Вербальні повідомлення – 12 Виставки, які зроблять життя ваших дітей

р.

З книги «Життя Сценарії» Дж. Стюарта, В. Йонесса.

Психотерапевти Боб і Марія Гоулдинг відзначають, що дванадцять інгібіторних тем з’являються і знову в серці рано негативних рішень. Список цих дванадцять заборон, які ми надаємо нижче.

Кожна заборона має дозвіл. При аналізі сценаріїв, заборони зазвичай записуються з словом «не», а також дозволів – з словом «маї».

Зверніть увагу, що «не» і «це добре» не просто протилежні. «Ні» висловлює повну заборону, інструкцію не робити щось. З іншого боку, вираз «це добре» не містить інструкцій, щоб зробити все. Навпаки людина отримує повідомлення про себе, чи робити це чи ні.

Також важливо відзначити, що імена заборон і дозволів є тільки дієвими етикетками, які використовуються для зручності в аналізі сценарію. Як такі, заборони і дозволи передаються дитині в першу чергу через невербальні канали.

Виставки Twelve

Не жива (Не існує)

Якщо ви коли-небудь вважалися самогубством, шанси на ваш сценарій повідомлення включають цю заборону. Це також можливо, якщо ви коли-небудь відчували, невагомі або небажані.

Ти можеш пам’ятати, що ти можеш щось розповісти, як «Я вбити тебе!» або «Я хочу, щоб ви не були народжені!» Відшкодування таких вербальних повідомлень може слугувати підтвердженням наявності цієї заборони у вас, але його основний зміст дізнався про невербальні сигнали у більш ранньому віці.

Чому батьки забороняють дітям жити? Це, як правило, тому що батько у дитини відчуває, що дитина підривається або загрожує його. Настає молодий чоловік одружений і став батьком. Побачити, що дружина дає більшу частину міцності і уваги новонародженого, батько може бути покинутий гумкою в дитинстві. Невідомий йому, він знову переживає, що він пережив у віці двох, коли з'явилася нова дитина в сім'ї. У віці від двох, він не бажав уваги знову. Як я можу отримати любов Мама? Звісно, єдиним можливим шансом на себе він бачив у смертності малюка. Тепер, як дорослий, він не може бути невербально виявляти однакові вбивні тенденції до своєї дитини.

Або, скажеш, жінка вже має кілька дітей і не хоче мати їх більше. Під тиском сім'ї або «ідентифіковано», вона все одно породжує на іншу. Внутрішня дитина шутів, "No!" Більше Хочу звернути увагу на мої потреби! Імовірно, вона пригнічує небезпеку своєї дитини, не допускаючи її навіть до себе. Проте, вона інформує немовляту її відхилення від маршрутів. Вона може робити все, що потрібно, щоб задовольнити свої фізичні потреби, але вона ніколи не посміхається і рідко говорить йому.

У випадках, коли батьківські образи або побачили дитину, повідомлення «не жити» спілкується відкрито.

При аналізі сценарію заборона на життя зустрічається досить часто. З огляду на можливі смертельні наслідки, це може здатися дивним. Але пам'ятайте, що немовлята легко бачить загрозу смерті в поведінкових проявах батьків або зовнішніх подій, які здаються абсолютно нешкідливим дорослим. Ми також пам'ятаємо, що молода дитина може заплутати дії з імпульсами до дії. Скажіть, побажавши брата мертвих, дитина вирішила, "Я вбивця і заслугаю вмирати." Саме він наклав цю заборону на себе.

Так само може статися, якщо мати незліченно говорить про дитину, «Ви заподіяли мені страшну рану вашим народженням». (Берн назвав його “Писання з махровою мами”.) В результаті дитина може прийняти рішення, я покоїв або навіть загинув маму, народжуючи. Я, отже, небезпека для чоловіків, для того, щоб я міг, або вбити їх однією присутністю. Я заслугаю, щоб бути зробленим або загиблим. й

"Якщо вам не було, я міг би закінчити коледж, подорожував, одружений з гідною людиною". . . ?

