Китайська мати: секрети освіти

Багато людей дивують, чому китайці батьки виростають однаково успішними і дарованими дітьми. Вони дивують, як ці батьки приносять таку велику кількість геніальних молодих математиків і блискучих молодих музикантів, як життя влаштовується в їхніх сім'ях, і чи можна використовувати цей досвід.

Я можу говорити про це. Я зробив це.

Ось, наприклад, Список речей, які завжди заборонені моїм батькамСофія і Луї:

- не спати в домашніх умовах;
- перейдіть на шкільні свята;
- участь у шкільних виставах;
Попри те, що вони не прийняли до шкільної гри;
дивитися телевізор і грати в комп'ютерні ігри;
вибрати те, що робити позашкільної школи;
- отримувати будь-які позначки, крім найвищих;
не бути кращим студентом в класі, крім фізичного виховання та драматичного мистецтва;
грати в будь-який музичний інструмент, крім фортепіано і скрипки;
Не грайте фортепіано або скрипку.

китайська мама Я розумію термін «Китайська мати» в більш широкому сенсі. Ямайка, Ямайка, Ірландці та Гана, які падають під визначення.

Я знаю деякі мами китайського спуску, але майже завжди народився на заході, які не є китайськими мамами, за вибором або ні.

Я також користуюсь терміном «Західні батьки» в розширеному вигляді.

Заміські батьки приїжджають в різні види.

Навіть у західних батьків, які думають, що вони не стояли на своїх китайських матерях. Я знаю західну пара, яка вважає себе строгими батьками, оскільки вони роблять своїх дітей музику протягом 30 хвилин щодня. Час - максимальна. Для китайської мами, година нецензурна. Ось два або три - це суворо.

Ви можете бути стискати про культурні стереотипи, але є тонни книг, які вказують на позначені відмінності між Китаєм та західниками у батьківництві.

У одному дослідженні 50 західноамериканських матерів і 48 китайських мігрантів, майже 70 відсотків західних матерів сказали, що це було «погано», щоб вимагати академічне досягнення від дітей і які батьки повинні заохочувати дітей до «навчання повинні бути веселими. й

На відміну від 0% китайських мам мали однакові думки. замість того, щоб пересуватися Більшість китайських мам сказали, що вони вірять своїх дітей, здатні бути «найкращими» вчителами, що «академічне досягнення є показником успішної батьківства в сім'ї», і що якщо діти не знаходяться в п'ятірці, це «проблема» і індикатор, що батьки не виконують своїх обов'язків. йй

Інші дослідження показують, що у порівнянні з західними батьками, китайські батьки витрачають близько десяти разів більше часу, щоб зробити шкільні завдання з дітьми. На відміну від західних дітей, швидше за все, брати участь у спортивних командах.

Стратегія Китаю Яким чином ви не досягали успіху китайських батьків.

Щоб дізнатися щось, потрібно це зробити, і діти ніколи не хочуть нічого робити, тому важливо, що батьки вирішують, що робити.

Це часто вимагає вибачення за частину батьків, оскільки дитина буде протистояти.

Це особливо важко, коли ви починаєте, тому західні батьки, як правило, відмовляються від.

Але якщо це зроблено правильно, то з’являється стратегія Китаю.

Настійна практика, практика та практика є дуже важливим для досягнення високих кваліфікацій; механічне повторення часто недооцінюється в Америці. Як тільки дитина починає вражати Чи є це математика, фортепіано, бейсбол або балет,Він або вона отримує задоволення, захоплення та задоволення.й Це зміцнює почуття впевненості, і дитина починає насолоджуватися тим, що один раз не давало задоволення. Довіра і робить задоволення раніше несміченою діяльністю. Це, в свою чергу, полегшує роботу батькам.

Як не відчувати себе як “з'єднання”

У китайських батьках можна відвідати про те, що Західні батьки не можуть.

Коли я був молодий, можливо, більш ніж один раз, я був дуже непорозуміння для моєї матері. Для цього, мій батько по-англійськи назвав мене “гарбаж” в нашому рідному хоккені. Працює. Я відчув, і я був дуже сором'язливою моєї поведінки. Але це не зашкодить мій его або що-небудь. Я знаю, як я думав мене. Я, безумовно, не думаю, що я був добре для будь-якого, і я не відчуваю себе як шматок сміття.

Як дорослий, я колись зробив те ж саме до Софії, зателефонувавши їй траш англійською мовою, коли вона була надзвичайно неоднозначною для мене. Коли я говорив про це один раз на вечірці, я був негайно оскаржений. Від імені Марка був таким чином, що вона ламалася в сльози і мала залишити на початку.

Мій друг Сусан, землеробство, намагався відремонтувати мене перед іншими гостями. Китайські батьки можуть здаватися неправомірними, навіть правовими, західними. Китаянка мами може сказати до своїх дочок, "Світло жир, ви повинні схуднути."

