Чи варто навчати дитину на Жоховській системі?

Нещодавно став дуже популярним методом викладання елементарних класів Жохова. Батьки обіцяють, що за першим класом діти знають багатозастосувальний стіл, навчаються читати вільно, перестати хворіти, і попросити зробити домашню роботу як винагороду за хорошу поведінку.

Крім того, за системою Жохова, діти відчувають себе безкоштовно в класі, вони не можуть сидіти на столі, якщо вони хочуть ходити, і не тягнути руки, якщо вони хочуть відповісти. Діти навчаються за допомогою мультимедійних технологій, а в кінці четвертого класу кожен обов'язково стане відмінними студентами.

Автор амбітної системи заслужений вчитель Росії Володимир Жохов. Для того, щоб потрапити в такий клас, вам потрібно застосувати і приєднатися до вже відкритого класу, або почати організувати себе.

Батьки оплачують за власні гроші, щоб облаштувати класну кімнату і оплатити роботу вчителя, а також доступ до програми. Але, крім численних шанувальників, учні Жохова мають супротивники. Ми поговорили з батьками, які навчаються дітям або продовжують навчатися під системою Жохова та просили думки незалежного психолога.

За.

Найпривабливіші в цій системі зосереджені на розумі і грамотності дитини. Я дуже нещасливий з традиційними програмами шкіл, які не пристосовуються до нових реалій і змін в мозку сучасних дітей. Для того, щоб діти не залишалися неосвіченими, необхідно шукати альтернативи.

Що приваблює мене про систему Жохова, що базується на вивченні мозку дитини і на реальних дослідженнях великих радянських вчених. Обстеження проводилося вчителями, психологами, нейропсихологами, окулістами, ортопедами, гігієністами - нашими та іноземними. На кожному уроці особливу увагу приділяють моральній освіті, дитину в класі поважають як людину, слухають свою думку.

Прийняття до нашого класу було необов'язково, тому не було інтерв'ю або сімейних зустрічей. Саме тому кожен, хто хотів потрапити в клас, написав заяву, і діти були прийняті в клас. І це наша помилка. Все ще потрібно знайомитися з батьками, щоб зрозуміти, що вони достатньо усвідомлюють програму, адекватні і вони не мають зайвих можливостей, і діти повинні перевірятися при гіперактивності та інших діагностиці.

Незадоволений системою з'являються через те, що вона не відкрита, батьки даються мінімумом деталей. Не кожен готовий довіряти і вірити в добро.

Моя дитина любить навчатися, він любить навчатися. Я не хотів зробити домашню роботу спочатку. Я наполягався на те, що мій батько зробив. Іноді ми потрапили в бій. Не до кінця року, що дитина почала насолоджуватися домашньою роботою. І я трохи ревнощів його. Чому так не навчався? Я не люблю школу. Володимир Іванович Жохов розповів на семінарах: «Не можна вимкнути, але ви від покоління неосвічених дітей». І я погоджуюсь з цим, тому я хочу зробити все можливе, щоб ваша дитина любить школу, знає, як навчатися, працювати на здобуття знань, аналізувати, робити поінформовані варіанти, жити добре. У нормальній школі, яка доступна нам, це не збирається статися.

Я бачу прогрес після року навчання з дитиною.
Він має нові якості персонажа, нові таланти, які не були в сім'ї і сім'ї. Потенціал за свою оцінку. Я щасливий, що ми отримали можливість дізнатися цей спосіб.

97320226р.

Проти

Я кладаю дитину в класі Жохова досить спонтанно. Я шукав курси підготовки шкіл для неї. Хоча це завжди здається неправильним для мене, щоб підготуватися до школи, як вони роблять на курсах, приймаючи першу програму. Після того, щоб діти знову навчалися в школі.

Але кожен, хто не хоче, щоб дитина був найгіршим. І в цьому моменті сумніву я побачила пропозицію піти в клас Жохова, де автор техніки категорично проти підготовки до школи. Я любила те, що діти можуть вільно поводитися в класі і не сидіти на столах, а студенти пообіцяли бути обережними - приваблюють. Це рік до традиційної школи: якщо ви не любите щось, ви завжди можете залишити.

У нашому випадку клас був рекрутований викладачем вже затверджений Жоховом. Ми не перевірили диплом або будь-який досвід з дітьми. Кожна з нових заходів думала, що ті, які прийшли раніше, були заселені люди і перевірили все. Учитель був мати одного з наших студентів.

Вона отримала певну кількість студентів, і ціль було б отримати більше студентів, щоб кожен був дешевший. У той же час не було вибору класу дітей віком від 4 до восьми років був рекрутований. Підгузка, в основному, клеєна реклама і ручка листівок. Все, хто прийшов, захопився красивими рекламними словами про свободу дітей, про незалежність, про відповідальність.

Практично всі батьки шукали альтернативу загальноосвітній школі та приватній школі. Ми були дуже серйозними, інвестували багато грошей в приміщення, в обладнанні, купили форму на вимогу Жохова. Вони чекали хворого на диво, і діти перестали торкнутися і боротися, але вони не чекали.

Отримано загальні витрати

Якщо клас відкрився у загальноосвітніх школах, немає орендної та педагогічної роботи. Оренда плюс в різних областях відрізняється.

Що розчарував мене, можливо, краще сказав на точках. Є багато.

Через два місяці вчитель приніс себе до нервового розбиття. І в прагненні відновити дисципліну, вона почала перетягнути дітей вухами. Як вона пізніше прийнята, це покарання придумав самі діти. Побачивши стан вчителя, ми назвали Жохова. Але замість того, щоб допомогти, вони отримали відповідь іржі: "Ви повинні благувати, ваші діти неадекватні, так що або цей вчитель залишається або закрити клас." Так виявилося, що ніхто не відповідав некомфортні питання. І простіше закрити клас, оскільки немає класу, немає проблеми. І що прийдеться до дітей в середині навчального року, Жохов не піклується.

Дитячі нерви. Ми змогли навчатися до Нового року. Весь цей час мій дочка, ходячи з школи, загиблий втомою, вона почала мати нервову тику. Кілька інших дітей мали подібні симптоми. Також одна з дівчат почала регулярні боти блювота, а ще постійно щітнула руки. Це навряд чи збіглося: ті ж симптоми описувалися батьками в Копейскій і Белграді, де система вийшла раніше, ніж в Москві.

Відмінність вікового класу. Методолог каже, що це чудовий благословення, оскільки діти навчають один одному. По суті, моя дитина стала ослабленням протягом восьми років. Вона не хоче йти до школи. Діти дорослі теж не краще: вони не тільки навчаються, але і навчити дівчину з п'яти, які воліють годувати плюшевим поні, сидячи під письмовим столом, замість математики.

Немає вибору. Неважливо, якщо дитина готова або ні, головне - мати більше людей і орендувати дешевше. А потім стає зрозуміло, що це принципово неправильно. Якщо є дитина в класі, який не готовий, він просто збиває весь клас. Тому, якщо ви перевіряєте готовність дитини, не гарантуєте, що кожен буде це зробити.

Процес навчання. Що я занурюсь на екрані. Всі класи побудовані на швидкозмінних слайдах. Про те, як вони йдуть або як довго вони тривають. Ми раді, що ми прийшли до технологічного прогресу. Але коли наша класна кімната була закрита і ми взяли проектора з стіни, ми оштукатурили щасливі діти, які були щасливі, що їх голови і очі більше не зашкодували. І тільки в цей момент прийшов до нас: ми заборомо iPad дітям, і ми вішаємо їх екран.

Методи закриття. Немає інструкцій, немає плану. У перший рік школи ми пообіцяємо, що дитина завершить три класи.

Відповідність вирішення проблем. Все критика, всі неприємні питання з офіційних сторінок стираються або реагують агресивно до них – кажуть вони, це блискуча система, ви просто повинні вірити в неї.

Методи навчання. Діти навчаються читати: Я покажу літери один за одним на екрані, і діти повинні читати їх швидко, тому ви повинні отримати слово. Не прочитав цей метод. Крім того, ті, які вже знали, як читати списки, деградовані. Нерозривне написання не навчається - діти оформляють листи випадковим чином. Математика методом Жохова дуже добре винайдена - вони дають безліч методик для складання, відведення і багатозастосування, але діти не сприймають це добре.

Фізична освіта дивна: діти в процесі спільної заправки повинні потерти одну спину. Я навчаю свою дочку, щоб не ходити перед хлопчиками і міняти окремо, для моєї родини це неприпустимо.

Діти також мають уроки для співу. Це добре, але вони тільки співають радянські пісні. Коли Жохов прийшов до нашого будинку, ми мали невелику Радянську Союз.

Малюнок і робота не передбачені - батьки повинні навчати дітей на боці. Як дизайнер, я хочу сказати, що слайди у Жоховських презентаціях виготовляються з порушенням композиції та роботи з шрифтами, низькоякісними фотографіями та художньою та технічною якістю.

Система «Жохова» є профорієнтацією. Я кажу це без побоювання бути занадто категоричною. Про те, що автор цієї системи не може пояснити, на яких базується наукове дослідження. І він просто каже, що система настільки прогресивна, що ніхто не може зрозуміти його, і так не потрібні деталі. Дуже зручно.
І виводить багато питань, які, ймовірно, виникають з батьків. Автор методу – імітат, небайдужий і професійний, на мій погляд. Я не бачив місця в системі для дитини або вчителя, тільки его Жоховського себе. У описі системи - тверді слогани, не є унція наукових або принаймні довідкових до найпростіших практичних концепцій і принципів. Все розмите і вівсяне.

Коментар Центру розвитку освіти І.Г. Песталози

Кожен погоджується, що викладач має найбільший вплив на процес і результат навчання (за будь-яким методом). Ми забезпечуємо ентузіазм, учитель-любителя з дуже ефективним інструментом для роботи, враховуючи величезну кількість аспектів, які впливають на розвиток дитини, що дозволяють залучати більшість дітей в процесі навчання та виховання, враховуючи їх характеристики в режимі від техніко-економічного до комплексу.

