484
Робимо домашні квасолі з житнього хліба
р.
У минулому залишилися ті ж кваси, які стояли в лінії на вулицях міста, і які завжди були присутні на столі в сільській місцевості.
Але сьогодні у нас є чудова можливість зробити квасолі домашнім правом. Рецепти приготування цього чудового напою з неповторним смаком, так як він був приготований в Росії на тривалий час, ретельно пропускаються з рук для рук своїми бабусями і мамами, а також кулінарними фахівцями в своїй галузі.
Напій, який прийшов до нас з давнього Єгипту, приймав кореневу в Росії, ставши в той же час їжі. Всі страви, рецепт яких включає в себе кваси не підраховують.
Домашнього приготування квасоля своїми руками вигідно впливає на наше здоров'я. Він регулює обмін речовин в організмі, покращує активність шлунково-кишкового тракту, насичує ферментами, мінералами і вітамінами, сприяє видаленню токсинів з організму. Я раджу зробити великий напій - за традиційним рецептом життєздатних тріщин, як я робити.
Rye kvass домашнє 775373
Вам буде потрібно один лист житнього хліба, 8 л води, 55 грам дріжджів, 220 грам цукру і родзинок за смаком.
Хлібні квасолі без дріжджів
У перші порції квасу за вище рецептом відчувається смак і запах дріжджів. Багато людей не люблять. Тому я дам рецепт квасу з чорного житнього хліба без дріжджів.
Кілька корисних порад для виготовлення саморобних квасів з житнього хліба.
Дріжджі повинні бути свіжими, і хліб для сусла повинні бути жито. Квас варять на охолодженій окропі. Рекомендується зберігати кваси в холодному місці. Готові кваси слід споживати в 2-3 дні. З більшим зберіганням він втрачає свій смак і стає кислим. У посуді, в якому суспензію настоюється скло або емальований, квас не можна варити в алюмінієвих стравах, так як це окислюється. Для приготування ягідних квасів використовуються тільки дозрівання вибраних неточних ягід. Ті, хто хоче отримати цілющий і смачний напій, радять давати домашні хлібні квасолі за наступними рецептами. Ми будемо першим публікувати рецепт квасу без дріжджів.
Квас без дріжджів без дріжджів стартер
2 склянки варених охолоджують до кімнатної температури, води.
0,5 скибочки житнього хліба.
1 ч.л. цукру.
Для закваска беремо склянку злегка теплої кип'яченої води, 1 чайну ложку цукрового піску, і наполовину скибочку житнього хліба. Всі інгредієнти розміщуються в 0,5 л банку. Хліб струганий. Покрийте баночку з виворітною тканиною і залиште в теплому місці, щоб повісити. Без дріжджів, бродіння сметани відбувається трохи довше: день або два.
Як приготувати хлібні квасолі без дріжджів в домашніх умовах з листя
1 ст.л. цукру
1 - 2 скибочки житнього хліба
0.5л приготований стартер
1.5L охолодженої окропу
І так день або два пропущені, ви смакували відпустку і переконалися в її готовності. Рідина повинна бути похмурою і гострою за смаком. Спочатку візьміть 2 л баночки, залийте в неї, додайте 2 шматочки житнього хліба (щітка), 1 ст.л. ложка цукру піску і додати холодну кип'ячену воду на краю баночки. Ми закриваємо кришку і даємо на добу. Також можна покласти в баночку, висушену в духовці до золотистого кольору, тріщин. У цьому випадку квас набагато довше, але набуває золотистий колір практично відразу. Після дня або два, після намагання перших квасу за смаком, залити 2/3 рідини в окрему ємність. Залишаючи в банку стартер додайте охолоджену до кімнатної температури кип'яченою водою, додайте 1-2 подрібнені шматочки свіжого житнього хліба, закрийте кришкою і наполягати знову.
Рецепти хліба домашня квас Посольство квасів з магазину важко назвати корисним багато хто хоче дізнатися, як підготувати квас в домашніх умовах. Після всього, саморобні хлібні квасолі набагато смачніше і корисно. Крім того, приготування квасу в домашніх умовах не складе труднощів для досвідчених господинь.