Так як заборона на життя нав’язується весь час, чому більшість людей не вчиняють самогубство? На щастя, люди надзвичайно креативні з точки зору залишатися живим. Дитина, яка несе заборону на життя, прагне зробити компромісні рішення дуже рано, щоб захистити себе від жирового результату. Це рішення, як, "Я можу жити, як довго ..." Алепсис може бути наповнений будь-яким, наприклад: «Я буду працювати важко» або «Я не буду близька до людей». Детальніше ми обговорюємо компромісні рішення в кінці розділу.

Не подобаються.

Ця заборона може бути накладена на дитину батьками, які мали хлопчика і захотіли дівчину або навпаки. Невербально вони розповідають йому, "Не буде обличчя вашого сексу". Це може бути вираженим у виборі назви: дівчина може бути викликана чоловічою назвою, і хлопчик може називатися жіночою назвою. Батьки можуть вдягати дівчину «під купу», і хлопчика влаштувати в мереживних комірах з луками. У дорослому віці людина з такою забороною може продовжувати носити одяг і культивувати методи, характерні для осіб протилежного статі.

Заборонити себе можна більш загальним і просто означати «не бути себе, бути однією іншою дитиною». Батьки можуть віддати перевагу молодшій дитині старшому або брату до сестри. Мати, яка не приймає її дитину, може постійно порівнювати його іншим дітям: «Життєрадісний Джонні вже їзда на двоколісний велосипед - що розумна дівчина! Він рік молодший, ніж ви. У цьому випадку мама може мати деякий образ «заражаючої дитини», що вона бажала б мати. Тому вона позитивно реагує тільки на ті прояви своєї реальної дитини, які нагадують її цього образу, і лікує відпочинок з контемптом.

Паренти можуть також зробити зауваження, такі як: «Ви любите Дядько Гаррі». Відповідно, чим більше дитина нагадує свою поведінку в Дядько Гаррі, тим більше штрихів він отримує.

Не бути дитиною.

Це ще одна заборона, яку загрожують батькам, які відчувають себе загрожують самостійною дитиною. Але замість того, щоб позбутися від дитини безпосередньо, дитина в батьківстві говорить: "Ця кімната тут для одного малюка, і що дитина мені." Однак я погоджуюсь перенести вас, якщо ви виступаєте, як дорослий, так і не схожий на дитину. У майбутньому це може бути виражений в таких вербальних повідомленнях: «Дуже багато чого...» або «Великі хлопчики не лікують. й

Заборона бути дитиною також накладається батьками, які не допускаються бути такими, як діти в дитинстві, і які, отже, відчувають загрозу пологів. Вони можуть бути втілені в суворих сім'ях, де міра значень людини були лише специфічні олені і очеретні.

Іноді ця заборона на ведмедя або тільки дітям в сім'ї. Спостереження між мамою і Дадом, може вирішити тільки дитина, «Не навколо мене.» Про мене розповів конфлікт. Тож я хочу зробити щось з ним. Я повинен виростити так, що я можу її обробити. Як правило, старші діти можуть вирішити, що вони відповідають за їхні молодші зв’язки.

Якщо ви відчуваєте себе некомфортним з вашими дітьми, ви не можете бути дитиною. Це також може бути вірним, якщо ви перебуваєте на вечірках та подібних для дорослих. Іноді в якості варіантів заборони "Не бути дитиною" згадуються "Не радіє" і "Не весело." Звісно, щоб насолодитися або весело, нам не потрібно бути в стані дитини. Але якщо як дитина ви вирішили, що тільки діти щасливі і веселі, і ви повинні бути серйозним маленьким дорослим, ви можете зараз чіплятися до цього пологів рішення, коли ви маєте можливість весело провести час.

У деяких сім'ях дитина, яка занадто життєрадісна, може бути викликана мережою або грішником. Якщо ви відчуваєте себе добре, щось погане буде. Зрозуміло, чарівні засоби збочення, щоб відчути себе непривабливим.

Не вирости.

