394
Вбити дитину.
Веб-сайт Оприлюднено статтю Дима Зітцара, професора педагогіки та засновника власної школи, яка присвячена трагійній історії, яка відбулася нещодавно. Ми часто публікуємо тексти Діма, тому що ми погоджуємось з його позицією, що час змінити нашу систему освіти. Не можна стояти, коли дитина не може впоратися з однією з завдань. А мама загинув її сім-літнього сина. Ось ми йдемо.
Цей страшний tragedy was just a кілька днів тому. На додаток до себе нещастя, слово в замітці вражає: «Основи жінки не змогли витримати». Він був як ніби щось страшне, неординарне І якщо читач повинен розуміти цю ситуацію. Ці нервові витрати, як і раніше? Ви повинні зробити свою домашню роботу, щоб ви зрозуміли.
Ця мати ми ... ні, не означайте, звичайно, але все ще зрозуміло трохи. Вона виконувала свій батьківський обов'язок, так, трохи нездужання, але все ще. І ці діти, які ми знаємо, є просто припливом.
Тільки 28. Дуже молодий. АлеМи не можемо стояти.
У цьому кошмарі все одночасно смисливий, символічний і зрозумілий. Нещаслива мама не придумала ідею, що робить уроки настільки важливими. Це більш важливо, ніж життя себе. Вчив, що тривалий час. І це "норм" було забито мертвим. А потім норма також зіткнулася з простою повсякденною ситуацією. Якщо «не потрібно» і син не справляється, то вона не впорається. І вона навчалася впоратися. І вона зробила. На вівтарі публічних виступів закладено ще одне життя.
«У цьому віці дроби повинні відмовлятися від зубів», – розповідає викладач математики, який пристрасно розповідає про четвертокласних студентів. «Бекаус...» Я продовжую обережно, чекаю на деяке раціональне обґрунтування. Відповіді я отримую неоднозначні: «Ні, бо треба – і все!»
А якщо «не так» ви не повинні думати. Що це? Про нас Так будь-які засоби виправдані. Або практично будь-який.
Вбити, звичайно, занадто багато.І вдарив? Зволоження? І покарана з покаранням?
Скільки разів, запитуючи вчителів і батьків про необхідність цього або шкільного матеріалу, і в загальному освітній акції я зустрівся з реальним страхом. Якби дуже складова питання знищує вікові засади Всесвіту.
"Чому навчати Пушкіна?"
«Чому, чому, чому?» – збуджені дорослі. «Як ви запитуєте такі питання?»?
Ті ж дорослі, які пам'ятають 7 відсотків шкільної програми. Гаразд, не 7, але 12. Я збираюся кинути 22 більше. А потім? Що це було? Чому ми підтримуємо цей вихід сьогодні? Чому ми можемо стати інструментом надання послуг в установах пригнічення? Як школа стала такою установою, можливо, однією з найкрасивіших винаходів людства? "Не так."
Наші викладачі отримали дивовижні результати і пройшли батон.
Ви знаєте, що я часто на зустрічах з батьками і вчителями у відповідь на «Пошкін це все» попросить вас процитувати принаймні одну квазі Пушкіна, не пов'язана з шкільною програмою. Я думаю, що ви добре знаєте результат. Я впевнений, що ви можете пояснити, чому 3-4 руки підняті в аудиторії 200 осіб (інтелекент і освіченість). Тому що необхідно навчити Пушкіна “без цього”. Що робить поет генія інструментом репресії. Для більшості, назавжди.
Нещодавно я запропонував, що діти у класах 4-5 повинні присвятити одному з їх щотижневих уроків літератури, повністю до віршів, які обрали. І вже більше місяця ми насолоджувалися віршами Бродського, Фету, Пушкіна, Єсеніна, опіків, Цвєтаєва, Лермонтова разом... Які вони вибирають, з легкістю і задоволенням навчаються сердечком і щасливо перевозять урок, щоб поділитися один з одним чудовими відкриттями. Чи знаєте ви, чому це відбувається? Тільки тому "because." Їхній вибір, їх радість, їх задоволення.
Іноді мені здається, що система скрипки і скелі, що це про згортання. Але ми самі зберігаємо її, так як якщо подовжуємо нашу руку на пороху смугу, яка тільки тоді хоче втекти, робати і вбити нас.
Так ми продовжуємо служити цією системою, знаючи, що всі родючості, пам'ятаючи від шкільних днів, які домашня робота є однією з найбільш нудних заходів у світі ( важливість яких, однак, дорослі роблять помилкові легенди), розуміючи, що зв'язок між особистим щастям і дробами, які відмовляється від зубів, як правило, до нуля, усвідомлення того, що ми приносимо гранату нашим близьким.
А наші нерви проціджують більше і більше. Вони на краю. Але ми не будемо втрачати систему.
Вбити дитину дуже страшно. Але що можна сказати, набагато менше? Хто буде проходити небайдужим – “це не про нас, ми не вбиваємо дітей”, інші піднімуть брови – “це, звичайно, страшно, але вони дійсно повинні бути вимушеними, без цього вони не будуть бунтувати”, інші задекларують матір божевільний, четвертий симпатический нод – “Так, система страшна, але інший не є. й
Ми повернемося до нашого повсякденного життя. До наступного часу.
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
Німці відкривають «гопнік поз» і назвали його «російською кватанцією»!
20 Психологічних хитрощів, щоб допомогти вам отримати перевагу