Рецепт квасу з тріщин Як приготувати саморобні кваси з тріщин:
Рідкі тріщини (1 кг) обсмажені в духовці до золотистої скоринки. Покласти в каструлю, залити теплою водою і залишити в теплому місці на пару годин, періодично помішуючи. Настій зливається. Решта тріщин знову заливається водою, наполягають 1-2 години і зливається в настій, який був отриманий раніше. Отриманий сусла охолоджується до 20 градусів. Додайте цукор (3 літри води - 1,5 склянки цукру) і дріжджів (40 г), розведений однаковим суслам. Залиште тепло протягом 12 годин. Готові кваси заливають в банки або пляшки і зберігаються в прохолодному місці.
Боярський квас рецепт Як приготувати Квас Боярський в домашніх умовах
Інгредієнти: 1кг стебла житнього хліба, 5л води, 1,3 цукрів, 60г дріжджів, 1-а пшенична борошно, м'ята за смаком.
Приготувати ліву. Для цього розвести дріжджі зі склянкою теплої води і покласти її в тепле місце. Висушена м'ята заливають окропом, щоб залишити наполягати. Вирізати хліб на скибочках, залити окропом і остудити до 30-40 градусів. Додати стартер, настій м'яти і залишити на добу, потім процідити, додати цукор, перемішати до повного розчинення. Пляшка квас, правильно запечена і зберігається в холоді.
Рецепт квасів Бородинський Підготовка бородських квасів в домашніх умовах
Склад: 3 л води, 2 шт. Бородіно хліба, 15 г дріжджів, 1 ч.л. борошна, ручна родзинка
Як зробити бородіно квас. Наріжте хліб на скибочках і злегка висушіть в духовці. Залити окропом, дати заварити сусла на 3 години. Змийте дріжджі борошном, додайте до необхідного. Залиште його на день. Протипоказання. Залийте пляшки, кожен додайте родзинку. Тримайте тепло протягом 3 годин, потім поставте пляшки в холодильник. Через 3-4 дні квас можна пити. Бородіно квас.
Нуке квас з хріном. Головна кулінарні квасолі з хріном, родзинками і медом
Інгредієнти: 4 л води, 800 г житні тріщини, 20г дріжджів, 100г меду, 100г тертий хрін, 50г родзинки
Як зробити ядра квасами з хріном. Сухарі залити окропом і дати настоятися 3-4 години. Протипоказання. Додайте дріжджі і залиште на бродіння протягом 5-6 годин. Додати тертий хрін і мед. Стирайте, залийте пляшки, кожен додаючи родзинку. Заварюємо 2 години. АЕС готовий.
Рецепт квасів Як приготувати бурякові квасолі в домашніх умовах
Склад: 1 кг буряка, 2 л води, 20 г цукру, 1 шт чорного хліба, гвоздики часнику, сіль за смаком
Як зробити бурякові квасолі. Очистити буряк, натріть на велику тертці. Поставте в 3-х літрову банку, залийте її водою. Додайте шматочок чорного хліба, цукру, солі. Покрийте баночку марлі і вставте в тепле місце на 3-4 дні. У майже готових квасах можна додати скибочку часнику. Готові кваси.
Джерело: секретдачі.ru
У минулому залишилися ті ж кваси, які стояли в лінії на вулицях міста, і які завжди були присутні на столі в сільській місцевості.
Але сьогодні у нас є чудова можливість зробити квасолі домашнім правом. Рецепти приготування цього чудового напою з неповторним смаком, так як він був приготований в Росії на тривалий час, ретельно пропускаються з рук для рук своїми бабусями і мамами, а також кулінарними фахівцями в своїй галузі.
Напій, який прийшов до нас з давнього Єгипту, приймав кореневу в Росії, ставши в той же час їжі. Всі страви, рецепт яких включає в себе кваси не підраховують.
Домашнього приготування квасоля своїми руками вигідно впливає на наше здоров'я. Він регулює обмін речовин в організмі, покращує активність шлунково-кишкового тракту, насичує ферментами, мінералами і вітамінами, сприяє видаленню токсинів з організму. Я раджу зробити великий напій - за традиційним рецептом життєздатних тріщин, як я робити.
