Чи може бути безсоляна дієта завдати шкоди вам?

Американський експерт Dr. Ronald Hoffman пише:

«Я багато солі. Я з'їжу марлі і сауеркра. Я рясно посолити варені яйця, м'ясо, птах і рибу. Я вважаю ідею походження слова салату з латинської «саль», яку можна перекласти приблизно в якості солоних сирих овочів, а отже, без засвідчення промивати сіль шейк над блюдом з зеленим салатом, арубою або капустою. І для тривалої їзди на велосипеді в спекотній погоді я «паливо» з збалансованим електролітним розчином з високим вмістом натрію.

Мій артеріальний тиск 110/70 і я не страждаю від серцевої недостатності, шуму, набряку ніг та інших умов, які асоціюються з зниженим споживанням солі. Так, забули сказати, я 63 років, що ще одна причина обмежити його використання, так як вважається, що нирки старших людей не здатні видалити зайву сіль.

Звичайно, все це суперечить численним рекомендаціям лікарів, які безкінечно і бездумно повторюються всюди. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВО) рекомендує всім дорослим споживати не більше 2 грам солі на добу, незалежно від того, чи мають високий артеріальний тиск. Американська асоціація серця триває ще далі, закликаючи американців обмежити свій щоденний прийом солі до 1,5 грам, хоча споживають більше 3,4 грам на добу в середньому.

Нью-Йорк-Сіті, який приступив до заборони куріння (2003) і транс обмеження жиру під мером Майклом Блумбергом, пройшов новий закон, що вимагає міських ресторанів, щоб розмістити в чорному трикутнику в якості попередження перед стравами, які мають вміст солі понад 2.3 грам, верхній ліміт рекомендується федеральним урядом.

У зв'язку з тим, що в суді Національною асоціацією ресторанів нещодавно було підтверджено та порушниками, які зіткнулися з $ 200 штраф. Нью-Йорк Міський голова Законодавство «Блесіо» вітає рішення суду, зателефонувавши йому «знайомитись» у громадському інтересі.

Звісно, виникають випадки, коли обмеження споживання солі фактично має вигідний ефект. Деякі, але не всі, люди з артеріальною гіпертензією позитивно реагують на неї. Те ж саме стосується тих, хто страждає від порушення функції нирок, так як вони не здатні відфільтрувати зайву сіль і може небезпечно збільшити обсяг.

Багато американців з хронічною серцевою недостатністю також повинні обмежувати надходження солі для запобігання гіпермолемії. Він сказав (хоча це не може бути вірним), що в його 80-ті роки Голлівудський суперстар James Cagney ігнорував пораду свого лікаря і кладуть на бутерброди яловичі, збираються до лікарні тільки у випадках надзвичайної ситуації.

Однак в медицині все іноді не так просто, як це може здатися на перший погляд. Універсальні рекомендації щодо обмеження споживання солі пов'язані з дивно конфліктуючими даними. Недавні дослідження – це ще одна індикація, яка універсальна консультація повинна бути оброблена обережністю.

Попереднє дослідження призвело до висновку, що наднизьке надходження солі, менше 1 грам на добу, фактично викликає парадоксичний ефект – підвищений ризик смерті від серцево-судинних захворюваньй Як це зробити? Некомерційне дослідження Cochrane, вважається одним з найбільш авторитетних арбітрів наукових доказів, укладено, що Зменше споживання солі може істотно збільшити виробництво гормонів нирок, відповідальних за підвищення артеріального тискуй Ці гормони часто є цілі блокуючих препаратів, призначених для зниження артеріального тиску. Все це виглядає досить переконливо, тому що при відсутності достатньої солі організм мобілізує її захисти від низького тиску і намагається підтримувати її рівень.

Крім того, для підвищення рівня катехоламінів, нейротрансмітери стресу, такі як адреналін і допамін, які прискорюють частоту серця і призводять до звуження судин. Катехоламіни є механізмами, які пов'язують стрес і високий артеріальний тиск. Насправді, популярна категорія лікарських засобів, що використовуються при високому артеріальному тиску, бета-блокаторів, спрямованих на те, щоб розмити активність цих хімічних месенджерів.

Нарешті, деякі дослідження свідчать про те, що з невідомих причин, Низький прийом солі викликає збільшення загального холестерину і тригліцеридівй

Недавнє дослідження подає світло на вплив низькосольових дієт на рівень запалення, визнаний сорбінгер серцево-судинних ризиків. Більшість людей знайомі з протеїном C як показник схильності до нападів серця. До цього вчені додали новий маркер, ще не поширений, який називається GlycA, точний показник артеріального запалення, пов'язаний з поширенням інфекції.

Дослідники виявили, що зниження споживання солі, вищі рівні цих маркерів. Крім того, не тільки вони ростуть, але і класичні маркери запалення, такі як фактор стимулювання клітин B IL-6 і фактор некрозу пухлини альфа.

Автори радять, що низькосольова дієта провокує компенсативний випуск рену, ангіотензину і альдостерону. І вони, в свою чергу, зменшують рівень адипонектину, який, крім збільшення інсулінорезистентності і збільшення маси, провокує запалення.

Хоча результати не повинні вказувати на зелене світло для необмеженого споживання солі, вони вказують на те, що Ми повинні ретельно продумати перед тим, як встановити універсальні правила для обмеження споживання.й Хоча деякі люди повинні обов'язково уникати зайвої солі, Для найбільш здорових людей помірна кількість не зашкодить.й

Серед інших речей, результати досліджень, які свідчать про те, що надлишкова сіль запозичує ризики здоров’я, суперечать тому, що оброблені продукти є основним джерелом солі в країнах, що розвиваються. Чи засолити справжній кульприт, або це рафіновані вуглеводи, хімічні добавки, низькоякісні жири і масла, а також відсутність волокно і критичних вітамінів, мінералів і поліфенолів?

Одним із способів позбутися від шкідливого впливу обмежень в споживанні солі є переключення уваги від натрію наодинці до загальної кількості натрію і калію. Додайте багаті свіжі фрукти та овочі до щоденного раціону, можна усунути шкоду, пов'язані з сіллю.

Крім того, Підтримуюча спортивна фітнес також полегшує вплив солі на організмй Більшість з нас не завдають шкоди піталі регулярно, щоб наші пори допомогли ниркам позбутися від зайвого навантаження солі. Видання

Режисер: Ігор Абрамов

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Mixnews.ru/archives/106833