Бурт Еллідер: Працівники

Німецький психотерапевт 16 грудня 1925 р. в м. Лимен (м.Бадені, Німеччина). Він був широко відомий завдяки терапевтичному методу, що називається розміщенням системи. Багато практикуючих фахівців по всьому світу продовжує успішно застосовувати і адаптувати метод розміщення в діапазоні особистих, організаційних і політичних ситуацій.

У десятому віці Берт Хелінгер залишив своє рідне місце для вивчення католицької церкви. Бурт був пізнішим і відправлений на ПАР як місіонер, де жив протягом 16 років.

Він був парафійським священиком, викладачем і, нарешті, директором великої школи для африканських школярів, з адміністративною відповідальністю за всю область єпархії, яка мала 150 шкіл. У своїх обрядах, і почав розуміти їх особливий вид світу.

На початку 1960-х рр. Берт Хеллінгер взяв участь в серії динамічних екуменічних тренінгів в груповій динаміці, що проводиться Англіканською духовенністю. Інструктори працювали з напрямком феноменології – стикалися з питанням відрізання, що необхідно від усього наявного різноманіття, без намірів, страху та упередження, спираючись тільки на те, що очевидно.

Їхні методи показали, що її можна було гасити через взаємну повагу. Один день, один з інструкторів запитав групу, "Що важливо для вас, ваших ідеалів або ваших людей?" Що б ви жертвували ще?

Для Хеллінгера не просто філософський конундрум — відчував, що режим нації жертвував людські істоти для ідеалів. «Так, це питання змінило життя. З тих пір головний напрямок, який сформував свою роботу, був зосереджений на людей, - сказав Берт Хеллінгер.

Після того, як його робота священика, він зустрівся з майбутнім першим дружиною, Ерта. Повернувшись до Німеччини. Bert Hellinger вивчала філософію, теологія та педагогіка.

На початку 1970-х рр. Еллінгер приймав класичний курс в психоаналізі на В’єнрі Арбецькрейс für Tiefenpsychologie. Закінчила навчання в Мюннері Арбеєцхефт für Psychoanalyse і була прийнята як практикуючий учасник їх професійної асоціації.

У 1973 р. Бурт перебував у Сполучених Штатах, щоб продовжити навчання з Артуром Яновим у Каліфорнії. Вивчив групову динаміку інтенсивно, став психоаналістом і введеними елементами первинної терапії, транзакційним аналізом, гіпнозом і НЛП у свою роботу.

По 1980-х рр. Бурт визначив закономірності, які призвели до трагітичних конфліктів між членами сім’ї. Виходячи з його відкриття, він розробив ефективні методи подолання сімейних конфліктів, які стають все більш популярними, виходять за межі сімейного консультування.

Астрація та дії Бурта Еллінгера спрямована безпосередньо на душу, вивільнюючи сили інтенсивності, рідко спостерігаються в психотерапії. Його ідеї та відкриття в галузі переплетення, пробурювання декількох поколінь, відкрити новий вимір в лікувальній роботі з трагічними історіями сімей, а також його рішеннями, які були знайдені завдяки методу «посереднього розміщення» доторкнувшись, яскраво простий і дуже ефективний.

Узгоджується запис і редагування ряду записаного матеріалу з семінарів для німецьких психіатрів Gunthard Weber. Вебер опублікував книгу в 1993 році з назвою Zweierlei Gluck. Книга була захоплена і швидко стала національним естселером.

Берт Хеллінгер і другу дружину Марія Софій Еллінгер (Erdodie) голова Школи Еллінгера. Проводить навчальні курси та семінари в Європі, США, Центральній та Південній Америці, Росії, Китаї та Японії.

Bert Hellinger - це особливий, іконічний малюнок сучасної психотерапії. Його відкриття природи прийнятих почуттів, вивчення впливу на людину різних видів совісті (хилдість, особистість, сім'я, племінниця), формулювання основних законів, що регулюють людські відносини (замовлення любові), кладає його на парі з такими видатними дослідниками людської психіки, як 3. Фрейд, К. Юнг, Ф. Перлс, Дж. Л. Морно, К. Роджерс, С. Гроф та інші. Вартість своїх відкриттів ще оцінила майбутні покоління психологів та психотерапевтів.

