621
Порада відомого лікаря
Більшість наших лікарів дуже скептично ставляться до дорослого вегетаріанства, що вже говорять про дітей. Найсучасніші лікарі лікують дитячу вегетаріанську хворобу як збиток батьків і схильно призначають пучок добавок і вітамінів, нібито компенсують всім, що необхідно в м'ясі. Але є лікарі, які визнають переваги цього раціону для дітей. Дітям Екотопія (ДЕ) відповіли питання про правильне харчування дітям педіатра, гастроентеролога, фітотерапевта, фахівець з розвантаження та дієтичної терапії, члена Російської асоціації традиційної медицини Анна Зіменська.
ЗАМОВИТИ Анна, ви не просто практикуєте лікаря, ви мати двох. Яка їжа ви вибрали для них?
Анна: Моя сім'я, включаючи дітей, харчуються веганською сирою дієтою. Однак я уважно стежила дітям і їхнім харчуванням. Періодично запрошують їх, щоб спробувати курячі та перепелині яйця, рибу. Діти відмовилися їсти ці продукти самостійно. Ми також спробували молочні продукти, і діти люблять їх дуже багато, але я відразу помітив поява тіней під очима, не з'явився. Після другого експерименту ми повністю усуваємо молочні продукти з раціону.
DE: Що саме ваша дитина їсть?
Анна: У нашому раціоні є свіжі фрукти, свіжі та морозиво ягоди, лляна каша, гречана крупа або запарена, заморожений зелений горошок і кукурудза, горіхи і насіння, овочі. У той же час за бажанням дитини ми можемо купити хліб, надати цукерки.
DE: Навіть цукерки?
Анна: Ми живемо в соцмережах. Діти спілкуються з однолітками і не розуміють обмежень. Ми намагаємося поважати смак і бажання дитини, не даючи ситуації взяти свій курс, але активно брати участь в спілкуванні, адже наше завдання не заборонити, але вчити себе-контроль, самореспект, самолюбовість, почуття пропорції.
DE: Це дійсно дуже мудрий підхід. Чи існує багато веганних дітей у ваших пацієнтів?
Анна: Так, веган діти стають все більш і більше.
DE: Що таке найбільш переконливий аргумент, який ви робите на користь такої дієти для дітей? Не тільки ми повинні переконувати себе, але ми також повинні переконувати наші бабусі.
Анна: Надмірне споживання м'яса викликає гниття процесів в кишечнику, дезбіоз розвивається, жирні м'ясні бульйони перевантажують підшлункової залози, надлишок білка навантажує нирки, і рафіновані борошняні продукти запилюють лімфи. Якщо бабусі розглянули м'ясо необхідно, можна подарувати шматочку м'яса дитині двічі на тиждень з гарніром овочів. Але приділіть увагу, це м'ясо, а не ковбаса, ковбаса та інші оффалі.
DE: Повернемося до практики. Дитина протягом одного року зазвичай смажена картопля і каша. Я чув, що злаки в ящиках, які закріплюються вітамінами, можуть завдати шкоди здоров'ю тітка.
Анна: Такі каші містять багато крохмалю і синтетичних неефективних вітамінів.
DE: Чи можна приготувати крупу самостійно, але без готування? Наприклад, подрібнити зелену гречку, половину, вівса в кав'ярню, а потім залити окропом? Або краще замочити на ніч, а потім подрібнити в блендері?
Анна: Як зробити гречку і льону. Овес та інші зерна, дитина протягом одного року не зможе повністю поглинати. Краще скульптури, пророщені ленти. Основою харчування до року є молочне молоко або його замінник. Багато мами роблять помилку знебарвлення грудного вигодовування з доповнювачами їжі або відмовитися від суміші «натуральні». З дефіцитом маси, трави, гречки краще варити або парити. Починається на 6 місяців, в деяких випадках трохи пізніше.
DE: Я знаю про немовляти. Давайте перейдемо до старших дітей. Найважчіше про те, щоб їсти дитину вечерею. Лікарі незгодні. Деякі вважають, що дитина завжди повинна бути щільно засмажена, і ось правила для дорослих «не їсти після 6» не підходять. А інші вже з року рекомендують навчити їсти тільки щось світло - фрукти, наприклад. Що ви думаєте?
Анна: Діннер для старших дітей закінчується 18-19 годин. Бахі можуть отримати молоко матері перед сном. На вечерю добре їсти зелені коктейлі, запечені овочі, овочеві салати, тофу, гречки. На обідній час краще їсти важку їжу.
