Смачна кава для IT/коробних машин від важіль до PID

Нещодавно в різних побутових приладах використовуються більше електроніки. Не втрачаючи цю долю і такий пристрій як кавовий апарат для виготовлення еспресо. Для забезпечення роботи бариста є нові ідеї використання та управління різними кавовими прокладками, спрямовані на сприяння роботі бариста.
Якщо ви втомилися від кави «одна кнопка» з машини і хочете дізнатися більше про можливі варіанти, то будь ласка, ласкаво просимо під kata.

Чому це дійсно еспресо? Незважаючи на те, що кофеїн має досить слабкий ефект на мене, я не хочу отримати додаткову дозу кофеїну. Процес вилучення в еспресо обмежений (в середньому) до 25 секунд, тільки після цього періоду часу кофеїн і гіркі речовини починають змиватися з кави. Інфографіка нижче показує, що вміст кофеїну в чашці еспресо кілька разів менше, ніж, кажуть, в чашці сильного чорного чаю. Я можу лікувати себе на пару «двох еспресосів» на добу без побоювання перезування на кофеїну. Ми не будемо торкнутися на тему «використання» кави тут, це окремі дослідження. Безперечно відомо, що не варто пити кавові відріжки і «на порожньому шлунку», це найбільш руйнівне поєднання.

Espresso. Espresso (італійці: espresso) - кавовий напій, виготовлений шляхом проходження гарячих (близько 90 °C) і пресуровані 9 бар води через фільтр з меленою каву. Здавалося б, що все нескладно, однак, наприклад, більшість машин створюють тиск не через дрібне шліфування, коли сама кавова таблетка носить опір потоку води, але через гікра / клапан, розташований за таблетку. Цей курчат також є пінопластом кави. Таким чином, ми не розглянемо автоматичні машини, але повністю / частково ручні коробні кавоварки.

Визначте ще одну точку: основні умови отримання гарного еспресо - не менше двох (без них просто неможливо).
  • Свіжа обсмажена кава, не старше 2-3 тижнів (в рідкісних випадках, в залежності від суміші - трохи старше)
  • Хороший шліфувальний верстат, який забезпечує рівномірне подрібнення (пожежно мелена кава “живе”, в залежності від навколишнього середовища).
Про 3-4 хвилини. Давайте скажемо Mazzer Mini E. Якщо ця стаття цікава, то ми розглянемо кав'ярні в наступному пості.

Всі коробні кавоварки об'єднуються, непарно достатньо, за тим, що у них є «ріг» (велло, шапочка) або портафілтер, вони приходять в 3 види: безневинний, з одом поливу на одну чашку або з двома стоками (незами) на 2 склянки. У портафілтер вставляється «баскет» з кавовим планшетом, самі кошики для різних кількостей кави: 7 (сінгле), 12, 14 (двоспальний), 15, 16, 18 або 21 грам (смужка). Портафілтер з кошиком вставляється в «групу» кавової машини. Це де кавові машини закінчуються. Умовно, ми поділимо домашні / просумкові кавові машини на кілька груп.

Види кавових машин
  1. Руки/повороти. Вони діляться за типом важільного приводу.
  2. Однокамерні кавоварки
  3. Однокамерні кавоварки з теплообмінником
  4. Двокамерні кавоварки.

Головною проблемою, яка кав'ярня погладжує з термостійкістю. Насправді, чим дорожче кавоварка, тим більше термостійкості вона може забезпечити під час проходу, і це безпосередньо впливає на смак кави, так як при перепадах температури кава стане більш кислою, а коли вона піднімається, вона буде «гарячою» і гіркотою з'явиться в ній. Більш сучасні кавоварки додано електронні пристрої для контролю температури.

Друге завдання кав’ярень полягає у створенні пари для приготування молочних напоїв. У разі одного котла (за винятком деяких важелів), процес приготування еспресо-пару для збивання молока буде розташуватися в часі, так як необхідно нагріти воду близько 120 градусів. Чим більший паровий котел, тим сильніше буде пар і тим більше молока можна збити в одному підході.

