1604
Смакування: Гранмати з села смак національної кухні з ресторанів
Наша героїна Ніна Івановна з 1966 року, коли вона задружила місцеву кімнату, живе в селі Турець, Червенський район. Вона народилася біля відомого Хатину. Вона зберігає традиційні рецепти від матері. Незважаючи на те, що газ з'явився в селі кілька років тому, він зберіг російську піч і має найсвіжіші почуття для неї.
до Це моя сестра і співробітник, Ніна Іванівна посмішка. Плитка стоїть «обличччя» до входу, яка не зовсім звична для рустичних інтер'єрів. Коли ми побудували духову шафу, я особливо наполягає на ній. Питома плита для всієї родини, тепла і затишку.
Нижче ми розповімо, що Ніна Івановна готова до нашого прибуття. У той же час, що ми приносили до с. будинку самі.
У ресторані «Кам'яниця» беремо грибний суп (50,000 рублів) і селищну олію (60 000 рублів), на другий - Панская механіка (157 000 рублів), саркери з м'ясом (108,000 рублів) і свинячими вушками (83 000 рублів), а також порцію торта з сиром і чорницею (50,000 рублів) як десерт.
У «Талак» обмежені деруни зі сметаною (62 950 рублів) і механкою (259 390 рублів), а на десерт взяли пару запечених яблук з медом і журавлиною (65 700 рублів і 82 400 рублів, відповідно) і дві порції журавлинного фруктів (53 600 рублів).
Під час згоди готувати їжу для замовника, ця функція не є сильною точкою обох закладів. У «Талаку» немає упаковки для перших курсів (і, як виявилося, для напоїв), і «Кам'яниця», а решта рекламують знижку на їжу з ними, так само взяли близько 35 тисяч для одноразових страв.
Їжа була своєчасно доставлена теплою, тому Ніна Іванівна та її сусід Марія Іванова вирішила розпочати дегустацію.
Почати з першого курсу.
до Ви навіть варте сіль?
до Звісно, ми консервуємо капусту на зиму - очевидно, що онуки означають капусти.
- Право. Але в цьому випадку це перший курс.
- Ах.
, Україна
до Це дуже схоже. Смачний, з м'ясом, Марія Іванова намагається харчуватися. - Солянка? Це сором'язлива. Ми зазвичай варимо це з кісткою, і ось це м'ясоком.
Грибний суп лінія.
р.
до Сметана. Зазвичай грибний суп не схожий на це, допускає Ніну Іванівна. - Може бути кислота зі сметани? Перлина дуже гарна і права для грибного супу. Але якщо варити її в духовці на сухому боровичку, то краще смакувати.
Перейдемо на другий курс. Зловлює око, яка на млинці до мачанки від «Кам'яниці» лежить скибочки редисків. Ми перетворюємо на народний джерело для інформації, але обидва бабуся не мають уявлення про поєднання редисків і млинців.
Габаритний зображення
до О, це смачно. Спробуйте, Ніна Іванівна, запрошення сусіда Марія Іванова. Тастери погоджуються, що мачанка схожа на традиційний, секрет якого насичений м'ясний бульйон.
3250Р. 3700Р.
Коли бабуся почув, що наступний горщик мав свині вуха, вони помітно бородавні. Кілька секунд тиші - і це стало ясно: така національна страва для с. є кучерявою.
- Груші? попросила Ніна Іванівна. Ми не викидаємо вушки свиней, але вони зазвичай йдуть до холоду, солісону. Скільки свиней ми маємо 1-2 на рік? Це робить 2-4 вуха. Ви не можете виходити з вуха.
Вони будуть. Допускається їстівна, але свіжа. Насправді, є так багато картоплі зі сметаною в блюдо і тому кілька вух самі, що смак не дуже смакований.
А потім мансарди. Чи є в селі?
- Так! Робимо відьми. Але не круглий, але плоский, щоб полегшити смаження. Я кладаю картоплю, потім м'ясо, зверху більше картоплі - це саркувальник, пояснює Ніна Іванівна. - У Турзі кажуть «золото».
Тастери думали, що в ресторані сорбери не вистачає обсмажених цибулі і соковитості в фаршах фаршу.
Займіть пару хвилин, щоб отримати свіжі фрукти від Talaki. Ресторан сказав, що це власне виробництво.
- Ягода Морсе добре, бабуся погоджується. - До кращих солодкості і кислості. Ми регулярно заварюємо напої з ягід.
Звісно, звісно, не будемо звертати увагу, але ми повернемо: в Талаку чесно приймали, що мало хто замовляє їжу з ними. Тому, наприклад, не можна приготувати перше: немає страв. Морсе не відмовлялося від продажу, хоча страви, очевидно, теж. Напій на 53 тис. рублів в флаконі 500-мільйонера від Віттела великий.
