Батьківський «не» - головна складова виховання для багатьох

Основна складність освіти для багатьох є відмовою.

По відмові я маю на увазі, не дозволяючи дітям щось, прямо або непряме батьківське «не» у відповідь на прямий або непрямий запит дитини.

У таких моментах виникають конфлікти, карелі, резиденції. Діти крі, батьки сердитися. І вони часто не знають, що робити. Хто зацікавить себе, як відмовлятися, щоб не відступати, не пошкодити. Інші, як відмовлятися від обійми. Догляд за іншими

Хороша новина для досвідчених батьків полягає в тому, що надання допомоги.

Це те, що дитина потребує. Відмова створює межі дитини. Вони можуть спиратися і відчувати себе безпечно, відчувати стійкість навколишнього середовища. Відмовляючи відмову, дізнаючись, як працює світ, що можливо і що неможливо в ньому. За допомогою відмов, дитина дізнається структуру світу, світ стає чітким, більш точним і зрозумілим.

Уявіть світ без кордонів, без заборон. Не існує дорожніх світильників, правил дорожнього руху, законів, графіків, кордонів між країнами. Створювати хаос, це буде небезпечно і не турбувати жити в такому світі. І це саме те, що дитина відчуває, якщо його батьки не мають чіткого визначення кордонів - він тривожний, він небезпечний. Таку дитину можна знову і знову «три миру» за силу кордонів, не слухаючи вас, захочеться зіткнутися з забороною.

Для всіх, щоб мати структуру.

Тим не менш, це не означає, що потрібно перетворюватись в смородина, відмова від мовлення зверху вниз і відродити в його силі.

Для того, щоб уникнути цього достатньо. п'ять правил:

1,1 км Не чекайте заслухання.

У деяких сім'ях часто виникають труднощі, оскільки батьки очікують швидкого занурення. Не буває.

Перш за все, діти не знають, як слухати. Вони повинні навчатися. Не слухняний, бо він незвичайний для нього: він вперше зустрічає заборони, і не має уявлення, як поводитися. І, звичайно, одне пояснення, що вам потрібно обійняти маму і тато не достатньо для нього.

Крім того, мозок однорічного малюка все ще влаштовується таким чином, що він дуже важко для нього при цьому бажає щось, щоб реалізувати це бажання, і почути, що неможливо, і зупинити себе в цьому моменті. Для одного року це просто акробатика, він ще не знає, як це зробити, і він потребує допомоги.

Вирощування дитини – в третій рік – починає культивувати його «Я», і хоча він вже знає більше одного року брата, але його вікове завдання тепер просто не підкорятися. Щоб кинути виклик, щоб виростити себе, протестувати і бути вродженими. Це, звичайно, ви можете наполягати, погрожувати, покарати і тим самим «будувати» дитину, але я дуже сподіваюсь, що в ваших батьківських планах, перш за все, піднявшись щасливої дитини, і тільки в другому – слухняний.

Вирощування дітей не готові слухати легко і відразу. Він має свої бажання, почуття, потреби, його погляди на світ. Він живий. Так бути хворим і поважним.

Повторіть до однорічного малюка знову і знову, знімаючи його ручки з цукерок і розеток. Кетч трирічної і захопити його. Передбачити все на шість років. Поділіться своїми страхами з підлітками.

Не чекайте негайно слухати. На щастя, що не станеться.

2,2 км Переглядайте тон і почуття.

Вам не потрібно нічого сказати. Мета відмови полягає в тому, що це не так, що це неправильно. Або що з якоїсь причини ви не даєте, не допускайте, не можете і не хочете дозволити. Це нормальний і природний, буває, це спосіб, що світ працює, ідеально це не повинно викликати батьків, щоб стрибати в почуття.

Як дізнатися дитину, що трава зелена? Або що земля кругла? Це саме тон відхилення. Спокійний і доброзичливий.

Дуже часто на дитячих майданчиках я помітив, як батьки відмовляються від своїх дітей, змішуючи з якихось причин багато зайвих переживань в відмову.

- Мама, я не хочу йти додому!

до Пройдіть ще два рази і дайте.

- П'ять більше!

- Так, він пішов зараз!

Така відмова приниження. Завдання про відмову не приниження, не ображати, не відступати, але просто сказати ні. Що навчається дитина в цій розмові, крім того, що ви вже не можете їздити? Що його мати і його бажання не поважати, іржі і руїну до нього. Дитина не вчиться того ж, що (грубо і грубо), але також отримує деякі повідомлення, що він хто не може бути поважним.

