Написання Saoirse 2010:
Я нарешті отримав вільний час і отримав на мій блог. Наприкінці лютого цього року я опублікував першу частину про місце, де збереглися вертоліти, які приурочили вертольотам М-8. У другій частині, як я обіцяв, ми будемо говорити про вертольоти КБ Міл — Мі-24, які, як легендарний вісім, сумно стояв в рядку на колишньому ВВП.
22 фото під штангою
01. Мар Я не скажу вам другий раз, як ми прийшли до цього місця, тому ми відразу перейдемо до історії зовнішнього вигляду вертольота Мі-24.
Все почалося на початку 60-х років і розвивалася в аналогічному сценарії до MI-8. Військове керівництво, як правило, не був захоплений ідеями виникнення будь-якого принципово нового, віддаючи перевагу добре перевіреному старому обладнанню. Тому Михайло Леонтиєв Ми провели більше одного року для отримання дозволу на створення нового вертольота. Коли Міль у 1963 році вперше запропонував розробити перший радянський спеціалізований бойовий вертоліт, його ідея була міністром оборони СРСР Р. Я. Малиновського, щоб покласти його злегка, холодно. Відповідно, проект не був включений до наступного п'ятирічного плану. Але як і з ММ-8, то точка повороту була В'єтнамська війна, під час якої Армія США вперше розгорталася Bell AH-1 Cobra. У В’єтнамі дуже вдало і продемонстрував відмінний потенціал таких літаків під час бойових дій. Все це додано в справу для Mil на користь створення подібних бойових транспортних засобів.
У 1967 р. Михайло Міл просудив уряд на новий тип вертольота - бойовий. Незважаючи на те, що Рада не могла досягнути консенсусусу, Бюро дизайну Mil Design та Бюро дизайну Камова попросили розробити технічну пропозицію для проведення озброєного вертольота. З Михайла Ми не чекали погоди біля моря, його конструкторське бюро вже мали розробки і в результаті не одне, але й було розроблено дві технічні пропозиції. Перший - однодвигунний вертоліт вагою 7 тонн, другий - дводвигун вагою 10.5 тонн. КБ Камов, з іншого боку, вирушив шлях меншої стійкості і просто запропонував дешевший і простий варіант: обладнати вже використовується вертоліт KA-25 з зброєю. Згідно з результатами, верхнє військове керівництво, яке подобало двосторонню версію, запропоновану Бюро дизайну Mil. Нова машина отримала робочу назву B-24.
02. Мар Робота на ескізі проекту почалася в травні 1968 року під керівництвом М. Л. Міла. У лютому 1969 р. Урядова комісія затвердила її та у червні поточного року було побудовано перший прототип. Така швидка швидкість створення першого зразка була обумовлена тим, що основні складові були уніфіковані вертольотом MI-8 і MI-14. 19 вересня 1969 р. B-24 здійснили перший рейс.
03.03.2014 р. У червні 1970 року почалися державні випробування машини, які тривав рік і половину. Під час проведення випробувань кут крила був змінений для підвищення стабільності застави. Крім того, в Фаланцевому антитанковому комплексі було передано з каркасів біля фюзеляжу до спеціальних пілонів, встановлених на крилах підказок через те, що виникло небезпеку при запуску ракети, щоб потрапити в власний фюзеляж. Кабіна також підірвала зміну, вона повинна бути подовжена так, щоб цілі та настановні комплекси могли входити в неї.
04.03.2014 р. До кінця 1970 року були змінені прототипи, а вертольот був фактично готовий, а раніше, ніж запланований озброєння. Таким чином, масове виробництво, яке почалося в 1971 році, вирушило до версії Mi-24A з найпростішим антитанковим комплексом «Falanga-M» і кулеметом A-12.7. Всього за п'ять років було виготовлено близько 250 штук. Потім з'явився перший прізвик - «скло» за схожість кабіни з вирібним малюнком.
Звісно, ця робота з зброєю не надходить. З'явився новий варіант Mi-24B, який кладав мобільну кулемет USPU-24 кулемет Якб-12.7. Оновлений антитанковий комплекс "Фалангі-М" на "Фалангу-П", поліпшена інструкція та мета, тепер вертоліт під час цих дій може маневрувати протягом 60 градусів, що значно підвищило свою бойову ефективність.
Але, несподівано, внаслідок виявлених проблем при експлуатації вертольота Мі-24А, подальший розвиток проекту було припинено.
МІ-24А
05. У Основна проблема була кабіною. По-перше, це мала погану видимість, а по-друге, через те, що пілот і оператор сидять поруч один одному, один успішний удар в бою, можна було позбавити вертольот екіпажу. Ситуація з каюта була вирішена досить швидко. Вже на початку 1971 року ніс був повністю змінений. Зараз в різних броньованих кабінах і на різних висотах. Крім того, надана широкий вид спостережного пристрою Rainbow-F. Зміни також впливають на кермовий гвинт, його переводили з старбордової до лівого і почали обертати в іншому напрямку. Зовні вертоліт придбав знайомий вигляд і отримав новий прізвисько - «крокодиль».
Р
06. У У 1973 р. введено проміжну версію Mi-24D з ATGM "Falanga-P". Через два роки розвиток антитанкового комплексу з надзвуковими керованими ракетами - «Сторм - Б» нарешті завершили і почали встановлювати на вертольоті, який отримав індекс М-24В. У 1975 році цей вертоліт встановлює низку записів, в тому числі абсолютний рекорд швидкості (368.4 km.h), які тривав 10 років.