Rye kvass домашнє 775373
Вам буде потрібно один лист житнього хліба, 8 л води, 55 грам дріжджів, 220 грам цукру і родзинок за смаком.
- По-перше, я сухий хліб в духовці на важкому вогні. Вони повинні бути золотистими в кольорі, і я завжди переконайтеся, що вони не горять. Квас з житних тріщин, приготованих в домашніх умовах, приємно з кислим і солодким смаком житнього хліба. Він добре закріплює, тони і надає міцності. Це те, що наші пальники взяли з собою.
- Потім відварюю воду в великій сковороді і залийте цукор в неї, помішуючи. Я додаємо тріщини до води і залиште все, щоб охолонути і наполягати.
- Переконайтеся, що підстава охолоджена, в її невеликій кількості я потерти дріжджі до її рідкого стану і залити все в основу. Дріжджі для цього краще взяти свіжі пресовані. Я добре перемішую суміш, щоб дріжджі повністю розподілені в воді, а дозрівання побутових квасу відбувається рівномірно.
- Я краватку горщика з майбутніми квасами з тонким рушником, щоб будь-який літаючий тварини не виглядав на нього, і я залишаю його для бродіння на день і половину.
- Якщо вам подобається kvass більш різко, ви можете дати йому довше. Я починаю пити мій напій після того, як я варю його відразу велику кількість, потім з часом він стає гострим, я також пишу з задоволенням, і я лікую друзям.
- Після дня і половини я відфільтрую готовий напій в інший контейнер і додайте ще цукор за смаком. Але трохи так, щоб напій не надто міцний.
- Я додаю перевагу родзинок тим же, що мій домашній квас набуває специфічний смак. Раїзини дають напій особливим ароматом, а також сприяє додатковому бродіння і стає вуглецевим. Ви можете легко додати в листя квасу чорної смородини і м'яти, ясен, мед. Це подарує Вам смак напоїв, які ви робите.
- Я залишаю його на інший день, а потім, зливаючи з осаду, відфільтруйте його повністю. Я промив родзинки і пада ще раз в готових квасах.
- Я кладу напій в прохолодному підвалі. У вашому випадку це може бути камера зберігання або холодильник.
- Я використовую решту сусла після процідування, щоб зробити саморобні кваси на другий раз.
- Для цього відварювають ще 7 літрів води і додають 100-120 грам цукру в неї. Я варила квас як в попередньому рецепті, додаючи 300 грам тріщин і 40 грам дріжджів. Другий раз напою тастер, набуваючи приємний кислий смак.
- Чорний житній хліб вирізати невеликими шматочками, викласти на чашу і покласти в духовку до висихання. Переконайтеся, що хліб не переварений або спалений. Готові кваси будуть гіркими.
- Вода кипіння. Сухарі заливають в банку (краще 3 л). Потрібен на таку може знадобитися близько половини лофа. Шар приблизно 8-10 см густий.
- Додайте цукор (3-4 ст.л.) і залийте гарячою водою. Залийте воду на плечі.
- Коли вода охолоджується до температури 35-37 градусів, додають розбавлені дріжджі (сухий халат або невеликий шматок свіжого). Для породи дріжджів з банки залити трохи настій в чашку і розвести дріжджі в ньому. Ви можете використовувати теплою водою.
- Все добре перемішати, накрити баночку скласти в кілька шарів марлі або серветки і залишити на день і половину.
- Для більш інтенсивного бродіння можна додати родзинки столову ложку.
- Потім готову хлібну квасину проціджують, пляшкують. У кожному додайте кілька штук родзинок і вставте в холодильник на 6-8 годин. Я їду за ніч.
Хлібні квасолі без дріжджів
У перші порції квасу за вище рецептом відчувається смак і запах дріжджів. Багато людей не люблять. Тому я дам рецепт квасу з чорного житнього хліба без дріжджів.
- Для приготування хлібних квасів за цим рецептом також береться житній хліб, або хліб на стартері, хміль відданий.
