, які вона має, засвоюючи їх і стежимо за ними.

Адаптація до холоду і адаптації до групи мають однакові візерунки і принципи, загальне ставлення - готовність підштовхуватися до власних бажань і потреб і прийняти закони і правила, чи природа або суспільство. Зазвичай ми робимо це практично автоматично, іноді свідомо приймаємо рішення. І так ми звикли до неї.

Налаштування завжди є адаптацією до ситуації. При зціленнях, налаштуванні, адаптації занадто міцні, після чого ми втратимо наш внутрішній баланс, тому що ми тільки адаптуємо в нашу поведінку, ми стаємо люди, які слідують тільки іншим, втрачають себе. Ми стежимо за тенденціями і модами, такими як люди натовпу і втратити свою ідентичність. Це відбувається, якщо пристрій занадто сильний. Не так само, як і такі правила і закони.

Одержання є визнанням повноважень. Дитина обіє, тому що він визнає повноваження дорослого. Ми обробляємо закони та правила держави, оскільки ми визнаємо їх значення та важливість. У цьому сенсі адаптація як такі правила є особистою, персональною адаптацією, яка призводить до їх свідомого рішення.

Я вільно обирати правила та закони. Людина з антисоціальним розладом особистості не може дотримуватися правил і законів.

Що таке антисоціальний розлад особистості?

Після цих попередніх описів, які були призначені для побудови мосту між власним досвідом і антисоціальним розладом особистості, я хотів би описати сам розлад, щоб відтворити свою картину.

Протисоціальна поведінка є такою ж, як дисксоціальна поведінка. У Європі другий термін віддає перевагу тому, що він не так знецінює. Як правило, колишня кількість продовжує використовуватися в Північній Америці, хоча вона не точно описує феномен.

Концепція «антисоціальної поведінки» передбачає, що людина кладе себе в опозиції до суспільства, виступає проти суспільства, тоді як поняття «соціальної поведінки» описує не вплив протистояння з суспільством, а скоріше відсутність зв'язку з суспільством, а в цьому сенсі це більш психологічний опис.

Людина з антисоціальним або диссоціальним розладом особистості виходить з пропорції до світу навколо них. Він є чоловіком, який є в усьому світі. Він не має контакту з ним. І причина є його особистою нездатністю. Це не так, що він не хоче бути підключеним до інших, але тому що він не може. Це набагато більше, ніж просто бути антисоціальними. Це рясні страждання. Це страждання не має можливості соціальної поведінки.

Важко бути ізольованим, ледь. Так що людина не може нести її. І так людина починає відреагувати, що робить її ведмедною. Але на жаль, за рахунок інших. Ця людина не має достатньо ресурсів, а потім використовує іншу людину для деяких стабілізаторів, щоб заповнити його потребу. Він емоційно глухий, він не відчуває емпатії, він не відчуває емоційного зв'язку, він не байдужий. Цей розлад має певні риси, поширені з тим, що Фрейд описав як «чарівний байдужість» гістеричної особистості.

Вони живуть байдужими і не здаються хворим. Але якщо вони робили, вони сильно постраждають. Це, їх психодинамічні реакції, їх поведінка допомагає їм не страждати. У цій байдужості вони відчувають нестачу задоволення, задоволення, радість, позитивні реакції. У своїй нормальній житті вони не відчувають задоволення, радості. За ним багато болю. Біль відчуттів, незрівняний з іншими, з світом. «не один мені бачає», «не один мені подобається», «я не знаю, бо мій життя безглуздий. й

На обличчі цієї пишності вони починають будувати всю систему очікування. Вони відчувають себе порожнім, невагомим, непотрібним - і це ненадійне. І так вони починають будувати потреби, бажання, цілі, які вони слідують відчуттям, що вони мають право зробити це. Вони не будуються в суспільстві, вони не піклуються, що хтось потребує їх, і тому вони можуть дозволити собі щось.

Ця система бажань і цілей робить їх гіперактивними, в розумінні, що вони більше не мають контролю над собою. Оскільки ці бажання, цілі та потреби замінять місце, що здорова людина бере его, його особисте рішення. Що б я не зловив мене, я буду слідувати тому, що нічого не зупиняє мене. Чи не існує значення, які кажуть «до цього», не існує зовнішніх і внутрішніх структур, які тримають мене назад.

Прийняття злочинів стає спробою самодопомоги. Ці люди не враховують всіх, і можуть піти на голову у відносинах з іншими людьми, бути жорстокими тваринами, на природу, навіть самому собі.

