Дитячі страхи - які батьки повинні знати

Ви бачили дитину, яка не боїться? Я не можу. Я боявся, мій син і мій чоловік боявся. Ми побоялися, і деякі Неважливо, якщо ви боїтеся темними, собаками, відкритими або закритими просторами. Навіть у дорослих є багато варіантів. Що можна сказати про дітей...

У першу чергу батьки і діти повинні знати, що немає сором'язливого страху. Немає нічого смішного або смішного про них. Груша неоднозначна, багатогранна і погана до банальної логіки.

Це нормально для дитини боятися. У віці 8 місяців дитина (звичайно) має страх незнайомців. Діти, які посміхалися солодко до всього світу, починають відходити, приховати за матір'ю і ставити на очах незнайомця.

Якщо батьки спокійні і позитивно ставляться до цієї людини, дитина, і світ загалом, цей страх проходить і поступово замінюється примхливістю. І якщо самі батьки не довіряють незнайомців, то дитина буде важко вижити цей страх і переїхати на наступний етап. Сцена цікавості та розвідки світу.

І є так багато нових, незрозумілих, цікавих... Це подих. А малюка терміново потрібно познайомитись з усіма цими: від креветки глистів до підйомного шуму поїзда.

Звичайно, без ретельного контролю від дорослого, спрага для досліджень може привести дитину до будь-якого, включаючи травми, які несумісні з життям. У цьому випадку наша задача спочатку ловити швидку дитину, погрожувати пальцем і т.д. Потім ми сказали йому, що залізо гарячий, що гойдалка може вдарити голову болісно, що болить їздити колінами на асфальті. Це зустріч з рухомим автомобілем або поїздом смертельно. Що ви не можете залишити з незнайомцем, потрапити в автомобілі до незнайомців, ви не можете залишити батьків в лісі. Тому що це небезпечно. Звичайно, деякі речі, які він перевірить себе. Тому що для нього основна діяльність є знанням світу. Здоровий мобільний малюк повинен піти на пригоди, набравши бампи і стирання і опіки. І Бог з ними, кричаві коліна, абразії, кропивні опіки і п'ятдесят шарів. Є набагато гірше речей про це: пожежі, проточні дроти, відкриті колодязі, педоофіли, ідіот водіння і т.д. Як тримати дитину безпечно?

І батьки, заради власного миру, починають невпинно залякати дитину. Залишайтеся від собаки, вона буде прикусити. Не зайдіть в кропиву - вона стяжки, не ходите до гойдалки - ви будете падати і т.д. Це дійсно, набагато простіше, ніж бігти після швидкого хвилюючого хлопчика через кущі, миючи його після зустрічі брудний пудвіч, заспокоївши його, коли він був рубаний або травмований, змащуючи абразії з зеленою і заспокоївши його знову... Це набагато зручніше йому сидіти поруч з ним, не сходження в будь-яку точку і просити нічого. Іноді батьки на шляху до безпеки і спокійності можуть перестаратися так, щоб ця цікавість була назавжди замовлена для дитини. Він не покаже його навіть де потрібно. У школі, наприклад, без нього в будь-якому місці! Йдеться про те, що хімія цікава.

Дитячі страхи є парадоксальною. З одного боку, діти цікавляться, їх захворюваність зважує страх. Але якщо є травма (фізичний або емоційний), то це може збільшити цей страх так багато, що спрага для досліджень дасть шлях. Тим не менш, деякі батьки поспішають у парадоксі: як захистити дитину і не підняти його як «гарячий».

Одного разу моя мама прийшла до мене з цієї історії: вона прогулялася з нею вісім-річного сина через двір. У дворі була боротьба.

2 чоловіків боролися, і один чітко збити другий. Вона була, потіла до них щось, як “Я зателефоную поліцію зараз!”, і дитина почала перетягувати її рукою до в’їзду з словами “Мама, давайте швидше!”. Тоді мій мама запитав мене, "Чому, що це?" Так він збіг? Тексти пісень, а це означає: Він буде загиблим і він буде втекти?

