476
Guilt - Духовність або Незрілість
Що це таке – провини непросто. Деякі вважають його соціально корисним і навіть необхідним внутрішнім регулятором поведінки, а інші стверджують, що це болючий комплекс.
Слово вино часто використовується як синонім провини, а оригінальне значення слова відрізняється. Гільт провинний, трансгресія, трансгресія, гріх, кожен незаконний, репроксований акт. (Explanatory Словник російської мови від В. Даля). По-перше, слово провинило призначено як фактичне пошкодження, так і матеріальне відшкодування за шкоду. Порушувати закони або угоди повинні внести зміни.
Є велика різниця між почуттям винності і почуттям винності. Людина винна, коли він знає заздалегідь, що він може завдати шкоди або завдати шкоди хто-небудь або себе актом або словом, і все ж робить так. Гільт, як правило, визнається тим, хто завдав шкоди навмисно або через кримінальну недбалість.
У багатьох людей, які, як правило, вважають себе винним, хоча не було фактичного навмисного пошкодження. Вони вирішили, що вони є винними, оскільки вони слухають «внутрішнього голосу», що засуджують і відлякують їх на основі тих часто помилкових вірувань і вірувань, які зазвичай навчалися в дитинстві.
Гільт – це непродуктивний і навіть деструктивний емоційний відгук до самобламу і самокондемації. Гільт є переважно агресією, спрямованою на себе – це саморозвиток, самовіддача, прагнення до самовиправлення.
Визначений голосом «міжнародного прокурора», який промовляє вироку «на всіх з вас», такі люди втрачають погляд на те, що вони не мали наміру зробити зло, а до речі «забудити» дізнатися, чи спричинили пошкодження взагалі.
Людина відчуває провину частіше за те, що він не зробив або не міг змінити, ніж для того, що він зробив або міг змінитися і не зробив це. Скупчення зайвих і деструктивних провин і слід уникати. Нейротичні провини можуть і слід уникати.
Але навіть при виникненні провини, провини залишаються руйнівними.
Тим часом в результаті реалізації факту реального пошкодження люди здатні випробувати різні враження.
Альтернативою провини є ознайомлення та відповідальність. Відмінність провини з одного боку і совості і відповідальності за інші, на нашу думку, є фундаментальною. І хоча це принципово різні речі, багато людей не бачать і не розуміють різниці між ними і часто плутають ці поняття один з одним.
Конука – це внутрішня влада, яка здійснює моральне самоконтроль і оцінює власні погляди, почуття, дії, їх відповідність своїй самоідентності, його базових цінностей і цілей.
Наука проявляється як внутрішня, часто несвідома заборона проти непідтверджених дій (в тому числі внутрішніх), так і відчуття внутрішнього болю, яка сигналізує особу про протесту внутрішнього морального органу проти вчинених дій, що суперечать своїй глибокій системі цінностей і самоідентифікаційності. При порушенні свого морального принципу і призначені для розірвання його від подібних дій в майбутньому.
Конука тісно пов'язана з почуттям відповідальності. Наука викликає потужну внутрішню мотивацію виконання моральних норм, в тому числі норм відповідальності.
Відповідальність – щире і добровільне визнання потреби піклуватися про себе та інших. Відчуття відповідальності – це прагнення виконати зобов’язання, які, і, якщо вони не виконуються, готовність визнати помилку і компенсувати шкоду, завдані, приймати дії, необхідні для виправлення помилки. Відповідальність зазвичай визнається незалежно від того, хто зробив це відповідально.
Почуття винності, людина говорить про себе: «Я поганий, Я заслугаю покарання, я не пробачаю, руки йдуть вниз.» Метафорично описано як «важке навантаження», так і як «що їсть».
Коли людина промиває в свою провину, зраджує себе за помилки, вона дуже важко для нього проаналізувати свої помилки, подумайте про те, як поліпшити ситуацію, знайти правильне рішення, зробити щось дійсно виправити ситуацію.
Поприскуючи голову з попелицею ("Якщо я не зробив це або зробив це... це було б різним"), він виглядає назад в часі і застрягає там. Відповідальність, з іншого боку, точки до майбутнього і переміщається вперед.
Прийняття позиції відповідальності є необхідною передумовою для розвитку особистості. Чим вище рівень особистісного розвитку людини, тим менше він типовий для нього для використання такого негативного регулятора поведінки як провини.
Відчуття провини викликає людину найглибше шкоду. Гільт, на відміну від відповідальності, нереальний, ваговий і розмитий. Це жорстокий і несправжливий, позбавляє людину впевненості, знижує самооцінку. Він приносить відчуття тяжкості і болю, викликає дискомфорт, напругу, страхи, роздратування конфузії, відчайдушність, песимізм, довге. Гільт деплетети і забирає енергію, деплети, зменшує активність людини.