Вони легко дратівливі, і навіть невеликий вплив може викликати сильну реакцію.

Це показує серйозну відсутність внутрішніх конструкцій. У зв'язку з нездатністю обробляти інформацію про особистісний рівень, ці люди не розвивалися над-его структур, не мають доступу до моральності, не совуються, не мають особистого сенсу того, що праве і неправильне. Вони не мають сенсу провини, не відчувають відповідальності. Це такий незрівняний, нездатний активізм. Якби він був самотнім у світі.

Коли така людина знаходиться в групі або проживає в сім'ї, дуже важко для групи і сім'ї. Вони не поважають нічого, ви навіть не можете говорити про них, тому що вони не розуміють, що це означає, що вони не мають структур, щоб зробити це. І це робить людей навколо них так безпорадними. І я повинен сказати, на жаль, є майже не сподіватися, що сім'я або група може змінити свою поведінку.

Девіли людей з антисоціальним розладом

Як таке чоловікові? Повна картина цього розладу має 7 специфічних рис, які описані в ICD-10: більшість людей з антисоціальним розладом особистості матимуть неповний, частковий набір цих рис. Але якщо є хоча б 2 або 3 риси, то вже складно. Для повної та впевненої діагностики слід дотримуватись принаймні 5 цих рис.

1) Емоційна байдужість, байдужість Головний, центральний симптом. Такі люди емоційно відключені, не можуть сприймати і ділитися почуттями інших. Вони страждають від нестачі емпатії.

Ми знаємо, що цей недолік емпатії для інших особистісних порушень: всі екстравертовані особистісні розлади, такі як наркозалежність, асоціюються з відсутністю емпатії.

Антисоціальний особистісний розлад також відноситься до групи екстравертованих особистісних порушень. Але в разі антисоціального розладу, відсутність емпатії ще більше. Ніщо торкається їх.

Нарцис переїхала, принаймні, за критикою: їх реакція на критику зазвичай зайва. Але це зрозуміло, що критика може бути чутливою. Ви можете критикувати антисоціальну людину, але це не має значення йому. Коли вони вироковані до 5 років в тюрмі, вони приймають його.

Ніяких питань у їхньому житті. Що таке життя? Як ви живете таке життя, коли нічого не торкається, нічого не має значення?

2) Емоційна байдужість супроводжується постійним недоліком відповідальності. І значний, помітний недолік. Відповідальність означає, що я відчував себе до значення, до особи, до завдання. Якщо у мене є емоційний зв'язок, то я відчуваю себе відповідальним. Але якщо немає з'єднання, де з'являється відповідальність? Це дуже логічний наслідок.

(3) Прогнозування соціальних норм та обов’язків Ще одна особливість, пов'язана з попереднім двома.

(4) Наступний знак є нездатністю бути послідовним у відносинах. Коли нічого не важливо, я не тільки не відчуваю себе відповідальним, я не можу залишитися в відносинах. У зв'язку з тим, що зв'язується з відносинами, є глибоке почуття, що зв'язує нас разом.

(5) Ще однією точкою є нездатність обробляти інформацію і непереносимість розчарування. Агресивна і навіть бурхлива поведінка швидко спрацьовує. Якщо щось буває, що він не схожий, він реагує на те, що він має відчуття, що він має право робити це. Можливо, це момент, який викликає свою поведінку найбільшою.

Фрутація, незадоволеність має про той же ефект на цю людину, як критика і знецінення на людину з наркозією. Незадоволеність потребами робить їх агресивними і насильними – і відповідно до задоволеності, вони можуть здійснювати кримінальні дії.

(6) Такі люди не відчувають винності. Вони не можуть нести це почуття навіть від досвіду покарання. Коли ми покараємо дитину і дорослим, ми можемо очікувати поведінкових змін, принаймні тривожності, страх повторення. Або якщо щось відбувається знову, люди приховують його.

Але люди з антисоціальним розладом особистості можуть бути покарані, але це означає нічого до них. Вони не мають структур, щоб обробити, що покарання і зробити все з нього. Вони ніколи не відчувають себе винними, але вони постійно відмивають інші. Вони раціонізують власну поведінку, і через це пояснюємо, чому вони діяли таким чином.

По суті, неможливо поговорити з ними. Вони спотворюють те, що ви скажете, інтерпретують все самостійно. Ми не можемо до них. Вони постійно проектують, що насправді є власної несправності. І це дуже розчарування в розмові (Я навіть не викликав діалогу).