Я сказав: "Що ти хочеш?" За вісім років, щоб потрапити в боротьбу з двома вирощеними людьми? Чи можна виїхати на допомогу? Хлопець з восьми років Мама...

Вони навчають його піти і допомогти йому. Це хороша якість, щоб допомогти іншим. Але слід розуміти, що ця допомога може бути різною. У своїй справі більш ефективним буде йти додому і викликати дорослих, або викликати поліцію, швидку допомогу і т.д.

Ось що я маю на увазі. Дитина не зросте на свій розсуд. Він має інстинкт для самозбереження і боятися. Груша – природна реакція в умовах небезпеки. Проблема з молодою дитиною полягає в тому, що не знає нічого про світ. Він не знає, що небезпечний і чим не є; що боятися, що не робити, і що бути обережним. І наша робота полягає в тому, щоб допомогти йому знайти з мінімальними втратами до свого здоров'я.

І ось дуже важлива точка. Дитина спокійна і впевнена в собі, як спокійно і впевнено його батькам. Будь-який звичайний батько буде хвилюватися про їх роздягання. Але рівень цієї тривожності і спосіб досвіду значно змінюється. Коли дитина вводиться до сходів, ми спокійно і пацієнтом навчаємо його тримати, застрахувати і контролювати, поки ми впевнені, що він дізнався. А потім, випускаємо сина або дочку на сходи, або гірку, або гойдалку, мати супроводжуватиме її впевненим повідомленням, як «важкий затяг, інакше можна збити, і це буде завдати шкоди», і це буде достатньо. Залишилося з одним око, щоб подивитися на те, як дитина розумно, або навпаки, з agility of the monkey, свінгери і сходження. Але якщо мама на кожній спробі дитини піднятися на гірку або дерево відчуває потужну і неконтрольовану тривожність, що супроводжується шаутами «Не сходження, ви будете падати» – впевнено, що він швидко втратить інтерес у грі похів.

Але це лише одна частина, яка базується на батьківських заборонах, що супроводжуються батьківською надмірною тривожністю, тантоферми, непритомністю та іншими проявами гіпертрофіїваного «догляду». У той час як зростаюча людина потребує зрозумілих і розумних пояснень, тренінгів і інструкцій з безпеки.

Якщо дитина не злякалася матір'ю, але власним досвідом:

Фізична травма у себе не викликає страху. Всім відомо, як бродатьки можуть бігти разом з відливом на руці (і навіть на нозі!), радіючи на придбаному «полоні». Але в разі, коли травма пов'язана з тривалим фізичним болем або лякою відчуттів може бути досить довго. Крім того, люди з різними темперами і різними враженнями відреагують по-різному. І якщо, в результаті цього досвіду, дитина набуває страху, завдання батьків полягає в тому, щоб допомогти йому не так багато «програшувати урок», щоб допомогти йому зрозуміти, що сталося, чому сталося і приймати контроль ситуації.

Мій син був два роки, коли він зустрів гарячий чай. Я не стежить. Він витягнув чашку гарячого чаю з столу. Він був в болі і я був рубаний. Зняти свою руку в холодній воді, скелястий, махровий. Потім він відмовився забрати чашку на день або два. Особливо, якщо це було чай. Використовуйтесь ще раз. У своїй присутності я заливив холодний сік на муг. Він проходив руки, потім витягнув назад і подивився на мене з апробацією. Але бачаю, що я впевнено тримала руку, я погодився доторкнутися з пальцем. Він подрібнився і сміється. Тоді ж процедура була з чаєм, тільки він чекав, щоб її охолонути. Одного дня було достатньо подолати набутий страх мусу. Після цього інциденту, спічені історіями, які є багато гарячих предметів у світі, і вони не тільки муги, він довгий час ретельно перевірив все, що може бути гарячим, перш ніж захопити його. Далі забули ) Він не мав травм, просто невеликий досвід. Неприємний, але корисний.