Нерідко ця заборона на дитину молодшого віку в сім'ї. Батьки в стані дитини можуть протистояти не одне невелике в сім'ї. Ймовірно, вони бачать їх значення тільки в їх здатності бути батьком або матір'ю. Якщо дитина виростає, вони втрачають почуття власної гідності. По-перше, ця заборона може бути накладено батьками, які ніколи не стали дорослими. Вони хочуть, щоб дитина залишалася маленькою плеймою.

Часом заборони «Не виростити» береться «Не залишай мене». Жінка середнього віку, яка присвятила себе догляду за літньою матір'ю, яка завжди незадоволена нею, може носити заборону такого роду.

Ще один спосіб заборони дорослого віку – заборонити сексуальність. Нерідко така заборона накладається батьком на дочку в дитинстві, коли її тіло починає набувати чіткі жіночі риси. В умовах дитини батько відлякується сексуальною відповіддю. Він відправляє свої невербальні сигнали фізичного виведення, які можна сприймати маленькою дівчиною як заборону на вирощування і стати сексуально привабливою жінкою.

Не отримайте це.

Ця заборона накладається батьком, який в стані дитини, є ревнощами досягнень сина або дочки. Поки мій батько виріс у бідній родині. Він був вимушений працювати з п'ятнадцяти років і не мав можливості навчатися в інституті. Тепер, в результаті своєї роботи, він і його діти досягали матеріального благополуччя. Після чого він може піти в університет.

Побачивши досягнення своєї дочки, батько може бути гордим батькам. Однак в стані дитини він несвідомо відчуває чорні заздрості для перспектив, які відкривають перед дочкою, яку він ніколи не мав. Що робити, якщо вона насправді досягла успіху в її навчанні? Тексти пісень, а це означає: Чи не те, що вона краще, ніж його? Її батько може не вербально заборонити її від досягнення цього, хоча на поверхневому рівні він робить її добре.

Студент, який зробив сценаріїв прийняття рішення про заперечення заборони «Не поспішає це» зазвичай, добре працює в школі і відповідально завершує всі завдання. Але коли мова йде про іспити, він прагне знайти деякі шляхи подолання своїх зусиль. Він може отримати перезбуджений і відступати від іспиту. Вони можуть «забути» зробити щось важливе. Він може навіть мати нервову поломку або знайти себе не в змозі читати.

Ви не можете (Для нічого)

«Ви не можете!» означає, що для того, щоб ви не були настільки небезпечними, що краще робити нічого на всіх». Якщо людина в дорослому віці не вирішує, що робити, все почуває себе, що він застрягає в мертву точку, і поки що нічого не виходить з цієї ситуації, можливо, що він несе таке повідомлення про сценарій.

Заборона «Ні!» накладається з батьків, які, в стані дитини, захоплена думкам, що його дитина буде завдати шкоди собі, якщо він щось поза батьківською опікою. Основою цього жаху є власний сценарій батька, не об'єктивна реальність. Таке батьківство може сказати, наприклад, «Джонни, побачте, що твій маленький сестра робить і розповісти її не робити. й

Проживання

Люди, які здійснюють це повідомлення, підштовхуються про прийняття будь-якої ролі лідера. Вони ковтають свою мову, коли просять говорити на зустрічі. На роботі, вони можуть добре довести себе в підлеглому положенні, але ніколи не досягти просування або виевакувати його. Ще одна версія цієї заборони є «Не запитайте, що ви хочете. й

Це ще один скриптований повідомлення, керований батьківським імпульсом, щоб відхилити дитину. "Я перенесу вашу присутність, дитина, до тих пір, як ви усвідомлюєте, що ви і ваші бажання абсолютно нічого тут. й

Не біжить зі мною.

«Коли я є серед європейців, я відчуваю себе як індуси». Коли я індуси, я відчуваю, як європейський. Можливо, батьки Nehru запроваджують заборону на нього «Не контактувати». Одержуючи цю заборону, людина відчуває «виставку» в будь-якій групі, і, ймовірно, вважається «необхідним» і «необхідним».