7) Ці люди не відчувають себе легко, спокійно. Тому вони схильні до постійної дратівливості.

Випадки практики

Подумайте, що ця картина більш співвідноситься з нижчою суспільною стратою – з маринованими структурами суспільства, з кримінальними кілами. Але тому, що це особистісний розлад, ми знаходимо його на всіх соціальних рівнях, навіть серед топ-менеджерів (і, можливо, навіть серед топ-менеджерів зокрема). Є багато таких людей в політиці.

Є інші приклади. Наприклад, один з пацієнтів, 16-річний молодий чоловік. Він не знав, що робити. Прогулянка по вулиці, побачила низку паркованих машин, побачила ніготь на тротуарі, приймала ніготь і прогулялася по ряду автомобілів близько 500 метрів. Він пояснив, що він не знає, і це було смішно. А потім було ще весело йти назад і дивитися люди говорять про це. Про те, що сталося. Чи можу я зробити щось неправильно? він думав. Він навіть продемонстрував емпатію для людей, які постраждали від його дій.

Ще один приклад від мого колеги, соціального працівника. Упродовж 8 років працював клієнт. Коли клієнт зробив черговий кримінальний акт і був переслідуваний поліцією, він пішов до його соціального працівника і сказав: "Чи є чашка гарячого шоколаду разом?" І він не сказав, що слово про його злочин або про те, що він затримував поліцію.

Коли він був в ув'язненні знову, соціальний працівник відвідав його і попросив, "Чому нічого не скажеш?" Може бути я можу допомогти. І сказав: "Я не подбаю, якщо я був заарештований чи ні." Я хотів би мати гарячий шоколад з вами. й

Це дуже точно і яскраво описує неможливе самотність цих людей.

Ще один приклад: чоловік загинув п'ять інших людей. Як це сталося? Його друг купив гармату, і чоловік запитав мене, щоб показати його. Він сказав: «Що дивний пістолет, я ніколи не був.» Влітку на зупинці зупинилися люди. Людина почала цікавитися відкритим вікном і вогнем. Чому? Це хороша зброя.

Він побачив одного чоловіка вниз. Він подарував йому самостійно, постраждав його. Він пішов з гармати в кімнаті, виїхав зовні. Багато людей зібралися потерпілому. Він зробив свій шлях через натовп навколо того ж, коли прибули амбулаторство, шутінг, "Ця людина була знята!" "Ні, він має серцеву атаку". "Ця людина має інфаркт."

А потім, сердитися, розчарований, він перевертався, повернувся до квартири, знову взяв гармату і знімав ще три людей. Тоді з'явилася ціла команда поліцейських, в оточенні будинку. Чоловік спокійно сказав: "Війна зброя, ось мені." Яка проблема? Взяти мене

Це рівень емоційної глухості, емоційного ступеню, який важко уявити. І ось чому ми знайдемо найбільш людей з цим розладом в тюрмі. Цікаво, що багато людей хочуть залишатися в тюрмі. Вони відчувають себе безпечними, стабільним середовищем. Багато з них вчиняють злочини і повертаються в тюрму.

Причини антисоціального роззброєння

Як розвивається цей розлад? Основна причина – травматичний досвід відносин, досвід переважування. Такі люди виростають в підробці, нещасливих відносинах. Батьки діють, якщо вони люблять і піклуються про своїх дітей, але вони не відчувають себе. Діти вірять батькам, але вони знову зазначають.

Наприклад, один хлопчик пішов до школи-інтернату, де він дійсно не хотів, і він попросив його мати взяти його звідти. І сказав він, "Якщо ви отримуєте хороші сорти, то я збираю тебе." Він зробив свій кращий і отримав хороші сорти, але через рік його матері не забирав його. А замість того, вона сказала: "Дуже, щоб компенсувати це, ми підемо до великого."

подорожі разом. У цей час хлопчик все ще мав почуття, і він дуже чекав і сподіваючись, що ця обіцянка буде виконана. Моя мама просто не встигла. І знову він відчував зраду і зраджує. І так він виріс з почуттям, що немає нічого в цьому світі, але лежить, помилковість і зрада. Не існує реальних зустрічей.

Діти дізнаються про те, що саме в цьому світі. Як і дорослі, вони дізналися, що немає правил, нічого важливого і цінного. Всі поведінки абсолютно нормальні.