Після перерви ми повертаємо на стіл. Мачанка з «Талакі» відрізняється від «Кам'яниці». Не пишні, але тонкі млинці, ковбаси і соус. Млинці відразу зацікавили Ніну Іванівну.
- Смачні млинці. Я не можу дізнатися, що вони додали. Мій чоловік любить тонкі. На додаток до борошна і йогурту я завжди додаємо тертий картопля. Вони як м'які, так і світліше. Але ковбаса, хоча смачна, але з якоїсь причини практично без часнику. Він здивований без нього.
Дуже важко знайти регулярні бранчі в ресторанах. Дешево, фактично, їжа некомерційна в виробництві, тому шеф-кухарі завжди додають щось, щоб звести прайс-гід покупця (сух, риба, ікра, кварки ...). У меню «Талак» ми знайшли в меню звичайні ярлики зі сметаною. Але порція коштує понад 60 тис – за картоплю, звичайно, дорого. Навіть з декількома ягодами журавлини в сметані. Якщо ви закриєте очі на ціну - смачні, домовлені смакувальники.
- Смак і якість танців значно залежать від сорту картоплі. З того, що я мав намагатися, краще підійде сорт Adretta, радить Ніна Іванівна. Ягоди в сметані красиві, але це перший раз, ми бачили це. Зазвичай журавлину додають в сауеркра або желе.
Для десерту - торт і запечені яблука з медом і журавлиною.
- Яблука добре. Я не очищаю їх. Але, звичайно, ми часто кладемо не мед або ягоди, але звичайний цукор. Кращі сорти для випічки - антони. Саме те, що вони є, наш експерт каже, відрізаючи шматок. - Трохи запечених яблук. Добре, якщо ви отримаєте більше розі, обсмажених. Потім розм'якшують всередину.
Що стосується торта з чорницею від «Кам'яниці», то тістечка бабуся здавалася важким.
р.
до Він повинен вийти з ягід. Начинка в цілому завжди має поганий ефект на якість випічки, говорить Ніна Іванівна, за яким досвід приготування сотні пирогів і караванів в духовці.
- Чи є білоруська кухня навіть така страва?
- Пиріг? Так, звичайно. Завжди випікають на Великодні, але вони не фаршировані.
до Що ви не знаєте?
- Непристойно не пироги. Святкові торти варені протягом тривалого часу і швидко з'їдають в велику сім'ю (і тут не було інших). Хто був час для цього? Я випікаю простий дріжджовий тісто діамантами з цукром. Ор млинці з кислим сметаною. Це білоруський національний торт.
білоруська кухня гостинна, тому Ніна Іванівна також приготувала однакову звичайну національну їжу в духовці: ши, омлет, бабуся і млинці.
- Капуста і в рідному селі, і тут варити те ж саме, – господиня розповідає про шасі. - Є секрет: якщо ви варите відразу з квашеної капусти, вона вийде дуже кислою, тому спочатку потрібно варити свіжу капусту, а потім додати квашену капусту і обсмажити без цибулі кваше.
р.
р.
Другий – омлет.
р.
до Якщо у сім'ї є бабуся і діти, вони зазвичай завжди варять м'який омлет - для тих, хто не має зубів, сміється Ніна Іванівна.
Омлет фактично повітряний. Складається тільки чотири яйця, половина літра молока і щіпка солі. Ніна Іванівна бере ніж і ріже омлет, як піца.
до Моя мама поділилася омлетом, як це. У кожного зайняло свою порцію, а не більше.
Картопляна бабуся з обсмаженою цибулею і кварками готують в двох варіантах: в горщику під кришкою і в відкритому салаті. Я подобалася першим краще.
до Бабуся повинна швидко харчуватися: відкрив горщик, випав і їсти. Вона не любить залишатися, говорить Ніна Іванівна, отримувати її бабуся. Для того, щоб отримати настійну скоринку в будь-якій сім'ї, традиційну конкуренцію в непристойності і присудження. Кращий супутник для бабуся є склянкою молока.
р.
Добре, для десерту ми отримали млинці з борошна і йогурту, потоплені в кисло-солодкому сметані - той же «Білоруський національний торт».
- Такі ніколи не будуть працювати на плиті, говорить Ніна Іванівна. Для кращого випікання потрібно як вогонь, так і тепла від духовки.
(доб. 3)
Наприкінці їжі не було м'яса на столі.
- М'ясо? Використовується для розкоші! великогабаритний проголос. - Ми ніколи не побачили ковбасу. Банкір – найкраща делікація. Рарелі не тримали свиней. Не від лінь - від бідності, звичайно.
доб.
Джерело: Новини.21.by