Або це оповідання:

- Мама, будь ласка, інший мультфільм!

- Я не сказав! Наскільки ви можете попросити ваші привидні мультфільми! Ви розумієте?

Тут мати сердитися і відмова розводять її небезпечним. Я розумію, що життя з дітьми складно, і відносини в цілому складні, викликаючи багато почуттів, але краще відокремити насіння від шафи. Відмова від відмови: «Не можна, й Почуття – це почуття: «Я вже скажу вам за запитом на сім’ю. й

р.

Крім того, батьки «люблять» перемішати страх і тривогу в відмові («Ви будете впади!», «Автомобіль!», «Ви звернулися до очей!», загрози «Я даю вам прямо!» “Ми будемо говорити про це сьогодні!”, blackmail Якщо ви не зупинитеся переглядом мультфільмів, ви не отримаєте / ви не отримаєте / ми не будемо йти в парк / ми не запрошуємо вас відвідати більше), знецінка («Це буде право для вас!», «Це буде згасити через те, що!», «Сим неспроможність!» та багато інших «свідомих речей».

Коли ви відмовляєте, пам'ятайте: ваша робота полягає в спілкуванні. Трава зелена, земля кругла, ми повинні йти додому, ми не можемо їздити.

Задайте себе, як ви відчуваєте себе про те, що ви приводите. Спробуйте залишити додаткові за дужками. Ви повинні просто відмовлятися від того, щоб не покарати, не налякати, щоб не знецінити, не помстити, а не приниження - але просто розповісти про те, що ви знаєте, і ваша дитина ще немає. Або просто забули.

3. У Не повинно бути багато відмов.

Це досить легко для мене.

Що не допускається здоров'я і життя, що порушує межі інших людей, решта обговорюється.

Деякі батьки відмовляються від особливо «виховання», «знайомитися», «не зіпсувати». Не робіть речей, де ви не можете. Помилки в житті дитини і так над дахом не потрібно створювати що-небудь особливо. Ви не можете купити його все, що він хоче. Ви не можете прийняти його щодня, де він хоче піти. Він спілкується з друзями, коли ви влаштували зустріч. Не можна їсти багато і т.д. Життя дитини вже обмежена, ви не можете турбуватися, що без вашої додаткової відмови, він не буде стикатися з суворою реальністю.

Коли ви відмовляєте, запитайте себе, чому я це робимо, що мотивує мене. Якщо ви відчуваєте щось схоже на те, що я описав, або бажання помститися на дитину за його невідповідність, або потрібно показати, що ви заряджаєте, не робіть це. «приміщення» не будується таким чином. Для дитини головним є той, хто він найбільш прикріплений, і руйнує цю вкладення.

4. Симпатія.

Коли дитина стикається з відторгненням, вона неприємна. Він cries, сердитися, відхилений, сердитися, страждання, upset. Він досить натуральний - добре, не радий йому.

Які батьки часто роблять в цьому моменті - "Не лякати!", "Що ви не зупинилися, ми будемо додому!", "Погляд, навіть маленька дівчинка не криється, і ви тільки плаче!", "Лок, птах летить!" - спробуй приниження, порівняння, сором'язливість, знецінення, загрози, відволікання, заборона зробити дитину зупинитися.

Відчуття дитини нормальні, їх прояви також нормальні. Роль батька полягає в тому, щоб компасіонувати. Дитина була загартована і сердитися, що це час, щоб піти додому, він хотів грати. Втілення з ним, дайте йому знати, що ви з ним. Пофарбуйте голову, пошкодуйте її. Це не означає, що ви «зробите це». Ви збираєтесь додому будь-яким чином. Але не втрачайте правову право на це або сердитися.

5. Скарга.

Це важлива порада, звичайно, я звертаюсь, скоріше, батьки старших дітей, але дворічна дитина може почати обережно і легко пояснити причини його відмови.

Покажіть мені, чому ви не змогли щось. Ви не просто людина влади, ви є носієм знань, які дитина не має. А коли він вже сердився і кричущий, спокійно пояснить йому те, що це те. Чому ви перетягуєте його додому на обід, чому ви не можете піти, коли ви перехрестите дорогу?

Таке дружнє передачу знань, а не авторитарних категоричних повідомлень з вище, на мій погляд, є освітою. Видання

Автор: Анна Жулідова

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.facebook.com/tvmama/photos/a. 211394038971554.42884.160767254034233/949736955137255/?type=3&theater