Основи духовної освіти дитини

Що таке навчання? Які принципи в ній? Звичайно, це ідеально підходить для побудови такої освіти на основі вашої релігії, з його історіями, сценареями, термінами, деталями та рецептурами.

Але є деякі універсальні речі, які я хотів би виділитися. В цілому варто відповісти на найважливіші питання дитини:

• Хто я? Що я?
  • Хто Бог? Що таке?
  • Що таке наше ставлення?
  • Яка точка життя?
  • Як ви живете таким чином, щоб бути щасливими?
Давайте подивимося на те, що поговорити з дитиною.

Основи духовної освіти:

Повага душі.

Коли дитина народжується, багато людей бачать її як порожній сланець. Але це не так.

Він вже має деякий вид насіння майбутнього дерева, тільки ми не помітили його ще. Як душа рухається від одного тіла до іншого, наша душа дитини може бути “старим і життєздатним”, ніж ми.

Якщо ви слухаєте, які сучасні діти кажуть, ви дивилися на їх глибину і мудрості. Що здається важко батькам легко і зрозуміло для них. Якщо ми лікуємо їх як «еги не навчаємо курки», ми розбираємо душу, яка може бути набагато більш зрілою, ніж ми.

Ми не знаємо, де саме душа нашої дитини з'явилася, для чого і з якою метою. Може бути в цьому житті ваш син стане монахом і духовним гуру, і ви будете розповісти йому історії про курчат і курчат. Повага душі і досвіду душі відкриває безліч можливостей для вас. Вивчайте з власних дітей і малюйте мудрість і світло від них. Або поважати назад.

Повага до роботи.

Зараз це час, який ніхто не хоче працювати, кожен просто хоче отримати. Для того, щоб не було багато людей. І ніхто не збирається інвестувати в роботу. Наш ідеальний варіант для роботи менше, отримати більше. Ми читаємо книги про те, як працювати чотири години на тиждень, намагаючись побудувати пасивний дохід, щоб зробити нічого. Люди, які люблять працювати, часто є предметом позбавлення.

Робота інших не поважає. Почати роботу матері, яка так багато в день. Я знаю для себе, як неприємний він повинен прогулятися в кімнаті в брудних взуттях, які ви просто промиваємо. Або коли на підлозі вже лежаче сорочка.

Можливо, наша дитина не працює? Багато людей навчаються «імпортних речей», і ми захищаємо їх від вітчизняної праці – і ми захищаємо їх, і ми не хочемо, щоб вони заважали нам за допомогою своєї допомоги, і ми впоралися якось.

Для того, щоб бути великим сім'ям, і одна мама не могла зробити все. Діти мали взяти на себе обов'язки. І тепер є один-дві діти, які в школі і в саду. Мама може зробити це сама. Давайте їй це.

Але чим більше дитина працює з дитинства, тим більш поважним він до чужої роботи. Крім того, він стає більш незалежним і відповідальним, і набуває багатьох важливих і корисних навичок.

Потрібні вони пізніше. І якщо людина любить роботу і готовий працювати, він не буде втрачений.

Ми є частиною більшого цілого.

Простіше, що слід, що коли я роблю щось погано комусь, я поганий собі. Тоді чому болить когось? Так багато для невинності. Доступний і зрозумілий. При болях іншої людини ви робите себе гірше. Це те ж саме з тваринами, деревами, батьками, братами та сестрами.

У цій повноті розкрито закон карма – як ви робите для людей, людей, а потім до вас, що ви даєте світу, світ повернеться до вас. Не подобається результат? Зміна повідомлення.

Діти дивляться ці стосунки більш швидко і зрозуміють їх більш глибоко. І це буде наполягати в них набагато краще відповідальності, ніж наші поняття і заборони.

Боже життя в мене.

Не тільки я частина світу, але світ є частиною мене. Це означає, що я вже маю відповіді на всі мої питання. Моє серце знає, що робити, майже завжди. Іноді я не хочу чути це, іноді я не погоджуюсь з ним, а іноді я просто не чую тихого голосу мого серця на тлі величезного шуму.

