Чайні теорії: Як чашка кави може похилого життя

За словами теорії хаосу, навіть незначних змін у нашому світі призводить до непередбачуваних наслідків в іншому місці.

Едуард Лоренз, засновник теорії хаосу, назвав це явище. Ефект метелика: Плавання крила метелика в Айові викликає ланцюжку помилок і невизначеностей, які збираються в авальанші з часом і кульмінують в ургані в Індонезії.

2834686

"Ефектив метелика". Композиція в парку скульптури DeCordova (США).

Поведінка людини – це не менш складна система. Це означає, що один, незначна дія призводить до складних і непередбачуваних наслідків.

Наприклад, додатковий стакан кави, який ви мали з другом на кав'ярні, не тільки додатковий стакан кави, але подія, яка веде до інших значних подій.

Увечері ви знайдете важко спати, і ви сидите пізно перед монітором -> наступного дня ви не отримуєте достатньо сну і відчуєте переповнений -> через це ви пропустили тренування і зробіть помилки на роботі, які в свою чергу викликає інші наслідки.

Ще одним прикладом є те, що ви занурилися в важливий проект. Почати і фокусувати на креативності час. Припустимо, оповіщення на телефонних роботах - колега просить надсилати його файл. Ви відмовляєтеся від творчої роботи і відкрийте програму пошти - див. ще два листи, які вимагають негайного реагування. Дотримуйтесь посилання в одному з них і див. коментар, який вимагає відповіді. Потім перевірте повідомлення в месенджері, оскільки вже використовується для перевірки його з поштою.

Увечері ви знайдете, що немає часу, залишених на важливу роботу. Це призводить до відмови термінів або до підвищення якості роботи. В свою чергу, з’являться на подальші події. І так далі.

Як маленькі події мають величезні наслідки

Кожна дія або рішення, яку ми робимо, як муфта крила метелика, має безліч суттєвих і непередбачуваних наслідків. Деякі з них позитивні – вони допомагають структурувати наше життя і досягати цілей, в той час як інші, навпаки, негативні – створюють хаос і позбавляють нас почуття контролю. Афіша Важко визначити і керувати метеликами-ефектними подіями.й

Ось кілька прикладів негативних і позитивних метеликів:

Негатив:

• Додаткова чашка кави;

• Проведення однієї навчальної сесії;

• несподіваний дзвінок або повідомлення;

• Розпорядження будинку або на робочому місці;

• Неконтрольована перевірка пошти або відвідування соціальної мережі.

Позитивний:

• Здоровий сніданок;

• Оформлення плану на день;

• Зарядка ранкового обряду;

• Підготовка речей для навчання ввечері;

• Успішний 10-хвилинний фокус на складних задачах.

Люди приймають помилки мислення своєї поведінки як простий лінійний процес, в якому кожна дія або рішення не залежить від попередніх. Через це з'єднання між причиною і ефектом втрачається.

Ось чому так важко для людей, які змінюють звички, тримайте придатність, дотримуйтесь графіка, або просто ж живи за змістом, замість того, як почуття, як кальмар у колесах.

Хороша новина полягає в тому, що розуміння цього принципу дозволяє управляти метеликами: запобігати появі негативних і перетворювати позитивні в звички.

Це як дисципліна створюється, не від сили волі, але діями, які мають ефект метелика і стають звичкою.

, Україна

Чому великогабаритні плани торгуються

Розуміння цього принципу дає нам точку застосування важеля. При розрахунку події, яка має ефект метелика, ми можемо зосередити увагу на ній. А потім все інше буде змінюватися самостійно або стати набагато простіше.

Коли я усвідомив значення фокусу і розуміла, як медіокрем я був мій час на рідкість, я не перетворюв своє життя, тому що я знаю, що це не буде працювати в довгостроковій перспективі.

А замість цього я вводив одне правило: Почати день не з новинами та перевірками електронної пошти, але з 50-хвилинним підрозділом англійської мови. Після того, як я зробив, що я відчув більше дисциплінованих, м'язи фокусу стали сильнішими, а потім було легше додати інший фокус-блок творчої роботи.

Контраст цього з традиційним підходом: Багато людей хочуть схуднути або просто сильніше. Ідея початку з однією невеликою дією – щоденна 5-хвилинна вправа або здоровий сніданок – не надихає їх – вони розсмоктують такі цілі, враховуючи їх незначність.

А замість того, щоб вони «стартували нове життя з понеділка»: купуйте членство в тренажерному залі та спортивне обладнання, найняти персональний тренер, зробіть програму тренування на 6 днів на тиждень та сидять на новому

...і все це для того, щоб нарешті вигорнути два тижні і з почуттям провини повернутися до звичного комфортного способу життя.

Підсумок хаос

Ми не можемо постійно керувати нашими реакціями, але ми можемо контролювати події, що відбуваються з нами.

Перший крок до управління поведінкою полягає в тому, щоб свідомо помітити негативні метелики і замінити їх позитивними. Якщо ваше життя погано структуроване, ви легко знайдете десятки таких подій.

Візьміть шматочок паперу і переламайте її в три стовпчики:

1,1 км У першому стовпчику напишіть сірі ділянки - тимчасові блоки, які ви проводите з уваги: безцільне інтернет-серфінг, непродуктивна поверхнева робота, час з близькими з думками про роботу.

2,2 км У другому стовпці виявляти тригери, які призводять до сірої площі: звички від початку дня з перевіркою пошти, стека неоплатних векселів і вхідних паперів в кутку робочого столу, привернути увагу до себе, відсутність зрозумілого плану дій.

3. У У третьому стовпчику напишіть нові події, які заміняють звичайні тригери.

Ось приклад таблиці я зробив два роки тому:

Табличка допомагає виявити події, які призводять до сірих зон, і дозволяє свідомо керувати ними.

Наприклад, для мене не було достатньо спільного використання. Вранці я просто не змогла себе взяти на серйозну творчу роботу: це було так, як якщо мій мозок не змогла до кінця і все всередині мене протистояти йому. Я був тільки дуже продуктивним, 11:00

Тоді я додав кілька простих кроків, які допомогли повернути приплив:

• 5-хвилинний ранковий йога вправа, що зачаровує мене
  • налаштувати автоматичне блокування відповідно до графіку новин в програмі Focus;
  • Перш за все, коли я прийшов в офіс, я зроблю себе каву, я зробив план на день, я приніс робочий стіл до ідеальної чистоти: Видаліть всі папери і протріть пил.
  • Почати день з блоком англійської мови, натискаючи всі інші речі до кінця.

Тепер о 12:00 Я маю час, щоб завершити всі важливі завдання, і раніше в цей час я можу тільки почати роботу.

Цікаво: Наші хаотичні думки мають величезний потенціал енергії.

Грег МакКеон на правих пріоритетах у житті

Пошук

1,1 км Поведінка людини – комплексна система. Це означає, що один, незначна дія призводить до складних і непередбачуваних наслідків.

2,2 км Люди роблять помилку мислення поведінки як лінійного процесу. Кожна дія або рішення не залежать від попередньої і не впливає на подальше. Через це з'єднання між причиною і ефектом втрачається.

3. У Кожна дія або рішення, які ми робимо, мають безліч суттєвих і непередбачуваних наслідків. Деякі з них позитивні – вони допомагають структурувати наше життя і досягати цілей, в той час як інші, навпаки, негативні – створюють хаос і позбавляють нас почуття контролю.

4. У Розуміння цього принципу дає нам точку застосування важеля. При розрахунку метелик-ефективних заходів і фокусуванні на них, ми робимо все ще простіше.

5. Умань Перший крок в управлінні життям Щоб почати свідомо помітити негативні метелики і замінити їх позитивними.

6. Жнівень Ми можемо контролювати метелики: Запобігти виникненню «негативних» зв’язків. Ось як створюється дисципліна, не силою волі, але діями, які мають ефект метелика і стають звичкою. Видання

Автор: Михайло Анкудінов

Джерело: interesno.co/myself/b4de440f97d8