Робимо домашні квасолі з житнього хліба

р.

У минулому залишилися ті ж кваси, які стояли в лінії на вулицях міста, і які завжди були присутні на столі в сільській місцевості.

Але сьогодні у нас є чудова можливість зробити квасолі домашнім правом. Рецепти приготування цього чудового напою з неповторним смаком, так як він був приготований в Росії на тривалий час, ретельно пропускаються з рук для рук своїми бабусями і мамами, а також кулінарними фахівцями в своїй галузі.

Напій, який прийшов до нас з давнього Єгипту, приймав кореневу в Росії, ставши в той же час їжі. Всі страви, рецепт яких включає в себе кваси не підраховують.

Домашнього приготування квасоля своїми руками вигідно впливає на наше здоров'я. Він регулює обмін речовин в організмі, покращує активність шлунково-кишкового тракту, насичує ферментами, мінералами і вітамінами, сприяє видаленню токсинів з організму. Я раджу зробити великий напій - за традиційним рецептом життєздатних тріщин, як я робити.

Rye kvass домашнє 775373

Вам буде потрібно один лист житнього хліба, 8 л води, 55 грам дріжджів, 220 грам цукру і родзинок за смаком.

• По-перше, я сухий хліб в духовці на важкому вогні. Вони повинні бути золотистими в кольорі, і я завжди переконайтеся, що вони не горять. Квас з житних тріщин, приготованих в домашніх умовах, приємно з кислим і солодким смаком житнього хліба. Він добре закріплює, тони і надає міцності. Це те, що наші пальники взяли з собою.
  • Потім відварюю воду в великій сковороді і залийте цукор в неї, помішуючи. Я додаємо тріщини до води і залиште все, щоб охолонути і наполягати.
  • Переконайтеся, що підстава охолоджена, в її невеликій кількості я потерти дріжджі до її рідкого стану і залити все в основу. Дріжджі для цього краще взяти свіжі пресовані. Я добре перемішую суміш, щоб дріжджі повністю розподілені в воді, а дозрівання побутових квасу відбувається рівномірно.
  • Я краватку горщика з майбутніми квасами з тонким рушником, щоб будь-який літаючий тварини не виглядав на нього, і я залишаю його для бродіння на день і половину.
  • Якщо вам подобається kvass більш різко, ви можете дати йому довше. Я починаю пити мій напій після того, як я варю його відразу велику кількість, потім з часом він стає гострим, я також пишу з задоволенням, і я лікую друзям.
  • Після дня і половини я відфільтрую готовий напій в інший контейнер і додайте ще цукор за смаком. Але трохи так, щоб напій не надто міцний.
  • Я додаю перевагу родзинок тим же, що мій домашній квас набуває специфічний смак. Раїзини дають напій особливим ароматом, а також сприяє додатковому бродіння і стає вуглецевим. Ви можете легко додати в листя квасу чорної смородини і м'яти, ясен, мед. Це подарує Вам смак напоїв, які ви робите.
  • Я залишаю його на інший день, а потім, зливаючи з осаду, відфільтруйте його повністю. Я промив родзинки і пада ще раз в готових квасах.
  • Я кладу напій в прохолодному підвалі. У вашому випадку це може бути камера зберігання або холодильник.
  • Я використовую решту сусла після процідування, щоб зробити саморобні кваси на другий раз.
  • Для цього відварювають ще 7 літрів води і додають 100-120 грам цукру в неї. Я варила квас як в попередньому рецепті, додаючи 300 грам тріщин і 40 грам дріжджів. Другий раз напою тастер, набуваючи приємний кислий смак.
Рецепт квасу з житнього хліба з дріжджами

• Чорний житній хліб вирізати невеликими шматочками, викласти на чашу і покласти в духовку до висихання. Переконайтеся, що хліб не переварений або спалений. Готові кваси будуть гіркими.
  • Вода кипіння. Сухарі заливають в банку (краще 3 л). Потрібен на таку може знадобитися близько половини лофа. Шар приблизно 8-10 см густий.
  • Додайте цукор (3-4 ст.л.) і залийте гарячою водою. Залийте воду на плечі.
  • Коли вода охолоджується до температури 35-37 градусів, додають розбавлені дріжджі (сухий халат або невеликий шматок свіжого). Для породи дріжджів з банки залити трохи настій в чашку і розвести дріжджі в ньому. Ви можете використовувати теплою водою.
  • Все добре перемішати, накрити баночку скласти в кілька шарів марлі або серветки і залишити на день і половину.
  • Для більш інтенсивного бродіння можна додати родзинки столову ложку.
  • Потім готову хлібну квасину проціджують, пляшкують. У кожному додайте кілька штук родзинок і вставте в холодильник на 6-8 годин. Я їду за ніч.
Наступну порцію квасу можна варити без дріжджів. Додайте свіжі тріщини, один, два ручні, 3-4 столові ложки цукру, кілька штук родзинок. Залийте воду і повторіть процес описаним вище.