Давайте спробуємо зрозуміти пристрій різних видів кавових виробів.

1,1 км Кав'ярня Lever. Класичний представник повномеханічних кавових комбайнів Carob можна вважати важелом La Pavoni Europiccola / Professional, який з'явився в 1961 році, тобто він такий же вік, як еміентна група E61. Щоб купити його, я був підданий в частині природної curiosity, в частині довгострокового бажання зупинитися в «хромному диві» і в частині до пишної статті про це на прокоффі. Прийміть мені кілька вироків з цієї статті. З електроніки в даній кавовій машині, крім джмера і нагрівального елемента, є тільки пресостат. Принцип його роботи досить простий: в котлі кавоварки є вода з температурою близько 120 градусів, при підйомі важеля, поршня, що піднімається важіль, відкриває проміжок і кисть води від котла до групи, змішування з повітрям і охолодженням, вода з групи відразу потрапляє на каву таблетку, що забезпечує так звану «натуральну передпосіву». Проблема з термостійкістю проходу не варто, тому що під час проходу вода практично не змінює її температуру. У Ла-Павні людина діє як насос, накачування тиску з поршнем, який натискає на гарячу воду, змушуючи її пропускати через кав'ярню в портуфільтрі. Це ефективно означає, що при натисканні важеля користувач може регулювати потік води і тиск на каву, тим самим погладжуючи смак кави. Саме тому я вважаю, що це кавоварка є прекрасним інструментом для вивчення світу еспресо, оскільки це дає можливість повністю контролювати процес приготування напою. Практично кожен стакан стане «неким» і процес перетвориться на перегони ідеального стаканчика. Неприємність є найважчим на цьому кав'ярні, але багато цінителі зберігають його в домашніх умовах, як і в вихідні машини. Так само, вона подарує багато приємних і веселих хвилин під час вивчення світу кави. Адже якщо шліфування занадто невелика, то буде дуже важко підштовхувати воду з поршнем через таблетку, а вага самої кавоварки невелика, тому що в моєму випадку часто можна спостерігати картину у вигляді кавового коханка, стрибаючи на кухні, відчайдушно притискаючи на важіль і кажучи: «Вело, кошеня, свердловина, іншої краплі». Однак, якщо в цьому випадку я зумів отримати деякі чорні жирні речовини на виході, то я не ризикував його пити (розпилювач рідко). Якщо все зроблено правильно, то вихід буде ароматним і смачним еспресо, який не буде так легко дістатися на більш дорогі автомобілі. Pavoni має відмінну ремонтабельність, я повністю пішов через машину себе, замінивши всі прокладки після покупки варіанту BU, декальцинований і позбавлявся від натискань при потепління. Крім того, я навіть насолоджуюсь месенджером, є особливе задоволення в ній, коли ви зробите каву на машинці, переросли руками.

Ось картина мого переднього автомобіля:

Шмама. Дизайн лівої машини на прикладі La Pavoni

р.

Технічно це важіль машина складається з: групи з поршнями і прокладками, які кріпляться безпосередньо до котла, котла, в якому вводиться нагрівальний елемент і регульований пресостат знизу, кнопка живлення, на боці є масштаб для візуально оцінити кількість води в котлі, зверху - манометр (у випадку професійної версії), пробка закриття котла, аварійний клапан, кран для пари труби. У кресленнях автомобіль виглядає дещо складніше, ніж в спрощеному описі, я перерахував тільки основні компоненти, не виходячи з деталей. Симплічність забезпечує машину практично незнімна, можна часто знайти копію з 70-х років, що ще працює. Головною проблемою даної машини є перегрів групи, вона спробувала вирішити в варіанті фрезенію, знизивши температуру в котлі і трохи збільшуючи розмір групи. Проблема перегріву відбувається при необхідності приготування декількох стаканчиків «в серії», які не вдома для всіх і не так часто. Але пар, і міцний, завжди на цій машині, просто за визначенням (пресостат в варіанті фрезію встановлюється на тиск близько 1,2 бар, що дає нам близько 120 градусів в котлі, з невеликим ходом). Збиваючи трубку не найзручніше, але цілком можна збивати молоко для латте-арту.