Системна терапія Б. Хелінгера – це не інша спекулятивна теорія, але плоди його багаторічної практичної роботи з людьми. Багато закономірностей зв’язків людини вперше помітили і протестували на практиці і тільки потім узагальнено. Його погляди не суперечать іншим лікувальним підходом, такими як психоаналіз, джунгійський аналіз, гестальт, психодрама, НЛП і т.д., але доповнюють і збагачують їх.

Сьогодні, за допомогою систематичної роботи на Б. Оленджері, можна вирішити такі проблеми людини, які навіть найдосвідченіші фахівці влаштовують десять років тому.

Метод налаштування системи Helinger.

Сімейна аранжування набуває основного способу роботи Bert Hellinger і він розвиває цей метод, поєднує в собі два основні положення:

1) Феноменологічний підхід – наступне, що проявляється в роботі, без попередньої концепції та подальших інтерпретацій

2) Системний підхід - розгляд клієнта та теми для роботи в контексті відносин клієнта з членами сім’ї (система).

У роботі розглянуто метод сімейних аранжувань Bert Hellinger, що група обраних учасників – депутатів сімейства клієнтів і розміщується в космосі з використанням дуже стриманих виразних засобів – тільки напрямок альтанки, без будь-яких жест або поз.

Еллінгер виявив, що з повільною, серйозною і поважною роботою ветера і гуртом, депутатські члени сім'ї відчувають себе таким же, що і їхні фактичні прототипи, незважаючи на те, що вони не є рідними і жодна інформація про них доступна.

У процесі накопичувального досвіду та спостережень Bert Hellinger знаходить та сформулює декілька законів, що діють в системах, порушення яких призводить до виникнення явищ («динаміка»), представлених клієнтами як проблем. Після того, як закони, перший досвід якого клієнт отримує в облаштуванні, дозволяє відновити порядок в системі і полегшує динаміку системи і вирішувати проблему. Ці закони називають Замовлення любові.

Припустимі спостереження показують, що системний підхід і заміщення (поле) сприйняття проявляються в не-сімейних системах (організаціях, «внутрішньих частинах особистості», абстрактні поняття, такі як «воєнний» або «фіт»), а не тільки в прямій заміщені в групі, але і в інших методах роботи (робочий в індивідуальному форматі без групи, працюючи з малюнками на столі або з великими предметами на підлозі). Для прийняття бізнес-рішень та організаційних рішень (організаційне розміщення) або «розміщення бізнесу».

Які проблеми працює метод Hellinger?

Перш за все, з прийнятими почуттями – репресовані, не повністю досвідчені, заблоковані або заборонені почуттями суспільства, що наші предки досвідчені.

Ці почуття зберігаються в сімейній системі як «банку інформації» і можуть пізніше проявлятися у своїх дітей, онуків, а іноді навіть великих дітей. Людина не знає про характер цих почуттів, сприймає їх як самостійно, тому що часто тільки росте в своїй «полу», поглинає молоком матері. Як дорослі, ми починаємо підозрювати, що щось неправильно.

Багато з цих почуттів знайомі, вони відвідують нас як спонтанно, так і не пов'язані з подіями, які зараз відбуваються навколо нас. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми розповідаємо про те, що наступного разу це не станеться знову, але ще раз ми розгубимо контроль.

Психолог або психотерапевт, якщо він не пройшов систематичний тренінг, також знаходить важко зрозуміти природу придбаних почуттів. Якщо ви не розумієте причину проблеми, ви можете працювати з ним протягом багатьох років. Багато клієнтів, які не бачать результату, залишають все, як це, пригнічуючи почуття, але воно буде згасати в одному з їхніх дітей. І знову згасає і знову до тих пір, поки джерело і адресата отриманого почуття знайдено в сімейній системі.