Хлібні квасолі без дріжджів

У перші порції квасу за вище рецептом відчувається смак і запах дріжджів. Багато людей не люблять. Тому я дам рецепт квасу з чорного житнього хліба без дріжджів.

• Для приготування хлібних квасів за цим рецептом також береться житній хліб, або хліб на стартері, хміль відданий.
  • Виріжте невеликими шматочками, висушіть в духовці. Для першої подачі квасів взяти трохи більше хліба. Залийте тріщини в трилітрову баню (найбільше половини банки).
  • Варити воду і розчинити цукор в ньому (10-15 ст.л.), остудіть і залийте тріщини. Для більш інтенсивного бродіння додайте ручну родзинку.
  • Покрийте баночку марлі і залиште його для бродіння. У день або два почнуть бродіння. Сухарі в банці почнуть перемішати, вниз, підвищуючи інтенсивність щодня. Перша частина хлібних квасів буде готова 3-4 дня.
  • Готові до зливу квасу з баночки. Сухарі не потрібно кинути все. Залиште близько половини оригінального обсягу. Додайте до них ручну свіжі сушені тріщини, 2-4 ложки цукру, кілька штук родзинок, накрийте марлю і залиште для бродіння. Якщо ви залите нову порцію квасу ввечері, то вранці він зазвичай готовий. Потім повторіть процес до тих пір, поки ви хочете приготувати квас.
У першій порції квасу цукровий пісок покласти багато. Для того, щоб викликати процес бродіння і квас не оксиду. Якщо немає родзинок, можна додати ще цукор. Наступного разу в квасах з цукру хліба можна додавати за смаком, 3-4 столові ложки.

Кілька корисних порад для виготовлення саморобних квасів з житнього хліба.

• Для приготування квасу в посуді не окислюється. Якщо варити квас у сковороді, краще взяти емальовану або сковороду з нержавіючої сталі.
  • Додати цукор за смаком. Якщо вам подобається цукор, покласти менше цукру. Повільно додайте цукор. У першу порцію квасу додайте трохи більше цукру.
  • Насичення кольору квасу залежить не тільки від сорту хліба, але на ступінь обсмажування тріщин. Але все ще не варто переварювати тріщини, в квасах ви відчуєте смак і запах пеклого хліба.
  • інтенсивність бродіння, що означає готовність хлібних квасів залежить від температури в приміщенні. Висока температура - бродіння почне швидше. Таким чином, цей пункт слід врахувати так, щоб квас не перекинули.
  • Раїзини викликають не тільки процес бродіння, але і дає квас деякий блиск, насичує квас з вуглекислим газом.
  • Якщо ви не відразу приготуєте нову порцію квасу, то залишилися м'які тріщини не відкидаються. Поставте їх в банку і вставте їх в холодильник. Перед приготуванням вийняти банку, розігріти в кімнаті, додати цукор і стартер для нової порції квасів готово.
Правила приготування домашніх хлібних квасів Р

Дріжджі повинні бути свіжими, і хліб для сусла повинні бути жито. Квас варять на охолодженій окропі. Рекомендується зберігати кваси в холодному місці. Готові кваси слід споживати в 2-3 дні. З більшим зберіганням він втрачає свій смак і стає кислим. У посуді, в якому суспензію настоюється скло або емальований, квас не можна варити в алюмінієвих стравах, так як це окислюється. Для приготування ягідних квасів використовуються тільки дозрівання вибраних неточних ягід. Ті, хто хоче отримати цілющий і смачний напій, радять давати домашні хлібні квасолі за наступними рецептами. Ми будемо першим публікувати рецепт квасу без дріжджів.

Квас без дріжджів без дріжджів стартер

2 склянки варених охолоджують до кімнатної температури, води.
0,5 скибочки житнього хліба.
1 ч.л. цукру.
Для закваска беремо склянку злегка теплої кип'яченої води, 1 чайну ложку цукрового піску, і наполовину скибочку житнього хліба. Всі інгредієнти розміщуються в 0,5 л банку. Хліб струганий. Покрийте баночку з виворітною тканиною і залиште в теплому місці, щоб повісити. Без дріжджів, бродіння сметани відбувається трохи довше: день або два.