Другий Тип важільної машини є пружинним важільником. Класичні представники таких кавових компаній: Понте Веккіо Луссо, Ла Пеппіна, Лодиніум, Bezzera Strega та ін. Основна відмінність користувача полягає в тому, що важіль користувача стискає пружину, яка, коли депресована, вже забезпечує необхідний тиск води через поршня. Цей дизайн забезпечує хорошу повторюваність «від чашки до чашки» і не поганий для навчання. Крім того, є багато поціновувачів, які воліють цей тип автомобіля в будь-який інший. Наприклад, Лодиніум І, який був випущений в кінці 2012 року, створив багато хвилювання в кавових колах, незважаючи на досить вражаючу ціну.

2,2 км Другий тип кавових комбайнів: кавоварки з одним котлом, як правило, невеликими. Одним з найуспішніших представників цього типу кавових комбайнів є Rancilio Silvia (Miss Silvia). Намагайтеся зрозуміти, як працює:

Розглянемо нагрітий автомобіль, його 300 мл котла повністю, група нагрівається. В середньому це займає близько 40 хвилин. Вібрація Улка насос приймає холодну воду з резервуара для води і подає її в котел, вода проходить через так званий OPV (OverPressureValve) - надпресорний клапан. Як правило, клапан встановлюється на тиск 11-12 бар. Необхідно для того, щоб при надлишку тиску в урочищі вода виділяється назад в резервуар для води. У разі коливань насоса це клапан, який регулює тиск під час проходу.
Вода, що надходить до котла, перегрівається вода з неї в групу, правильно сформована таблетка повинна забезпечити розлив 25/50 мл нап. 25 (+-3) секунд при тиску 8-9 бар. Після відключення насоса і зупинки проходу, залишковий тиск все ще зберігається в групі. Для його розряду в піддон, використовується так званий триходовий клапан (3-Way Valve / магнітний клапан). При відсутності цього клапана (як, наприклад, він реалізований на просту Ла Павоні), якщо ви намагаєтеся отримати ріг відразу після закінчення проходу, оператор отримає з невеликою «памою» гарячою кавовою масою в усіх напрямках, після чого він довго і наполегливо миє себе, кухні і кавовий апарат, запам'ятовує творців цієї «порошкової мийки».

На малюнку не відображається, по суті, термостат, який регулює тиск / температура в котлі.

Алгоритм роботи описаного вище розкриває основну задачу: оскільки холодна вода подається до котла, розбавляючи гарячу воду, чим менше розмір котла, тим швидше температура води на виході знизиться. У разі недорогих машин, де котел має об'єм 120-150 мл, температура крива почнеться з пробоком близько 96 градусів на початку проходу і краплі температури до 86 градусів в кінці проходу, які не можуть але впливати на смак на напій. Крім того, якщо ми хочемо збивати молоко для капучино, то спочатку нам необхідно приготувати еспресо, покласти її біля, потім перемикати машину в режим пари, дочекайтеся, поки температура в котлі досягає близько 120 градусів і тільки після цього приступаємо до збивання молока. У зв'язку з невеликим обсягом котла, пара не буде дуже сильною (необгрунтовано слабкою, ніж з найменших лівих Ла Павоні Європіккола), тому не буде легко збити великий обсяг молока.

3. У Далі розглянемо однокамерні машини з теплообмінником, активно використовуються в гастрономії і в багатьох просумках для дому. Дизайн такої машини досить простий: є один котел досить великого розміру (в просувних машинах - зазвичай в області 1,6-2 літрів, в промислових машинах для гастрономії, котел легко може бути більше 5 літрів, в машинах з декількома групами і до 15 літрів), температура, в якій за допомогою пресостату підтримується при 120 градусах. Пресостат дозволяє регулювати температуру / тиск на кришку. Всередині котла є котушка / теплообмінник. При відкритті парового крану, підключеного до вершини котла, ми отримуємо пару для збивання молока. При переході на насос для приготування еспресо, холодної води з бака надходить в теплообмінник, нагрівається і потім йде в групу, звідки він вже потрапляє в таблетку з каву.