Це повідомлення може бути передано у вигляді визначення, де батьки постійно розповідають про дитину, що вони «закриті», «дифукулт» або «не люблять всіх дітей». Останній може бути пов'язаний з репроксами («білий коров’ячий») або підкресливим як позитивний знак «окреативності», «екстраордінарний». Крім того, ця заборона також може навчатися шляхом імітації соціальної ізоляції батьків.

Не закрийте.

Це може нанести заборону на фізичну близькість. Нерідко ця заборона внутрішнєлюється імітує батьків, які рідко торкаються між собою або дитиною. Ще однією формою цієї заборони є «Не бути емоційним.» Це повідомлення може передаватися від покоління до покоління в сім'ях, де не прийнято говорити про свої почуття.

Дитина може накласти заборону «не бути закритим» або себе у відповідь на постійну відмову батьківського контакту. Дитина може повернутися до батьків знову і знову, знову і знову без зустрічі Зрештою, він може вирішити, що інтимність хоче не варто боятися відторгнення.

Варіант заборони на заставу – скриптоване повідомлення «Не довіра». Іноді таке повідомлення для дитини є раптовим виїздом або смертю батька. «Я ніколи не вірю, що він буде там, якщо це необхідно». Заборона "Не Довіра" може бути навчена у випадках, коли батьківські образи, намагається заманити або використовувати дитину для власних цілей. Дитина вирішить, «Щоб захистити себе від цього, я залишаюся від вас. й

За такими рішеннями в дорослому віці така людина може бути незмінно підозрою людей навколо нього. Навіть якщо вони зігріваються до нього і повністю приймають його, він все ще спробує знайти деякі ознаки відторгнення в цьому плані. Якщо інша людина відмовляється від того, щоб відхилити його, він може піддаватися зв'язкам до «перевірки в точку руйнування», а потім сказав: «Я сказав вам так!»

Не бути здоровим (Не бути розумним)

Давайте скажемо, що мама і тато зайняті люди, які йдуть на роботу щодня. Вони люблять свою дочку, але коли прийде додому ввечері, вони не можуть дати їй достатню увагу.

Вона потім стала хворим і не вдалося відвідувати дитячий садок. Мама залишає будинок, щоб піклуватися про неї. Дад - це те, що він ніколи не зробив, перш ніж: він читає свої іменні оповідання.

У неї поспішає маленький професор, дівчина укладає, «Щоб отримати увагу, що потрібно, треба хворіти». Не знаючи, що її батьки не можуть бути здоровими. Якщо вона заперечує його у дорослому віці, вона може використовувати сценарійовану стратегію, коли вона має щось неправильно з людьми або на роботі.

Іноді заборона бути здоровим накладається визначеннями, які батьки неодноразово повторюються родичам і сусідам: «Ви знаєте, це слабка, хвора дитина. й

Варіант цієї заборони часто приймається шляхом імітації батьків або родичів, які страждають на деякий психічний розлад. На додаток, дитина може лише привернути увагу, якщо він досить збочений. Ця заборона може бути посилена непідконтрольними правилами сім'ї «реле безсоння».

Не думають.

Заборона «Немайте думки» може бути накладено батьківщиною, яка постійно принижує здатність дитини думати. Маленький Джеймс гордо показує Папу свою першу спробу писати своє ім'я. «Хмм, я знайшов лист». Іноді заборона мислення навчається імітацією, скажеш, гістеричною матір'ю, спостерігаючи її дочку висновок: «Коли жінки хочуть досягти чогось від чоловіків, вони відключають мислення і дарують у почуття». Заборона мислення також може означати: «Дізнайтеся про що-небудь у світі, але не про те, що ви перебуваєте в моменті. й

Після заборони «Не думати» дорослі, як правило, загубилися у обличчі проблем або прокладання їх замість мислення про їх вирішення.

І ще два «Не думають про X» (де X може означати секс, гроші і т.д.) і «Не думаю, що ви думаєте, що я думаю, що я думаю. й

Не відчуйте.

