503
Дитина не повинна підняти, але підняти.
Р
доктор психологічних наук, професор Московського державного університету імені Ломоносова Юлія Борисівна Хіппеенрейтер знає, що робити, як дітям, так і їхні батьки щасливі. Вона ділиться своїм неоцінним досвідом у книгах, лекції, семінарах та публікаціях. Веб-сайт Я вибрав 17 заяв досвідченого російського психолога, який допоможе зрозуміти наших дітей.
Освіта.
по www.adme.ru/contest/photo2014/works/sweet/128110
доктор психологічних наук, професор Московського державного університету імені Ломоносова Юлія Борисівна Хіппеенрейтер знає, що робити, як дітям, так і їхні батьки щасливі. Вона ділиться своїм неоцінним досвідом у книгах, лекції, семінарах та публікаціях. Веб-сайт Я вибрав 17 заяв досвідченого російського психолога, який допоможе зрозуміти наших дітей.
Освіта.
- Підготовляти дитину не навчатися. Батьки не існують для розробки умовних рефлексів у дітей.
- Я не схожий на дієслово "до освіченості". Дуже часто пов'язані з діями, такими як гойдалка, гойдалка, вимога, контроль, перевірка. Тому краще сказати не «виробки», а «порослі». Допомагає виростити. Так що один день дитина росте і може жити серед інших людей самостійно.
- Пам'ятайте, що Фреско Мікеланджело: Бог створив Адам. На руках, щоб зустрітися, Божа потужна, м'язова рука дрочить до руки Адама. З дорослим є носієм знань, мудрості та етичних принципів. І він переходить на дитину.
- Як дитина виростає і може жити самостійно, дорослий повинен перенести свою руку. Зважаючи на те, що дитяча рука вже отримала власну владу. Він індивід, людина. Парентальна місія надй І тільки свої особисті почуття один одному, їх любов, дружба між батьками і дітьми залишається.
- Запобігання насильства проти дитини. Кожна дитина має власний процес розуміння, власний темп розвитку, зростання. Ми не можемо заважати в цьому процесі, нехай тільки безперешкодно. Це означає розбити його! Паранти повинні бути помічниками: це як рослина – вона повинна бути живою, захищеною, і не витягується вгорі, не кидається.
- Невідомість – це єдина дитина, яка може поспілкуватися.
- Злий, щоб привернути увагу,- дуже типовий для дітей.
- Підліток мода як курчаБагато хлопці забирають і перевозять його в більш-менш серйозну форму, і після кількох років посміхаються, шукаючи назад. Але Бог заборонений, батьки в цей час вводять в простежний конфлікт з сином або дочкою.
- Дискиплін не до, але після того, як хороші стосункиі тільки на їх основі.
- Ваша дитина потребує негативного досвіду.Звісно, якщо це не загрожує його життям або здоров'ям. Дозволити дитину зіткнутися з негативними наслідками своїх дій (або бездіяльність). Тільки тоді він виростає і стає свідомим.
- Діти часто подумують своїх батьків «Ірон Фелікс». йТому що батьки не використовуються для розмови про себе. Ось чому так важливо поговорити з дитиною про те, як ми відчуваємо, «Ви знаєте, що боляче цим». Він сам малює. Головне - бути щирим і не маніпулювати своїми почуттями.
- Самооцінка дитини вимірюється своїми діями.й Я добре навчаюся. Допомогти мамі, я добре. Дитина повинна бути добре оброблена. І якщо це не так, якщо «Я добре навчаюся, моя мама сердитися з мною», то він стає дуже хворим.
Але дитина не може жити з поганим поглядом себе, він перетворюється на механізм самовіддачі. Як загоєння трави, підліток шукає місце, де він отримає затвердження, підтримку, визнання. Він шукає авторитетну думку десь, і він походить від бандиту або з батька - він не піклується.
- Школа як організація не зацікавлена у розвитку творчого мислення та незалежності дитиний Побудовано на задачах, програмах, методах. Задовольнить їх виконання. По суті, школа є лабораторією для виробництва слабомолодих людей: студент, за визначенням, примусовим. Він виконавець.
- Коли дитина вимушена, залякала, коли каже вчитель, «Я не перейде на наступний клас» або «Всі навчився, і чому ви так приступили?» – страх і почуття нижчості прищеплення у дитини. Він втратив енергію, прагнення зробити щось. Таким чином, батьки повинні зробити вибір: або зі сторінкою з школи або дитиною. Натхнення – завдання дорослого. Якщо у школі немає цього, то батьки повинні принаймні приймати перші кроки в цьому напрямку. Ви не повинні.
- Один з учасників у моїх семінарах сказав мені, що вона була викликана вчителям і почала псуватися сина: він так і так, він п'ятий і десятий. Але ця мама просто сказала: "Ви знаєте, Ніна Петровна, я люблю мій хлопчик дуже багато!" І Ніна Петровна закрила. Це одна відповідь.
- Є ще один навпроти. Дякуємо Вам за те, що я можу бачити ваші бажання, щоб допомогти дитині вийти з цієї неприємної ситуації. Я зроблю, як ви сказали мені. "Ви, ймовірно, помітили поліпшення, і так я." Я впевнений, що це через ваші зусилля. й Вчителі теж люди.й Іноді важливо заспокоїти і підтримувати їх. Зробіть зрозуміло, що ви цінуєте свою роботу, поважайте її. Але оцінка вашої дитини в кінцевому рахунку. Неважливо, що ви сказали, ви все ще любите його.
- Школа є тимчасовим. Ваше ставлення до вашої дитини
по www.adme.ru/contest/photo2014/works/sweet/128110