Схема теплообмінника (HX):

Таким чином, цей дизайн дозволяє одночасно збивати молоко і підготувати еспресо. Недоліком цього дизайну є тільки один: після нагріву машини в теплообміннику перегрівається вода, температура якого занадто висока для приготування еспресо. Тому перед приготуванням чашки кави слід проводити так звану «делюстку», зливаючи надігріту воду в піддон. Як правило, слід орієнтуватися на «податкові хитрості». Як тільки струмені води припинили сходження і танці, температура знизилася нижче 100 градусів. Далі існує правило великого пальця: якщо ви починаєте облік в цій точці (99, 98, 97, 96, 95, 94, 93, 92), то остання цифра після того, як свічка буде припинена температура проходу. Цей порядок іноді називають «температурним серфінгом» і може бути цікавим для тестування смаку нових кави при різних температурах. Щоб полегшити цю процедуру на етапі підготовки, термометр Eric Svendson дуже хороший. Ерік розробив спеціальний болт, який закручує в технологічний отвір групи E61 і вставляє модифікований термометр в цей болт. Під час проходу термометр показує фактичну температуру води в групі.
Я вірю, що я особисто не керую друзям з автомобілем цього типу. Я взяв Quickmill Andreja Premium з рук, трохи модифікований його, але без термометра Еріка я не завжди керувався, щоб отримати температуру, і в цілому якість виготовлення автомобіля не порадував мене, так що я швидко позбавлявся від цього агрегату і вирішив спробувати «двохвушник». Моя думка про цю машину теплообмінника виражається тут.

Теплообмінник я володів відносно короткий час:

4. У Двокамерні кавоварки Що таке «дві-бойлер». Як випливає з назви, це кавова машина, яка має два котли: один котел для пари, один котел для еспресо. Таким чином, машина не вимагає свічкового проходу і не вимагає «температурного наплавлення». У найпростішому випадку кожен котел має пресостат, що налаштовується на різні тиски, що дає нам близько 120 градусів в паровому котлі і близько 92 градусів (стандартна фабрична установка) в еспресо котлі. Часто такі машини також мають теплообмінник, що проходить через паровий котел. За допомогою теплообмінника вода надходить до вже опалювального стану в котел еспресо, що дозволяє приготувати ряд напоїв практично без паузи. Машини цього типу, як правило, дещо дорожче машин з одним котлом / теплообмінником через більш складний дизайн.

Я запозичила пару картин з беллабариста. Ось, що схематично красиво зображена принцип роботи двоциліндрової машини на прикладі Алекса.

Вода з бака або водопостачання надходить до входу роторного насоса з обходом, після чого на виході знаходиться захисний клапан OPV, після чого вода надходить котли. У паровій котлі автоматично закачується вода. На дні парового котла є кран для гарячої води. На вершині знаходиться кран для парового крану. При підйомі важеля групи E61 і перетворенні на насос, вода подається через теплообмінник, який знаходиться в паровій котлі в котел еспресо, відштовхуючи гарячу воду з неї в групу E61. Після того, як важіль на групі опускається, насос вимкнений, а залишковий тиск і вода виводяться з групи в піддон з характерним звучанням. Контролер PID має датчик температури в кожному котлі. За даними зчитування цих датчиків і налаштувань контролер виходить на / вимкнення нагрівальних елементів котлів через реле SSR.

Це те, що автомобіль виглядає як зсередини.