Ця заборона може бути накладено батьками, які пригнічують свої почуття. Є сім'ї, де забороняється будь-який прояв почуттів. Але найчастіше допускаються деякі почуття, а деякі заборонені. Таким чином, заборона відчуттів може бути інтерпретована як «Не відчуйте себе», «Не відчуйте страху», так і далі.

Іноді це повідомлення можна прочитати як “Feel, але не показувати його.” Інші діти стикаються з суворою забороною, які вимагають від них не переживати ніяких специфічних емоцій. Маленькі хлопчики, наприклад, постійно збуджуються, «Великі хлопчики не лікують,» або «Чи не завадили бійцю!» Ці слогани переведені як «Не відчуйте сумність» і «Не відчуйте страху. й

У деяких сім’ях повідомлення «Не відчуйте» означає «Не відчуйте». Нерідко це заборона на ранньому дитинстві. Якщо достатньо міцного, це може викликати серйозні проблеми у дорослому віці. Наприклад, дитина, яка не зобов'язана відчувати голод, може пізніше розвивати харчові розлади. За кількістю терапевтів, які практикують TA, повідомлення «Не відчуйте» – основа психозу.

Ще одна версія цієї заборони: «Не відчуйте себе, відчуйте себе.» «Я голодний». "Що ви збираєтеся їсти?" або "Я холодний, поставте на светр."

АКСЕСУАРИ

Fanita Англійська описав один особливо переконливий тип скриптованого повідомлення, який вона називається скриптом. У цьому випадку батько накладає заборону, що супроводжується невербальним повідомленням: «Я сподіваюсь, що це відбувається з вами, тому він не повинен статися мені. й

Наприклад, мати, яка була заборонена від життя, як дитина може пізніше накласти його на сина або дочку. У своєму маленькому професорі вона вважає, що вона отримає чарівний реліз від власної писання. На психологічному рівні вона розповідає про дитину, «Якщо ви згину, я не можу.» Таким чином, заборона в цьому випадку нагадує «гарячу картоплю», передану з одного покоління в інший.

Іноді епісценаріо може прийняти форму сімейного завдання або сімейного питання, з кожним наступним поколінням очікується передбачуваний результат. Фаніта Англійська описує випадок молодого чоловіка, який взяв наркотики на деякий час. Тоді він зацікавився психологією, давали наркотики і почав працювати терапевтом. Тим не менш, він став очевидним, що він працював проти деяких своїх клієнтів, надсилаючи їм повідомлення про неперевершеність: "Не зависає і підійшов до асинхронного притулку!"

Його керівник відкрив цей і молодий чоловік став клієнтом терапевта. Через аналіз свого сценарію він зрозумів, що він був інструктований до «го до притулку» як «гарячої картоплі» від матері. Для виконання цієї заборони він повинен приймати препарати. Він став психотерапевтом у спробі перенести гарячу картоплю клієнтам. Коли він проаналізував свою історію сім'ї, він знайшов, що той самий "красивий" сценарій було передано в сім'ю принаймні двох поколінь. Він ніколи не потрапив в божевільний будинок. Кожне покоління було переконано, що вони не допустили цього результату магічним актом проходження гарячої картоплі до когось іншого.

Як рішення, пов'язані з вигодами

Ми неодноразово підкреслилили, що батьківські заборони не можуть змусити дитину писати конкретний сценарій. Дитина вирішує, що робити з обмеженнями, що накладаються на нього. Одна дитина може прийняти заборону в початковій формі. Іншим може стати творче перетворення накладеної заборони, щоб пом'якшити її вплив. Третя може просто відмовитися від його прийняття.

Припустимо, що маленький хлопчик успадкував від матері заборону «Не жити». Він може приймати його в буквальному сенсі і безумовно, скоєння самогубства в дитинстві або дорослому віці. Цей самогубець може бути очевидним або приймати форму «випадковий», наприклад, в результаті швидкого руху під час п'яти.

Або дитина може зробити магічне рішення, щоб змінити вплив заборони «не жити», вбити кого-небудь. Це призведе до до долічного сценарію, результат якого не буде самогубством, але вбивства.

«Якщо я можу зупинити життя як нормальних людей, я не можу загинути». Це дає глухий сценарій з денументом «красою».

