8 Знаки, які ви не можете приймати

Неважливо, скільки відмов ви отримуєте в житті. Багато важливі, як ви реагуєте на інший немає. Багато хто з нас важко прийняти, що світ не завжди відповідає нашим прагненням. Як дитина, ми навчимося запитати та іноді отримувати відторгнення від батьків, вчителів та однолітків. Але що якщо це простота ситуація - "Ви заперечуєте" - зірки викликати бурю негативних емоцій або занадто багато повторення?

Якщо людина не знає, як впоратися з відмовою, його самооцінка може постраждати, а стосунки з іншими можуть згорнути. У таких випадках будь-яка «не» здається практично особистою атакою, ознакою власної неадекватності або несправедливості світу. Парадокс полягає в тому, що такі спотворення сприйняття часто призводять до більш частої відмови, оскільки ніхто не хоче взаємодіяти з агресивно реагуючим співрозмовником.

У цій статті ми розглянемо вісім знаків, які показують, що ви не зможете приймати відторгнення і несвідомо завдати шкоди вашому соціальному та особистого життя. Ми проаналізуємо, чому з'являються ці ознаки і як ви можете дізнатися, щоб відповісти на негативні відповіді. Матеріал спрямований на широкому дорослому глядачеві і базується на популярному науково-дослідному підході на рівні експерта, тому інформація залишається доступною і корисною.

Головна

1,1 км Відмова від небезпеки або розриву в будь-якому "не"
Найвідоміший знак - це ваша миттєва агресія: ви хочете говорити ірделі, підняти голос, перейде в пересування або навіть образи. Крім того, агресія може бути як безпосередньою (придбання, звинувачення), так і пасивною (саркасм, безшумним дискрегардом).

• Чому це відбувається: Ви бачите відхилення як загроза самооцінці, для особистого значення. Іноді корінь лежить в дитячій травмі, коли будь-яка відмова сприймалася як приниження.
  • Увійти: Якщо ви часто порушили на близьких, колеги, бос, слухання «не», це причина, що вам перетнули лінію здорової реакції.
  • Рекомендації: Агресія не змінює «не» до «так», але тільки знищує стосунки. Намагайтеся дихати глибоко і дати собі час, щоб зрозуміти причини відторгнення.

2,2 км Сильне почуття приниження і «дисстер» в душі
Якщо ви сказали «не» і ви відчуваєте себе всередині, що ви «навдовільну людину», – це «золото,» або «розроблений запит», це вказує на нездорове сприйняття відторгнення. Люди, які приймають «не» спокійно розуміють, що це тільки думка або буде іншої людини, а не оцінка вашої особистості.

1. Проблеми: Ви відмовляєтеся від того, що ви відмовляєтеся від вас як особи. Визначте конкретну негативну відповідь з вашим загальним значенням.
  2. Ризик: Ви можете впасти в низьку самооцінку або депресивні стани, зваживши, що кожен відмова підтверджує вашу «інсумісність. й
  3. Що робити: Відокремити ситуацію (питання чи ідея) від власної ідентичності. Ні до вироку не буде.

3. У Бажання добитися «так» будь-яким чином.
Це звучить амбітним, але надмірна наполегливість може виглядати як маніпуляція: ви не можете прийняти когось «не» і піти на хитрості, трюки, тиск. Іноді це називається «характером», але він фактично знищує довіру.

• Приклад: Ваш партнер каже: "Я не хочу це зробити", і ви починаєте переадресацію, перепрошування, перспективні будь-які переваги для зміни його рішення.
  • Небезпека: Якщо людина надає під тиском, вона може призвести до прихованого відступу або самозахисту відносин.
  • Рада: Визначте право іншої особи відмовити і шукати компроміси, а не насило переслідувати себе.

4. У Поява «ревенге» або бажання покарати на відмову
Іноді «не» сприймається так болючно, що бажання реагувати на удар народжується. "Окай, якщо не скажеш, то я зроблю тебе погано." Це прихована або явна форма агресії: пошук способу «повернення» кого-небудь, хто хоче сказати ні.

1. Загальні параметри: Бойовик, відмова допомогти в майбутньому, жорстокі жарти проти людини.
  2. Причини: Бажання повернути відчуття контролю, адже «Я відмовлявся» означає «Я не поважився». Помста допомагає помилковому сенсі правосуддя.
  3. Рішення: Помста не дасть вам “так”, але болить ваші стосунки і вашу репутацію.

