20-річної хоколая

Louis Barnett є одним з наймолодших хоратирів у світі. Починав свою компанію Chokolit у віці 12 років.

Р

Louis Barnett є власником шоколадного заводу в Англії. У інтерв'ю з Длейдором він поділився своїм оповіданням і розповів про те, як хвороба відштовхнула його стати наймолодшим підприємцем в країні. Коли вас цікавить шоколадна варіння? Ви завжди хотіли б бути хоколаєм або у вас були інші мрії? Я мав дві основні інтереси, які дійсно приносили мені радість – продукти харчування та тварини. Так як дитина, я завжди уявляв себе як варення або власник ферми. Я коханий шоколад, так як я можу пам'ятати. Коли я був близько 5-6 років, я раджу не тільки спробувати різні види шоколаду, але і знайти рецепти і приготування себе. Я шукав для різних книг, дивився фільми і програми, в яких відомі шеф-кухарі поділилися секретами і хитрощами, а потім спробували це зробити в домашніх умовах самостійно. Це мій хобі від раннього віку, але я не думав про chocolatier до 11 років.

- Як ваш хобі перетворився в професію? Коли я був 11, я зробив шоколадний торт для мого дня народження, і це був величезний успіх. Я часто запитав, щоб приготувати щось для того, щоб замовити різні свята та свята. І я зрозумів, що це те, що я хочу зробити. Так само, коли мої батьки повинні забрати мене з школи через проблеми навчання, після того як я діагностував дислексію, диспрексію, дискалькуляції та низку інших порушень. Я знаю з раннього віку, що я не зміг побудувати академічну кар'єру. У своїй справі практично неможливо розраховувати на вступ до хорошого університету і спробувати бути на парі з однолітками. Так, коли я мав можливість зробити шоколадний бізнес професійно, я відразу знав, що це було шахтою, і я був повністю зосереджений на ньому. У віці 12 років я починав власну компанію і мій хобі став бізнесом. Навколо того ж я йшов до першого курсу приготування шоколаду.

- Чи було це ваша ідея, щоб почати компанію, або хто-небудь порадив і підштовхував вас в цьому напрямку? Ні, я прийшов до цього абсолютно на власній. Спочатку це не бізнес-ідеї. В першу чергу я отримав замовлення в основному від родичів і друзів, але дуже скоро замовлення почали з'являтися від сторонніх клієнтів, а деякі з них попросили написати їм чеки на оплату. Тому я мав зареєструвати компанію для того, щоб увімкнути все. Наскільки велика компанія, коли ви заснували? Для першої пари років був дуже малий сімейний бізнес. Ми не мали особливих об'єктів, об'єктів або співробітників. Все зроблено на кухні самостійно. Мама, тато і я працював. У той час, коли я був 14, перейшов на мій перший професійний завод. Наш бізнес швидко виріс з дуже невеликого числа до досить великого - в січні 2007 року ми доставили лише 165 ящиків шоколаду, в грудні цього року кількість зросла до 100,000. Ми зараз маємо близько 15 працівників у Великобританії та низку партнерів по всьому світу, оскільки ми зосередилися на експорті.

до Яка реакція батьків, коли ви сказали, що ви починаєте свій бізнес? Коли батьки вивели мене з школи, вони дуже хвилювалися про своє майбутнє. Я хотів би взяти участь, щоб вони підтримали мене і допомогли мені, хоча вони не взяли участі в бізнесі. Яким був підприємець в такому ранньому віці? Як серйозно ви прийняли людей навколо вас, а особливо інших учасників ринку? У нашому суспільстві багато преюдій. Дуже часто говорять, що якщо ви молодий, ви не маєте достатньо досвіду. Але, щоб бути чесною, я не відчуваю серйозних труднощів в цьому плані. Я пішов на зустрічі з партнерами. І якщо спочатку мені довелося докласти зусиль, щоб отримати їх, щоб взяти мене серйозно, в кінці дня вони спробували мої продукти, які говорили про себе, і їх ставлення змінилося повністю. Мій вік був перевагою для мене. На думку, що я зробив протягом багатьох років і бачив потенціал. Також, коли я почав перевозити свій шоколад в супермаркети в країні, я став наймолодшим постачальником в Англії. Почав писати про мене в газетах і в новинах, і це допомогло змінити ставлення людей навколо мене – ніхто не бачив мене як дитину більше.

- Чи ви берете ваш бізнес серйозно, або був це гра? Перша половина року я не думаю, що це як бізнес. Це була пригода. Тим не менш, за віком 13 років більше не було гри і стала реальною роботою. Я почав усвідомити, що це була моя можливість в житті - не тільки те, що я хотів зробити, але і що потрібно робити, якщо я хотів би досягти успіху. Я знаю, що це була унікальна можливість, і я його доводився. Дуже важливо мені. Бізнес зробив мене дуже швидко. Якщо ви вирішили бути музикантом, ніхто не буде чекати, щоб виконати симфонію в перший тиждень. Але в бізнесі це те, що ви очікуєте. Якщо ви помилитеся, ви втратите гроші і довірте. У віці 12 років я вже в дорослому середовищі і в реальному дорослому світі. Я мав працювати 7 днів на тиждень за 13-14 годин на добу. Але це ціна власного бізнесу та успіху. Ви повинні бути повністю готові до того, що ви робите, часто за рахунок вашого соціального життя. Ви коли-небудь пошкодили зростання? - Ні, абсолютно ні. Моя робота завжди дав мені задоволення і компенсував за те, що я не отримав у школі. Яка роль батьків у професійному розвитку? Я завжди отримав величезну емоційну підтримку від сім’ї. І після того, як мій бізнес став більш серйозним і великим торговим контрактом, мої батьки долучилися. Тепер наші обов’язки чітко призначаються – мама веде напрямок зовнішніх та стратегічних комунікацій, а батько контролює технологічний процес на заводах, а також здоров’я та безпека. Які ваші подальші професійні плани? Нещодавно я запропонував позицію представника одного з найбільших шоколадних компаній світу. Це великий крок у моїй кар'єрі. Я також сподіваюся, що це допоможе вашій компанії рости. У наступні два роки я планую зосередитись на експорті, переважно до США та Латинської Америки, а також до Азії.

р.

Джерело: www.liveinternet.ru