Разом з такими трагічними рішеннями можливо, коли немовлята здатна реалізувати, «Це повідомлення про проблему матері, і це не стосується мене», тим самим повністю відхиляється забороною життя. Діти, які приймають такі рішення, гойдалки сказали: «Чому мало психіатристів або священиків, як вони вивчають їх сім'ю і намагаються зцілити його, заощаджуючи їх життя, розуміючи, що всі ці патології не мають нічого спільного з ними». Багато з цих «людних психіатрів і священиків» згодом стають великими психіатрами і священиками, а також хорошими психіатрами і священиками.

Дитина завжди має можливість перетворити заборону на себе, щоб він приносить йому позитив, не негативні результати. Наприклад, молодий хлопчик, який отримує повідомлення «Не буде власної статі» може виростити чоловіка, який має безліч традиційних «жіночі» позитивних якостей – емпатії, тепла, глибини почуття.

Ще один спосіб уникнути впливу заборон полягає у прийнятті компромісних рішень. У цьому випадку дитина, за допомогою винахідливого маленького професора, поєднує в собі різні сценаріїзовані повідомлення для того, щоб залишатися живим і задовольняти свої потреби в повній мірі. Такі компромісні рішення, які часто зустрічаються в процесі сценарного аналізу, служать важливим елементом для розуміння внутрішніх механізмів сценарію. Далі ми розглянемо різні типи компромісних рішень і розглянемо, як вони використовуються для захисту від шкідливих заборон. Практика показує, що більшість дітей захищені від заборони життя, тому ми використовуємо її в більшості наших прикладів.

Прогнозування, що охоплюється антипрогування

Джек Партіальна сцена Matrix

Як ви можете побачити, мама подарувала куртку заборону життя. Головне завдання Little Professor Jack - знайти спосіб життя.

Як це зробити?

Один спосіб полягає в тому, щоб прикрити заборону на життя з деякими протипоказаннями. Джек може використовувати свою жіночу контрін'юнкцію, «робочий жорсткий!» і зробити наступний компроміс: «Для того, як я працюю, я можу залишитися живим. й

Які наслідки для Джека? Імовірно, він стане людиною, яка робить все, не завадить зусиль. На роботі він буде вважатися невтомним працівником. Під час занять спортом він може працювати багато в навчальній кімнаті. У особистих відносинах він буде працювати важко бути цікавим співрозмовником, і в сексуальному житті він швидше за все, працюватиме важко, щоб задовольнити свого партнера.

Тепер настає, що Джек мав підвищений артеріальний тиск, виразка шлунка або інші симптоми стресу. Він вирішує не працювати. Він може бути скорочуючи час роботи або відкликання завдань іншим. За час перебування все добре йде. Але, дивно, Джек відкриває, що він дуже важко для нього тримати в новому житті. Майже мимовільно, він заповнює свій відпочинок новими речами. Після тижня або два він починає приймати їх так серйозно, що він змушує себе працювати більше, ніж раніше. Що відбувається?

Виявляється Джек зламав динамічний баланс свого сценарію. Зрозуміло, він вважає, що він зробив правильний крок, позбавивши себе своїх обов’язків на роботі. Тим не менш, його маленький професор, який він не знає, сприймає цю зміну як життя. "Для того, що я припинив роботу важко, я повинен обдурити маму, і вона сказала мені, щоб померти." Не дивно, що він знову знаходить причини, щоб розпочати роботу.

Як це було сказано, Джек вкритий забороною Маміну на "Дон не живий" з протидії "робочий жорсткий". Почати працювати менше звичайного, він розкриває цю заборону.

Нерідко така сценарна організація веде до парадоксичних результатів. Продовжувати роботу жорсткого Джека: Стратегія перебування маленького професора. Але виснажуючи себе з року до року з роботою, він може відмирати серцеву атаку або стати відключенням через хворобу, втратити свою здатність працювати. До цього результату ведеться сама організація сценарію, призначеного для забезпечення захисту від долюючого результату.

