Бездоганна людина є найбільш поширеним типом вампіризму

Найпоширеніший тип вампіризму - це бездоповідна особистість, яка позбавляє проблеми і донори намагаються вирішити її. Гра, яку грали в Допомозі особистість, називається «Чому не тебе?» - «Так, але...» І неважливо, скільки донорів борються, незалежно від того, скільки вони є, незалежно від того, як смарт вони, вони не зможуть вирішити проблему, і вампір буде перемогти їх все.

Я хотів би дати приклад Е. Берна в наближенні до наших умов.

Неприємний особистість, досить жінка 35-40 років, приїхала друзів, з якими вона мирно розповідає над чашкою кави.

Бездоганна людина (у сумному голосі): Шукаємо стан квартири! Нам потрібні термінові ремонти! Я не знаю, що робити.

Донор А.: Чому ви не їдете в ГЕС?

Доповідна людина: Так, але там багато черг, і вони не працюють добре!

Донор B: Чому ви не їдете в ко-оп?

Бездоганна особа: Так, але вони дуже дорогі, і вони були

Донор В: Чому ви не отримуєте чоловіка, щоб зробити ремонт?

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!

Донор Г: Чому ви не купуєте інструменти і отримаєте чоловіка, щоб зробити ремонт?

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Гра над! У версії «Такі погані чоловіки» починається розважальна програма «Чи не страшні?» Бездоповідна особистість отримала багато «страке» і залишила її радників у фольгу.

У вас, мій шановний читач, враховуючи поради, і хороші поради, які були повністю відхилені, і в ледь стриманий frenzy думають собі: «Велл, жир божевільний!»?

Я хочу подарувати вам ще один приклад, який Харріс знайшов у своїй книзі Ви ОК і Я ОК.

Дві друзі говорять. Донор, процвітаюча жінка, приходить до відвідування бездоповідної особистості, її друг, який не має все в своєму особистому житті.

Бездоганна особистість: Я так страшний, що ніхто не робить дату для мене?

Пожертвувати: Чому ви не їдете в Барбер?

Бездоганна людина: Так, але є величезні лінії.

Пожертвувати: Чому ви не робите укладку?

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Донор: Чому ви не кладете тіні на ньому?

Доброго дня!

Донор: Чому ви не бачите дерматолога?

Я вже знаю, що він сказав!

Донор: Чому ви не приймаєте курс психології? Є хороші хлопці.

Допоможи людям: Так, але я жахливо втомився!

Донор: Чому б не зупинити перегляд нічних шоу?

Я маю нагоду!

Донор (з роздратуванням): Ви не знаєте, що ви хочете!

Листя донора, і вампір, отримав багато розгладжування, сумно думають: Світ страшний, нічого не можна зробити. Так мій останній друг залишив мене "Не так страшний? розваги у вигляді внутрішнього монолога".

І не буває, що вона повинна змінитися і не запитувати порад, але приймати рішення, приймати відповідальність за її життя. Як видно, що перемога в ампірі характерна.

Останній приклад. Далі ми почнемо розробляти правила захисту від цього типу вампіру.

Є два студенти, бездоповідна людина і донор.

Я не знаю, що робити. У понеділок я збираюся взяти тест і я не готовий!

Пожертвувати: Чому ти не витрачаєш на ніч?

Доброго дня!

Донор: Чому ви не навчаєтеся в неділю?

Доброго дня!

Донор: Чому ви не попросите вчителя для розширення?

Він сказав, що не можна затримати.

І знову закрито коло. У версії «Далі вчителі» є перехід на розваги «Не страшно?»

Для мене, коли я познайомлюся з цим різновидом вампіризму, гра «Чому не ти?» «Так, але...» зробив величезне враження. Я пам'ятаю епізод від власного життя. Ми отримали хорошу компанію колег про той же вік - 35 років. Кожна з дітей. У мене є два, один був шість, інший менше року. Дружина була на неоплачуваному батьківському поході. Я працюю самостійно. Зустрілися з кінцями.

У нашій компанії, яка мала хороший вигляд, але зламаний особисте життя, який був в одному положенні. Вона скаржалась. Ми намагалися, щоб допомогти їй з усіма видами порад, які вона не взяла, викликаючи нас велике подразнення. Що здивувало, щоб дізнатися, що все, що вона розповіла нам і все, що ми сказали, що це було дуже довго! Я думав, що це мої думки! У мене була гра, яка зробила мені жертву психологічної вампіризмі.