Досвід провини супроводжується болючим почуттям власної неправомості до іншої людини і, в цілому, «поганості».
Хронічна провина перетворюється в спосіб процвітання світу, що відбивається навіть на фізичному рівні, буквально змінюючи тіло, і в першу чергу поставу. Такі люди мають шиновану поставу, гнуті плечі, як якщо вони перевозять звичне «завантаження» на їх «погані». Хвороби хребта в області сьомого хребта хребта у багатьох випадках (крім явних травм) асоціюються з хронічною провиною.
Гільт - духовність або незрілість - екомережа.ru
Люди, які здійснюють хронічний провин у собі з дитинства, так як якщо вони хочуть взяти менше місця, вони мають особливу жорсткій прогулянці, вони ніколи не мають широкого легкого кроку, вільних жест, гучного голосу. Вони часто знаходять важко виглядати людину в очах, вони постійно лущуть голову низькими і нижніми очима, а на обличчі є маска провини.
Для морально зрілої і психологічно здорової людини провину не існує. Є тільки совість і почуття відповідальності за кожен крок у цьому світі, за домовленості, на вибір, зроблені і для рефлексування, щоб вибрати.
Негативний досвід, пов'язаний з совістю і відповідальністю, перестаючи з усуненням причини, що викликали їх. І зробивши будь-яку помилку, яка не призводить до виснаження внутрішнього конфлікту, він не відчуває себе «поганим» – просто коригує помилку і життя. І якщо конкретна помилка не може бути виправлена, він дізнається урок для майбутнього і пам'яті його допомагає йому не зробити таких помилок.
Хочу підкреслити, що почуття провини, засноване на самооцінці та самовтілення, спрямоване на себе. Людина, що споживається з провиною і самопокриттям, не до реальних почуттів і потреб іншого.
У той час як досвід, викликаний совою, включають шкоду для того, що було зроблено і емпатія для жертви. Вони, в суть, зосереджені на стані іншої людини – «Чи болить біль у мене. й
Досягнення про визнання реальної провини є одним з показників відповідальності, але не достатньо в собі. Почуття провини може також (хоча не завжди) підкаже визнання. Тим не менш, дуже факт визнання провини часто представлений як достатній почервоніння. Ви можете часто почуєте бджільництво: «Прийміть, що я був винним і апологізований – що ще ви хочете від мене?» Але жертва, як правило, це недостатньо, і якщо він не відчуває внутрішньої правди і не обов'язково. Він хотів би почути про конкретні заходи, щоб виправити помилку або компенсувати шкоду. Це все ще більш необхідно, особливо якщо його не можна виправити, щоб безперечно виразити компасіон і шкоду іншим, а також (якщо дія була навмисною) чесним потоком. Все це необхідно не тільки до жертви, але і до того, хто заподіяв справжню шкоду, приносить полегшення.
У чому, незважаючи на деструктивність, це так поширене?
Чому люди тримають на самоблагу в ситуаціях, де вони невинні? Справа в тому, що провина покриває безповоротність.
У ранньому дитинстві під впливом особливостей психічного розвитку дитини з одного боку та батьківського впливу на інші.
Вік 3-5 років - це вік, коли стійкий почуття провини може формуватися як негативний внутрішній регулятор поведінки, оскільки саме в цьому віці дитина має можливість випробувати його, що його батьки швидко відкривають і використовують.
Цей віковий період надає відповідну підставу для цього. «Креативна ініціатива або провина» – це те, що Erik Erikson називає цей період і відповідна велика дилемія розвитку дитинства.
Гуйлт природним чином виникає у дитини в цьому віці, як психологічний захист від терористичних почуттів безпорадності і сором'язливості, пов'язаних з розпадом почуття омніпотенції. Дитина несвідомо обирає провину як менше двох злаків. Я не знаю, що я не можу зробити все, це нестерпне, ні, це просто не працює цього разу, і я можу." Я міг, але я зробив. Так це мій недолік. Я постраждаю, і наступного разу я буду, якщо я спробую. й
При сприятливих впливах батьків дитина поступово приймає свою неоднорідність, долає почуття провини і дилеми вирішується на користь успішного розвитку творчої ініціативи.
З несприятливими діями батьків у дитини протягом багатьох років, а іноді для відпочинку свого життя, є схильність відчувати почуття провини і обмеження на прояв творчої ініціативи. «поганий» провини, що людина проводить з дитинства і в дорослому віці продовжує запобігти його від життя і спілкування з людьми.
Зауважте, що хоча походження хронічних почуттів провини лежати переважно у віці 3-5 років, схильність до досвіду провини як захисний механізм може бути активований у дорослому віці, навіть у порівняно сприятливому дитинстві. Гільт є однією з обов'язкових форм прояву протестної фази в процесі переживання значної втрати, включаючи серйозні захворювання і смерть близьких. Проведення проти занурення того, що сталося до приходу до умов, що сталося, приймаючи їх бездопоможливістю і починати до мурна, люди не змушують щось зберегти, незважаючи на те, що це було об'єктивно абсолютно неможливо. При сприятливому дитинстві це почуття провини незабаром проходить. Якщо у людини є дитячий провинний комплекс, нестійкий провин для втрати може залишатися у душі людини протягом багатьох років, а процес переживання травми втрати не завершено.
