Юлія Хіпенреітер: Ми не даємо, що дитина потребує.

Юлія Хіпенреутір Перша в Росії так гучно і сміливо висловила інноваційну ідею: Дитина має право відчувати себе.й

Юлія Борисівна, в її неповторному м'якому, залізному порядку, розповіла, чому діти не повинні бути вимушеними робити уроки, знімати іграшки, що важливо грати в життя дитини, і чому батьки повинні підтримувати спрагу для гри у дітей.

Батьки зосереджені на тому, як підняти дитину. Олексій Миколайович Рудаков І (професор математики, дружина Ю.Б.) професійно займається цим протягом останніх років. Але ви не можете бути професіоналом. Бо Зцілення дитини – психічна праця і мистецтво. Я не боїться сказати, що. Тому, коли я зустрілася з батьками, я не хочу навчатися, і я не люблю навчатися робити.

В цілому я думаю, що навчання є поганим іменником, особливо коли мова йде про виховання дитини. Освіта варто думати про те, що вона повинна бути спільною, вони повинні бути обговорені.

Я пропоную, що ми думаємо разом з цією дуже важкою і чесну місію виховання дітей. Я вже знаю від досвіду і зустрічей, і питання, які я запитав, що це часто приходить до простих речей. «Як зробити дитину вчимося уроками, знімати іграшки, їсти з ложкою, і не запускати пальці в пластину, і як позбутися від своїх тангросів, неслухняності, як зробити його не іржі і т.д.? й

Відповіді немає. Коли дитина і батько і бабуся взаємодія, виходить складна система, в якій думки, ставлення, емоції, звички скручуються. А інсталяції іноді шкідливі, не існує знань, розуміння одного.

Як дізнатися дитину? Ви не можете. Ви не можете мені любити тебе. Так ми будемо говорити про більш поширені речі.

Чи є кардинарні принципи, або кардинальні знання, які я хотів би поділитися.

Не відрізняючись від гри і роботи

Почнемо з цим. Яка людина хоче виростити дитину?й Звісно, кожен має відповідь на свою думку: щасливий і успішний. Що означає бути успішним? Є деякі невизначеності тут. Що таке успішна людина?

На сьогоднішній день вважається, що успіх повинен мати гроші. Але багата також торкається, і людина може стати успішним в матеріальному розумінні, і у нього буде процвітане життя емоційного, тобто хорошої сім'ї, гарного настрою? Не факт. Так «щастя» дуже важливо: чи можна хто-небудь, хто не дуже високий соціально або фінансово? травень. І тоді вам доведеться думати про те, що потрібно натиснути в піднятті дитини, щоб він зростав щасливим.

Я хочу почати в кінці. з щасливими дорослимий Про півстоліття тому, що такі успішні щасливі дорослі розслідувалися психологом Маслоу. В результаті виявлено кілька несподіваних речей. Мавелл почав вивчати спеціальні люди серед своїх знайомих, а також біографій і літератури. Особливість його суб'єктів була дуже добре. У деяких інтуїтивно зрозумілих сенсах вони отримали задоволення від життя. Не просто задоволення, тому що задоволення може бути дуже примітивним: отримувати п'яний, щоб ліжко також є свого роду задоволення.

Сатисфакт був різного роду – люди навчалися любити жити і працювати в обраній професії або галузі, насолоджуючись життям.

Я пам'ятаю лінії Пастернака тут:

«Живий, живий і все,
Жива і тільки до кінця.

Помітив, що Людина, яка активно живе, має цілий спектр інших властивостей.й

• Ці люди доброзичливі, вони спілкуються дуже добре, вони, в цілому, не мають дуже великого кола друзів, але лояльні, вони хороші друзі, і вони хороші друзі, спілкуються з ними, вони люблять глибоко, і вони глибоко люблять в сімейних або романтичних відносинах.

• Коли вони працюють, вони, здається, грають, вони не розрізняються між роботою і грою. Вони грають, вони грають, вони працюють.

• Вони мають дуже гарну самооцінку, не переоцінених, вони не видатні, не стоять над іншими людьми, але лікують себе по відношенню.

Бажаєте жити так? Я хочу, щоб я міг. Ви хочете, щоб ваша дитина виростила так? Абсолютно.

Для п'яти - рубль, для двох - wicket

Хороша новина полягає в тому, що Діти народжуються з цим потенціалом.й Діти мають потенціал не тільки психофізіологічний у вигляді певної маси мозку. Діти мають силу життя, творчу силу.