DE: Ми знаємо, що рафінований цукор шкідливий. Моя бабуся думають дитинство без цукерки занадто сумна. Що б ви порадили смачну і не шкідливу пропозицію дитині? У якому віці можна подарувати сухофрукти, наприклад, дати?
Анна: Сухі плоди можна давати до року. Уважна з абрикосами, вона може викликати алергію. Сам цукор іноді може використовуватися, якщо мед не переносить. Чим краще, якщо журавлинний сік дитини трохи загартований, ніж відмовляється від вживання соків.
DE: Так, я знаю, є мами, які дуже строго відстежують «непропускання» цукру в раціоні. :
Анна: Цукор більш шкідливий в надлишку, більш шкідливий приносять тістечка, цукерки, що містять нагріту масло, транс жири, крохмаль. Я не споживаю цукру. Але подивимося на світ трохи менш категорично.
DE: Вважається, що людина може синтезувати всі необхідні елементи самостійно, включаючи незамінні амінокислоти. Ви погоджуєтесь з цим? Тоді чому дорослий, хто різко дав м'ясо, часто розвивається дефіцит, наприклад B12?
Анна: Так, людський організм може синтезувати багато, якщо він не заважає способу життя, неякісна їжа, приміряє. Для повної самодостатності необхідно реконструювати біохімічні процеси, які можуть тривати роками, а також активно впливати на інші сфери здоров’я, такі як емоційна стійкість, фізична активність, розуміння сенсу життя, загартування, дотримання біоритмів.
DE: Okay, нам потрібно переозброєння. Дорослим часто є велика «досвідченість» з харчуванням. Як відбувається у дітей? Якщо дитина народилася вегана, це спрощує процес або все ще потрібно приймати контрольні тести?
Анна: Перш за все, потрібно дивитися дитину, його бажання їжі. Для оцінки загального розвитку дитини необхідно звернутися до експерта. Найлегші тести залишаються клінічним аналізом крові та сечі, додатково інформативним аналізом крові на B12, кровонепроникна кислота, залізо, пізня здатність заліза сироватки.
DE: Кожен говорить, що вам потрібно білок для росту, якщо це не міф, то рослинний білок підходить? Це знову питання від категорії «що буде переконливо сказати, щоб пережити бабуся». :)
Анна: Так, звичайно, ви З збалансованою дієтою не існує дефіциту білка в вегетаріанстві. Подаруйте своїм бабусям свою любов, повагу, увагу і все ще слухайте, адже в словах Ваших рідних дуже цінна інформація прихована десь. А потім бабусі не повинні звертати увагу на це, щось важливе, через харчування.
DE: Анна, спасибі вам дуже багато за значущі відповіді, і за пораду не бути категоричною. : Ми вітаємо Вас з першого весняного сонячного дня, бажаємо Вам міцного, сімейного щастя та успіху у вашій хорошій справі!
Посилання
Анна Зимна
• Натуротерапевт, 14 років практики в галузі натуротерапії та харчування
• Фітотерапевт
• Спеціаліст з комплексної гірудотерапії та Старої слов'янської черевної дроби
• Гастроентеролог
• педіатр
• Спеціаліст з розвантаження та дієтології
• Сирий консультант їжі
• Я займався програмами охорони здоров’я на медичному носінні, лекція.
Члени російської асоціації традиційної медицини
• Учасник Московського агрохолдингу
Автобіографія
Анна Ігорівна Зіменська, 1982.
Я народився здоровий і чекаю дитини любити батьків.
Так сталося, що у віці 6 місяців я отримав загальний респіраторний інфекції. У зв'язку з підвищеною температурою я був госпіталізований і почав ін'єкційні антибіотики. Лікарня підібрав нові більш агресивні патогенні флори і багаторазові курси антибіотиків. В результаті внаслідок виснаження імунної системи розроблено бронхіальну астму. Один після іншого, з'явилися напади задушення, що тільки предизолон може видалити внутрішньовенно. Починався розвиток адреналінної недостатності з кризами.
Надія з медицини виходить. Розпочався пошук інформації. Моя мама читала багато літератури, які вона зуміла отримати, на методи лікування, попросили людей.
Коли я був один рік, батьки вирішили не шукати медичну допомогу. У домашніх умовах розпочалася активна робота: сокова терапія (дослі, капуста, ріпак, картопляний сік), дієтотерапія, трав'яна медицина, дозована фізична активність, масаж, прогулянки, гігієнічна антиалергенні догляд. Поступово атаки стали менш частими, але було достатньо, щоб зануритися біля когось, як ARI і бронхоспазм відразу розвивався.
