Як приготувати бестурму (12 фото)

Рецепт приготування смачного.
Вкази до фотографій є авторськими словами.

Як приготувати бестурму (12 фото) р.

Це друга базатурма цього літа. Перше після ретельного вивчення предмету, виготовленого за цим рецептом. Він був хорошим, але ... він був солоний. Так я зробив деякі налаштування до мого смаку. Правда, незначна - переважно відносно часу засолювання.

Шматочок яловичого клипарта взято на бестурму - я ріжу його навпіл, адже його важко посолити великі шматочки м'яса, а потім витримати в спеції.

Для соління він взяв велику морську сіль - чим більше, тим краще сіль поступово розчиняє в м'ясному соку рівномірно проникає всередину. До нього додано дві чайні ложки цукрового піску до солі, перемішують м'ясо з усіх боків і залишають його настоятися на півдня при кімнатній температурі, покриваючи марлю від літаючих комах.

Як приготувати бестурму (12 фото) р.

Потім я кладаю м'ясну сковороду в холодильнику, після 12 годин я перевернув і дав про те ж саме кількість, щоб лежати в отриманій гілці.

Витягнувши, змиваємо сіль холодною водою, висушуємо серветками і кладемо її до висихання під повітряним струмком від вентилятора.

М'ясо висушене досить швидко (згадайте, як спекотно це було влітку в Москві)

554265

Після цього м'ясо щільно загорталося в чистому марлі, щільно зв'язують мотузкою.

І натискав його під навантаженням 12 кг. Напресований так день з невеликою, потім розсіюється, перевіряється на сухість - м'ясо щільна, еластична, але не волога.

Тим часом він приготував пряне покриття - змішують шаман (поці, необхідний для бестурми, російську назву - фенугрек синій), подрібнюють часник, засипають гарячим чилім, меленим лавровим листом, кілька коріандрових зернових, одного гвоздики і одну ялівцю ягідку, заливають суміш в холодну воду і перемішують до товщини сметани. Змащується майбутній бестурма з цією сумішшю, нехай його висихати в повітрі протягом 3 годин, і повторити цю операцію двічі більше.

147362.

Останній раз я змащував і вішала до сухого і голоду на проекті. Так я повісила на два тижні до того, як я вирішив спробувати.

Нарізані в записи, перший раз,

тоді я спробував запис з обох частин. Що сказати - не поганий: пряний, солодкий, смачний, ви можете тримати в роті, як цукерки, від часу до ковтання ... - все, все, я не тероризувати вас більше: До речі - ніж, коли ви ріжете, берете гостріше, бо тонше плити, чим більше смакує: Навіть без хліба. Бон, як кажуть, апетит! :