1099
Кава як джерело натхнення
Одного разу я хотів зробити еспресо вдома. Кава грає важливу роль у збереженні мене. Більше про смак напою і звичаї кави під час мислення, а не чарівно піднімаючи ефект кофеїну. Довгий час я заварювала каву в Туреччині і не знаю крупу. Я не знаю. Я не знаю, поки вона була дійсно складним і стресовим проектом. Виявилося, що одна чашка недостатньо для підтримки достатнього рівня продуктивності. Душу потрібно близько трьох порцій на добу.
Ось де почалася неприємність. Я ніколи не був хворий на будь-яку каву. Терміни цієї несловенної сурогатної і природної кави повністю безболісно чергуються в моєму житті до, але назавжди не вдалося продовжити. Виявилося, що якщо ви п'єте миттєву каву на кілька склянок в день, вона дійсно починає блювоти. Речі не були кращими з...
По-перше, він пішов занадто, хоча б не до цього ступеня. Що було гірше. Моя голова була дуже зайнята. Це призвело не тільки до підвищеної потреби допінгу, але і справжньої безпорадності на кухні. Я випив каву тричі на день, з якого я успішно забув її на плиті принаймні двічі. Спочатку я навіть наполегливо заливив засвоюваний напій і знову приймав бізнес (з однаковим шансом успіху - до 4 спроб поспіль), але в кінці остаточно "знизився" і почав пити перетравлений. Так, я знаю там рецепти, де кава варена, але я не фанат такого.
Ось де з'явився кавовий апарат. У кафе я хотів пропустити чашку або два еспресо, але я не впевнений, що традиція буде вкорінюватися в домашніх умовах. Не обмежений бюджет.
В той же час я вирішив не приймати повністю автоматичну кавову машину (в якій ви заповнюєте зерна і отримаєте готовий напій на виході) з двох причин.
1,1 км Недорогий автоматичний кавовий апарат зумовив мене багато сумнівів в плані якості і надійності, враховуючи складність процесу.
2,2 км Було продемонтування, що ручне приготування принесе додаткове задоволення (регулюється)
3. У У кав’ярні найчастіше я бачив «ручні» кав’ярні з кав’ярнями, з’явилася підозра, що це не було чистого маркетингу.
Вибираємо кавову машину.
Таким чином, частина проблеми була відома відразу: це буде ручним непрофесіональним «ручним» espresso-coffee машини.
Слово про професіоналізм. Наскільки я розумію, рівень професіоналізму машини визначає максимальну швидкість приготування кави для великої кількості людей, а не якість самого напою. Може бути великий гурман не погоджується з мною, або ви повинні знати, куди піти, але особисто я не відчуваю перевагу кави з кав'ярень, які я роблю в домашніх умовах. Більш важливим є те, що руки зростали і якість самої кави. Також мало сенс тримати кілька літрів води нагрітих (додаткові автомобілі зазвичай мають великі котли) на кілька склянок кави в день.
Перше, що має реальне значення, є формою (діаметр) рогу (портафілтера). Варто 58 міліметрів. Кава варена в кавових машинах з вузьким і довше (частина кави зазвичай не змінюється) Я сильно не схожий. Крім того, поліпшення якості кавових бобів якось не впливає на смак напою. І вибір темпів (близько їх пізніше) не так широкий.
Також портафілтер повинен бути масивним (тонкий і металевий). Espresso досить затребувана до температури видобутку, тому наявність товстого шару нагрітого металу навколо меленої кави дуже важлива. Це, ви можете зберегти на кавовій машині, поки портафільтр починає стати пластиком.
Також необхідно використовувати одну машину для приготування трьох базових напоїв: еспресо, капучино і американо. З еспресо, звичайно, немає проблеми за визначенням. Молоко також можна збити на будь-який кавовий апарат, але подача води не всюди. Я для американо вже потрібен окремий чайник ... від слова "чай" ... що потрібно робити з чайом? Для цілісності та внутрішньої консистенції процесу необхідно гарячого водопостачання.
Про передплату кави. Я не відчуваю різницю, тому я вирішив не переслідувати цю можливість.
Всі функції автоматичного дозування були також відхилені. По-перше, більш складний механізм, чим нижче надійність (або вище ціна). І по-друге, в процесі приготування кави занадто багато нюансів - від якості зерна і шліфування до температури і вологості навколишнього середовища. Тим не менш, це надійніше для контролю за кожним пивом. І настрій не був скасований, хочу послідовно повторити результат - розвести розчинний.
Отже, завершальний набір вимог: масивний портафільтр з діаметром 58 міліметрів, функцією гарячого водопостачання ... все! Не дуже дорогі. Це право. І виходить, що вибір серед непрофесійних кавових машин практично немає. Так що це дійсно простий. Got Gaggia Новий Espresso. Ціна без ПДВ ~ 240$
Шукаю з висоти мого поточного досвіду, я все одно хочу взяти модель з двома котелями. Функція паралельного приготування гарячої води і пари (для збивання молока) тепер трохи бракує. Ніщо мертво, хоча. А якщо ви не любите капучино або латте, то нічого не переплачувати.