- Виріжте невеликими шматочками, висушіть в духовці. Для першої подачі квасів взяти трохи більше хліба. Залийте тріщини в трилітрову баню (найбільше половини банки).
- Варити воду і розчинити цукор в ньому (10-15 ст.л.), остудіть і залийте тріщини. Для більш інтенсивного бродіння додайте ручну родзинку.
- Покрийте баночку марлі і залиште його для бродіння. У день або два почнуть бродіння. Сухарі в банці почнуть перемішати, вниз, підвищуючи інтенсивність щодня. Перша частина хлібних квасів буде готова 3-4 дня.
- Готові до зливу квасу з баночки. Сухарі не потрібно кинути все. Залиште близько половини оригінального обсягу. Додайте до них ручну свіжі сушені тріщини, 2-4 ложки цукру, кілька штук родзинок, накрийте марлю і залиште для бродіння. Якщо ви залите нову порцію квасу ввечері, то вранці він зазвичай готовий. Потім повторіть процес до тих пір, поки ви хочете приготувати квас.
Кілька корисних порад для виготовлення саморобних квасів з житнього хліба.
- Для приготування квасу в посуді не окислюється. Якщо варити квас у сковороді, краще взяти емальовану або сковороду з нержавіючої сталі.
- Додати цукор за смаком. Якщо вам подобається цукор, покласти менше цукру. Повільно додайте цукор. У першу порцію квасу додайте трохи більше цукру.
- Насичення кольору квасу залежить не тільки від сорту хліба, але на ступінь обсмажування тріщин. Але все ще не варто переварювати тріщини, в квасах ви відчуєте смак і запах пеклого хліба.
- інтенсивність бродіння, що означає готовність хлібних квасів залежить від температури в приміщенні. Висока температура - бродіння почне швидше. Таким чином, цей пункт слід врахувати так, щоб квас не перекинули.
- Раїзини викликають не тільки процес бродіння, але і дає квас деякий блиск, насичує квас з вуглекислим газом.
- Якщо ви не відразу приготуєте нову порцію квасу, то залишилися м'які тріщини не відкидаються. Поставте їх в банку і вставте їх в холодильник. Перед приготуванням вийняти банку, розігріти в кімнаті, додати цукор і стартер для нової порції квасів готово.
Дріжджі повинні бути свіжими, і хліб для сусла повинні бути жито. Квас варять на охолодженій окропі. Рекомендується зберігати кваси в холодному місці. Готові кваси слід споживати в 2-3 дні. З більшим зберіганням він втрачає свій смак і стає кислим. У посуді, в якому суспензію настоюється скло або емальований, квас не можна варити в алюмінієвих стравах, так як це окислюється. Для приготування ягідних квасів використовуються тільки дозрівання вибраних неточних ягід. Ті, хто хоче отримати цілющий і смачний напій, радять давати домашні хлібні квасолі за наступними рецептами. Ми будемо першим публікувати рецепт квасу без дріжджів.
Квас без дріжджів без дріжджів стартер
2 склянки варених охолоджують до кімнатної температури, води.
0,5 скибочки житнього хліба.
1 ч.л. цукру.
Для закваска беремо склянку злегка теплої кип'яченої води, 1 чайну ложку цукрового піску, і наполовину скибочку житнього хліба. Всі інгредієнти розміщуються в 0,5 л банку. Хліб струганий. Покрийте баночку з виворітною тканиною і залиште в теплому місці, щоб повісити. Без дріжджів, бродіння сметани відбувається трохи довше: день або два.