Окремо ми розглянемо основні компоненти кавових машин.
1,1 км Помп. Є звичайно три типи: - важіль (тяги м'язів / весна) - ось насос людина
- вібраційний насос: найдешевші насоси, найчастіше від Ульки, його вартість становить 18-50 євро, недолік шум і пульсація потоку з частотою мережі. Quickmill стверджує, що в новітніх машинах вони кладуть насоси, в яких вібрації / пульс значно знижується через інновації. Я не бачив ці насоси в дії, але це звучить.
- роторний насос: ці насоси поставляються на більшості газотрономічних машин і на просумках машин верхнього цінового сегмента. Вони складаються з, по суті, насоса (частотного ProCon) і електродвигуна, що обертається ротором цього насоса. Вартість комбінованого двигуна + насос починається від 200 євро. Недолік - розмір і ціна. Насос забезпечує рівномірний тиск, легко регулювати і робить мало шуму. В домашніх умовах можна покласти його під раковину, внести шланг в машину і таким чином отримати практично безшумний агрегат.

2. Пресостат (диференціальний датчик тиску).

У кавових машинах використовуються мембранні пресостати. Коли тиск падає нижче заданого порогу, натисніть чутно, після чого пресостат закриває ланцюг, напругою на нагрівальний елемент. При збільшенні тиску, щоб досягти верхнього порогу, також чути натисніть, і пресостат відкриває ланцюг. Чим краще пресостат - чим нижче він має гістерез і тим більш точно він дозволяє регулювати. У газових машинах часто дуже надійна пресостасова фірма Сирай, з низьким гістерезом і можливістю дрібного регулювання. У менш дорогих автомобілях є CEME/Mater пресостати. Вони мають дещо вищий гістерез і досить чутливий болт для регулювання, плюс меншу надійність. Вартість 2-3 рази нижче Сирая.

3. OPV (Over Valve тиску) є надпресорним клапаном.

Після того, як вода «відходить» з насоса і пішла на групу, немає ніде ще йти. При нагріванні вода також розширюється. Для забезпечення тиску в системі не перевищує критичний поріг, цей клапан встановлюється, як правило, регулюється до 12-13 бар. Якщо поріг перевищений, вода/пресія розряджається. За допомогою конструкції цей клапан є трубкою з пружиною і м'ячем. У разі обертального насоса не потрібно для цього клапана через наявність так званого «обходу», який, якщо тиск перевищений, відволікає воду назад до насоса. Цей обхід регулюється. У разі коливань насоса це клапан, який регулює тиск проходу.

Ось хороша стаття англійською мовою показує різні типи електромагнітних клапанів. І якщо для машин з обертальним насосом, якість клапана не грає особливої ролі (програє роль безпеки), то для машин з вібраційним насосом досить важливо, наскільки добре цей елемент виконується.

4. У Магнітний триходовий клапан. Цей клапан необхідний для зняття зайвого тиску в групі, не обладнаний механічним пристроєм, що дратує тиск негайно після проходу. При відсутності цього клапана необхідно почекати після проходу протягом деякого часу, не знімаючи ріг відразу з групи.

5. Умань Вакуумний клапан.

Структурний: болт з отвором, в якому вільно ходить шпилька. Необхідно, щоб при охолодженні котла, він не створює тиск нижче атмосферного тиску, тому що в разі парового котла це може призвести до залишку молока від парової труби, що тягнеться всередині котла. Коли вода кип'ятить - тиск в котлі підвищується, під впливом тиску штифт в клапан піднімається і заблокований. При цьому повітря переселений з котла. При зниженні тиску шпилька падає вниз, забезпечує надходження повітря і вирівнювання тиску.

Варіант один недбалий:
До чого клапана і як він встановлений в машині, можна частково судити ступінь хапазардності інженерів. Класичний анти-патерн дизайн був продемонстрований на Quickmill Andreja Premium 0980. Неподалік від пресостату, на вершині котла є відомий вакуумний клапан, що сидить в брудній алюмінієвій чашці. Чому відомі - адже буквально пара сантиметрів від нього є «протекторним термостатом». Якщо хтось використовує воду з високим вмістом солі, то в момент переходу на / вимкнення вода обприскується вакуумним клапаном, а не тільки всередині алюмінієвого стаканчика, але і на всіх навколишніх компонентах, включаючи захисний термостат, який може призвести до його вигорання через коротке замикання (і такі прецеденти були).