Вгору. В той час як стаття була редагована, я був досить хороший при виготовленні збитих молочних напоїв на одному котлі, тому проблема була більшою мірою. Це смішний, що я читаю поради спочатку, і зробив все, як, відразу, і він виходить на початок в місяць.
Аксесуари
Саме там починається «диворце» майбутнього кавового коханка. Я проходжу через основні положення.
Темпера.й Я. Вода затишна, завжди буде виглядати найкоротшим способом через каву. А якщо вона знаходить її, то тут тільки вода. Наша мета - якісно і рівномірно штампувати каву в портафільтрі, щоб виключити такий сценарій. Зробіть це пластиковий загарт, який поставляється в комплекті з кавовою машиною, можна, але не так просто і, головне, не так приємно. Звичайно, діаметр темпера повинен відповідати розмірам рогу. Якщо це “стандарт” 58 міліметрів, не буде проблем з пошуком і діапазоном. Ціна 30-40 $
Пішалка. Диворце. По суті, ви продаєте Турку за вигідною ціною. І в Турку за меншу ціну ви зазвичай отримуєте більш комфортну ручку і якісну (товщину) метал. Я не знаю про це і купила пітчер. Я не знаю, що я не маю зображень, тому я не можу порівняти пітчер з Турком. І молоко, звичайно, не піклується про те, що битися.
Кнокбокс. Відро гаража для використовується кава з особливим розділом для збивання рі ... Може бути трохи зручніше, ніж сміття, але, безумовно, не стільки, скільки коштує. Вартість кави від 50 $, при цьому кава від удару на перехрестя «поза». Я не збираюсь.
Термометр молока. Так само, ви не можете перегрівати молоко, коли ви збиваєте його, або ви можете карпут, бля, бля. Він навіть вірний. Але простіше перегрівати молоко пару разів, запам'ятовує температуру «на дотик». На даний момент перегріву неможливо пропустити - є непристойний (для мене особисто) запах варення молока. Уг. Смак відповідає – перегріване молоко «виграє» кава. Я тільки перегрівався один раз, після чого не було проколів, виплати $10 за термометр не має сенсу. І приклеювання термометра пітчера запобіжить людей від прийняття вас на професійну впевнену бариста.
Про компанію
1,1 км Кавовий смак краще, ніж будь-який кавовий магазин.
2,2 км Широкий портовий фільтр не пропускає помилки. Якщо для вузьких одна проблема помітила, це нездатність заварити каву з занадто маленьким шліфуванням, то ви будете платити занадто великий - половина кави буде в чашці, половина - всюди. Подібна ретрибутція чекає вас на поганий тампон - занадто сильний, занадто слабкий і, особливо, прикрий. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Досягнення і серветки.
3. У Якість кавових питань. Свіжо мелені кавові смаки краще, ніж упакована мелена. Різниця не від поля високої матерії – поліпшення смаку очевидна, це не якийсь аромат, але цілком очевидний смак. Звичайна кава не є дорогою. Про $20 кілограм. Але важливо знайти місце. Просто перейдемо до всіх найближчих торгових точок. У моєму випадку, в наступному будинку, вони продають відмінну каву, запах якого можна почистити навіть через два пакети на вулиці в похмуру погоду, а по вулиці за однакову ціну під однаковими назвами (зазвичай це назва країни + сорт) - поджати, запах якого я навіть не відчуваю в чашці.
4. У Шліфування дуже важлива. Так приготуйте себе ментально, щоб купити кавовий подрібнювач. Хочу зробити це найближчим часом. Це, ймовірно, буде коштувати більше, ніж кавовий апарат. До сих пір вона виглядає як ви можете купити щось за $ 400. З кожним днем ви попросите дівчат, які продають каву, щоб зробити трохи менше або трохи більше, ніж минулого разу, вже втомилися. Я пам'ятаю і навіть пам'ятаю, як я зробив минулого часу. Але ще в ідеальному подрібнювачі я отримав від міцності двічі. По-перше, недоліки можна розгладити за допомогою темперування (сильніше до трамваю великих шліфувань і слабких - малих), змішування кави різних шліфувань, кількості кави. Але це нічого не більше, ніж кришки. Я не лякаю!