На відміну від західних батьків починають бути вразливими, коли виникає таке питання, використовують термін «здоровий» і ні в якому разі згадують слово на букву «г», але, тим не менш, діти все одно повинні показати лікаря через порушення дієти і негативної самооцінки. Я почув західний батько, щоб його дорослу дочку і закликав її "повний і неймовірно компетентний". Вона пізніше сказала, що вона відчувала себе як сміття в цій точці.

китайські батьки можуть вимагати своїх дітей лише п'ять. Для того, щоб навчатися краще, запрошуйте своїх дітей.

китайські батьки можуть сказати: «Ви ледачі». Всі ваші однокласники перезавантажити вас. На відміну від західних батьків повинні пограти з власними конфліктуючими почуттями про досягнення життя і спробувати переконувати себе, що вони не розчаровують успіхами своїх дітей досягнути.

Чому китайці збираються

Я думаю багато про те, чому китайці батьки відходять від того, що вони роблять. Я там є. Три суттєві відмінності між Китаєм та Західним батьківським мисленнямй

Перший, Я помітив, що Західні батьки дуже стурбовані самооцінкою своїх дітей. Вони хвилюються про те, як їх діти будуть відчувати, якщо вони не в щось і постійно намагаються переконувати своїх дітей, як добре, вони, незважаючи на медіакрів або не вдалося. Про психічний стан своїх дітей

Ніжні батьки Вони цінують міцність, не слабкість, і в результаті поводяться по-різному.

Наприклад, якщо дитина приносить п'ять-хвовий іспит з школи, західний батько, ймовірно, може похвалитися дитиною. Китаянка мати захопить повітря з ротом в жаху і попросить чого було неправильно.

Якщо дитина приносить будинок "квадро", деякі Західні батьки Він буде похвалитися будь-яким чином. Інші західні батьки попросять дитину сидіти за хвилину і висловити свою невідповідність, але дуже ретельно, щоб дитина не відчуває недоліків або невдачі, але не скажеш слова «сумка» і «шам». У приватній бесіді західні батьки можуть скаржитися на те, що їхня дитина не зможливе іспити погано або не має значення для чогось або щось неправильно з навчальною програмою та можливою шкільною. Якщо у дитини не покращуються, вони можуть принаймні зустрітися з керівником школи, щоб дізнатися про те, як предмет навчається або питання здібності вчителя.

Якщо китайська дитина отримує вчотирьох (і що ніколи не трапиться) - спочатку буде вибух, з кришками і волоссям витягуються. Тоді нещастяна китайська мати виявить десятки, або досить сотні тестових завдань на цьому предметі і буде боротися з ними з дитиною до тих пір, поки він відчуває, що він обов'язково отримає «п'ять».

Китайські батьки вимагають відмінних оцінок, оскільки вони думають, що їх дитина може заробляти. Якщо дитина не отримує їх, китайські батьки припускають, що це тому, що дитина не хоче працювати належним чином. Ось чому спосіб боротьби з невдачею завжди така ж – боляче, покарати і подрібнити дитину.

Китаянки батьки вважають, що їхня дитина є досить сильною, щоб вижити суд і стати краще в результаті (і коли китайські діти досягають відмінних результатів, є потоки батьківської хвалі, які вболівальник его).

По-друге, Китаянки батьки думають, що їх діти охочіють все. Причиною цього явища є не зовсім чітка, але це, ймовірно, поєднання конфуціанської філармонії і того, що батьки жертвували багато і робили багато для своїх дітей. (І це правда, що китайські мами працюють як пекло, витрачаючи довгі, захоплюючі години особисто викладання, навчання, допитування та шпигунство на своїх дітей.) У будь-якому випадку, як правило, вважають, що китайські діти повинні витрачати свої життя, оплачуючи своїх батьківських боргів, обманюючи їх і даючи їм причини бути гордими.

На відміну від того, я не думаю, що більшість західників тримають той самий вигляд, що діти охочіють їх все. Мій чоловік, Джед, насправді думає про протилежність. "Діти не обирають своїх батьків", - сказав він. Вони не можуть вибрати, чи народжуються чи ні. Це батьки, які накладають свій спосіб життя на своїх дітей, тому це обов'язок батьків, щоб забезпечити їх. Діти не ховали батьків. Вони охочать своїх дітей. Мені здається, що Західні батьки зробили погану угоду.

По-третє, Китайські батьки вірять, що вони знають краще, що їх діти потрібні, тому вони змушують своїх дітей поводитися відповідно до власних побажань і вподобань. Саме тому китайські дочки не можуть дружитися в коледжі, а китайські діти нічим не ходять. А також пояснює, чому ні китайці не скажу, щоб мати, "Я отримав роль в школі грай!" Я шостий селянин. Я буду залишатися після школи для репетицій щодня з трьох до сім'ї, і я повинен піти в школу на вихідні. І Бог допомагає, що китайська дитина, яка хоче зробити щось схоже.

Не робіть мене неправильно. Це не означає, що китайські батьки не піклуються про своїх дітей. Примітити протилежність. Вони дадуть всім дітям. Це зовсім інша модель виховання батьків.