Наприклад, жінка, через деякі обставини, її чоловік загинув рано, і вона сумна для нього, але відкрито не проявляє свою сумність, оскільки вона вважає, що це згасить дітей. Згодом це почуття може бути прийнято одним із своїх дітей або онуків. А бабуся цієї жінки, яка з часом відчуває себе «неприємною» сумністю до її чоловіка, навіть не знає її справжню причину.

Ще однією темою, яка часто чула в систематичній роботі, є суперечність індивіду і сім'ї (система). Burt Hellinger викликає його роботи з кордонами совісті. Вважають, що слава є індивідуальною якістю. Але це не вірно. По суті, совість утворюється досвідом попередніх поколінь (сімейно, клан), а також особою, що належить родині або клану, тільки відчувається.

Конука відтворює в наступних поколіннях правила, які колись допомогли родині пережити або досягти чогось. Однак життя швидко змінюється, а сучасна реальність вимагає доопрацювання старих правил: що допомогло, тепер стає перешкодою.

Наприклад, совості багатьох російських сімей проводять рецепт виживання в часи репресії. Ми пам'ятаємо від історії, яку долю принесуть багато яскравих і незвичайних особистостей. У ті непрості роки для того, щоб вижити, людина повинна не виділятися, бути як всім іншим.

Тоді він був виправданий і введений в "меморський банк" сімейства як правило. І його виконання контролюється наукою. На сьогоднішній день такий же механізм продовжує працювати і веде до того, що людина не усвідомлює себе як людину. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Навпаки вона буде відчувати себе комфортно, якщо вона не прагне нічого. Таким чином, у конфлікті є особисте прагнення та пізнання сім’ї. А крім минулого сім'ї важко побачити чому.

Окремо я хотів би сказати, що B. Hellinger виходить шлях до духовного доступного для багатьох. Адже визволення від набутих почуттів є засмагою до кінця боротьби в душі людини, і він починає жити власним життям, реалізувати свої цілі. Прийняття почуття гумору і подяки батькам, сім'ї і сім'ї забезпечує надійну задню і дозволяє використовувати накопичені представницькі ресурси і енергію для реалізації цих цілей, що значно підвищує наші шанси на успіх.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. А в разі невдачі, наша любляча сім'я надає нам «безпечну удачу», де ми можемо зацікавити наші рани і відновити сили, щоб знову пролетіти через величезні простори життя.

Метод сімейної аранжування дозволяє повернутися до минулого і відродити почуття, що наші предки досвідчені. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний для вас час. Домовленості допоможуть зрозуміти стосунки з близькими, поліпшити їх, уникати помилок і, можливо, зробити життя трохи щасливіше.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Ключові слова в родинній терапії Еллінгера – совість та порядок. Конука захищає порядок життя разом в рамках особистих відносин. Щоб мати спокійну совість означає лише одне: Я впевнений, що я все ще належить до моєї системи. І «необхідна совість» означає ризик, що я більше не можу допустити до цієї системи. Відповідає не тільки право належати до системи, але й до балансу між тим, що фізична особа дала іншим членам системи і що він отримав від них.

Кожна з цих функцій совість керується і здійснюється різними почуттями невинності і провини. Еллідер висвітлює важливий аспект совості: свідоме і несвідоме, несвідоме совно. Коли ми стежимо за свідомою совістю, ми розбиваємо правила прихованої совості, і хоча ми відчуваємо безневинні в нашій свідомості совість, прихована совість покарає таку поведінку, як якщо ми були

Конфлікт цих двох типів сов – основа всіх сімейних трагедії. Такий конфлікт призводить до перемир’я, що викликає серйозні захворювання, аварії та самогубці в сім’ях.

Цей самий конфлікт веде до ряду трагедії в відносинах між чоловіком і жінкою – наприклад, коли відносини між партнерами руйнуються, незважаючи на сильну взаємну любов, яка існує між ними.

Еллінгер прийшов до цих висновків не тільки через використання феноменологічного методу, але і через великий практичний досвід, отриманий під час сімейних заходів.

Це дивовижний факт, який ми можемо самі уявити. Їх вплив набагато більше, ніж що ми можемо досягти через заплановані дії.

