Гільт: Чи можна позбутися від неї?

Вчені в Університеті Арізо (США) виявили, що в момент прояву альтруїзму в першому
черга активізує ділянки мозку, відповідальних за провину і реморси

Позбутися від провини.

Я.
Погана новина полягає в тому, що не можна позбутися від провини повністю.

У мене є відчуття, що головний гальма на прогресі є провиною і все, що виходить з нього. Не інерція, не непристойна, не боятися. Але страх, я думаю, займає друге місце. Водночас, ероз, тобто любов у всіх його проявах, здатний подолати страх. Гільт незбірний. Це свого роду вбудованих.

Нерідко емоція на відміну від провини, яка тимчасово закриває цей механізм. Але з гнівом, у нас є інші проблеми. Крім того, він часто залишає за собою відчуття ще більшої провини. Неконструктивні. З конструктивного, можливо, тільки необхідність і усвідомлення впливу блоків провини.

Два приклади життя:

Щойно я їду до роботи, я чую дочку, «Мама, не ходь!» Я думаю, що я не один. Чи відчуваєте себе винним? Я. Чи можу я залишитися вдома? Ноп. Я можу залишитися, але я знаю, що я повинен залишити. І відштовхує мене з дому, незважаючи на провину. Ну, я спробую зробити це максимально безболісно для дітей, але в той же час я не даю посад. Я не можу відчувати себе дуже добре, але мій психіат співає з цим стресом.

Ще один приклад. Іноді я чую від своїх пацієнтів, які у мене є "спеціальний зітх", тобто час прийшов до кінця. Смішні, я не помітив себе, або навряд чи помітив його. Проблема в тому, що він не особливий, але абсолютно щирий. Я бачу, що час прийшов до кінця, я не хочу закінчити зустріч. Я відчуваю, що це відбувається, і я сумний, щоб зупинити його. Крім того, я відчуваю себе винним, що потрібно переривати думки або історію. Я ніколи не навчився відчувати себе в такій ситуації. Але. У той же час, я знаю, що скільки триває зустріч, ми не будемо обговорювати все. Дуже важливі обмеження часу: вони оберігають як пацієнта, так і терапевт від зайвих питань. Терапія має правила, і вони є частиною процесу, і без цих меж, вона не працює. Після того, як всі сторони мають плани на те, що відбувається після зустрічі. Чи відчуваєте себе винним? Я. Я людина істота. Чи можу я відчуватися про закінчення зустрічі? Ноп. Тому що я розумію необхідність.

Я здогадую, що відбувається з нами, але ми приділяємо маленькій уваги. Зрозуміємо, що ми повинні працювати. Очевидно, що нам необхідно закінчити розмову. Досить простий і не викликає багато труднощів.

Відрізки починаються, де не зрозуміло. Де є вибір. Я можу піти, або я не можу. Я можу закінчити або продовжити. Я можу зробити це або я не можу. Я можу з'їсти шоколадний бар або я можу залишити його на другу. Саме там, де ми ловимо, і мертво.

Чи можна виростити і розвиватися без провини? Що можливо? Чи є люди, які не знають це почуття? Зайдіть його. Вони рідко і називають монстрами.

Будь-який рух вперед супроводжується провиною. Ми хочемо, щоб ви зрозуміли, що ми робимо, і ми завждибираємось розвиватися, ми повинні віддати перевагу нашим інтересам іншим. «Я хочу, що це так багато, але я можу це зробити по-різному», – каже: «Я повинен це». Ви можете писати ласощі про те, як провини вкладено в дитинстві і в суспільстві. Так, "ми повинні думати про інших", "то ще люди тут," "ми повинні бути присутніми відповідно," і найбільш вроджений провинних пасток є "ми назавжди відповідальними". Том має обсяги письмових і більше обсягів. Я не говорю про те, що це більш-менш зрозуміло. Швидше за все, я маю на увазі, що провина ненависна, непристойна людині. Як працює світ. З мільйона сперматозоїдів запліднити яйце і решту загинуть. Ось де починається провина. Акт концепції одночасно є актом вбивства. Коли ми народилися, ми боляче. Продовжуємо жити і розвиватися, ми є причиною турбот і неприємностей. Коли ми вибираємо їсти цей шоколад, ми залишаємо когось без нього. Не обмежується кількість шоколаду в світі. Ні пологів без болю. Мільйони сперматозоїдів допускаються до геноциду, тому що ви будете народжені. Будь-який вибір, щоб вбити всі інші альтернативи. В цілому, будь-який переадресний рух є агресивним актом. З нами завжди йде рука. Це вибір життя. Якщо сперма може відображатися, ми ніколи не були народжені. Альтернатива сумника полягає в тому, щоб бути пов'язаною з провиною руки і стопою і не дратувати до переміщення. Це смерть.

Що таке?
Коли ми відчуваємо, що у нас немає вибору, але потрібно, ми справляємо з провиною. Іноді ми навіть не відчуємо його. Коли, відповідно до внутрішніх почуттів, є вибір і для нас, то провину з'являється перед нами в повній мірі і часто не вдається впоратися з ним. Саме при бажанні або необхідності розвивається в внутрішню необхідність, коли ми знаємо, що ми повинні, почуття провини не менше ослаблюється. Або це не ослаблюється, але ми робимо це будь-яким чином. Ми не впевнені, що ми повинні. І це, мабуть, точка. Ми збираємося, ми надішлемо. Не тільки що ми зробимо цікаво: ми подбаємо про потреби інших і побачимо, що вони в свою чергу подбають про нас. Це найбільш родючий грунт для конфлікту. Ми не кладемо маску на себе, а потім на нашому сусіді. Навпаки ми покладемо її на наш сусід і занурюємо в очікуванні, щоб він покладав маску на нас. Це звучить дивно, але це те, що ми регулярно робимо.

У природі необхідний баланс, будь-який спотворення загрожує невдачі. Людина психіки не потребує балансу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Взаємодія з провиною є постійним діалогом, спробою поділитися обмеженим ресурсом з справедливістю, адже ресурс завжди обмежений. Не можна позбутися від провини. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Це допомагає вирішити питання.

Під час написання я зрозумів, що тема набагато ширша і неможливе покриття всіх аспектів і навіть половини в одному пості. Тому що є прямий зв'язок між почуттям, як дорослим, так і почуттям винності. І є полум'я для деструктивних імпульсів, які також не повинні йти. І є... Але це окреме. опубліковано.

Автор: Анна Ясовська

Джерело: kollega.livejournal.com/