315
Ми поспішаємо жити. . й
Один день на поїзді мої сусіди в відсіку був сім'єю з двома дітьми, хлопчиками трьох і дванадцять. Відразу після посадки почався тривалий процес витягування з сумок всіх видів важливих і необхідних речей на дорозі.
Вони мали бути на дорозі близько сорок годин, тому було багато таких «імпортантних» і необхідних речей. Одяг та взуття, харчові сумки, пакети чіпсів, пляшки води, пива, соди. Трансвестит і детективи для тато, жіноча романтика для мами, комікси для... І трохи пластикової коробки, що містять три пластикові тварини для дитини.
Сім'я була активною. Вони завжди зачепили щось, промиваючи щось вниз, постійно виготовляючи їжу з незлічених пакетів - декількох сортів сиру, різних видів ковбасних ріжучих. Заварені пакети супи і миттєві локшини.
Тільки малюк не брав участі. Отримав свою порцію кефіру, він насичений і почав заважати всім. Бо він не мав нічого грати. Він забув взяти іграшки. А батьки розбили один одному:
- Я ходив покупка, я приготував, я збирав речі на дорозі. Нагадувати мене?
- Коли я нагадав вам, я прийшов додому пізно з роботи, поставити машину в гаражі, навіть Петро.
І дитина все вечору отримала критика і євреї: «Діти вниз...» Не торкайтесь... Чому ви... Поставте його вниз. Що ви? І все тому, що при відсутності іграшок я спробував грати все - завіса, сміттєвий мішок, взуття брата, сигарети танди, макіяж мами. Після того, як дитина нічого не має, його окупація стає важкою для дорослих. І я думав, як виявити цю ситуацію, як часто вона існує в батьківсько-зв'язкових відносинах. Як часто батьки в хусті і суєти життя «забути» про наявність, значення, важливість дітей в їх житті. Як часто ми збираємо їх, не беремо часу на них, не звертаємо увагу на них. І вони, позбавлені повної уваги і любові, починають заважати наші погані справи.
У нас є багато речей. Для нас важливо мати кар’єру. Важливо зробити більше грошей Ми повинні спілкуватися з друзями і мати хороший відпочинок. Важливо добре виглядати і бути здоровим. Важливо – професійне зростання, спілкування з природою або купівлею будинку.
Кожна з нас має власну ієрархію значень, якусь послідовність цих життєвих «імпортацій». І знову, ми рідко думаємо про те, що йде перше і що відбувається другий.
Але це несвідоме ієрархія значень, що комп’єднує нас для поширення наших енергій, часу та уваги до того, що наші «імпорти» вимагають.
І ми розподіляємо нашу енергетику, час і увагу — завжди скупчуємо в роботі, заробляючи гроші, досягаючи матеріальних цілей, при покупці необхідних або соціально важливих речей.
І ми знайдемо час для важливих речей. Розмальовка страв для блиску (це дуже важливо!), спілкування годин з другом на телефоні, пікнік з друзями. Дуже важливо для нас, щоб отримати гостей, клацнути всю квартиру за їх прибуттям - (не важливо, щоб люди думають про вас!), щоб годувати їх найсмачніше харчування - це гості!
І дитина просто отримується таким важливим питанням.
Не існує кінця цих важливих питань. Ми поспішаємо відвідати. Далі слід зробити пральню. Початок серії... І що відбувається з Доною Луса або Йозе Ігнасіо, іноді важливіше, ніж що відбувається з дитиною. Іноді рахунок футбольного матчу, читання футбольного огляду, щоб дізнатися, чому улюблена футбольна команда знизилася з основних лігій є більш важливим, ніж що відбувається з дитиною, і чому дитина, наприклад, випав з компанії хлопців, з якими він спілкувався.
Крім того, ми живемо в такому швидкому темпі, що іноді ми не встигли змінити ролі. І це не моя мама, яка настає додому, але жінка, яка сухий зацікавила: «Ди ти робимо свою домашню роботу?», оскільки вона зацікавлена в роботі в реалізації плану. Не батько, який приходить додому, але бос, які команди: «березень до сну!» Іноді це те, куди закінчуються всі освіти. А що немає часу!
І ми, відповідно до всіх цих "імпортацій" часто не знайшли часу, уваги, сили на дитину. Для спілкування з ним. Щоб висловити свою любов, щоб бути з ним, послухати його, Щоб зупинитися і зрозуміти, що відбувається дитині, як він відчуває. Висловити свої почуття, потурбувати його.
І в цьому щітку, коли у нас немає часу, ми використовували методи виховання, які не вимагають часу. Тому що життя, трепка і липка в кутку займає дуже мало часу. Набагато менше, ніж слухати, розуміти, говорити, підтримувати. Так, щоб навчатися швидше і простіше - це в нашому комплексі, перенасиченому справами і клопотанням життя важливо.
Простіше запитати. Це простіше сказати, ніж пояснити. Щоб навчити вас правильно діяти. Чим простіше покарати, ніж зрозуміти причини поганої поведінки дитини.
Тексти пісень, а це означає: І ми кидаємо через життя, ми кидаємо жити, щоб обійняти все. І в цьому забігі ми не встигли зупинитися, щоб думати і зрозуміти — що дійсно важливо в житті? Що дуже важливо про неї?
Я думаю, що багато батьків ще не розуміють важливість нашої батьківської ролі та масштабу нашої відповідальності. Важливість нашої глобальної ролі в житті наших дітей.
Ваша дитина є найважливішим гостем у вашому житті. Це людина, яку Бог дав вам за деякий час, щоб допомогти вам виростити і поселитися в цьому світі. Так що ви можете допомогти йому стати свого роду, що він може вижити в цьому світі. Для успіху. Стати щасливою особою.
Ваша дитина є винагородою, яку ви отримали. Дитина є виразом найвищої довіри Бога, який дав вам життя іншої, маленької людини, щоб ви могли допомогти йому стати великим. По-справжньому великий чоловік, не невеликий і неслухняний виконавець ваших замовлень. Що може бути більш важливим, ніж у житті? Як це може бути вторинним - після телешоу або телефонного чаттера? Як знайти час для цього?
Крім того, в цій щітці і забігу через життя ми не встигаємо реалізувати (або забути!) що спосіб ми лікуємо дитину, як ми проявляємо себе по відношенню до нього - повернемося до нас у віці. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Ми не усвідомлюємо, що час, коли наші діти, і я переключаю роль – ми станемо слабкими і непідтверджуючими, і час для них, щоб піклуватися про нас, подавати нам увагу, час, допомогти нам. Чи потрібно робити це? Або ж вони скажуть вам: «У мене немає часу, не перед вами». Або ж вони скажуть, «Я з вами тиждень тому, чому ви йдете на тиждень?» Ми зараз формуємо в них це значення уваги, піклуємось про близьких. Але якщо ми не знайшли часу і енергії на них, то чому варто їх знайти?
Може бути, ми повинні зупинитися в той час. Зовніться повернутися до усвідомлення вашого життя, відносин з дитиною, загалом – життєві пріоритети та цінності. Видання
Джерело: vk.com/love_mama?w=wall-20249656_855423
Як навчитися правильно підштовхуватися від підлоги
Насолоджуйтеся ним, насолоджуйтеся ним. Частина 7