Я хотів би нагадувати вам про те, що дитина від віку п'яти до мене проходить один крок, від віку п'яти до п'яти років він просуває велику відстань. Від народження до року дитина переходить на абіс. В житті сила приводить розвиток дитини, але з якоїсь причини ми беремо її за надану: вже приймаємо об'єкти, вже посміхаючи, вже роблячи звуки, вже стоячи, вже ходимо, вже починаємо говорити.

І якщо ти малюєш криву людського розвитку, то він круто переходить, то він уповільнює, і тут ми дорослі. Чи є вона залишатися кудись? Можливо, вона навіть падає вниз.

Як живий не зупиняється або падає. Для забезпечення життєздатності виростити вгору і в дорослому віці необхідно підтримувати живі сили дитини на самому початку. Подаруйте йому свободу розвиватися.

Це де починається труднощі. Що означає свободу? Освітня замітка починається відразу: що хоче він. Не запитайте, що це питання. Дитина хоче багато, він піднімається на всі щілини, доторкнувшись все, взяти все в роті, його рот є дуже важливим органом конвекції. Дитина хоче сходити всюди, від скрізь, добре, не впадати, але хоча б перевірити їх міцність, піднятися і опустити, можливо, незручно, розбити щось, кинути щось, кинути щось брудно в щось, потрапити в пудвіч і так далі. У цих випробуваннях він розвивається, вони необхідні.

Найсмачніша річ в тому, що її можна відкинути. При появі дитини не можна запитати питання, які виростите, ви дізнаєтеся. Ви також можете сказати: зупинитися, щоб зробити речі, ви будете краще.

Наша участь у розвитку дитини, в зростанні своєї куріозності може погасити своє бажання розвитку. Ми не даємо, що дитина потребує прямо зараз. Нехай нам потрібен щось від нього. Коли дитина показує стійкість, ми вислухаємо його. Він дійсно страшний, щоб вислухати людський опір.

Моя батьки часто запитують мене, як я відчуваю про покарання. Покарання Буває, коли я, батько, хочу одну річ і дитина хоче іншого, і я хочу його відштовхнути. Якщо ви не робимо за моїм бажанням, то я покараю вас або годую вам: для п'яти - рубля, для двох - плетені.

Дуже уважно слід приймати дитяче саморозвиток. Методи раннього розвитку, раннього читання, ранньої підготовки до школи почали поширюватися.Але діти повинні грати до школи! Ті дорослі Я поговорив про початок -- Масло закликав їх самоактуалізації - вони грають своє життя.

Один з самоактуалізаторів (закінчення його біографії), Річард Фейнман є фізиком і лауреатом Нобелівської премії. Я описую в моїй книзі, як батько Фейнмана, простий дилер одягу, підняв майбутній лауреат. Він пішов на прогулянку з дитиною і попросив, Чому ви думаєте, птахи чистих пір? Рахардові відповіді: Закріплюємо перо після польоту. Батько говорить, дивитеся, ті, хто прийшов і ті, хто сідає випрямити перу. Так, говорить Фейнман, моя версія неправильна.

Так батько приніс сина. каріозністьй Коли Річард Фейнман отримав трохи старшого, він би провідував свій будинок, зробіть електричні ланцюги, і зробіть всілякі дзвіночки, послідовні і паралельні світлові лампочки з'єднання, а потім запустіть фіксацію стрічок в його сусідстві, у віці 12.

Як дорослий фізик, він говорить про своє дитинства: Я програю весь час, я дуже зацікавився все, наприклад, чому вода надходить з крану. Я думав про криву, чому вона вигнута, я не знаю, тому я почав його розрахувати, це, ймовірно, довге тому, але що різниця вона виконана!

Коли Фейнман став молодим вченим, він працював над проектом атомної бомби, і прийшов період, коли його голова здавалося порожнім. «Я думав, що я повинен вичерпувати себе», - сказав вчений пізніше. На цьому моменті в кафе, де я сидів, студент кинув пластину на інший, і він був пінінгом і гойдалкою на пальці, і той факт, що він був пінінгом і на якій швидкості був видимим, оскільки був малюнок внизу його. І я помітив, що він обертається швидше на 2 рази, ніж він гойдалки. Цікаво, що відносини між обертанням та коливанням?

Я почав думати, я звернувся, я поділився з професором, великим фізиком. Він сказав: «Так, це цікаве питання, але чому ви це робите?» Я відповість. Він подрібнився. Але це не вразив мене; я почав думати і застосувати це обертання і коливання при роботі з атомами. й

В результаті Фейнман зробив велике відкриття, за яке він отримав Нобелівську премію. Починався з табличкою, що студент кинув на кафе. Ця реакція є дитячим сприйняттям, що зберігається в фізикі. Він не сповільнився в живих лініях.