В цілому, єдиний фізичний біль, якщо це без серйозних наслідків, не здатний викликати людину довгостроковий страх. З'являються страхи для життя або фізичної цілісності. Або коли вона липає разом з іншим складним досвідом, що не має нічого спільного з бодісною шкодією. Тоді ви повинні працювати з основним досвідом.

Подаруйте мені ще один приклад. Хлопчик Дениса. У віці 12 він зламав руку. Його батьки пішли на лижах, і Денис вже давно захотів опанувати сноубординг. З тих пір він не мав досвіду катання на лижах, він взяв інструктора. Інструктор не був щасливим. Хлопці вийшли на підйомник двічі, одного з них не вдалося, і трохи поранили руки. Він знову не їздив. На наступний день його боляче, і він пішов на каток. Він знову загинув і загинув свою погану руку.

Перелом був пологий, в зоні росту, щоб перелом був викликаний розтягом. Але вона була лита. Після того, як Денис щасливо побігався з цим ликом навколо школи, збирав підписи на неї і насолоджувався турботою про своїх однокласників. Серед інших речей він отримав офіційну можливість не чистити, не мити посуд і філон під час фізичного виховання. Хлопець був в повній шоколаді.

Здавалося б, ситуація завершена бульбіт. Це просто для катання і ковзанів він відразу втратив інтерес. Який був дивний, тому що я мріяв стояти на цьому сноуборді, і інтерес до ковзанів до того, що він не міг збити ніяких синців на батті, не бам на лобі, не заморожених рук-легів. Він ковзає погано, але з задоволенням. І визначився він для навчання. І є чубчик.

Це просто, в цьому випадку, поганий досвід навчання, бамперовий підйомник, спадкова ситуація, неповний ковзання, і зламану руку застрягають разом. 5 років, ні на горі, ні на ковзанах - Денис ні з його стопою.

І на перехресних лижах носять задоволення, і навіть від гірок. Так не потрібно робити зламаною рукою. Можна, звичайно, подивитися на перелом як символ втрати цілісності, а восени як загроза життю. Ви можете додати тут тривожну тривогу, яка активується в підлітковому віці, той, що йде з віку трьох і багато іншого. У цьому випадку я вважаю, що первинний фактор був фіаско довгоочікуваного сноубордингу.

А потім, miraculously, через травму з тієї ж руки, скейтс долучився. Він мав високі надії для навчання і не вдалося. Очевидною причиною відмови подальшого навчання стала рука. Не видно розчарування і сором'язливість при відмові і страхі невдачі. Потім ковзани, відчуття небезпеки, тому що майстерність ще не освоїлася, тобто є також процес навчання, знову восени, знову ж таки і знову фіаско. Денис болить, знеболюється, неприємний.

І тепер він боїться, що всі подальші спроби знову зникнуть. Я думаю, що якщо Денис був просто ковзаний на вулиці, без будь-яких скейтів там (адентифікатор), він знову пішов до катоку на першій можливості. Я можу навіть подумати про гірські лижі. Тому відмова Дениса до сноуборду, катання на лижах і ковзанах не пов'язана з побоюванням пошкодження, але до страху провалу.

На сьогоднішній день про страх як похідний інстинкт самоконсервації. Fear – відповідь на реальну небезпеку. Чи є небезпека для життя або небезпека для самооцінки.

Але є інші страхи. З різним механізмом походження. Він описав дідом Фрейдом у багатьох його роботах, а пізніше його ідеї були перероблені і доповнені численними послідовниками. Але нехай ми не входимо в теорію, для неї величезна і різноманітна.

Я хотів би розповісти про необґрунтовані (ірраціональні) страхи. Коли людина будь-якого віку боїться речей, які не існують в реальному світі. І ті, які існують, але в даний момент немає небезпеки. Як темрява в кімнаті. Це реальний, але не об'єктивно небезпечний. Darkness несе невизначеність, невизначеність, розмиття меж простору і часу. У людини практично на генетичному рівні виникає страх невизначеності. І дитина відчуває його.