Я знаю людей, які готові надати консультації. Про те, як підняти дітей, як лікувати певні захворювання, які спеціальність вибрати, коли можна отримати шлюб. І до речі, навіть професіонали можуть відповісти на ці питання з великою складністю. Я прийшов з формулою: «Особливості психотерапевта неперервно пропорційні кількості порад, які вони надають». Тому в своїй роботі я намагаюся навчити пацієнта самостійно приймати рішення, особливо тих, хто може вплинути на його майбутній долі.

Поціновувачі Яка проблема ви думаєте, що консультант вирішує: ваш або ваш? Право! Машина! Він каже вам, що він буде робити в цій ситуації. Але у Вас немає якості радника і ви не можете це зробити. Я був колись в конфлікті з босом. Не маю сумнівів, і один з моїх друзів порадував мене скаржитися на мої переваги. У таких ситуаціях він зробив так, і часто після багатьох випробувань він отримав свій шлях. Але його порада не влаштовує мене на всіх: Я просто не можу стояти, виповнивши мій характер, численні прогулянки на екземплярах.

Нерідко радники рекомендують вчинити такий акт, який в один раз вони не заважали себе. Так мій пацієнт, один 37-річної жінки, запитав мене, якщо вона повинна мати дитину з клини. Вона мала кілька друзів, неодружених жінок в 50-х роках, які закликали її зробити так: "Ми були приступні, тому тепер ми одинарні, не зробимо нашу помилку знову." Не дуже добре, щоб порадувати, в якому ви не маєте досвіду. Звісно, я не дала ніяких порад хворим. В результаті лікування досить успішно одружився. Вона і її чоловік вирішив не мати дітей.

Про психологічну консультацію Подумайте про те, що ви можете придбати в результаті. Я знаю, що я знаю її багато років. Коли я даю негативну думку, якщо він вирішить здивувати її несвідомо, він проконсультує когось ще. І так він буде ходити до тих пір, поки він знаходить чоловіка, який радить його маррі М.

Як це кінець для мене?

Ви знаєте, що перший місяць медового місяця, і любителі знімають не тільки звичайний, але і психологічний одяг, тобто вони намагаються розповісти про себе якомога простіше. А потім мій друг, в момент відвертості, говорить М., тепер до дружини, щось схоже: «Ви знаєте, моя любов, перед весіллям я попросила Л. за порадами про те, чи подружити тебе, і він сказав мені це про вас!» Я не слухав його. І хто я отримую в М? Про нас Ви можете сказати: «Я такий фольга, щоб розповісти вам це?» І я розповім тебе, "Справді!" Якщо ви зрозуміли, ви не будете проконсультуватися.

Тепер другий варіант. Я сказав йому: "Маррі мене!" Вона гідна жінка і може подарувати щастя чоловіка. Перший місяць, ви знаєте, мед, а другий - червоне дерево. Наш герой дізнався правду про дружину, і я знову завоював ворога, але тепер у його людини. Я сподіваюся, що я переконаний, що хтось, хто любить консультуватися, просто хоче перенести полум'я для поганого рішення на когось іншого, що означає, що він психологічний вампір!

Як визначити і нейтралізувати безповоротну людину?

Ви вже зрозуміли, мій шановний читач, що цей вампір завжди вимагає порад, але не слідувати його. Гра "Чому не ти?" - "Так, але..." Тому, щоб нейтралізувати бездопоможливу особистість, не давати порад, не стати батьком! Тоді розмова з нею буде проходити наступним чином:

Доброго дня! Нам потрібні термінові ремонти! Я не знаю, що робити.

Донор: Так, це складна проблема. Що робити?

або

Бездоганна особа: Мій син не хоче читати.

Донор: Так, дуже погано!

Бездоганна особа: Яка порада дасть мені?

Я не знаю!

Слід зазначити, що гравці часто змінюють місця. Також можна використовувати для захисту. А потім донор стає вампіром.

Ось приклад (відповідача є оборонним атакою).

Бездоганна особа: Мій син не хоче читати. Я не знаю, що робити!

Донор: Яка проблема! Мій син пішов жити з тридцять років, але він тільки 16 років!

Автор: Михайло Литвик

П.С. І пам'ятайте, що лише зміна нашої свідомості – разом ми змінюємо світ!

Джерело: litvak.me/statyi/article_post/bespomoshchnaya-lichnost