З точки зору системної сімейної терапії, почуття, думки та дії людини визначаються системою. Індивідуальні заходи визначаються системою. Наші зв'язки розширюються в зростаючих колах. Ми народжуються в невеликій групі, наша сім'я, і це визначає наші відносини.

Після чого з'являються інші системи, а в кінці – поворот універсальної системи. У кожному з цих систем замовлення діють самостійно. Умови, які ми надаємо для хороших батьківських відносин, включають в себе вкладення, баланс між наданням і прийомом, і замовлення.

Пристосування є першим базовим умовою для розвитку відносин. Первинна любов, вкладення дитини батькам.

Баланс “гей” і “забір”. й

Відносини між партнерами можуть розвиватися як правило, якщо я даю вам щось, ви подаруєте трохи більше вдячності, в свою чергу я даю вам трохи більше, і тому відносини розвивається циклічно. Якщо я даю занадто багато і ви не можете дати мені, що багато, то зв'язок падає окремо. Якщо я не даю нічого, то вони також падають. Або навпаки, ви даєте мені занадто багато, і я не можу дати вам стільки спини, а зв'язки також опускається.

Коли баланс неможливий.

Це балансування «глю» і «заходу» можливе лише між рівними. Виглядає різні батьки та діти. Діти не можуть дарувати батькам будь-яку річницю. Вони будуть любити, але вони не можуть. Ви можете заблокувати “забір” і “гей”, що не можна закрити.

Незважаючи на те, що батьки отримують щось з їхніх дітей і вчителів, це не відновлює баланс, але тільки полегшує її відсутність. Діти завжди схильні до батьків. Виявляється для дітей, які надходять від батьків, і в першу чергу їх дітей, тобто до наступного покоління. Дитина піклується про своїх батьків стільки, скільки він бачить.

Приклад грузинського пароплаву:

Мати орел підняла три курочки і зараз готує їх до польоту. Вона попросила першого курка, «Чи не дбаєш мене?» «Так, мама, ви приймали таку хорошу турботу про мене, що я подбаю про вас теж,» перші пташки відповідей. Вона пускає його, і він летить в абіс. Сама річ з другим курком. Третя відповідача, «Мама, ви так добре дбаєте про мене, що я буду подбати про своїх дітей. й

Компенсація негативна.

Якщо хтось болить мене і я роблю те ж, відносини закінчуються. Біблійне око для очей. Але якщо я роблю його трохи менше, це не тільки справедливість, але любов. Євангеліє: Якщо ви потрапили на щоку, поверніть інший. Іноді необхідно сердитися, щоб зберегти відносини. Але ось це означає бути сердитися з любов'ю, тому що це відносини важливо для людини.

Для того, щоб відносини продовжити, існує правило: в позитивному ставленні від запобіжності, повертають трохи більше, в негативному від запобіжності – трохи менше. Якщо батьки погані своїм дітям, не можна компенсувати і завдати шкоди. Дитина не має права робити це, незалежно від того, що батьки роблять. Зазор занадто великий для цього.

Однак проблема може бути вирішена на вищому рівні. Ми можемо подолати цю сліпучу компульцію, щоб збалансувати погану більшим замовленням любові. Не тільки любов, але більш високий порядок любові, в якому ми визнаємо свою долю і що іншої коханої людини як дві окремі долі і подаємо їх як з примах.

У процесі скидання сім'ї Еллінгер відновлює баланс, порядок, яка була порушена в системі. У той же час він описує існуючі процедури:

1,1 км Аксесуари.

Члени одного роду, незалежно від того, чи вони живі або вже померли, зазвичай включають:

Дитина і брати і сестри;
Батьки та їхні зв’язки;
Грандепаранти;
Іноді є інші великі члени.
Крім того, материнська система може включати в себе все однонароджених дітей, ненароджених дітей через викиди або аборт.

Терміни зазвичай відносяться до системи терапевта і навпаки.

Для того, щоб мати успішні особисті відносини, необхідно виконати три умови: вкладення, баланс між «гейфом» та «податком».

Всі, що належать до тієї ж сім'ї, мають рівне право на належність, і ніхто не може і не має права заперечувати їх. Як тільки хтось входить до системи і каже: «У мене є більше прав на цю систему, ніж ви робите», вони порушують систему і порушують її.

Якщо, наприклад, хтось забув на ранній загиблій сестри або щенародженої дитини, і хтось, як це було, займає місце свого колишнього чоловіка і наївно припускає, що тепер має більше прав на належність, ніж той, хто ваканував місце, гріхів проти порядку. Тоді часто буває таким чином, що в одному або наступному генеруванні, хтось, не заперечуючи його, повторює долю людини, яка позбавлялася права на належність.

Таким чином, належність порушується, якщо людина виключена з системи. Як зробити це? Ви можете покласти в психічну лікарню, написати відмову від батьківських прав, розлучення, аборт, еміграція, відсутній, втрачений, загиблий і забутий.

Основна несправність будь-якої системи полягає в тому, що вона виключає когось з системи, хоча він має право належати до системи, а право належати всім вищезазначеним членам роду.

2,2 км Закон всього номера.

Будь-який окремий учасник системи відчуває себе цілим і завершити, якщо всі, хто належить до його системи, до своєї сім'ї, мають гарне і почесне місце в душі і серці, якщо вони зберігають всю свою гідність. Все повинно бути тут. Він піклується тільки про своє самопочуття і його вузьке індивідуальне щастя відчуває себе неповним.

Класичний приклад – це мої пацієнти з однопарентних сімей. У російській культурі особливо важливо, що після розлучення діти найчастіше залишаються з матір’ю. У той же час батько виключається з системи, і часто мама намагається витерти його від свідомості дитини. В результаті, коли дитина виростає, він знає трохи про народження батька, який втратив право на неї.

Ситуація також може бути загострена тим, що крок Зазвичай такі діти протипоказані і несуть себе, слабко-молоді, пасивні, мають труднощі спілкування з людьми. Відчуття від такого хворого, що йому мало енергії, щоб досягти будь-якого життя, ця енергія повинна прийти з власного батька і його сім'ї, але вона заблокована.

Займіть завдання психотерапії: знайти людину, проти якої було здійснено несправедливість, і відновити її, повернути її в систему.

3. У Закон про прецедентство.

Визначено час. Через час він отримує ряд і структуру. Тим, хто вступив до системи, перш ніж мати перевагу над тим, хто приїжджає пізніше. Отже, батьки йдуть перед дітьми, а перші народжені до другого народження. Перший партнер має перевагу над другим.

Якщо нижня людина заважає в області вище, наприклад, син намагається атонувати за провину батька або бути кращим чоловіком для своєї матері, то він вважає себе право на те, що він не має права робити, і ця людина часто несвідомо реагує на таку зарозу з потребою у згортання або смерті.

Тому що це в основному з любові, вона не сприймається як провину. Такі зв'язки завжди грають роль, де є поганий кінець, коли хтось, наприклад, йде божевільний, бере на себе суд або стає злочинним.

Поставляючи чоловіка і жінка втратила своїх перших партнерів і мають дітей, і тепер вони одружилися і діти залишатися з ними в новому шлюбі. Тоді любов чоловіка для своїх дітей не може пройти через нову дружину, а любов дружини для своїх дітей не може пройти через це чоловіка. У цьому випадку любов власної дитини від попередніх відносин має пріоритет над любов’ю партнера.

Дуже важливий принцип. Ви не можете прикріпити до неї як собача, але багато порушень у відносинах, коли батьки живуть з дітьми від попередніх шлюбів, тому що партнер стає ревнощами дітей, які не регульовані. Дитячий пріоритет. Якщо це замовлення визнається, то в більшості випадків все добре йде.

Правове замовлення практично нематеріальне і не може бути проголошено. Це щось інше, ніж правило гри, які можна змінити. Замовлення незмінні. Неважливо, що я бажав. Він завжди залишається там, де він є. Я не можу розбити його, я можу тільки розбити себе. Він встановлюється на довгий або короткий час, і для виконання замовлення є дуже скромним виконанням. Не обмеження. Як ви їдете в річку, і це переносить вас. У цьому випадку є ще одна свобода дії. Це щось інше, ніж якщо замовлення проголосовано.