Коли я був 2,5 роки, мама зустрілася з дивовижною людиною, Борисом Толкачовим, викладачем фізичного виховання.
Книга Толкачова Б.С. Толкачова розробила комплексний метод лікування бронхіальної астми, в тому числі:
• фізичні вправи, які тренують дихальні м'язи грудей і діафрагматичний дихання;
• відновлення належного дихання носа;
масаж з сильною подразливою дією в зонах і точках чутливості шкіри безпосередньо пов'язана з диханням;
• загартування при низькому температурному режимі;
• дренажні вправи, які дозволяють очистити бронхі від в'язкої, іноді гнійної секреції;
• Психоемоційне забезпечення.
Виконується з собакою. Легінси, ранкові гімнастики, точкові та грудні масажі, заливають холодну воду кожні два години, фігурне катання. При зниженні температури допомогло гарячого апельсинового соку, гаряча мінеральна вода без газів (Боржомі, Нарзан). У щоденній дієті було багато овочів, зелені, фруктів. Додано дихальні гімнастики К.П. Бутейко.
Захворювання почала поступово відступати, атаки гасіння припинилися, алергія шкіри зникла. Так я повернувся до здорового, виконуючи життя, і так як я був 3 роки, я не взяв більше ліків.
Я вірю, за відповідальність і наполегливість, увагу і чутливість. Спасибі, мої дорогі!
Коли я був 5 років, я знав, що я був лікар і я хотів поділитися своїм цілющим досвідом.
Я зацікавився книгами, які були на полицях матері. Серед книг були твори П. Брега, Г.П. Малахова та ін.
У віці від 12 років я почав зменшити кількість м'яса в раціоні, дотримуючись швидкостей, і незабаром повністю закинувся. Плавання в отворі, активно займається спортом, читати духовну літературу.
Моя подяка на мій духовний наставник Віктор Алексєєв, який заповнив свій шлях з знаннями та підтримкою.
Коли я вступила в медичну школу, я ретельно вивчила різні дисципліни і знайшла підтримку фактів і пояснень для мого досвіду.
Навчання в Інституті, поєднаному з роботою в лабораторії сполучної тканини на основі CITO ім. М.Н. Передова, де під мікроскопом відкрився величезний невідомий внутрішній світ.
У 2005 році закінчила з відзнакою Московської медичної академії ім. І.М. Сеченова. Після чого вона завершила резиденцію у педіатрії на кафедрі дитячих хвороб Медичної академії. працювала педіатром і терапевтом. Щоб поглибити свої знання пройшли професійну перепідготовку в гастроентерології.
Диплом - Анна Зіменська
І виявилося, що я був на початку подорожі, бо питання загоєння потрібні різні знання. Так почав вивчати методи традиційної медицини, вивчав трав'яні ліки в Інституті фітотерапії під керівництвом Володимира Федоровича Корсуна.
Конгрес Фітотерапевтів Другий міжнародний фітотерапевтичний конгрес «Сучасні питання рослинної медицини та етнічного трав’янізму», Москва 11-13 вересня 2010 р.
Я бачив дуже чітке з'єднання патологічного процесу з негативними емоціями, дієтою і порушенням природних ритмів. Але мудра природа довго дав нам всі потужні і непристойні методи відновлення здоров'я.
Поступово, мої методи лікування почали базуватися в основному на досвід традиційної медицини, в своїй практиці я почав використовувати природні методи загоєння:
• Дієтична терапія;
• розвантаження та дієтична терапія (вода та сухість);
• Трав'яна медицина, ароматерапія;
• гірудотерапія;
• очищення води;
• Турпентинові ванни;
• фізіотерапія;
• масаж;
• практики купання;
• психотерапія.
В організмі є невід’ємна структура, жива екосистема, добре організована і гармонійна, яка не може бути розділена на окремі системи і органи. Для відновлення необхідно почати загальні процеси адаптації резервів, збільшити життєву силу тіла. Для загоєння, необхідно вирішити проблему комплексно, використовувати всі перераховані методи лікування, залучати всі сфери життя.
Одним з улюблених методів є швидкісна і дієтична терапія, тобто кріплення. Швидке (водне або сухе) - найкращий природний процес очищення і омолодження тіла! Я радий вести відкриті цикли на кріпленні і ніколи не перестати дивуватися мудрістю природи і можливості саморегуляції і самооздоровлення організму людини.