Як приготувати хлібні квасолі без дріжджів в домашніх умовах з листя

1 ст.л. цукру
1 - 2 скибочки житнього хліба
0.5л приготований стартер
1.5L охолодженої окропу

І так день або два пропущені, ви смакували відпустку і переконалися в її готовності. Рідина повинна бути похмурою і гострою за смаком. Спочатку візьміть 2 л баночки, залийте в неї, додайте 2 шматочки житнього хліба (щітка), 1 ст.л. ложка цукру піску і додати холодну кип'ячену воду на краю баночки. Ми закриваємо кришку і даємо на добу. Також можна покласти в баночку, висушену в духовці до золотистого кольору, тріщин. У цьому випадку квас набагато довше, але набуває золотистий колір практично відразу. Після дня або два, після намагання перших квасу за смаком, залити 2/3 рідини в окрему ємність. Залишаючи в банку стартер додайте охолоджену до кімнатної температури кип'яченою водою, додайте 1-2 подрібнені шматочки свіжого житнього хліба, закрийте кришкою і наполягати знову.

Рецепти хліба домашня квас Посольство квасів з магазину важко назвати корисним багато хто хоче дізнатися, як підготувати квас в домашніх умовах. Після всього, саморобні хлібні квасолі набагато смачніше і корисно. Крім того, приготування квасу в домашніх умовах не складе труднощів для досвідчених господинь.

Рецепт квасу з тріщин Як приготувати саморобні кваси з тріщин:
Рідкі тріщини (1 кг) обсмажені в духовці до золотистої скоринки. Покласти в каструлю, залити теплою водою і залишити в теплому місці на пару годин, періодично помішуючи. Настій зливається. Решта тріщин знову заливається водою, наполягають 1-2 години і зливається в настій, який був отриманий раніше. Отриманий сусла охолоджується до 20 градусів. Додайте цукор (3 літри води - 1,5 склянки цукру) і дріжджів (40 г), розведений однаковим суслам. Залиште тепло протягом 12 годин. Готові кваси заливають в банки або пляшки і зберігаються в прохолодному місці.

Боярський квас рецепт Як приготувати Квас Боярський в домашніх умовах
Інгредієнти: 1кг стебла житнього хліба, 5л води, 1,3 цукрів, 60г дріжджів, 1-а пшенична борошно, м'ята за смаком.
Приготувати ліву. Для цього розвести дріжджі зі склянкою теплої води і покласти її в тепле місце. Висушена м'ята заливають окропом, щоб залишити наполягати. Вирізати хліб на скибочках, залити окропом і остудити до 30-40 градусів. Додати стартер, настій м'яти і залишити на добу, потім процідити, додати цукор, перемішати до повного розчинення. Пляшка квас, правильно запечена і зберігається в холоді.

Рецепт квасів Бородинський Підготовка бородських квасів в домашніх умовах
Склад: 3 л води, 2 шт. Бородіно хліба, 15 г дріжджів, 1 ч.л. борошна, ручна родзинка
Як зробити бородіно квас. Наріжте хліб на скибочках і злегка висушіть в духовці. Залити окропом, дати заварити сусла на 3 години. Змийте дріжджі борошном, додайте до необхідного. Залиште його на день. Протипоказання. Залийте пляшки, кожен додайте родзинку. Тримайте тепло протягом 3 годин, потім поставте пляшки в холодильник. Через 3-4 дні квас можна пити. Бородіно квас.

Нуке квас з хріном. Головна кулінарні квасолі з хріном, родзинками і медом
Інгредієнти: 4 л води, 800 г житні тріщини, 20г дріжджів, 100г меду, 100г тертий хрін, 50г родзинки
Як зробити ядра квасами з хріном. Сухарі залити окропом і дати настоятися 3-4 години. Протипоказання. Додайте дріжджі і залиште на бродіння протягом 5-6 годин. Додати тертий хрін і мед. Стирайте, залийте пляшки, кожен додаючи родзинку. Заварюємо 2 години. АЕС готовий.

Рецепт квасів Як приготувати бурякові квасолі в домашніх умовах
Склад: 1 кг буряка, 2 л води, 20 г цукру, 1 шт чорного хліба, гвоздики часнику, сіль за смаком
Як зробити бурякові квасолі. Очистити буряк, натріть на велику тертці. Поставте в 3-х літрову банку, залийте її водою. Додайте шматочок чорного хліба, цукру, солі. Покрийте баночку марлі і вставте в тепле місце на 3-4 дні. У майже готових квасах можна додати скибочку часнику. Готові кваси.

Джерело: секретдачі.ru