Витончення – це ліки для нейротичного провини

Гільта може бути безпосередньо пов'язана з відповідальністю особи, яка переживає провину, або це може бути те, що не належить до поточного досвіду. Карен Горні, я вперше зустрів поняття. гнучкістьЦе почуття, що людина відчуває при прийомі на відповідальність, яка явно не належить йому і далеко за свою діяльність.

Нейротична провина часто згадується як «виживання» – умова, коли учасник або очевидність до катастрофи, військові дії або стихійні катастрофи відчуває себе винним для життя, якщо замість мертвих. Якщо сліпий випадок був недостатньо сліпим і «приглушений», який залишити живий, то зараз необхідно зустрітися з деякими критеріями, завжди незбираний і завжди втілений. Експерти почали вивчати ці думки своїх пацієнтів та клієнтів у тісній співпраці з посттравматичним стресовим розладом. Але іноді «виживання» відчувається за досить мирними обставинами, такими як родичі особи, яка загинула так званих природних причин.

Р

«Хто помер, і я жити. Чому? Тексти пісень, а це означає: Він був краще, ніж мене, більш гідний, ніж мене. Чому я не залишаю на своєму місці? – такі думки creep в так багато хтори. Остаточний добра коханій людині часто подається з провиною.
«Я не хочу, якщо я спробував, він все ще буде живим. й
"Я іноді думав, що він мав слухати про тих думок, і він відштовхував його до смерті. й
«Переповіді більш дорогі клініки кладуть їх на ноги, чому не вдалося знайти спосіб взяти інший кредит?

Майже кожен винний. І це частина роботи граната в досвіді грязьової втрати.

Але в постіндустріальному суспільстві, де важка робота виконана переважно складними механізмами і рівнем комфорту середнього громадянина досить висока, виникає інший вид провини. Гулт доброго одягуй

Моя мати підняла п'ять дітей в селі, окремо, без пральної машини і одноразових підгузників, і я торкнувся від безпорадності з одним малюком - чим мати я? ?

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Я пам'ятаю своїх дідівських оповідань про те, як його діти постаралися до смерті один за одним, коли сім'я була декулакізована. Не вдається горло!

Чому б я говорю про мої проблеми? Мій сусід лікує сина на рак, живе протягом багатьох років в лікарні, всі чорні вже. Коли я думаю про те, що моя найбільша проблема страху мого боса, я хочу зникнути.

Майже кожна відповідальна людина з розвиненим почуттям совісті запам'ятається, як подібні думки пробігаються головою. Чи є мама однієї відповідальної за її власний одяг матері в часи необхідності? Ні. За обставини були, що минуле не було. Чи допомагає вона бути більш ефективною та потужною? Не допомагаємо. Крім того, зливає і знезаражує. Однак, в нашій культурі, моральний удар ще вважається кращим допоміжним засобом. "Пуш його вниз." Розуміння того, що хтось в минулому був важче, ніж ми в даний час є гарним розумінням. Але якщо він використовується в складній ситуації як «магнітний педал» вичерпної або знесеної особи, це не призводить до хороших наслідків.

Як бути моральними і відповідальними людьми, які зустрічаються з деякими складними проблемами для себе, при цьому внутрішні і зовнішні голоси обсесивно радять: «Гіба разом, рага, поза, ваш бабуся після операції на третій день в саду викопують картоплю, бо нічого не їсти, і ви тут з банального гаймориту на третій тиждень на хворому залишку»?

Існує один спосіб, який іноді полегшує дихання:

Нерідко провину «неуротичний» подякищо не може бути вираженим або навіть відчував. І будь-яке почуття, якщо воно вчасно не обробляється, може дегенерувати в щось невизнане. Відхилена любов ненавидна. Невизначеною подякою є полум'я.

Ми вдячні за те, що ми робимо, і ми вдячні за те, що ми робимо. Замість «Щого роду мати я?» ви можете викликати той, хто підняв п'ять і скажете «завдити тебе». І якщо не можна сказати особисто, то можна розповісти про Вашу вдячність Вашому мамі дітям. Не в едифікації, але по відношенню до тих, хто проживав у складних часах, але і без канонізації - всі живі люди, всі мали проблеми, і мати п'ять може не зустрілися з завданнями, які мати тільки дитини в сучасному світі має.
У онуку декулакізованого діда може бути вдячний, що його діду вдалося зберегти батько живим. Чудовість - приємне почуття.й Коли ми відчуваємо це, ми не усаджуємо, але стаємо "більше" і "теплий"й Перевірте ваші почуття, коли ви думаєте про вдячність. Навіть учасники історії жахів можуть бути вдячні за те, що це приклад любові та мужності, виразки людини та сили одночасно. І в мій досвід, вдячність набагато більш соціально нагороджено, ніж провинувати.

Від невротичних провин, депресія частіше народжується, що не дає нічого до зовнішнього світу або обсесивної гіперпротекції тих, хто дуже «відвертий» або «нещасливий», що часто виходить до незручності, зайвого або неприпустимого. На відміну від провини, подяки зберігає і підвищує психічну енергію людини, Допомагає зробити соціальні контакти і створити щось корисне.Для тих, хто в даний час і в заспокійливому просторі відчувають труднощі або страждання.
У разі справжнього провини також є кімната для вдячності. Виникає, де людина приймала свою відповідальність, апологізовано, компенсувала шкоду, і це було прийнято, і проповідник інциденту. І де провин не має реальної основи, вдячність може бути гарним антидотомом до себе.

Автор: Світлана Паніна

Джерело: svetlana-panina.livejournal.com/553850.html?utm_source=fbsharing&utm_medium=social