4. У Ієрархія сімейних систем.

Для систем, підпорядкування є протилежним ієрархічним наказом у розвинутих відносинах. Нова система має пріоритет над старим. Коли людина створює сім'ю, її нова сім'я має пріоритет над рідними сім'ями подружжя. Що показує досвід.

Якщо чоловік або жінка має дитину з іншим партнером, тоді як вони одружені, він або вона повинна залишити шлюб і переїхати в новий партнер, але важко це може бути для всіх. Але це також можна побачити як розширення існуючої системи. Далі, хоча з'являється нова система і партнери повинні залишатися в ній, ряд цієї системи нижче попереднього. Тоді, наприклад, колишня дружина має пріоритет над новим. Проте новий замінює старий.

5. Умань Сімейна наука.

Так само, як особиста совість дотримується умов вкладення, балансу та порядку, тому є племінна або групова совість, яка влада, яка охороняє систему, служить кланом в цілому, бачить до нього, що система залишається в порядку або вступає в порядок, і зважує порушення порядку в системі.

Працює абсолютно різним способом. В той час як індивідуальна совість проявляється через почуття комфорту і дискомфорту, задоволення і розкладання, племінна совість не відчувається. Таким чином, це не почуття, які допомагають знайти рішення тут, але тільки визнання через компресію.

Ця племінна совість піклується про тих людей, які ми виключили з нашої душі і свідомості, або тому що ми хочемо протистояти своїй долі, або тому що інші члени сім'ї або клан грішилися проти них, і провини не були названі, і, звичайно, не прийняті або регенеровані. Або ж, можливо, що вони повинні платити за те, що ми взяли і отримали без вдячності їм або даючи їм кредит за це.

6. Жнівень Любов і замовлення.

Багато проблем виникають тому, що ми вважаємо, що можна подолати сімейні замовлення через внутрішню рефлексію, зусилля або любов, такі як Sermon на Mount. По суті, замовлення є принципом, на якому все будується і не дозволяє самостійно замінити любов'ю.

Любов є частиною замовлення. Замовляла перед любов'ю, і любов може розвиватися тільки в порядку. Замовлення - оригінальний принцип. Кожного разу людина намагається змінити порядок і змінити порядок через любов, вони не можуть. Це неминуче. Любов вписується в певне замовлення - де він може розвиватися, як тільки насіння надходить в грунт - місце, де його можна проростити і розвиватися.

7. Інтимна сфера.

Дитина не повинна знати будь-які інтимні деталі закоханої пари батьків. Це не його бізнес, ні не хвилює третіх осіб. Якщо один з партнерів розповідає про деталі його інтимного життя, то це порушення довіри, що призводить до поганих наслідків. Перш за все, щоб розбити посилання.

Інтимна інформація відноситься тільки до тих, хто цікавиться цими відносинами. Наприклад, неприпустимий чоловікові розповісти про свою другу дружину інтимні деталі про дружину. Все, що належить до інтимних відносин між чоловіком і жінкою, необхідно залишатися секретом.

Якщо батьки розповідають про своїх дітей все, це погані наслідки для своїх дітей. Так, у разі розлучення, дитина кладеться перед фактом, і причини не турбують його. Ви не можете змусити дитину вибрати, який батько жити з. Це занадто важко для нього. Краще, коли дитина залишається однією з батьків, які поважають партнера більше, оскільки він може передати цю любов до дитини.

Якщо у матері було аборт, дітям не варто знати. В рамках інтимного зв’язку батьків. Як для терапевта, він також повинен розповісти тільки про те, що не зменшить гідність партнера. В іншому випадку з'єднання згорнеться.

8. Баланс.

Система прагне вирівняти баланс: діти прагнуть вирівняти його першими. Вони хочуть захистити або хворіють. Захворювання часто є виключенням членів сім'ї.

Коли баланс погано вирівняний, ми розуміємо, де любов йде: любов йде і він спрямований на інший об'єкт.

Категории

Смотрите также

Новое и интересное