5. Умань Неприпустимо, щоб знову попросити або знайти альтернативу
Якщо ви зіткнулися з однією відмовою і відразу ж «загнати», це означає страх іншого «не»? Це парадоксичне, що люди, які не знають, як приймати негативні відповіді іноді або принести ситуацію в агресію, або впасти в повну прохідність і більше не намагаються знайти інший спосіб або погодитися з новими умовами.

• Що це виглядає? Відхилено відхилення одного потенційного інвестора і вирішив, що «все нескінченно», хоча варто шукати інших партнерів.
  • Проблеми: Будь-який "не" виглядає як глобальний згорт, а не причин, щоб переосмислити стратегію і перетворити на когось ще.
  • Рада: Побачити відмову в складі процесу, не остаточний вирок. Іноді достатньо змінити слово вироку.

6. Жнівень Очікується, що ти все
Якщо людина виросла або утворила світогляд, в якому «щодо мене доводилося», то будь-яка відмова здається лікологічною і неправильною. Після того, як я хочу щось, він автоматично вірний і повинен бути задоволений. й

1. Маніфестація: Вибачте, як це сталося.
  2. Ризик: не гарантує задоволення всіх бажань.
  3. Рішення: Визначте себе до поняття «привіт»: інші люди рівні і не згодні з вашими умовами.

7. Про нас Ви передаєте заперечення в особисту феду
Будь-який «не» з конкретного питання стає виправданим для розгляду людини «немовою», «іль-весь,» або «відомою». Така ситуація часто виникає, якщо в дитячій відмові були пов'язані з невидимими, контемптом.

• Симптом: «Я звернув мене, так що він не закохує мене,» або «Що хоче псувати мене, бо вона каже ні.»
  • Негатив: Ви ризикуєте потрапити в конфлікт, коли ви можете спокійно реагувати на ситуацію «особа має свої причини».
  • Протидія: Вчимося відокремити людей від своїх рішень. «Ні» часто продиктовані об’єктивними обставинами, не злилися до вас.

8. У Ви не маєте Плану B у разі відмови.
Ще одним знаком є те, що ви просто не думаєте через скрипт, що якщо ви повинні зіткнутися з "не". «Особливо, що вони згодні, бо це логічно!» ви думаєте, і вся стратегія ґрунтується на припущеннях позитивного результату. Але якщо навпаки буває, ви відчуваєте удар і втратите землю під ногами.

1. Характерно: Для людей, які переповнено оптимістичні або сліпо переконані, що «євро повинні знати, що я правильно. й
  2. Проблеми: Реальність не може бути те, що ви думали, а відсутність опцій кладе вас у втрату.
  3. Рішення: Подумайте заздалегідь, «Що робити?» Хто ще переходить, що змінити? ?

Висновок
Уміння приймати відторгнення є однією з ключових навичок дорослої, психологічно зрілої людини. Неважливо, скільки «не» ви отримуєте: життя так влаштовує, що хтось відмовляється від допомоги, хтось відмовляється піти на дату з вами, хтось затвердить ваш проект. Це набагато важливіший варіант реакції «не»

Якщо ви приймаєте, що інша людина має право незгодити, ви зберігаєте свій самоогляд і даєте собі можливість шукати альтернативи або сформувати своє замовлення новим способом. Якщо будь-яка відмова сприймається як образ або причина агресії, ви, ймовірно, заповнюєте життя конфліктами і розчаровує.

Уміння працювати з відторгненням безпосередньо пов'язана з розумінням того, що варто, гнучкість мислення та емпатія для потреб інших. Важливо проаналізувати, які візерунки ви використовуєте, коли ви не сказали. Вчимося запитати себе, "Як я дійсно відхилявся особисто, або людина має об'єктивні причини?" Я хочу шукати інші варіанти? Я збираю компроміс?

Виходить з нездорових відносин з «не» – це шлях до спокійного, більш реалістичного і більш продуктивного життя. І це коли ви перестаєте боятися відхилити, що світ починає відкривати більше можливостей і привезти людей в життя, які готові підтримувати і співпрацювати. У зв'язку з тим, хто заспокоює відмову, зазвичай стають надійними партнерами і колегами, а також зберігає внутрішній баланс, не витрачаючи енергію на безплідну боротьбу з кимось іншим буде.