Простий метод самоноження - практична вправа

Є багато різних способів, методів і методів самоноження, один з яких є медитаціями, і це самопізнання вправи є одним з найпростіших методів.
Ця вправа не вимагає спеціальної підготовки або спеціальних умов для проведення – достатньо зрозуміти дуже сутність методу самопізнання, викладеного в цій статті.

Звичайно, спочатку краще виконувати його в спокійній атмосфері, щоб ви не відволікалися розмовами або що-небудь інше. Ця вправа також може бути виконана під час ходьби, на громадському транспорті або на роботі – паралельно з іншими видами діяльності, якщо ви можете поєднувати ці речі.
Кілька слів про самоноження
Існують різні методи і методи, які виконують різні цілі. Ця вправа в самоножнику сприяє самопізнінню, що означає, що досягнення найвищої мети життя людини на Землі.

Знайте себе, щоб зрозуміти справжню природу — природа душі, чистою свідомістю. За словами Святих Списків, душа є чистою свідомістю, невід'ємною частиною Бога, це вічний, повний знання і блаженство, і завжди чистий. Однак ці якості душі (більше само, чистої свідомості) приховані ілюзіями ідентифікаціями з матеріальним тілом, розумом, емоціями і грайливими ролями, які людина грає в суспільстві, і медитація дозволяє нам бачити ілюзійну природу цих ідентифікацій. Таким чином, позбавлення від ілюзій, людина може знати себе - його вічний духовний характер, повне знання і блаженство.

Цей чоловічий характер не матеріальний, але духовний доведений тим, що людина ніколи не може бути задоволений транзиторними матеріальними об'єктами і насолодами. Природа душі – це щастя, вічність та знання, і нічого в матеріальному світі – це досить гарна заміна ввічливості, щастя та мудрості. Дуже бажання бути вічно щасливим і мудрим - прагнення знайти себе, реалізувати свою справжню природу.

Ця вправа є досить простим методом самоноження. Це може бути викликана медитація на дезідентифікація, тобто усунення ілюзійних ілюзійних виявів.

Вправа складається з декількох кроків, кожен з яких має два елементи – спостереження і відображення. Це простий метод, який хтось може використовуватися.

Крок 1. Реалізуйте, що ви не тіло.

Ця обізнаність досягається шляхом спостереження та відбиття. Немає щітки.

Ви спостерігаєте тіло, ви сприймаєте його певним чином, ви не можете сперечатися з цим фактом. Коли ви усвідомлюєте, що ви зацікавите своє тіло, пам'ятайте, що вчений факт фізики – спостерігач не може бути те, що він дотримується. Що таке, якщо ви спостерігали щось, зрозуміло, що ви не це, інакше ви не зможете його спостерігати. Цей науковий факт підтверджується практично всіма релігіями, духовними практиками та родзинками.

Тоді є думка: якщо я дотримую тіло, то я щось відрізняється від цього тіла. Таким чином, реалізація «Я не тіло» досягається, після чого може виникнути логічне питання «Чому я тоді, якщо не тіло?». Це перший крок в самопізній медитації. Не варто чекати, щоб бути повністю вирішеним з організму, але рівень обізнаності підвищиться.

Крок 2. Знайте, що ви не думаєте.

Робиться таким же чином, через спостереження і відбиття.

Розум, механізм мислення, складається з думок. Коли немає думки, немає розуму. Ви усвідомлюєте процес мислення, дотримуючись ваших думок, що означає, що ви щось відрізняється від цих думок.

А також відноситься до розуму, тому що він виникає в ньому. Так ви також можете дізнатися, що ви нічого не можете зробити з побажаннями, крім того, що ви бачите їх приїжджаєте і збираєтесь.

Це більш складний, ніж перший крок, оскільки природа розуму більш тонка, ніж природа тіла (дума і тіло складають різні енергії). Природа розуму ближче до природи душі, ніж це грубого матеріального тіла.

Але просто, дотримуючись розуму, тобто думки, які виникають, і все частіше усвідомлюючи те, що спостерігається не спостерігач, медитатор поглиблює в самоноженні, і він може мати наступне логічне питання: «Якщо я не розумію, то хто я? й

Крок 3. Знайте, що ви не емоційні.

Робиться таким же чином, через спостереження і відбиття.

Так само існують емоції, але для зручності їх можна вважати окремо. Емоції або почуття, як думки, приходять і йдуть, і ви можете спостерігати їх. Так само, як і тимчасовий, з'являються, змінюють і зникають, і усвідомлюють їх. Вони приходять і йдуть, як думки, і ви залишитися. І знову виникає питання: «Якщо я є спостерігачем почуттів, і тому не один, хто я? й

Як завершується третій крок вправ, медитатор стає ще більш зануренням в свою істинну природу, і призначення цього способу самопізнання стає все ближче.

