Хто ми освічені: незалежний або неслухняний?

Якщо ви хочете бачити Creator, подивіться на очі вашої дитини. Давня мудрість

Ми п'ятнадцять років досвіду консультування неординарних дітей та їхніх батьків показує, що сьогодні «екстракордінарна дитина» є нормою. Я не пишу про «телепати і загоює» – хто доторкнувся цій області життя знає, що кожен з нас може розвивати психічні здібності.

Я говорю про тих маленьких (за віком) людей, які є імунітетом до механізмів пригнічення, які пригнічують страх у свідомості дітей на тисячі років.

Психотерапевтична практика, яка слідує теорії, доведена більш ніж 100 років тому, що всі негативні прояви психічних захворювань людини приходять з дитинства. У дорослому з проблемами спілкування, самооцінкою, емоційною та вольовою сферою.

浜у 涓 蹇

Зіпсована дитина. І тепер є величезна кількість дітей, які не відчувають страху! Що таке з імунітетом для особистого спотворення! й

Вони можуть відроджувати, вимагати розуміння, підтримувати заспокоєння під час дорослого емоційного захоплення, або відчувати себе шкода за це в даний момент, і... боятися нічого!

Більшість з усіх, вони потребують свободи вираження і, для цього, готові пожертвувати все: затвердження коханої людини, нового подарунка, делікатесів і в критичних ситуаціях навіть їжі, одяг, укриття! й

Одного разу сім'я прийшла до мене з п'ятим сортером. Змінено 6 шкіл міста. І ми зустрілися з цим хлопцем рік тому в приватній школі, де я був введений до нього як «швидкий злочинець, покинутий батьками». І це був абсолютно неагресивний ненав'язливий дослідник навколишнього простору, який навіть не помітив проблем, які він створив для школи: він був зацікавлений - він піднімався в шафу фізики; втомлений - він піднімався з вікна, щоб спостерігати пасочники. Його батьки є нормальними, живими, не обтяжуються вищою освітою, успішними людьми у невеликому бізнесі. У літньому віці вони мають спокій в сім'ї - працюють разом, відпочивають разом, і як починається школа - війна.

Хлопчик “права півкуля”, художниця природи, в школі “запобігає навчальний процес”, щиро не розуміє: чому кон’югати дієслові та ін. Без “нехай” не може жити – він потребує 6-8 годин, щоб бути на вулиці, без цього хворого (достатньо, родина живе на околиці міста – біля яров)

Інтелектуальні здібності відмінні, лаг у шкільному навчальному плануванні є чисто інформативним. Професійно займається велоспортом (пара переглядів не для нього). Тоді, у присутності керівника приватного навчального закладу, я не можу запропонувати батькам, щоб перейти до домашньої школи, і індивідуально вони не консультувалися. Але через рік (коли батьки усвідомили непристойність своїх зусиль до «надцяти» дитини), вони знайшли мене для прослуховування моїх рекомендацій.

З такими «дітами природи» можна укласти договори – вони не можуть лежати, а якщо вони не можуть виконати умови – не приймати їх. Ми мали знайти щось для цього, щоб наші батьки могли б запропонувати. Виявилося, що він був байдужим до своїх однолітків – модний одяг, нові комп’ютерні ігри, навіть їжа. (Всього нормальна збірка і висота вище середнього – 1-2 кефір на добу.) