На постерах пальця

У 1914 році журнал Лондонської думки з'явився з кришкою, що зображує бурильну сітку і наказав пальцем на глядача британського секретара війни, Господу Кучера. “Ви повинні вашій країні. й

Ілюстрація дуже непрозора. Поле маршал вимовляє пальцем в обличчі, і відповідно до етикету, використовуючи індексний пальчик навіть в точку інаніматових об'єктів непристойний. Крім того, рука зображена в білому рукаві, що символізує велику військову позицію. Я маю на увазі, що країна потребує вас, але знаю ваше місце. Здавалося б глядачам, що забарвлений погляд слідувати йому з будь-якого кута. Індикаторний палець грає ту ж роль - він вказує на глядача, навіть якщо ви підійдете зображення з боку. Перша світова війна розпочалася. Ілюстрація була затребуваною - з згодою журналу перетворена в військовий плакат.

У січні 1916 р. з'явився новий плакат, цей час розписається і без рукава на руці. Знімний точковий палець на глядачеві John Bull (колективний британський образ, аналог Дядька Сама).

У липні 1916 р., як Америка була підготовка до участі у Світовій війні I, ілюстрації Джеймса Монгомерського Прапора з написом «Що ви робите для готовності?» з зображенням дядька Сама з'являється на кришці ілюстрованого щотижневого журналу Леслі. У лютому 1917 р. на кришці нового номера Леслі, але з написом «Я тебе потрібна». У цьому ж році в Сполучених Штатах ілюстрація забезпечується великим написом «Я повинен тебе в армії Сполучених Штатів» і мільйонами примірників друкуються, закликаючи солдатів брати участь у війні.

Афіша з використанням графічного руху публікується в Італії.

р.

Афіша стає світовою класичною і приурочена незлічених часів. У грудні 1917 р. прапор на кришку того ж Леслі збив свою ілюстрацію (тобто, коли версія кампанії вже висить на кожному куті).

У 1919 р. з'явився білий гвардійський плакат «Чому не в армії?». Постер відверто слабкий. По-перше, образ переповнений з італійської пости. По-друге, напис не читає на всіх. По-третє, сучасний шрифт створює відчуття, що глядач пропонує склянку шампанського та танці. По-четверте, не варто звернути увагу на «ви» (це доречно в італійському варіанті, адже вони рекламують військовий кредит, не званий передній).

Важко позбутися від того, що білки втратили війну тільки через дизайнерську безповоротність – всі їх плакати здаються на тлі червоної агітації. Але це тема для окремого дослідження.

Німці використовують однакову техніку.

У 1920 році Дмитро Мур створив свій знаменитий плакат, який став класичним в СРСР як флагманський плакат з Дядько Сам по всьому світу.

Мур був не тільки відмінним художником, він також освоїв слово плаката. фраза «Ди тебе волонтер?» не менш класична, ніж образ солдата. У світі з'явилася величезна кількість подібних робіт. У Другій світовій війні постер з Дядечком Сам знову був використаний для пропагандистських цілей. Цікаво, що Мур одночасно перевиправив свою роботу, модернізуючи образ солдата.

Сьогодні зображення, свердління очей і загострення пальця на глядача, сприймається виключно як пародія плакатів Прапор або Мур.

через artlebedev.ru