Присоединяйтесь к нам в социальных сетях!

Следите за обновлениями и получайте порцию позитива каждый день:

Facebook Telegram Pinterest ВКонтакте

17 висловлювань досвідченого російського психолога, який допоможе зрозуміти наших дітей

доктор психологічних наук, професор Московського державного університету імені Ломоносова Юлія Борисівна Хіппеенрейтер знає, що робити, як дітям, так і їхні батьки щасливі. Ось вибір її коментарів:

Підготовляти дитину не навчатися. Батьки не існують для розробки умовних рефлексів у дітей.

Я не схожий на дієслово "до освіченості". Дуже часто пов'язані з діями, такими як гойдалка, гойдалка, вимога, контроль, перевірка. Тому краще сказати не «виробки», а «порослі». Допомагає виростити. Так що один день дитина росте і може жити серед інших людей самостійно.

Пам'ятайте, що Фреско Мікеланджело: Бог створив Адам. На руках, щоб зустрітися, Божа потужна, м'язова рука дрочить до руки Адама. З дорослим є носієм знань, мудрості та етичних принципів. І він переходить на дитину.

Як дитина виростає і може жити самостійно, дорослий повинен перенести свою руку. Зважаючи на те, що дитяча рука вже отримала власну владу. Він індивід, людина. Місія батьківського виховання. І тільки свої особисті почуття один одному, їх любов, дружба між батьками і дітьми залишається.

Запобігання насильства проти дитини. Кожна дитина має власний процес розуміння, власний темп розвитку, зростання. Ми не можемо заважати в цьому процесі, нехай тільки безперешкодно. Це означає розбити його! Паранти повинні бути помічниками: це як рослина – вона повинна бути живою, захищеною, і не витягується вгорі, не кидається.

Невідносимість – це єдине, що дитина може протидіяти неправомірності.

Здрастуйте, щоб привернути увагу так типово для дітей.
Підліток моди, як курка - багато хлопці забирають її і переносять її в більш-менш серйозну форму, і після декількох років посміхаються, дивляться назад. Але Бог заборонений, батьки в цей час вводять в простежний конфлікт з сином або дочкою.

Дисциплін не до, але після створення хороших відносин і тільки на їх основі.

Ваша дитина потребує негативного досвіду, звичайно, якщо це загрожує його життям або здоров'ям. Дозволити дитину зіткнутися з негативними наслідками своїх дій (або бездіяльність). Тільки тоді він виростає і стає свідомим.

Діти часто думають про своїх батьків, як «Ірон Фелікс», просто тому що батьки не звикли говорити про себе. Ось чому так важливо поговорити з дитиною про те, як ми відчуваємо, «Ви знаєте, що боляче цим». Він сам малює. Головне - бути щирим і не маніпулювати своїми почуттями.

Самооцінка дитини вимірюється своїми діями. Я добре навчаюся. Допомогти мамі, я добре. Дитина повинна бути добре оброблена. І якщо це не так, якщо «Я добре навчаюся, моя мама сердитися з мною», то він стає дуже хворим.

Але дитина не може жити з поганим поглядом себе, він перетворюється на механізм самовіддачі. Як загоєння трави, підліток шукає місце, де він отримає затвердження, підтримку, визнання. Він шукає авторитетну думку десь, і він походить від бандиту або з батька - він не піклується.

Школа як організація не зацікавлена у розвитку творчого мислення і незалежності дитини. Побудовано на задачах, програмах, методах. Задовольнить їх виконання. По суті, школа є лабораторією для виробництва слабомолодих людей: студент, за визначенням, примусовим. Він виконавець.

Коли дитина вимушена, залякала, коли каже вчитель, «Я не перейде на наступний клас» або «Всі навчився, і чому ви так приступили?» – страх і почуття нижчості прищеплення у дитини. Він втратив енергію, прагнення зробити щось. Таким чином, батьки повинні зробити вибір: або зі сторінкою з школи або дитиною. Натхнення – завдання дорослого. Якщо у школі немає цього, то батьки повинні принаймні приймати перші кроки в цьому напрямку. Ви не повинні.

Один з учасників у моїх семінарах сказав мені, що вона була викликана вчителям і почала псуватися сина: він так і так, він п'ятий і десятий. Але ця мама просто сказала: "Ви знаєте, Ніна Петровна, я люблю мій хлопчик дуже багато!" І Ніна Петровна закрила. Це одна відповідь.

Є ще один навпроти. Дякуємо Вам за те, що я можу бачити ваші бажання, щоб допомогти дитині вийти з цієї неприємної ситуації. Я зроблю, як ви сказали мені. "Ви, ймовірно, помітили поліпшення, і так я." Я впевнений, що це через ваші зусилля. Вчителі є людськими. Іноді важливо заспокоїти і підтримувати їх. Зробіть зрозуміло, що ви цінуєте свою роботу, поважайте її. Але оцінка вашої дитини в кінцевому рахунку. Неважливо, що ви сказали, ви все ще любите його.

Школа є тимчасовим. Ваше ставлення до вашої дитини