Таким чином, замість того, щоб відчути себе безпорадним і не сором'язливим в ситуаціях, де ми слабкі і не можемо змінити все, люди «преферних» провини, які є ілюзіями сподівання, що все ще можна виправити.
Ці несприятливі впливи батьків, які засвоюються і утворюють постійне почуття провини, фактично зменшуються на прямі звинувачення і репрокаси, а також репроші та репроші. Такий тиск на почуття провини є одним з головних важелів, які батьки використовують як для формування внутрішнього регулятора поведінки (які вони плутають з совістю і відповідальністю) і швидко управляти дитину в конкретних ситуаціях. Звинена провина стає своєрідним збитком, що посприяє діям, до яких батьки прагнуть засвоювати дитину, і збивати, заміні освіти почуття відповідальності. І батьки вдаються до нього, як правило, бо вони піднялися таким же чином і досі не змогли позбутися від свого вічного провини.
Зняття дитини принципово неправильно. В принципі він не може бути винним з того, що його батьки звикли його, бо він не несе відповідальності за його дії на всіх і не здатний його внести. І дорослі легко перемістили свою відповідальність дитині.
Наприклад, для розбиття кришталевої вази дитини псується дитина. Однак, очевидно, що коли маленька дитина знаходиться в будинку, батьки повинні чистити цінні предмети, це їх відповідальність. Якщо хтось відповідальний за розбиту вазу, це батьки, так як дитина ще не може вимірювати свої зусилля, контролювати свої рухові здібності, свої почуття і мотивації і, звичайно, ще не здатний відстежити причинні зв'язки і наслідки його дій. Дорослим, які не розуміють психологічні особливості дитини першого атрибуту до його здібностей, які він не має, а потім відлякувати його за дії, вчинені внаслідок відсутності, як нібито навмисно. Наприклад: «Ви свідомо не падають, і не соромтесь мене, не дозволяйте мені відпочивати, і я так втомився» або «Ви граєте на відкритому повітрі акуратно, тепер я повинен мити куртку, і я вже втомився. й
Пориньте, батьки та інші дорослі часто дають дитині несправедливість: “Якщо ви не бажаєте провинуватити, я не поговорю тебе.” І дитина змушена визнати нестійкі провини під загрозою бойкоту (який нестерпний для дитини) або під болем фізичного покарання.
Тиск на провині є маніпулятивним ефектом, який, безумовно, руйнівний для психіки.
У той час, коли дитина не здатна критично оцінити те, що відбувається з ним, тому він бере всі дії своїх батьків за значенням обличчя і, замість того, щоб протистояти руйнівним діям батьківських маніпуляцій, слухняно обійми їх.
І в результаті все це навчається вірити, що він винний, відчувати винний для невибагливих гріхів і, як наслідок, відчувати себе завжди і всіх пов'язаних.
Таке негарантоване, як правило, несвідоме, і несприятливе тиск на провину батьками та іншими значущими дорослими призводить до згублення в свідомості дитини. Він перестає розуміти, що потрібно з нього – почуття провини або корекції помилки. І хоча, згідно з навчальним планом, передбачається, що, зробивши щось погано, дитина повинна відчувати почуття провини і відразу ж поспішати виправити свою помилку, дитину, навпаки, дізнається, що для досвіду і демонстрації його провини є достатня оплата за вчинене правопорушення. І тепер, замість виправлення помилок, батьки отримують лише повагу погляду, пляшку за прощення - "Дуже, будь ласка, пробачте мене, я не зроблю це знову" - і його важко, знеболюючий, саморуйнуючий досвід провини. Гільт – замінник відповідальності.
Формування совості і відповідальності набагато складніше, ніж провини і вимагає стратегічних, а не ситуаційних зусиль.
Rebukes and reproaches – “як соромно тебе!” "Як ви могли б ви, це нездатний!" може викликати провину.
Натхнення і відповідальність не вимагають запобігання, але хворого і симпатичне пояснення дитини неминучих наслідків для інших і для себе своїх дійсно неправомірних дій. Включаючи на одну руку про їх біль, занурюючи не провину, але емпатію, а з іншого боку, про неминучу емоційну відстань від нього інших людей, якщо він продовжує поводитися таким чином. І, звичайно, не можна не заважати критики дитини, не в змозі контролювати.
Автор: Elena Lopukhina
Ви і гроші - "Я не можу це зробити більше, вони йдуть через пальці."
Одним з найважливіших законів є баланс між прийняттям та наданням.