Для того, щоб дізнатися, що Джек може дійсно виходити з цього беззворотного кола, нам необхідно зрозуміти динаміку його компромісного рішення. Якщо він вирішить не переробити себе роботою, в той час як ігноруючи заборону імпульсу на життя, то незабаром він, ймовірно, переніс його знову. За межами спостерігача може відчувати себе, що він «робить себе» роботою. Але до Малого професора Джека, це, здається, є точним протилежним, а саме, єдиний спосіб уникнути загрози смерті, яка походить від Мама.

Щоб видалити цю частину скрипта, Джек повинен спочатку видалити повідомлення «Не жити». Коли він дозволяє жити незалежно від свого роду матері, він може прийняти наступний крок і зменшити його навантаження. Тепер він буде знайти, що він може фактично зупинити себе в шиї, і це не викликає його дискомфорту.

Заборона накривається іншою забороною

Не тільки один Джек отримав від матері. Вона також нав'язала заборону на нього "Не буде закрити". Джек може скористатись цією забороною для захисту себе від важкого. «Я можу жити, якщо я не закриваю всіх. й

Як дорослий куртка буде непомітно здійснювати цей сценарій рішення. Інші знайдуть йому фізичну людину, не схильну поділитися своїми почуттями. У всіх способах, йому буде складно виготовити або приймати стрункість, особливо фізичні.

Джек не може бути щасливий з цією стороною життя. Він може відчувати себе позбавленим стерлінгів або самотніх, і спробувати вдарити більш тісні відносини з кимось. Але він, ймовірно, не дозволяючи їм підтримувати будь-яку довжину. Тоді він, ймовірно, знайде спосіб розбити їх, організовувати обставини, які дадуть причину відмовити партнера або бути відхилений ним.

У своєму розумі Джек був сумований і сумний, щоб залишити один раз. Але як маленький професор, Джек зітхає з рельєфом. Продовжуючи зв'язок, він порушить заборону Мами "Не бути закритим", і він повинен мати справу з її вбивствам "Не жити".

Як і в попередньому випадку, якщо Джек хоче вийти з цього сценарію і насолоджуватися радою інтимності, він повинен спочатку подолати заборону життя. Він може зробити це, позбавляючи жити на всіх витратах.

Використання одного батька на інший

Дад не заборонив куртку з живих. А замість того, він нав'язував йому запальну заборону, "Не думають". Останнє дозволяє Джек використовувати ще одну стратегію виживання немовлят. Він може вирішити, "Для того, як я граю фольгу для Даду, я не повинен гинути за маму."

Як дорослий, куртка іноді може вимкнути своє мислення. У цей час він дивився і каже, що щось схоже: «Не переходить в голову». Ви повинні втратити розум. Невідомо про це, він чіпає до папи, щоб захистити його від смертельної заборони Мама.

АНТИСКЕНАРІЯ

Деякі люди можуть приймати один з своїх оповідань і перетворити його на власне протилежне. Не слідувати оригінальним повідомленням, але навпаки. Це найчастіше робиться в контр-сценаріо. Коли ми побачимо таким чином, він сказав, що ми приєдналися до антисценаріо.

Людина може бути включена в антископічний або вихід його в різні періоди життя, реагуючи на будь-яке повідомлення про сценарій. Як звичайно, антисценаріо грає в підлітковому віці. Типовий приклад: дівчина по всій своєму дитинстві зустрілася з контр-скриптом «Бій тихий і що да і мами кажуть». У віці чотирнадцяти вона раптом змінила, стає згубним і пухким, приходить додому пізно і, відповідно до її батьків, знаходиться в поганій компанії.

На перший погляд, це може здатися, що вона звільняла себе від її контр-script. По суті, вона стежить за ним. Вона просто мухнула її, так само, як ми закрили колір слайда, щоб подивитися на неї з іншого боку.

Антисценаріо може тлумачитися як активність благної дитини, яка втомилася від сценарію і контр-сценаріо. В рамках антикрипту, наша дівчина не піклується про те, що відбувається, якщо вона не дотримується її оригінальних рішень.