Ми говоримо, що основні вимоги до вчителя люблять дітей і вміння їх організувати. Це дуже захоплюючі поняття. Уміння організувати велику групу дітей, особливо на початку школи, в першому кварталі, є дуже складним завданням, що вимагає величезної праці і терпіння, а також підтримки шкільного адміністрування і батьків.

Вибір вчителя – завдання керівника навчальної організації. Якщо батьки обирають сімейну освіту і організовують сімейний клас, це завдання і відповідальність падає на них. Кожен з батьків повинен вирішити себе, чи готовий він доручити освіту своєї дитини до цього вчителя. Не школа, не система, але людина. Не можна приймати рішення для батьків, незалежно від того, скільки ми хочемо допомогти кожному.

Дуже важливо відзначити, що система була створена для загальнодоступних шкіл, як інструмент, який допоможе вчителя в виконанні своєї роботи в загальноосвітніх навчальних програмах. Система була створена для повноформатних класів з 25 осіб, де різні діти навчаються без підборів.

Як директор, батьки і викладач повинні свідомо і повністю добровільно вирішувати, щоб розпочати це важкої роботи і впорядкувати взаємну підтримку. У таких умовах робота над методикою дає максимальний ефект, який ми описуємо на сайті і в відеоматеріалах. Ми все одно маємо настійну дискурацію створення сімейних класів: кількість організаційних проблем в цьому випадку є настільки великим, що це може часто впливати на сам процес навчання.

У наших уроках є дуже високий рівень роботи. Це саме те, що дітям потрібно в цьому віці. Інтенсивна робота в класі усуває свічку, терпіння, відповідність, формує навички освітньої роботи, розвиває всі види уваги. У той же час, ніхто не завадить: якщо дитина ще не готова повноцінно займатися роботою, він навіть може займатися власним бізнесом спочатку, поки він не бере участі в процесі.

Протягом усього 2008/09 навчального року в одному з Московських шкіл, робота класу за методикою В. І. Жохова навчалася групою гігієнтів Науково-дослідного інституту гігієни та охорони здоров’я дітей та підлітків оперативних пам’яток під керівництвом М. І. Степанової, доктор медичних наук.

Дослідження показали, що педагогічна технологія враховує функціональність і стан здоров'я студента, а заняття будуються гігієнічно раціонально. Вчені відзначили, що особливу увагу приділено створенню комфортного, гігієнічного освітлювального середовища в класі та сприятливому психологічному кліматі, а тренінг постійно пов'язаний з вихованням. Всі це дозволило науковцям оцінити роботу, здійснену як збереження здоров’я.

Також експерти Інституту взяли участь у заняттях у минулому навчальному році, і ми маємо намір продовжити співпрацю з науковими установами для комплексних досліджень навчального процесу за допомогою методології.

Ми любимо багатоканальні заняття. Ми працюємо з людьми різного віку. Діти можуть навчати тих, хто старше. Багато педагогічних систем і підходів поділяють однакові принципи. Але тут потрібно бути дуже обережним, як вчителя, так і для батьків. Ви можете порівняти результати дитини тільки з власними, попередніми, звертати увагу на досягнення, а не помилитися.

Звісно, якщо діти йдуть в школу до шести років і навпіл або якщо є будь-які особливості розвитку, необхідно звернутися до педіатра і спеціалізованих фахівців. Як з будь-якої іншої школи, це повинно бути зроблено перед і під час школи.

Для кожної слайди системи, створеної Володимиром Івановичем, можна написати докторську дисертацію. Враховано понад 1 700 чинників, що впливають на розвиток дитини. У слайдах, кожен елемент важливий: фоновий і літерний колір, шрифти, їх нахил, швидкість і кут вильоту літер, деформація шрифтів, наявність або відсутність тіней, звуків, фото, навіть вбудованих «місій», які діти повинні знайти.

Кожен клас має можливість працювати, розуміти проблеми, шукати поради від автора методології та інших викладачів, залучених до проекту. Щотижневі детальні семінари автора, досвід багатьох класів, які успішно застосовують методологію, інтернет-ресурси, багато років практики - все у розпорядженні вчителя та батьків.

Михайло Казінік: Взяти дитячу дитину, щоб дати їм багато інформації є злочинним.

Якщо дитина наконечник

Процес викладання цього методу дуже складний. Тут не підходять багаторічний педагогічний метод. Особливо складний перший і другий квартал. Володимир Іванович та досвідчені викладачі торкнуться до обраних викладачів круглого року. Організатори і я іноді витрачаю час на обговорення різних труднощів і способів їх вирішення.

Важливо знати, що до недавнього часу система розробила тільки за рахунок автора та приватних внесків. Система була надана безкоштовно всім. За минулий рік запроваджено добровільну оплату. Весь час роботи співробітників, тільки волонтери. З цього року ми вирішили впровадити обов’язковий платіж на курси освіжувача. Ми прагнемо використовувати ці кошти для розробки системи, дослідження, вдосконалення послуг та інфраструктури. Видання

Автор: Юлія Єльцова

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.the-village.ru/village/ Kids/za_i_protiv/240277-zhohovskie-klassy