Я не маю на увазі, я не емоція. Я переглядаю всі ці кросові речі. Всі зміни і я залишаю спостерігача. Що я представляю як спостерігач?

Крок 4. Реалізувати, що всі ідентифікації є помилковими

На цьому кроці вправ людина може проаналізувати докладні ідеї, такі як «Я дух», «Я душа» і інші подібні, які більш-менш зрозумілі для розуму, але, по суті, не пояснювати нічого правильно і не допускати задоволення.

Незалежно від того, що ви називаєте себе, незалежно від того, які характеристики ви атрибутуєте на себе, це не прослужить довго - ви відчуєте, що щось неправильно тут - тому що спостерігач не спостережний. Якщо ви скажете, що ви духом або душею, яка потім спостерігає дух або душу?

Всі ідентифікації є тимчасовими і тому помилковими. Що б ви зателефонували себе, це буде всі тимчасові консервовані етикетки, створені розумом.

Четвертий крок - останній в цій вправі і найскладніший, і розум не може завершити його повністю. Самоноження, тобто знання себе як чистої свідомості, без етикеток і самоідентифікацій, може статися, так як вони кажуть, відповідно до Волині Бога, коли розум прийде до мертвого кінця і відключиться через його невідповідність в цьому питанні.

Тоді всі вияви зникнуть, ви більше не бачите себе як хтось або щось на відміну від щось інше. Не визначилися, не від опозиції, не дупу. Що відбувається.

Це описано в різних словах: «Для всіх заповітів Божого», «Чи трапляються», «Події робляться», «Погляди», «Дівин грають» і т.д. Всі ці описи є звичайно цікавими для розуму, але розум не може зрозуміти їх правильно, оскільки він працює в подвійності, і ми намагаємось описати неоднорідність. Так описи мало використання.

Останній 4-й крок самопізнання вправ полягає в тому, щоб усвідомити, що всі ідентифікації є помилковими, ілюзіями; і це максимальне, що може бути розумом (тобто будь-яким методом самоноження). Не допомагає перекреслити лінію подвійності (звідси вона створює цю подвійність), вона може статися тільки «на волі Бога».
Якість і кількість самопізніх вправ
Важлива якість і кількість вправ.

Кожен новий раунд вправ (поточний прохід всіх кроків), приносить поглиблення самопізнання - але за умови, що це зроблено якісно. Ось вам потрібно зацікавити себе, а також наполегливість у спробі боротися з цим питанням. Мене повторення фраз, таких як «Я спостерігаю за тілом, тому я не тіло...» (підтвердження) мало, якщо не існує інтересу і щире прагнення до самопізнання.

З іншого боку, кількість також важлива, у тому сенсі, що вам не потрібно застрягти в перший крок місяця, намагаючись отримати повне відділення від тіла. Це не відбувається. Ми співпрацюємо з першим кроком, отримав більш глибокий (або принаймні більше «свіження» розуміння, оновлений) розуміння, і переїхали на другий крок.

Кожен повинен відчувати себе при переїзді на наступний крок. Якщо ви не відчуваєте момент, коли ви можете перейти на наступний крок, використовуйте спостереження і відбиття на кожному кроці, скажете, 5-15 хвилин. Таким чином, вправа може бути виконана протягом 20 хвилин або години. Хтось буде зайняти більше, ніж за 20 хвилин.

Навіть якщо ви робите цю вправу як підтвердження (тобто дуже мало спостереження і відображення, і більше як повторення фраз), і тільки 5 хвилин на добу, але регулярно, з інтересами і бажанням дізнатися себе, це також може сприяти дисидентифікації і самовідновлення.

Виконуючи крок вправ за кроком, коло по колу, розуміння поглиблюється, що означає прогрес у застосуванні цього способу саморозкритості. Якщо ця медитація в певній точці перестала дати поглиблення розуміння, а реалізація фальсифікації всіх ідентифікацій ще не досягла, можливо, якщо вона має сенс шукати інші методи або методи самопізнання. Або візьміть більш глибокий погляд на одну з кроків. Також можна ознайомитися з відповідною літерою.

Ця вправа є філософським методом самопізнання на основі спостереження і відбиття. Він, як і всі інші способи самопізнання, має свої плюси і мінуси.

Джерело: esoteric-land.ru/publ/tekhniki_praktiki/uprazhnenie_na_samopoznanie_prostoj_metod_samopoznanija_v_meditacii/5-1-0-74