Як приготувати хлібні квасолі без дріжджів в домашніх умовах з листя
1 ст.л. цукру
1 - 2 скибочки житнього хліба
0.5л приготований стартер
1.5L охолодженої окропу
І так день або два пропущені, ви смакували відпустку і переконалися в її готовності. Рідина повинна бути похмурою і гострою за смаком. Спочатку візьміть 2 л баночки, залийте в неї, додайте 2 шматочки житнього хліба (щітка), 1 ст.л. ложка цукру піску і додати холодну кип'ячену воду на краю баночки. Ми закриваємо кришку і даємо на добу. Також можна покласти в баночку, висушену в духовці до золотистого кольору, тріщин. У цьому випадку квас набагато довше, але набуває золотистий колір практично відразу. Після дня або два, після намагання перших квасу за смаком, залити 2/3 рідини в окрему ємність. Залишаючи в банку стартер додайте охолоджену до кімнатної температури кип'яченою водою, додайте 1-2 подрібнені шматочки свіжого житнього хліба, закрийте кришкою і наполягати знову.
Рецепти хліба домашня квас Посольство квасів з магазину важко назвати корисним багато хто хоче дізнатися, як підготувати квас в домашніх умовах. Після всього, саморобні хлібні квасолі набагато смачніше і корисно. Крім того, приготування квасу в домашніх умовах не складе труднощів для досвідчених господинь.
Рецепт квасу з тріщин Як приготувати саморобні кваси з тріщин:
Рідкі тріщини (1 кг) обсмажені в духовці до золотистої скоринки. Покласти в каструлю, залити теплою водою і залишити в теплому місці на пару годин, періодично помішуючи. Настій зливається. Решта тріщин знову заливається водою, наполягають 1-2 години і зливається в настій, який був отриманий раніше. Отриманий сусла охолоджується до 20 градусів. Додайте цукор (3 літри води - 1,5 склянки цукру) і дріжджів (40 г), розведений однаковим суслам. Залиште тепло протягом 12 годин. Готові кваси заливають в банки або пляшки і зберігаються в прохолодному місці.
Боярський квас рецепт Як приготувати Квас Боярський в домашніх умовах
Інгредієнти: 1кг стебла житнього хліба, 5л води, 1,3 цукрів, 60г дріжджів, 1-а пшенична борошно, м'ята за смаком.
Приготувати ліву. Для цього розвести дріжджі зі склянкою теплої води і покласти її в тепле місце. Висушена м'ята заливають окропом, щоб залишити наполягати. Вирізати хліб на скибочках, залити окропом і остудити до 30-40 градусів. Додати стартер, настій м'яти і залишити на добу, потім процідити, додати цукор, перемішати до повного розчинення. Пляшка квас, правильно запечена і зберігається в холоді.
Рецепт квасів Бородинський Підготовка бородських квасів в домашніх умовах
Склад: 3 л води, 2 шт. Бородіно хліба, 15 г дріжджів, 1 ч.л. борошна, ручна родзинка
Як зробити бородіно квас. Наріжте хліб на скибочках і злегка висушіть в духовці. Залити окропом, дати заварити сусла на 3 години. Змийте дріжджі борошном, додайте до необхідного. Залиште його на день. Протипоказання. Залийте пляшки, кожен додайте родзинку. Тримайте тепло протягом 3 годин, потім поставте пляшки в холодильник. Через 3-4 дні квас можна пити. Бородіно квас.
Нуке квас з хріном. Головна кулінарні квасолі з хріном, родзинками і медом
Інгредієнти: 4 л води, 800 г житні тріщини, 20г дріжджів, 100г меду, 100г тертий хрін, 50г родзинки
Як зробити ядра квасами з хріном. Сухарі залити окропом і дати настоятися 3-4 години. Протипоказання. Додайте дріжджі і залиште на бродіння протягом 5-6 годин. Додати тертий хрін і мед. Стирайте, залийте пляшки, кожен додаючи родзинку. Заварюємо 2 години. АЕС готовий.
Рецепт квасів Як приготувати бурякові квасолі в домашніх умовах
Склад: 1 кг буряка, 2 л води, 20 г цукру, 1 шт чорного хліба, гвоздики часнику, сіль за смаком
Як зробити бурякові квасолі. Очистити буряк, натріть на велику тертці. Поставте в 3-х літрову банку, залийте її водою. Додайте шматочок чорного хліба, цукру, солі. Покрийте баночку марлі і вставте в тепле місце на 3-4 дні. У майже готових квасах можна додати скибочку часнику. Готові кваси.
Джерело: секретдачі.ru