У майбутньому після шлюбу вона може залишити антискрипку і переоцінку в її сценарії і контр-script. Вона буде тихим і гідним знову, цей час граючи "жінка" для чоловіка.

Матриця власного графіка

Візьміть велику частину паперу і викладіть на неї порожній матрицю сценарію. Ви можете написати повідомлення з ваших батьків.

Цей вступ не вправа в строгому розумінні слова. Також не призначений для надання відповідей одноразово і для всіх. Матриця вашого сценарію слід побачити як важливе джерело інформації про ваш минулий. Ви можете змінити своє майбутнє. Як нова інформація стає доступною, матриця, як будь-яка карта, може бути змінена і доповнена. І як карта, вона може змінитися як нові дороги побудовані і розширюються і старі дороги стираються.

Швидко і швидко покладається на інтуїцію.

Виставки

Перевірити список «заборонених заборон». Розглянемо, чи ви коли-небудь відчували проблеми життя або незручності у зв'язку з кожним з них. Зауважте, що ви думали, були значними для вас. Поставте їх в матрицю, вказавши батька, з якого вони прийшли. Деякі з них можуть приходити як батьки. Ви не пам'ятаєте один з них, який ви замовляєте? Ви даєте вам будь-які інструкції щодо зберігання або визначення? Якщо ви сумніваєтеся, зв'яжіться з вашим інтуїцією.

Вказуючи заборони на матрицю, використовуйте загальноприйняті імена з списку гойдалки. Якщо ви виявите, що ви в деяких випадках більше підходить для іншої версії імені, вкажіть його в дужках після загальноприйнятого. Наприклад, «Для дитини» й

Контрасенія

Пам'ятайте всі види слоганів і дзвінків, щоб це зробити і не зробити, які батьки часто повторюються для вас, як дитина. У яких випадках був кожен батько щасливий з вами? Злий з вами? Якими словами вони використовують для того, щоб ви знали, що вони були щасливі або незадоволені вами? Яка порада дала вам так, щоб ви могли досягти успіху і стати гордістю вашої сім'ї?

Виходячи з цього, введіть свій лічильник-scenario в матрицю. Не буде складно визначити, які батьки вийшли з цього або цього рецепта. Слухати голос, який знаходиться у вашій голові. Якщо ви не можете сказати, просто спробуйте вгадати. З інших родичів, старших сестер і братів, або викладачів шкіл.

Програма

При заповненні матриці скрипта, він призначений для того, щоб зробити лише негативну частину програми в неї. (Не буде достатньо місця для написання всіх тисяч позитивних повідомлень, які ми отримали від наших батьків.) Нагадаємо, що негативна програма виходить з інфікованого дорослого батьківства, хоча схема показує, що вона йде просто з дорослого кола.

Як досягти деяких результатів сценарію? Нерідко один батько показує, як слідувати за заборонами або протипоказаннями, отримані від інших батьків. Наприклад, мама може розповісти вам, "Не відчуйте," і Дад може розповісти вам, "Це як пригнічувати ваші почуття. й

Пишіть свою негативну програму в матриці як ряд вироків, які починаються з слів «Це як...» Деякі люди в скрипті не мають чітко негативних программатичних повідомлень. Якщо ви не можете знайти їх, залиште цю частину матриці заготовки.

Мрії, фантазії та казки

Тепер ознайомтеся з матеріалами, отриманими під час здійснення з використанням фантазії, казок та снів у десятій главі. Ці матеріали були записані у вільному вигляді, як щось перетнула.

Розглянемо їх зараз в плані формальної матриці сценарію. Спробуйте зрозуміти і відчувати, як вони відносяться до даних, які ви вже ввели в матрицю діаграму. Зміна або доповнення даних відповідно.

Щоб визначити типовий матеріал, як один, який ви знайшли через цю вправу, він призначений для TA для використання відповідно розроблених анкет. Ми не включили таку анкету в розділі, як ми вважаємо, що їх використання більш доречно в терапевто-клієнтній ситуації, а не в самовизначення їх сценарію.