У 2013 і 2014 роках працювала головним лікарем в санаторії природної медицини «Біар», створених програм охорони здоров’я, під керівництвом груп медичного кріплення.
Персонал медичного підрозділу «Біарх» Група голодування
Дуже цікаві люди, майстри приїхали до санаторію, і всі залишили шматочок себе.
Марва Вагаршаковна Оганян веде семінар в «Біч берези»
В.Б. Гурвіч, М.В. Оханян поділився своїм досвідом.
Шановні колеги! Особлива подяка творцю великого об'єднання проекту Сергій Мороз!
У 2011 році навчався в Школі мудрості Анатолія Олександровича Некрасова. Система цінностей, що склалася під час моїх завдань, допомогли мені заповнювати сімейні стосунки з гармонією та розвитком, школа навчила мене жити в любові та радості.
Під час рецепції я завжди звертаю увагу на психологічний стан пацієнта, проблеми його життя і побачити дуже чіткі стосунки між світоглядом і захворюванням. Тільки за допомогою внутрішніх страхів і заповнювати себе любов'ю можна дійсно здоровим. Спостереження правил психоемоційної гігієни ми забезпечуємо нормальне функціонування нервових і ендокринних систем, а, отже, відновлюємо гармонійну взаємодію органів і клітин організму.
з 2014 Я був членом Російської асоціації народної медицини (РАМ)
Сертифікат RAMM
Також в 2014 р. закінчилася перебіг комплексної гірудотерапія, загоєння і загоєння п'явками. Комплекс гірудотерапія включає в себе: духовне очищення; ручний масаж черевної порожнини; стегнові печі; вакуумна терапія. Освоєно методику практичного застосування медичних п'явок та ручної терапії живота в модифікації В.А. Савинов.
Курси структурної терапії
Наприкінці курсу я є членом Московського агрохолдингу.
Сертифікат гірудотерапії
У мене є чудова сім'я. Мій чоловік підтримує мене у всіх своїх починках. У нас є два красивих дітей: найдовший син Светлояр і дочка Ладомир. Моя жінка і діти разом вдома. Ми створили світ радості та радості. Діти виростуть до нас. Всі члени сім'ї з'їдають вегетаріанську сиру їжу.
Дві сім'ї
Мій чоловік і я перейшов на сиру їжу несподівано. Наша дієта спочатку складається з великої кількості сирих овочів, фруктів, зелені. Я знав, що сира їжа є довідковою їжею, але в моєму житті це буде трохи пізніше. Але малюки прискорюють розвиток батьків, і під час моєї першої вагітності, всі я хотів був свіжим і сирим. І перед пологами Сергій Доброздравдін запросив спікера на форум вегетаріанських лікарів і сирих продуктів. Я говорю з колегами і гостями, які не було
Перший форум лікарів сирої їжі Перший форум лікарів сирої їжі
Перший Всеросійський форум лікарів сирих продуктів і вегетаріанців, липень 2011
До речі, їсти сирі продукти, не відчуваючи дискомфорту при вагітності, не було токсикозу. У той же час, звичайно, важливо, щоб я під керівництвом активного життя: Я переїхала багато, ванн, зробив гімнастики. І діти народилися 4 кг, здорові!
Бальзам танці хрещення хрещення
Я продовжую свій розвиток і роботу над собою, цілий рік в ранок я бігу босоніж в темах і шортах, купуючи в гірській річці або залити холодну воду, витрачати багато часу на природу, насолоджуватися моїм станом фемінності і відкрити нові грані цього чарівного стану. Моє життя наповнене рухами і подорожами.
Я проводить навчальну діяльність в галузі здорового харчування.
Прес-конференція в м. Лавіні Hut захід
Лекція про здоров’я в шкільному семінарі
Вона зірвала в популярних наукових фільмах: «Шлях м'яса», «Життя гарне», «Фуд є живим і мертвим», тематичні звіти.
Я знаю, що я створив мій день, я малю картину мого життя і сюжету, колірна гамма, повністю залежить від мене. І якщо щось в моєму житті починає немовитися, розуміючи причину подій і змінюючись зсередини, я запрошую любов в моє життя, візьміть щітку і намалюйте потрібну картину.
Бажаю Вам прогресивного розвитку, радості, доброго здоров’я!
Ми починаємо думати позитивно і жити в гармонії з природою, змінити наше харчування і звички, і здоров'я стане природною державою для нас!
З любов'ю і побажанням щастя,
Анна Зимна