На жаль, батьки завжди повинні пам'ятати. Якщо дитина боїться деяких ефемеральних і абсолютно фантастичних «дівчинок» це не означає, що він веселий так багато і що він насправді не боїться. Визначено, але страх реальний! І якщо в одній ситуації (наприклад, протягом дня) дитина грає на страхі, то в іншій ситуації він бореться з ним не за життя, але за смерть. Єдині люди, які можуть захистити дитину від батьків. Як? Це дуже просто: взяти свій досвід серйозно і повагу, бути навколо, щоб підтримати, говорити, обговорити, малювати, грати його страх з ним. І якщо це не допомагає, то візьміть до психолога. І робіть це так, щоб дитина розуміла, що вони хочуть допомогти йому, не покарані на лежачи або змагатися.

Це те, що зростаюча людина відчуває багато різних почуттів і емоцій, тільки він ще не навчився правильно розпізнати і перетравити їх. Ці почуття і емоції можуть бути настільки сильними, що дитина не може впоратися з ними. Вони лякають його. Він просто потребує їх десь «закласти» так, щоб не посунути. Неприпустимо, що дитина «чистий бик» дає їй деяку шкоду, невагомість, страх, любов, радість і все, що він ще не може впоратися з.

Інші дорослі відчувають себе і поважають таким же чином. Діти, звичайно, не усвідомлює все це. Він просто боїться поганого хлопця. Уявіть, що таке істота! Це дійсно страшна: небезпечна і брудна у чистому вигляді! З тим же успіхом дитина може розміститися в своєму кризовому об'єкті, що з'являється в його сексуальних почуттях і фантазіях. Батьки, не поспішають кинути тапочки.

Ваша дитина також має статеві органи та відчуває себе таким же, що ви робите. Ці почуття можуть також відлякати його, очищаючи найгірші клопи. Зважаючи на те, що він не готовий розуміти чи пояснювати їх. І на рівні «третього почуття», що також не дуже свідомо, вони сприймаються як щось погане. Людина, хоча на рівні фантазії, взаємодіяти з цими істотами щодня.

Тепер спробуйте уявити: як він в темній кімнаті? Дитина рубається, і йому важко впоратися з ним. Завдання батьків – вірити і підтримувати.

Як допомогти малюку:

• Потрібні бути обговорені. Він каже вам, що так страшно там, що вона виглядає так, що це робить, що вона боїться.
  • Ви можете намалювати історії жахів. А потім поговоріть. Красиві історії жахів полягає в тому, що вони йдуть від внутрішнього світу дитини до зовнішнього вигляду. А там, в його матеріалі світ людина вже може зробити щось з історіями жахів (розблокувати, відірвати, потопати в туалеті). Це не вирішить проблему страху, але полегшить враження дитини.
  • Ви можете грати в історії жахів, показати лялькові шоу, ви можете поговорити з ними.
  • Коли мама і тато знаходяться поруч і коли вони борються на боці малюка, будь-який монстр відступить. Ваша робота буде доступна емоційно. Приготувати до емпатії. Щоб бути на боці дитини в бою.
  • В ідеалі потрібно розуміти причину страху, спробувати вгадати, які почуття людина вніс в його монстр.
  • Необхідно постійно допомогти дитині зрозуміти свої почуття і досвід. Подаруйте іменам почуття і емоції.
Пам'ятайте, що людина в цьому світі є новим і просто починає розпізнати його. Він поступово починає розпізнати себе. Повага своїх знань, гідність, бажання дізнатися. І головний захист і підтримка в шляху дослідження для дитини - його батьків, його сім'ї. Тільки разом, ти сила.

І найголовніше, дорогі батьки, пам'ятайте, що немає бездії! Що здається важко і нерозчинний самостійно – в більшості випадків можна вирішити за допомогою фахівця. Видання

Автор: Яна Мусигін

Джерело: /users/107048