Секрет «Літтевий Білий Донек»

Ось історія за підтримки китайської співачки. Люлу було близько семи років, граючи два музичні інструменти, і працюючи на фортепіано з назвою The Little White Donkey від французького композитора Jacques Iber. Дуже приємно. Уявіть прогулянку по місту країни з її власником на спині. Але це вкрай складно для початківців музикантів, адже ліві і праві руки повинні грати в хізофренічні різні ритми.

Люлу не зробив цього. Ми працювали над нею непристойно протягом тижня, навчаючи кожну руку окремо, знову і знову. Але кожен раз ми спробували грати з двома руками, впав в ритм іншого, і все впав.

Нарешті, день перед музичним класом, Лулу задеклала, що вона була втомлена і залишалася.
до Повернутися до фортепіано, я замовив.
- Ви не можете зробити мене.
- Звичайно я можу.

Коли Лулу повернулася до фортепіано, вона вирішила помстати на мене. Вона скасувала ключі, захопила рахунок і занурить її до подрібнень.

Я приклеїв його разом і розкочував його в пластиру, щоб вона не була знищена знову. Тоді я взяв Лулу ляльковий будинок до автомобіля і сказав їй, що я б пожертвував його шматком до Армії Сальвації, якщо вона не навчалася грати "Little White Donkey" ідеально до завтрашнього дня.

Люлу відповів: "Я думав, що ви збираєтеся до Армії Сальвації, чому ви все ще тут?" Я погрожав залишити свій без обіду, не вечерю, не Різдво і Гануках подарунки, і ніякого дня народження подарунки на наступні два, три, чотири роки. Коли вона тримала гру неправильно, я сказав її, що вона навмисно відлякала себе, тому що вона таємно боїться, вона не досягла успіху. Я попросив її зупинитися, навпаки, зануритися в власні слабкості і відчувати себе шкода за себе.

Джед назвав мене біля. Він сказав мені, щоб зупинити ізоляції (що я не робив, я був просто мотивую її) і що він не подумав загрози буде добре для Lula. Також він сказав, що, можливо, Lulu дійсно просто не в змозі освоювати техніку гри, можливо, вона не добре по координації - я думав про це?

- Ви просто не вірите в неї, звинуватили його.
до Він смішний, Джед сказав з контемптом. - Звісно я до.
Софія відіграла цю річ в її віці.
- Але Люлу і Софії різні люди, сказав Джед.
до О, ні, не те, що я закочував очі. Кожна людина незвичайна своїми силами, навіть у психологів. Ну, не хвилюйтеся, ви не повинні піднімати палець. Я збираюся зробити це до тих пір, поки це займе, і я щасливий бути, що батько, який капелюх. І ви можете бути ким-небудь, що вони обожнюють, тому що ви запікаєте млинці для них і взяти їх на стадіон, коли грає Янкес.

Я закочував рукави і пішов назад до Люлу. Я використовую кожну зброю, яку я міг би думати. Ми працюємо з обідом в ніч, і я не даю Lulu отримувати від фортепіано, навіть пити воду або піти в санвузол. Будинку став воєнною зоною і я втратив голос, але не був прогрес, і навіть у мене були сумніви.

І раптом, раптом, Люлу зробив це. Її руки раптом з'явилися разом, і її право і ліві руки почали грати окремо. Люлу розуміли все в той же час, як мене. Я відчував мене. Вона спробувала знову. Тоді я почав грати більш впевнено і швидше, і зберігаю ритм, «Мама, погляд, це легко!» Після того, як вона відіграла цю річ в рядку і не хочу, щоб отримати над фортепіано.

На ніч вона прийшла до сну в моєму ліжку, і ми занурилися і захоплювали один одного. Коли вона відіграла "Біла Донака" на концерті кілька тижнів пізніше, батьки прийдуть до мене і скажуть, "Як великий Лулу, з такою пристрастю, в її спирті".

Навіть Джед визнав мене.

Неподалік батьківського піклування про свою дитину. Але один з найгірших речей, які ви можете зробити для самооцінки вашої дитини, щоб дати їм відмовитися. З іншого боку, немає нічого кращого, щоб навчити його щось, що він неможливий.

Всі батьки хочуть однаково.

Є книги, які перевозять азіатські мами, як калієві інтригуари, байдужі до справжніх інтересів своїх дітей.

Для своєї частини багато китайських таємно вірять, що вони піклуються більше про своїх дітей і готові жертвувати більше за них, ніж у західних батьків, які здавалося б, щасливі, що їх діти не роблять добре.

Я думаю, що це взаєморозуміння. Всім добром батькам хочуть, щоб діти були кращими. Китайський має дуже різноманітну ідею, як це зробити.

На західних батьків намагаються поважати індивідуальність своїх дітей, захоплюючи їх пристрастю, підтримуючи їх вибір, допомагаючи їм все і створити сприятливе середовище. Навпаки китайський вірить, що найкращий спосіб захистити своїх дітей полягає в тому, щоб підготувати їх до майбутнього, дозволяючи їм бачити те, що вони здатні і обладнати їх навичками, робочими звичаями і внутрішньою впевненістю, що не можна відкинути.

浜у 涓 蹇

Режисер: Олексій Алексєєв

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: //materinstvo.ru/art/6554