29 березня 1976 р., указом керівництва СРСР, ММ-24Д та ММ-24В вступили в службу з країною, за цей час вже в сервісі вже було близько 400 транспортних засобів.
07. Мар У трьох основних варіаціях використовуються послуги вертольота:
1) Боротьба - знищувальні танки, що підтримують наземні війська, знищують цілі та сили противника.
2) Транспорт - посадка і його кришка, перевезення вантажів і постачання передових частин армії.
(3) Санітар - перевезення поранених.
08. У. На прикладі Мі-24Р були інші види машин, наприклад, хімічний контрольний вертоліт. На ньому, на кінцях крилах, замість пілонів для антитанкових комплексів були встановлені екскаватори для відбору грунтів, а пілон з особливим обладнанням надягають замість одного пістолета. Такі вертольоти працювали в Чорнобилі на картографічне забруднення. В цілому 160 з них випустили і принаймні десять на збереження, в цьому місці.
211189
09.03.2015 р. Ще одна цікава модифікація стала вертольотом Мі-24П. Головний акцент в ньому був направлений на збільшення вогнепальної сили за допомогою бічного 30-мм гармати ГШ-30К. З установкою гармати було багато проблем, в кінці випуску в серії, цей вертоліт зумів лише через 6 років. Я згадував MI-24P не випадково, це з розвитком цієї версії, пов'язаної з відродженням «крокодил» сучасної Росії, але більш про це трохи пізніше.
вертольоти цієї модифікації на сайті я не помітив, але до моєї удачі, в декількох кілометрах від консервованих машин, був М-24П в оновленій формі на наявному військовій об'єкті.
10. Перше бойове хрещення Мі-24 відбулося в наступному році, після затвердження армії СРСР, в Ефіопійсько-Сомалі (1977-1978), де вертольоти відмінно продемонстрували себе. Звісно, це не єдина війна, в якій брали участь радянські вертольоти. В цілому, вони були використані в більш ніж 30 воєнних конфліктах і військових конфліктах, які не дивно, тому що Мі-24 було експортовано більш ніж в десятки країнах Африки та Азії, і ці країни завжди люблять боротися один одному.
11. Найбільш важливим конфліктом, що впливає на розвиток вертольота, стала війна в Афганістані. З появою мухіденових портативних протиповітряних ракетних комплексів з термічним керівництвом радянські війська терміново мали встановити захист від цих ракет на вертольотах, так що на вертольотах були ІЧ лампи, знімальні теплові пастки та екранно-випадкові пристрої на двигунах, які маскують тепловіддачу від них. Важливо також захистити вузли від пилу.
12. Під час війни, до речі, взаємозамінності частин MI-8 та MI-24, а також високої життєздатності вертольота, основні системи вертольота були дубліковані. Наприклад, паливна система мала п'ять м'яких протекторів з потужністю 2125 літрів, а паливна поставка не переривалася, якщо будь-які з них були пошкоджені. Сонячна кабіна пілота і оператор врятував багато життів з стрілецької зброї. Навіть якщо противник зумів тяжко пошкодити автомобіль і він якось потрапив до аеродрому, висока ремонтованість дозволила в більшості випадків повернути його назад до служби на аеродромі.
13.00 р. На жаль, неважливо, як вижили цю машину, вона не могла стати вразливою, тому в горах Афганістану залишалася ставка 127 зруйнованих вертольотів Мі-24.
14. У 1989 році війна закінчилася і в той же рік, в серії вийшов останній радянський нападний вертоліт KB Mil — MI-24VP. Його головна відмінність була в заміні гармати ГШ-30К, потужність якого була занадто надмірна, з двобарвним пістолетом ГШ-23Л На вертольоті Мі-24 звернулася зброя Михайла Леонтиевича.
(доб. 2)
15.00 р. З розпадом СРСР, «крокодиль» почав найскладніший час, на початку 90-х, масове виробництво припинилося. У радянських країнах, які колись були однією великою державою - СРСР. Частина почала продавати в треті країни світу
р.
16.00 р. У другій половині 90-х років робота почала знову на модернізацію ММ-24.
17.00 р. Старші машини почали відновлювати і замінити застаріле обладнання більш сучасними.
18 років Але час був втрачений в будь-який час, іноземні вертольоти, які були безперервно модернізовані, стали набагато попереду ефективності Mi-24. Тому КБ Міл в середині 90-х років почав працювати над новою модернізацією «крокодиль». Mi-24VP було взято в основу, яка змінила гвинт рульового шнека до більш сучасного X-подібного; леза були виготовлені скловолокна; рукав ротора став титановим; двигун був оновлений; шасі - нерозривний. Цей вертоліт отримав індекс - MI-24VM. У 1999 році він зробив перший рейс, а з 2000 року почав серійне виробництво. Головний клієнт ММ-24ВМ був Міністерством оборони РФ.
Завдяки цій модернізації планується продовжити термін служби вертольотів Мі-24 на 10-15 років. Mi-24VM був затребуваний в інших країнах, під індексом MI-35M він поставляється в Латинську Америку, Африку і Азію.
В цілому, за весь час виробництва в СРСР і Росії було вироблено близько 3 500 примірників Мі-24.
19.00 р. Я додаю кілька фото, які були взяті біля збережених вертольотів.
20. Ми не змогли ближче до вертольотів.
21. МІ-24Р.
22. На цій фото з порожніми блоками для некерованих ракет, я закінчив мій огляд. Я спробую писати частіше.
Джерело: