Кен Робінсон: 3 Принципи, які є критичними для процвітання розуму людини

Сер Кен Робінсон висвітлює три принципи, які мають вирішальне значення для борошняного мислення людини і як працює сучасна культура освіти проти них. З гумором і енергією він розповідає про те, як вийти з «вальлі смерті» в освіті, що ми знаходимо себе, і як навчати молодших поколінь в атмосфері можливості.

https://embed.ted.com/talks/lang/en/ken_robinson_how_to_escape_education_death_valley

0:12

Дуже дякую.

0:16

Я переїхав в Америку 12 років тому з дружиною Террі і двома дітьми. По суті, як це виявилося, ми переїхали в Лос-Анджелес -- (Лукер) - мислити, що ми переїхали в Америку, але в будь-який час не займе довго літати з Лос-Анджелеса в Америку.

0:37

Я прийшов тут 12 років тому, і коли я тут, вони сказали речі, як "американці не розуміють залізо." Чи знаєте ви? Не вірно. Я проїду по всій країні і нічого не говорить про те, що американці не розуміють залізо. Це один з культурних міфів, наприклад, що Британський заповідник. Я не знаю, чому вони думають. Ми звернулися до кожної країни. (Дочка) Не вірно, що американці не розуміють заліза, я просто хотів би знати, що вони говорять про вас за спину. Ви знаєте, що в Європі, коли ви вийшли з вітальні, ви будете розповіді, "Танк Боже, ніхто не був залізом перед вами."

1:27 км

Я зрозумів, що американці не поганяють прасувати, коли зустрінеться з Законом No Дитина, оскільки хтось, хто дивиться на його ім'я, ловить залізо, право? Звичайно. . (Дочка) (додаток) тому, що він залишає мільйони дітей за межі. Я розумію, що не найпривабливішого імені за законом буде: «Мілліони дітей, які залишилися позаду». Я розумію. Який план? Ми пропагуємо, щоб зберегти мільйони дітей - це те, як працює закон.

, Україна

2:04

І він вже зробив великий. У деяких частинах країни знизився 60 відсотків студентів старших класів. У рідних американських поселеннях 80 відсотків. Якщо ви зрізаєте, що число навпіл, за деякими оцінками, чистий прибуток за економіку США понад 10 років буде близько півріччя. З економічної точки зору доцільно це зробити? Крім того, величезні витрати йдуть, щоб усунути пошкодження, викликані проблемою випадає.

2:41

Але висаджувати – просто кінчик айсберга. Після того, як вони не враховують тих дітей, які йдуть в школу, але розлучаються з неї, які не люблять, які не дають нічого особливо корисною для них.

2:54

І причина не те, що ми не витрачаємо достатньо грошей. Америка витрачає більше грошей на освіту, ніж більшість інших країн. Класи менші, ніж у багатьох інших країнах. Щорічно для підвищення освіти пропонуються сотні ініціатив. Але проблема полягає в тому, що ми замовляємо в неправильному напрямку. Є три принципи, на яких базується людський достаток, і вони направляють освітню культуру, в якій більшість вчителів повинні працювати і більшість студентів.

3:27 км

Першим принципом є те, що люди відрізняються природою.

3:35

Давайте запитати вас, скільки у вас є діти? Добрий день І бабуся? І ще два діти? Проксимус Решта дітей просто віддається. (Дочка) Це люди, як це. Я можу бути, і я впевнений, що я буду. Якщо у вас є два дітей або більше, то я не схожа на один одного. Чи не це? Чи не це? (Додаток) Ви не можете заплутати їх? «Чому ти?» Нагадати мені. Моя мама і я, ймовірно, впровадив деякі зміни кольору, так що ви не будете плутати.

4:20

Ні Дитина вліво за освітою ґрунтується не на різноманітності, але на однорідності. Учні заохочуються знайти, які діти можуть зробити серед дуже обмеженої кількості аспірацій. Наука і математика не залишилася дитини. Вони дуже важливі. І я тут, щоб зрозуміти важливість науки і математики.

Навпаки вони потрібні, але вони самотні не вистачає. У цій освіті варто звертати увагу на образотворче мистецтво, гуманність, фізична культура. Дуже багато дітей... Спасибі -- (Applause) - оцінюється, що в Америці прямо зараз, близько 10 відсотків дітей, по суті, діагностуються різноманітними умовами, які приходять під дуже поширеною назвою розладу дефіциту уваги. СХД.

Я не говорю, що немає такого явища. Але я не вірю, що це таке епідемія. Якщо ваші діти сидять годину після години, що робить примітивну clerical роботу, це будь-яке диво, що вони починають запеклуватися? (Дочка) (додаток) Діти, за найбільшу частину, не страждають психічними синдромами. Вони страждають від дитинства. (Дочка). Я знаю, що тому що я провів ранні роки життя як дитини. Я все це.

Діти провокують більшість, коли навчальна програма різноманітна і підтримує різні таланти, не невелику частку. І до речі, люди важливі не тільки тому, що вони покращують роботу математики. Люди важливі для того, щоб вони зверталися до аспектів особистості дитини, які в іншому випадку несуть.

6:13

Други... Дякую. (Додаток)

6:19

Другий принцип, що призводить до життя людини до борошнистої хвороби. Якщо ви можете легко запалити іскрильність у дітей, дуже часто вони дізнаються без допомоги. Знання для дітей. Це велика угода про пробуджувати, особливої здатності або пригнічувати її. Куріоз - це різновид двигуна досягнення. І я кажу це через один з результатів цієї культури, якщо я можу сказати так, є деградація професії навчання. Немає школи в світі може бути краще, ніж його викладачі.

Викладачі – джерело успіху школи. Але педагог – творча професій. Навчання, правильно зрозумілий, не є системою доставки. Це не просто передача отриманої інформації. Так, учителі, але великі викладачі також є наставниками, вони стимулюють, заохочують, залучаються. По-перше, освіта про навчання. Якщо немає навчання, немає освіти. Люди можуть багато часу обговорити навчання без обговорення навчання. Але вся точка освіти є те, що люди навчаються.

7:40 р.

Один з моїх друзів, старий друг, він вже мертвий. (Дочка) Старші, я боїться. Але він був чудовим чоловіком, прекрасним філософом. Він розповів про різницю між завданням і досягненням, властивим значенням дієсловів. Це, ви можете залучити в певну активність, але не дійсно досягти нічого в ньому, наприклад, дієти. Це дуже хороший приклад. Ось чоловіка на дієті. Чи втратити вагу? Ні, не дуже. Тренінг – це. Наприклад, ви можете сказати, "Це Дебора, вона в кімнаті 34, вона викладає." Але якщо ніхто не навчається, вона може бути зайнята з завданням навчання, але вона насправді не робить його.

8:29

Роль вчителя – сприяння навчанню. Це все. І частина проблеми я думаю, що переважна освітня культура стала центром не на навчанні та навчанні, а на контроль. Контроль, звичайно, важливо. Стандартні тести мають місце. Але не варто домінувати освітню культуру. Для діагностики

Вони повинні допомогти. (Applause) Якщо я ходжу на медичну експертизу, хочу, щоб дослідження були стандартизовані. Дійсно. Що, я хочу знати рівень холестерину в порівнянні з іншими, на стандартному масштабі. Я не хочу результатів на певній вагі, мій лікар відпустив стелю.

, Україна

9:14

«Для моєї ваги у вас є апельсиновий холестерин. й

9:17 км

- Який? Це добре? - "Ми не знаємо."

9:23

Але все це повинно заохочувати навчання, не перешкоджаючи, як часто справа. І замість куріозності ми маємо культуру відповідності. Наші діти та викладачі заохочуються дотримуватися стандартних алгоритмів, а не провокувати силу уяви та виразності. Третій принцип полягає в тому, що творчість є невід’ємною частиною життя людини.