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Ось приклад La Marzocco GS3, який коштує 4 500 євро.
www.home-barista.com/espresso-machines/updating-la-marzocco-gs3-vacuum-breaker-t18878.html
Ось, вода і пара з вакуумного клапана поступово тушають на шматку теплоізоляції, яка в кінцевому підсумку очистила, впав на клапан, закріпивши шпильку в напіввідкритому стані, після чого, коли машина зігріталася, весь гільце агрегату заповнюється паром з цього клапана. Я хочу запитати вас, як довго (!!).

Варіант два продумано мережива:
Вакуумний клапан поміщається таким чином, що вода з неї бризки "десь", не особливо порушує внутрішній світ машини (як ми бачимо з попереднього прикладу - це не завжди працює).

Варіант три красиво дивний:
Помістіть більш дорогі (дорожча вартість стільки, скільки дванадцять доларів замість сім) вакуумний клапан з трубкою, через яку воду / пар / конденсат можна перевернути десь ... і з якоїсь причини занурюється до бака з чистою водою.

Варіант чотириСама логічна (найчастіше реалізована власником, не виробником) - трубка з попередньої версії повертається до піддону.

6. Жнівень Термостат безпеки. Призначення зрозуміло з назви - розбиває ланцюг, коли котел досягає критичної температури.

7. Група. Власне, місце, де вставляється конус / портафільтр, а де відбувається «варка» кави. У деяких випадках група є джерелом гордості та секрету компанії. У найпростішому випадку група може бути приварена до дна котла. У більш складному випадку група може бути «термосифоном». Всередині такої групи вода постійно циркулює, прогріває і нагріває її. Бецзера також використовувала цікаве рішення в деяких його автомобілях, забезпечуючи електричне опалення до групи. Одним з найпопулярніших груп з термосифоном є E61, важить близько 4 кг і забезпечує дуже високий ступінь термостійкості. Як повідомляється, група була придумана у 61 році, не так давно відсвяткувала свою 50-ю річницю і досі не втратила свою актуальність. Встановлюється на просувних машинах верхнього сегмента.

Плюси групи E61
  • Висока термостійкість при протоці
  • механічна передінфузія (оцінка таблеток до проходу)
  • розробка
  • рельєф тиску механічним важільм безпосередньо в піддон
  • Висока експлуатаційна та відносна простота обслуговування

Про нас
  • вимагає прогрівання, оптимально - близько 30 хвилин, якщо ви покриваєте групу "метеликом" - 25 хвилин. Проблема вирівнюється установкою таймера перед автомобілем
  • вимагає періодичного очищення та змащення силіконових рухомих частин

Будівництво групи E61

Група E61 заслуговує окремої статті. Це воістину винахідливе будівництво, яке було використано майже в 50 років. Ось я зв'язаюся з двома відео.

Коротко показано групову схему та рухомі частини:
www.youtube.com/watch? v=Рк-5к4кс0аУс

Група буквально «в контексті», з коментарями англійською мовою про принцип його роботи.
www.youtube.com/watch? v=2jn28YTS3OQ