Якщо говорити про дитину з дитинства який скарб прихований в самому серці, він зможе приймати рішення, послухати і чути себе. Відповіді на всі ваші питання, будьте вірними собі, підберіть свій шлях. Найголовніше, він знає, що він і що він хоче в житті.

Жінки та чоловіки

Важливо розуміти відмінності між жінками і жінками, і навчити їх різними мистецтвами – кому, що в житті буде більш корисним.

Хлопці теж можна навчити варити. Він може бути вареною або дружиною, іноді можна зіпсувати. Але якщо він може приготувати, вирізати і прасувати, але в той же час не можна забити ніготь, або заробити гроші, або захистити його кохану - буде його легко?

Це те ж саме з дівчатами – ви зможете навчити їх закріпити крани і полки підвісити. Але якщо вона все сама, що буде чоловік? А що, якщо вона все це чудово, але варить з любов'ю – і не навчається?

Тому дівчата повинні бути підняті як майбутні жінки, дружини і мати, і хлопчики, як чоловіки, чоловіки і батько. З самого молодого віку. Це полегшить життя, в тому числі сім'ї.

Якщо ви повернулися до слов’ян, вони мали різні вікові обряди для дівчат і хлопчиків. Так хлопчик у віці трьох років кладав на коню вперше, і дівчина носила сережки вперше. У віці семи років, хлопці були «захоплені» і дівчата були «прокатними». І на чотирнадцять, як були протестовані, але в різних областях. Хлопці були протестовані для чоловічої міцності і дівчат для жіночого спритіння. І кожен обряд мав своє глибоке значення, що розвивався у жінок - жінки, і у чоловіків - чоловік.

Заслужений Ельдер

Будь-яка культура в одному або іншому будується по відношенню до літніх людей – батьків, предків, вчителів. У молодших людей поважають старші, старші дадуть по батькові молодшим. І все в своїх місцях. Потім в сім'ї молодші можуть бути захищені, старші легше впоратися з обов'язками.

Вивчення наших коренів, поваги наших предків, поваги наших батьків, тому дерево нашого роду може виростити великий і сильний. Якщо ви засудили всіх, поділяйте щось з кожним, то клан перетвориться на невелику витоку – слабкий, нестійкий до зовнішніх ситуацій.

І єдиний спосіб навчити дітей відзначати своїх старших людей, – це, ми – починаємо шанувати своїх літніх людей. Для дружини чоловік буде найдовшим. Цей приклад перед дітьми щодня. Якщо дружина чоловіка не обіймає, діти не обіймають нікому. І вони також покажуть наші стосунки з батьками і батьками нашого чоловіка. Неважливо, що відбувається, якщо ми можемо підтримувати повагу і не говорити про них, не засудити їх і не розглянути їх дивним, покласти його злегка, то ми надішлемо важливе повідомлення дітям: «Ми від щирого серця, це право». Церемонії та молитви для визволених предків, створення сімейного дерева, обговорення з дітьми наших коренів.

Це єдиний спосіб поважати дітей. Так само, як це. І без цього ставлення і прийняття наших старших відносин не може бути гармонійним. Діти будуть сперечатися з нами, боротися, ігнорувати, бути сором'язливими. Чи може бути будь-який з нас щасливий?

Розробити дитину, що вже інвестується в неї

Кожна дитина народжується своєю професійністю і характером.

Це вже одна з чотирьох варнас (вчитель, менеджери, торговці та майстри). Ми просто не побачимо це прямо і розуміємо його. Досить просто дотримуватися. Щоб зрозуміти і допомогти йому розвивати те, що він вже має. Ви не можете відкинути його або приховати його.

Наприклад, наш другий син божевільний про гармати. Ми ніколи не придбали ніяких мечів або пістолетів для нашого зварного сина, оскільки він все ще не піклується. Данія любить книги. Матвій відрізняється. Він лицар. Зробив його розумом. Першим мечем ми випадково купили його десь, і він пішов на ліжко з ним ввечері. Як можна тримати меч уві сні?