Ось чому у нас є різні резюме. Ми будуємо наше життя, і живемо їх. Це загальний принцип існування людини. Саме тому людська культура так цікава, різноманітна і динамічна. Я маю на увазі, інші тварини можуть легко мати уяву і творчість, але це не так зрозуміло, як наші, це? Так що у вас є собака. Собака може стати депресованим. Але вона не божевільна слухати Radiohead, вона? (Дочка) І сидять зірвати вікно за пляшечкою Данила. (Дочка)

10:27

Ви кажете, що "Ви хочете взяти прогулянку?"

10:29

А собака каже: "Не, я тут добре." Але ви йдете на прогулянку. Я чекаю тебе. І візьміть картину чогось. й

10:38

Ми створюємо наше життя в нерозривному процесі представлення можливостей та можливостей, а однією з завдань освіти є пробудження та розвиток цих творчих можливостей. Замість, ми маємо культуру стандартизації.

10:53

Але це не має бути таким чином. Так, це не так. Фінляндія регулярно входить до складу математики, науки та читання. Всі ми знаємо, що це те, що вони робляться добре, тому що це те, що вони тестують прямо зараз. Це одна з проблем з оглядами. Вони не враховують інші показники, які не менш важливі. У Фінляндії речі, не просто зосереджені на цих речах. Вони мають дуже широкий вигляд освіти, що включає в себе гуманітарні науки, фізичну культуру, образотворче мистецтво.

11:23

Фінляндія не має стандартизованих контролю. Я маю на увазі, є щось, але це не те, чому вони збираються вранці. Ось чому вони сидять на стілах.

11:35

А по-третє, у мене є зустріч з людьми з Фінляндії, тобто Finns, і хтось з американської системи освіти попросила людей з Фінляндії, "Що ви робите в Фінляндії з кількістю людей, які випадають?"

11:48

"Ми не маємо цього." Чому випадають? Якщо люди мають труднощі, ми намагаємося допомогти і підтримувати їх. й

11:59

Ви завжди знаєте, що ви не можете порівняти Фінляндію в Америку. й

12:04

Ні, ви не можете. Якщо я не помилився, населення Фінляндії становить близько п'яти мільйонів. Порівнятися з американською державою. Населення багатьох держав в Америці менше, ніж у Фінляндії. Я маю на увазі, я був до деяких держав США, і ніхто не там, але мені. (Дочка) Дійсно, дійсно. Коли я пішов, мені довелося заблокувати двері самостійно. (Дочка).

12:29

Але, на жаль, не існує ознаки діяльності, таких як найуспішніші системи світу сьогодні в американських системах. Я маю на увазі, в цілому. По-перше, вони приймають індивідуальний підхід у навчанні та навчанні. Вони визнають, що це вчителі, які навчаються, і система повинна залучати їх, натиснувши на їх пишність, їх індивідуальність і їх творчість. Це як вони беруть участь в процесі навчання.

12:58

По-друге, вони прикріплюють велике значення для викладацької професії. Вони розуміють, що не можна вдосконалювати освіту, якщо талановиті люди не рекрутуються як вчителя, так і якщо вони не постійно підтримуються і просуються. Інвестування в професійне зростання не за рахунок. Це інвестиції, і в усіх інших успішних країнах, це добре відомо, бути це Австралія, Канада, Південна Корея, Сінгапур, Гонконг або Шанхай. Вони знають, що це секрет успіху.

13:28

І по-третє, вони зрушили відповідальність за роботу, виконану на рівні школи. Ви бачите, є велика відмінність тут від командно-контролюючого режиму в освіті. Це відбувається в деяких системах: центральний уряд вирішує, чи уряд держави вирішує, що він знає краще, і має намір розповісти всім, що робити.

Єдина проблема полягає в тому, що навчальний процес не відбувається в пансіонатах або законодавчих установах. У класах та школах люди, які роблять це вчителями та студентами, і якщо вони позбавлені свободи дій, цей процес перестає працювати. Ми повинні повернутися до людей. (Додаток)

14:13

Відмінна робота виконана в цій країні. Але я повинен сказати, це проти переважної культури освіти, а не через неї. Здавалося б, на вітрі все встигло. І я думаю, це: багато сучасних методів базуються на механічному відображенні освіти.