Нехай дитина оловік з собою.

Повернемося до наших дітей. Що ми можемо допомогти їм, щоб не уповільнити їх життєво важливість? Багато талановитих викладачів, таких як Марія Монтессорі, думка про це. Монтессорі - сказав він Не заважайте, що дитина робить щось, нехай йому це робити, не перехоплювати нічого від нього, не дійдучи, не затягуючи бузків, не сходження на стілець. Не скажеш його, не критикуйте, ці зміни вбиває бажання зробити щось. Давайте малюкові самостійно. Для своїх зусиль необхідно мати велику повагу.

Математика я знаю під керівництвом кола з дошкільнятами і попросила їх питання: що ще в світі, чотирикутники, квадрати або прямокутники? Зрозуміло, що є більш чотирикутники, менші прямокутники, і ще кілька квадратів. 4-5 років все сказали, що там були більше квадратів. Учитель змащений, дав їм час думати і залишити їх самостійно. Рік і половина пізніше, у віці 6, його син (навійшов в клуб) сказав: "Дад, ми отримали це неправильно, є більш чотирикутники."Питання та відповіді Зробіть свій час, щоб дати вам відповіді.

Не підняти дитину.

Діти та батьки в навчанні, коли ми говоримо про школи, постраждаємо від нестачі мотивації. Діти не хочуть вчитися і не розуміти. Багато хто не розуміє, але навчається. Коли ви читаєте книгу, ви не хочете запам'ятати його. Для нас важливо захопити суть, жити і вижити самостійно. Ця школа не дає, школа вимагає вчитися з них в цей пункт.

Ви не можете зрозуміти фізику або математику для дитини, і з нерозуміння дитини часто виростає відторгнення точної науки. Я бачив хлопчика, який сидить у ванну, який проникнув таємницю багатозастосувань: «Ох! Я зрозумів, що багатозастосування і додавання однаково. Ось три клітинки і під ними три клітини, як я додав три і три, або три двічі!

Що відбувається для дітей і батьків, коли дитина не розуміє завдання? Починається: як ви не можете, читати знову, подивитися питання, писати питання, все ще потрібно писати. Подумайте себе, і не знаю, як думати. Якщо є непорозуміння і ситуація навчання тексту замість проникнення в суть – це неправильно, вона нездужання, самооцінка страждає від цього, тому що мама і тато сердитися, і я фольгою. Я не хочу, щоб це зробити, я не зацікавлений, я не буду це робити.

Як допомогти дитині тут? Побачити, де він не розуміє і що він розуміє. Ми сказали, що дуже важко навчити арифметичне у дорослій школі в Узбекистані, а коли студенти торгували кавуни, вони складали все правильно. Так, коли дитина не розуміє щось, необхідно приступати від своїх практичних зрозумілих речей, які цікаві для нього. Тексти пісень, а це означає: І він все разом. Так ви можете допомогти дитині без викладання його, не в школі.

Якщо мова йде про школу, є механічні методи освіти - підручник і іспит. Мотивація зникає не тільки від непорозуміння, але й від «добрих». Поширена нещастя батьків, при бажанні замінюється митом.

Також цікавим є Юлія Хіппенереутер: Дозвольте дітям досягти всього для себе.

Юлія Хіпенреітер: Не жити для дитини!

Життя починається з бажання, бажання втрачено, життя втрачено. Чим краще бути союзником в побажаннях дитини. Візьміть приклад 12-річної дівчини. Дівчина не хоче навчатися і піти в школу, вона робить уроки зі скандалами тільки тоді, коли її мама приходить додому від роботи. Моя мама зробила радикальне рішення, щоб залишити її самостійно. Дівчинка тривала половина дня. Не можна приймати тижні. Про місяць пропущено, вона сказала, і питання закрито. Але в першу чергу, мій мама захотіли, що ви не змогли приїхати і попросити.

Якщо діти не послухалися, ми покараємо їх, і якщо вони обійдуть, вони стануть нудними і неініціативними. Учні школи золотою медаллю, але він не зацікавлений у житті. Щиро вітаємо Вас з Новим роком! Хоча мама або тато дуже відповідальний підхід до своїх освітніх функцій. Так я іноді кажу, що Не підняти дитину.Видання

Автор Ніна Архіпова, з діалогу з Юлії Хіпенреутер

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: alpha-parenting.ru/2017/01/16/yuliya-gippenreyter-myi-dayom-ne-to-chto-nado-rebyonku/