І найголовніше для мене він бачить функцію лицаря дуже точно. Захист, збереження, захист, догляд. Мама, брати. Дівчата. Тварини. Він прийшов з суду з батьком і гордо розповів, як він захистив дівчину. Хлопець болить її, витягнув її волосся, і Matvey захистив її. Тому що не можна боляче дівчата. Він знає, що десь.

Я не даю йому лекції та лекції про неї, він бачить приклад того, як Дад захищає матері (в тому числі від дітей). Я не намагаюся змусити щось. Але завжди і в усьому його природі видно. Війна природи. Воєн, який захищає слабкість. Так він дивує Махаблата з мене і любить Біма і Арюна, два основних воїни. І я радий, що Махабхарата не тільки про війну. Це дає мені можливість відповісти на глибокі питання життя.

Я впевнений, що якщо батьки перестануть намагатися вводити щось з себе і дуже важливо в дитину і почати просто слухати його, бачити, слухати і слідувати за своєю природою, кожен буде бачити і зрозуміти. Вони будуть.

Не забороняє, але відносини.

Найлегше сказати не доторкнутися або піднятися. Але буде мати дитину? Чому не варто? Я пам'ятаю перший раз я готувала свої яйця. Я був впевнений, що як тільки ви відключаєте плиту, каструлю відразу ж повернете тепло. І так я взяв червоно-гарячу сковороду для чавунної ручки ... Тоді ви розумієте.

Я маю на увазі, я знав, що ви не можете зв'язатися з гарячими пансами на вашій мами печі. А потім немає досвіду. В результаті пальмового опіку, який нарешті навчив мене. Те ж саме відбувається у дорослому віці. Мама і Дад каже, що це не зробити. Без пояснення причин. Це просто не буде так добре. Щоб зрозуміти, чому ні.

Це не про те, що дозволяє всім дітям. Про те, що він не дає досвіду і пояснить, чому ні.

І в цілому краще використовувати це страшне слово рідше – «Ви не можете». У дітей, а особливо у хлопчиків, вона дає піднятися тільки на повстання, стійкість і прагнення йти, де неможливо.

Мій чоловік з п'яти років спробував тримати гостру соку і подрібнити дерево. І тепер він також намагається дати дітям досвід, де вони можуть. Щоб вдарити ніготь на чотири і вдарити палець молотком вперше? Ми маємо. Вирізати власні яблука і вирізати пальцем? Так це було. Слімб високий і не знайти спосіб, щоб вийти, або падіння звідти? Повторно. А один такий епізод досвіду працює краще, ніж сто п'ятдесят лекцій на тему «не можна».

Це вимагає більшої уважності батьків і більшої внутрішньої міцності, щоб дозволити дитині іноді хворобливих переживань. Детальніше про наслідки. Не просто заборонити куріння і пити, але розповісти, як це впливає на тіло.

Діти не суїцидні, ні суїцидні. Вони не ризикують їх життя, як це. Якщо вони розуміють, що нічого хорошого чекає їх, вони підуть на інший спосіб. І якщо вони все ще йдуть вперед, то щось приваблює їх там, і цей досвід необхідно отримати. Може бути, це правильний досвід, тому що ми дбаємо про це? Але варто з'єднатися з дітьми та їхніми частинками?

Підтримка, віра в свої можливості

Якщо ми не віримо в наші діти, якщо ми не підтримуємо їх, то хто і як? Критики, заборони, судові рішення, пошук помилок від наших батьків – всі ці речі не зробили нас більш здоровим і міцним. Не допомагає нам будувати гармонійні стосунки, шукати можливості та залишатися позитивним. Ми не допоможемо дітям.

Безперервно, не існує підтримки. Тексти пісень, а це означає: І це чудово, щоб бути вірним у вас, незалежно від того, що ви робите. Річард Брансон, засновник мільярдера Віри, завжди говорить про те, що єдина причина успіху його матері. Вона вірила у всі свої проекти, навіть ті, які здавалося б, приступні і некомерційні.

Як вам подобається? І якби твої зміни життя, якщо всі знають і розуміли це з дитинства, якщо вони поглинали його з молоком матері? Ви хочете бути природним почуттям миру? Я хотів би. Я намагаюся бути впевненим, що мої діти відчувають себе таким чином.

