Що краще для дитини - магазин або саморобні злаки

Ми вже говорили про дитячі каші, їх види і особливості вибору, але ця тема ще не була вичерпана. Серед матерів, спори не перестають, що каша подарувати малюкові: власний препарат або промислове виробництво. Давайте спробуємо розібратися.

Дитяча каша своїми руками
Єлизавета, 37: Якщо ви хочете щось дійсно добре, зробити це самостійно. Це те, що я роблю, особливо коли мова йде про дітей. Здається мені, що краще приготувати кашу самостійно, а не купити куди-небудь в магазині, не знаючи напевно, який склад каша, як він був приготований і в цілому, можливо, він розширився!

Аргументи на користь домашніх злаків
Як правило, мати, які тримають думку, цитують вище голосу, такі аргументи на користь власної підготовки каша до дитини:

• впевненість у якості кінцевого продукту (без сумнівних добавок, цукрів і консервантів)
  • реальний контроль в питанні харчування дитини, що дає психологічний затишок (у разі злаків коробки, мама купує продукт на власний ризик);
  • спрямованість на нашу маму: в радянській епоху не було спеціалізованих дитячих каштанів і в цілому це не перешкоджало розвитку дітей;
  • задоволення від приготування їжі своїми руками їжі для вашої коханої дитини;
  • Можливість збереження: домашні злаки, хоча трудомісткі, але бюджетні.
Світлана Рубцова, педіатр: «Постанова до так званої шафи сьогодні є неоднозначним. З одного боку, ми розуміємо, що є дуже серйозні вимоги до виробництва дитячих круп і дитячого харчування в цілому, ми розуміємо, що фахівці працюють над їх складом, з іншого боку, ми рубаємо з різних консервантів, GMOs, підроблених продуктів. Знову спеціалізована дитяча їжа на російському ринку порівняно недавно, тому ми ще не розробили достатній рівень довіри в цих продуктах. . . ?

Дитячі злаки промислового виробництва
Олена, 28 років: Я впевнено купую дитячу кашу в супермаркеті, дочку їсти їх з насолодою, а не тільки дочку, мій чоловік і я теж. Такі каші і смачні в собі, і висівають композиції, корисні. І коли люди запитують мене, якщо я впевнений про якість цих продуктів, я запитую розумне питання у відповідь: вони впевнені в якості круп, які вони купують в тих же магазинах, щоб вони могли потім варити кашу для дітей? Якщо так, чому я не впевнена в якості готових круп? й

На користь промислового виробництва:

• Технологія виробництва таких зернових культур скомпільована фахівцями, тому включають в себе вітаміни і мікроелементи, необхідні для дітей, в той час як кількість цих речовин розраховується з урахуванням їх втрат в процесі виробництва і термінів зберігання. Наприклад, в домашньому кашу під час приготування, рівень вітаміну С знижується до 30-50%, а вітаміни групи В - до 70-75% початкового вмісту в зернах.
  • Дитячі злаки відповідають суворим мікробіологічним та гігієнічним вимогам для продуктів харчування дитини. В домашніх умовах важко досягти абсолютної хімічної і мікробіологічної безпеки виробу.
  • Нерідко дитячі злаки збагачуються вітамінами і речовинами, які сприяють поліпшенню стану мікрофлори кишечника (пробіотиків і пребіотиків).
  • Для дітей, які страждають алергічними реакціями, спеціально розроблені злаки.
  • Безсумнівний плюс використання ящикових злаків є економія часу.
Хочу бути чесною: якщо кожен батько мав можливість побачити, як виробляється дитяча каша, він може зробити вибір на користь саморобного або закритого кашу (або вибрати між промисловими кашелями з різних марок) з більшим розумінням та впевненістю. У існуючих реаліях при виборі дитячих злаків в супермаркеті уважно читають етикетки і вивчають цілісність пакету.

Ну, остаточне рішення – Ваш головний поцілунок каша – малюка. Він зробить остаточний вибір: купити дитячу кашу або приготувати самостійно.

Джерело: www.gastronom.ru