5. Умань Заміри часу не мають сенсу. У мережі Інтернет налаштовується для запису про ідеальний час виявлення близько 25 секунд. Але, як я писав вище, є занадто багато факторів - кава, шліфування, настрій, погода ... Краще спостерігати колір (оригінально темний колір, освітлює час) і фактуру (від «м’ясних», насичених бульбашками для простої поливи) витікання кави і спробувати птицю. Займає лише кілька днів, щоб забрати смак снів, не маючи танцювати навколо кавової машини з стрибком. Якщо ви зміните свою каву, ви будете виглядати знову. Варто. Крім того, зупинка видобутку в різні часи ви отримаєте різні варіанти espresso - ristretto, Lungo. Приклад на фото. Центральний потік не повинен бути, але тут ви повинні вибрати - або ви робите гарну каву або фотографії її.
6. Жнівень Добре espresso досить важко пити. Я навіть чув історію, що вони кажуть, слабкі американці не змогли витримати фортецю еспресо і розвести його, тому з'явився американський. Я використовую для розсмоктування слабкості і пити переважно подвійний еспресо. Тепер вступає реалізація. Що я використовував, щоб пити були невеликими порціями американо. Реальний еспресо не просто сильний – це жирна, в'язкість. Навіть смак води не так легко пити. Після подвійного може навіть прийти стан, схожий на м'яку інтоксикацію (близько літра пива). Так еспресо з майже щоденного напою перетворилося на один раз або двічі на тиждень. Але тепер це висока майже в чистому вигляді!
7. Зігрів. Потепління дуже важливо. Так кавова машина повинна працювати близько години до першого використання. Ви можете прогріти протягом 15 хвилин, а потім залити чашку гарячої води в друг через порожній портафільтр. Але ще краще. В цілому процес дуже схожий на китайський чайну церемонію - гаряча вода перед приготуванням напою краще залити все, крім того, що молоко для збивання (не повинно бути холодним). Тепла кава радує в рази більш слабким, ніж спекотний ... ще більше пристосувань, ніж приємний! Чашки необхідно розігріти окремо. Бюджетні кавові апарати використовують пасивне опалення від котла, яке я особисто не бракую. Я знайшов вихід, купивши одну маленьку керамічну плитку зі скла, на якій я прогріваю чашки до заварювання. Ви можете просто залити повну склянку гарячої води першим, але це незручно для мене, так як кавова машина знаходиться в офісі, де немає мийки.
8. У Кава працює багато. Одна порція еспресо становить близько 8 грам. Навіть з моїм трьома склянками в день, про кілограм кави місяць виходить. І не можна втратити сон, не буде вилучення, але потік води через каву струнку. Так ви не зможете заощадити кошти на витрати.
9. Навігація У моїй кавовій машині кріпиться пластикова вставка до портафільтра для поліпшення результату заварювання поганої кави. Я не читав інструкції спочатку, як результат зіпсував досить багато кави. Краще відкинути його. Хочу зберегти на каву - купити миттєво, сама кавова машина не заощадить смак.
10. Чистота. Під кавовою машиною я виділяв окремий стіл. У відео приготування кави кожен зазвичай протертий рушником, вирушив простий шлях і приготував пучок одноразових серветок. Я мріяв, як ідеальний і красивий я тут. Алас і ah. Звичайно, я тримаю портафілтера і чашки чистими, але стіл заливається каву практично завжди. Хтось завжди прокидається вгору або загиблими. Спочатку я спробував чистити все відразу, але це зіпсувала кавовий медитативний настрій. Я, нарешті, закінчився прибирання столу кожну ніч. Акуратно дивиться на стільниці, кав'ярні усвідомили, що все там, теж далеко від стерильної. В цілому, розкидані навколо кави (в модерації) створюють атмосферу, а запах в приміщенні доречний.
11. Дозування. Нерідко на відео в Інтернеті можна побачити, що існують різні способи дозування меленої кави - від регуляторів і спеціальних пристроїв на кавових болгарках до ваг. Лібра в цьому плані є більш надійним, але значення ... Якщо ви робите кілька сотень склянок кави в день, швидкість і повторюваність важливі. Але для себе, якось тепліше і більше світильників, щоб зробити «за очей». У парі днів знайдено правильну кількість кави і стабілізується.
Зробіть гарну каву самостійно. Крім смаку, звісно, є ряд нескладних ознак, які допоможуть вам переконатися, що все зроблено правильно.
- Кріплення течії повинна бути гладкою, стабільною і злегка в'язкою.
- У чашці кави необхідно сформувати щільну стабільну піну.
- Використовується кава повинна бути помірно сухим (не схожим на брудну струнку) і мати чіткий відбиток блоку "душ". Слід легко видалити з портуфільтра. В ідеалі приймають одну таблетку. До останнього, як я ще не вирощував, або мені потрібна більш серйозна кавова машина.
Ну, варто. І це порівняно вигідно, принаймні в порівнянні з результатом.
Джерело: geektimes.ru/post/245812/
На кордоні SCHA закрита система розпізнавання обличчя
Коста-Рика використовує тільки зелену енергію на 75 днів