Якщо освіта є промисловим процесом, що ви просто маєте право на поліпшення, і десь у спині мозку деяких авторів цих методів є ідея, що якщо ви дійсно це зробити, якщо ви це зробити правильно, то все вийде відмінно і перейде в майбутнє. Але це не буде, і це ніколи не було.

14:54

Точка полягає в тому, що освіта не є механічною системою. Це людська система. Це стосується людей, які хочуть вчитися або не хочуть вчитися. Кожна школа Dropout має причину, що йде назад до його біографія. Може бути вони нудні. Може бути, вони думають, що це не потрібно.

Можливо, вони відчувають, що це несумісне з життям, що ведеться поза школи. Тут є тренди, але всі історії унікальні. Нещодавно в Лос-Анджелесі відбулася зустріч в Лос-Анджелесі за програмами альтернативної освіти. Ці програми призначені для доведення дітей до школи. Вони мають певні речі в цілому. Індивідуальні.

Вони забезпечують міцну підтримку вчителів, тісні зв’язки в навколишнє середовище, а також великі та різноманітні навчальні дисципліни, а також часто є програми, які студенти мальуються як під час навчання, так і для відпочинку. І працює. А що мені цікаво, що це називається «внутрішнє виховання». Ви знаєте? І дані з усього світу свідчать про те, що якщо ви робите це скрізь, не потрібна альтернатива. (Додаток)

16:12

Тож я думаю, що нам потрібен інший метафор. Визначте, що це людська система і що є умови, в яких люди досягають успіху і умови, в яких вони не мають. Після того, як ми всі біологічні істоти, і шкільна культура є чудовою для нас. Чи є культура біологічного терміна?

16:34

Недалеко від того, де я живу, що називається Долина смерті. Смертна долина - найгарячіший місце в Америці, де нічого не росте. Немає дощу. Так є долина смерті. Але на зиму 2004 р. дощується в Долині смерті. У дуже короткий час знизився 18 см опадів. І навесні 2005 року було унікальне явище.

Уся зона Смертової долини була покрита квітами. Це доводить, що долина смерті не відмерла. Вона просто гасить. Письма нижче поверхні є насінням можливого очікування необхідних умов для підйому, а життя неминуче зростає в біологічних системах при правильній умові. Завжди буває.

Займіть територію, школу, сусідство, зміни умов, змінити сприйняття людей своїх можливостей, дати їм різний набір надії, більш широкий спектр можливостей, і якщо ви не знімете і цінуєте відносини між вчителями і студентами, дати людям свободу бути креативними і інноваційними у своїй діяльності, тоді школи, які колись сподіваються, будуть повертатися до життя.

17:56

Великих лідерів знають, що Реальна роль лідерства в освіті - Я думаю, що це правда на національному рівні, на рівні держави, а на рівні школи - не повинно обмежуватися управління командами. Реальна роль керівництва полягає в управлінні кліматом, для створення клімату можливості. І якщо ви створили це, люди досягнуть того, що ви не очікуєте або не змогли очікувати.

Кен Робінсон: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.Що читати: 5 основних книг Nassim Taleb

18:23

Бенджамін Френклін один раз сказав: "Це три типи людей у світі: немов: ті, хто не має, не хочуть мати, і не мають наміру зробити все про це; ті, хто зміщується: ті, хто знає про необхідність зміни і бажання його слухати; і ті, хто переїжджає: ті, хто приносить його до життя". А якщо ми можемо надихати більше людей, то це буде ціле рух. І якщо цей рух досить сильний, буде революція, в кращому сенсі слова. Саме те, що нам потрібно.

18:55

Дуже дякую. (Applause) Опубліковано

Джерело: www.ted.com/talks/ken_robinson_how_to_escape_education_s_death_valley? мова=