І, звичайно, вони не можуть розвивати внутрішні структури, оскільки вони не відчувають себе, і тому не можуть бачити себе. Вони не самоідентифікують, вони не мають картини себе, і вони не можуть внутрішнєізувати правила суспільства. Вони не контактують з собою, що дозволить їм почути свою сумлінність. Вони не очікують людей, щоб бути справедливими для них, тому вони не навчаються бачити те, що є справедливим.

Вони не розвивають моралі і слава. Вони не мають значення. Вони не розвивають відчуття скромності і сором'язливості. Вони не бояться втратити обличчя, вони не відчувають себе, тому вони не бояться втратити його. Вони не мають коренів в межах них, які не можуть призвести до їх поваги.

Саме від свого досвіду браку турботи, чесних і довірчих відносин вони принесли відчуття втрати в суспільстві.

А потім вони починають експонувати поведінки, які допомагають їм зменшити внутрішню натягу. Вони шукають способи, в яких вони можуть покласти себе в контексті, і вони знаходять його в наступних імпульсах, їх задоволення, тому що це їх єдиний зв'язок з світом.

Всі інші здібності атрофуються. Вони дотримуються власної справедливості.

Терапія пацієнтів з антисоціальним розладом

Терапія пацієнтів з цим розладом буде мати дві області роботи:

(1) батьківство,

(2) контекстуалізація.

Парентство означає нарада. Необхідно, щоб терапевт або соціальний працівник був міцно вкорінений в себе, може протистояти імпульсам, що діє спокійно, міцно, не реагує психодинамічно.

Контекстуалізація стабільне середовище. Для багатьох тюрма є єдиною стабільною і передбачуваною умовою.

Є, звичайно, спеціальні соціальні установи в багатьох країнах, де люди можуть отримувати лікування (вони повинні залишитися там не менше 4 років), де вони отримують робочі місця, отримати завдання і може вижити необхідність.

Найкорисніший, корисний ефект для цих людей протягом перших 10 років терапії – це досвід їх потреби.

І тільки тоді ми починаємо працювати з фоном, з їх травмою. Поговоріть про свою кримінальну поведінку можна тільки після цього.

Так ми бачимо, що лікування цих порушень досить складно, і результати, відверто, досить скромно. Однак нам необхідно спробувати і спробувати, тому що ми можемо допомогти принаймні деякі люди.

ПЕРСОНАЛЬНА ДИСТРУКЦІЯ

Два слова про паразитарний особистісний розлад.

Параексистенціальний особистісний розлад характеризується тим, що такі люди не відчувають себе і намагаються знайти себе через цілі, які вони встановлюють для себе.

Вони дуже цілеспрямовані. Вони потребують цілей, щоб стабілізувати себе трохи. «Я не можу зробити хорошу кар’єру», «Я не знаю, якщо я не досягне успіху», – почуваюся.

Оскільки це особистісний розлад, він призводить до того, що людина має необхідність робити це. У тому випадку, я не можу збоюватися, не жити повністю за призначенням. Моє життя зосереджено на цій мети.

Наприклад, один хворий одружений, бо жінка була корисною для своєї кар'єри. Він не любив її. І запрошував тільки ті друзі, які були корисні для своєї кар'єри на весілля.

Вони не мають реальних друзів, тільки функціонального середовища.

Один з колег, румунський екзистентний аналітик і психіатр, назвав цей розлад параексистенціальним розладом особистості. Він сказав, що він виглядав як життя повністю присвячене завдання.

Вона виглядає, як людина живе розумно. Але насправді він не стежить за існуючим значенням, він відходить від нього в наступних цілях, потреба. І так їхнє життя при непарних з їх існуванням.

Параексистенціальний особистісний розлад дуже схожий на антисоціальний розлад особистості. Єдина відмінність полягає в тому, що наступні цілі більш-менш соціально прийнятні. Вони все ще використовують індивідів як засіб для своїх кінців, але заважають більше або менше відповідно до законів і норм суспільства. Не знаючи, що я.

Також цікавим є Альфрід Лонг: Коли немає діалогу, ми втратимо.

Alfrid Langle: Тримає непристойність в підборі

Це велике питання існування людини: хто я і як я можу дізнатися, хто я. Ми потребуємо допомоги іншим - інакше ми можемо стати антисоціальними, і нам потрібен чіткий контекст життя - інакше ми можемо стати паразитарним. Видання

Резюме лекції Альфрід Лонг у Вищій школі економіки.

Приготований Анастасія Крамутичева

Джерело: zis.ru/obmanutoe-i-predannoe-ya-lektsiya-alfrida-lengle.html