Духовна освіта, коли ми бачимо в нашій дитині душу, і тому частина Бога. І це маленька штука в дитячому тілі, ми допоможемо їй отримати досвід, вона потребує, захист її від зайвих травм. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми розуміємо, що діти не є нашою власністю. Щоб вони не глиняні, з яких ми створимо те, що ми хочемо. Вони живуть маленькими насіннями, в кожному з яких вже прокладено майбутнє.

«Діти не відносяться до тебе.

Вони самі сини і дочки життя.

Вони народжуються вам, але вони не ви, і хоча вони з вами, вони не Ваші.

Ви можете надати їм свою любов, але не ваші думки, оскільки вони мають свої думки.

Тексти пісень, а це означає: Вони ваші м'якоть, але не душа, тому що їхні душі живуть в майбутньому, який не доступний вам, навіть у сні.

Ви можете бути такими, як вони, але не намагаються зробити їх, оскільки життя не має зворотного зв’язку.

Ви лука, і ваші діти стріли збігаються з цього лука.

Архіст бачить ціль десь уздовж шляху до нескінченності, і він вигинає вас своєю силою, щоб його стріли могли літати швидко і далеко.

Так прийміть руку лучника з радістю, для нього, любивши льотну стрілу, любить бантик, який він тримає в руках.

Духовна освіта не є поняттям. Саме коли ми змінюємо себе, і діти його бачать. Коли ми навчимося бути більш гнучкими, як це лука, так що вони можуть бути щасливими. Ми не програємо перед ними або сидимо на шиї. Ми готуємо їх самостійно без нас. Ми готуємо їх, щоб бути гідними людьми на цій планеті, які можуть зробити багато хороших.

Ми вирощуємо їх як квіти - щедро вода і даємо сонячне світло, підгодівлі, відводять від шкідників і бур'янів. Ми любимо садівників, не залежно від того, що росте. Скоріше, ми впливаємо, як він росте. Чи можна це давати фрукти і квіти, чи буде рослина здорова і повна міцності, тоді вона зможе жити серед інших рослин?

Духовна освіта виконує цю функцію. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Що може бути більш важливим, ніж щастя?

Коли я був 5, мій мама завжди сказав мені, що найголовніше в житті було приємно. Коли я пішов до школи, вони запитали мене, що я хотів бути, коли я виріс. Я написав "щасливий". Я сказав: «Ви не розуміли завдання», і я сказав: «Ви не розуміли життя». – Джон Леннон

Як дана освіта? Намагайтеся читати Святі Списки до ваших дітей (багато варіантів адаптовані для дітей), дивитися мультфільми та фільми про святих, а не про супергерої, розповісти їм казки з освітнім змістом (насамперед такі народні казки). Крім того, ви можете знайти недільну школу для ваших дітей, церковний хор або деякі інші додаткові духовні заходи.

Але найголовніше – Ваше особисте призначення в житті, Ваше особисте прагнення до духовного розвитку. Без нього все інше не має сенсу. Діти ростуть в образі і подобі. Якщо ви розвиваєте духовно, вони будуть мати цей досвід. Що вони роблять з нею вибір.

Ви можете уявити, що в дитинстві багато років з духовно розвиваючим батькам є складний парашут, який ви поставляєте дитину. Після важкої ситуації в майбутньому цей парашут може бути дуже корисним для нього. Не чекайте своєї дитини, щоб ви навчалися. Він має вибір. Ви зробили все, що ви можете молитися.

Духовна освіта – це лише початок нашої батьківської трансформації. Так само початок нашої подорожі. Ми ще навчимося, щоб наші діти вийшли в доросле життя, довіряючи їх до Бога. І променя. Променування для вирощених дітей. Поведи і продовжуйте надихати їх вашим прикладом до останнього дня.

Не просте завдання? Хто б сказав нам, що коли ми бажали дитину так багато? Але це дійсно варто. Діти все одно мають велику мотивацію, щоб нарешті почати жити своє життя і розвивати духовно. Видання

Автор: Ольга Валяєва, глава книги «Дестинська мати»

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.valyaeva.ru/osnovy-duxovnogo-obrazovaniya/