8. PID контролер. Регулятор пропортаційно-інтегральний-диференціальний (ПД) - це пристрій в контурі управління з зворотним зв'язком. Найцікавіше частина сучасної кавової машини для шинок. Дозволяє контролювати температуру в котлі з високим ступенем точності. Встановлюється серійно на верстатах верхнього цінового сегмента і на багатьох сучасних машинах для гастрономії. У разі контролера PID немає пресостату. Контролер постійно перевіряє температуру за допомогою датчика і, при необхідності, переключає нагрівальний елемент на / вихід через SSR (Solid State Relays). Цей процес можна уявити як процес збереження автомобіля на даній швидкості. Те ж алгоритми використовуються тільки в цьому випадку, не швидкість, але температура підтримується. У кращому випадку контролер має два канали для двох різних котлів, зберігаючи температуру в парі і еспресо котла. Також можна самостійно встановити контролер на машини, не обладнані ним з заводу. Дуже популярна установка контролерів на машинах, таких як Rancilio Silvia. Також не можна згадати про цікавий проект співвітчизників на кікстартері, де відносно мало грошей було запропоновано побудувати автомобіль на Ардуїно, з вбудованим підпірним контролером.
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
З необхідною $20,000, 370,000 був піднятий. Смішні, що ціна автомобіля на kickstarter була 200 доларів, вона повинна була продавати на 400, і вона була окремо відмічена, що «звичайні хороші автомобілі починаються від 700 доларів, і ми пропонуємо 400». На даний момент на сайті zpm espresso їх авто в попередньому порядку пропонуються... за $ 799. Є деякі...

Приклади автомобілів з приблизними цінами в євро.
1. La Pavoni Europiccola (440), Professional Lusso (580), Mignon Lusso (370).

2. Спрінг-навантажувачі машини: La Peppina (BU тільки в залежності від стану 120-200 євро), Понт Веккіо Lusso (850), Лодиніум I (1850 фунтів), Bezzera Strega (1400)

3. У Однокамерні автомобілі: Gaggia Classic (230), Lelit PL41 EM (370), Rancilio Silvia (520).

4. У Одиночний автомобіль з PID і E61 є хітом 2013: Bezzera Unica (900). Має хороший розмір котла і швидкий доступ до режиму пари.

5. Умань Машини з теплообмінником в діапазоні 1000-1600 євро:
  • Bezzera Giulia/Mitica/Магіка
  • Rocket Classic / Giotto / Evo2.

6. Жнівень Двокамерні автомобілі з регулятором PID і насосом обертання. Небагато з них:
  • La Spaziale Vivaldi S1 (1650), приватна група.
  • Ракета R58 (2150)
  • Vibiemme Domobar Super PID (2500)
  • Izzo Alex Дуетто MC243 (закінчений), MC500 (2100).
  • Quick Mill Verona Nero, £1,850.

Які функції призначають електроніка кавової машини зараз?
  • Перший і перший, контроль рівня води
  • Контроль температури води в котлах через контролер PID
  • в деяких автомобілях можна регулювати кількість поливу води, що важливо для гастрономії, але не дуже необхідно в домашніх умовах
  • Передінфузійний контроль для груп, крім E61 (La Spaziale Vivaldi S1, La Marzocco GS/3)
  • Автоматичні на / off машини, тепер багато хто змушений підключити своїх кавових прокладок через зовнішній таймер
  • Профілакція тиску на роторний насос; це один з найцікавіших новинок, в той час як в просумерних машинах цей варіант стверджується тільки для проекту Vesuvius (bellabarista). Ідея полягає в тому, що під час проходу було плавне збільшення / зменшення тиску, що дозволить зробити м'яке передінфузійне, досягти максимального порогу тиску ближче до середини проходу і злегка зменшити тиск на самому кінці. Пороги про корисність цього варіанту збираються протягом тривалого часу, а також розробки в цьому напрямку.

Я купую різні види кави, різні ступені обсмажування. Ці сорти вимагають різної кількості кавових бобів за вагою для одного кошика, різне шліфування, іноді різні температури приготування. Тому, особисто, я хотів би створити профіль для певного типу кави, щоб я можу створити (або завантажити з веб-сайту кав'ярні) цей профіль один раз, а потім в кілька кліків, щоб викликати профіль з пам'яті і завантажити як поточні параметри.

З цим я укладаю короткий огляд типів кавових муфт. Якщо стаття цікава, то в наступний раз можна розглянути існуючі кавові подрібнювачі на ринку, адже саме для еспресо, що хороший кавовий подрібнювач є одним з ключових точок.

П.С. Іцо Алекс Дуетто MC-243 + Quamar M80E.

Джерело: habrahabr.ru/post/221233/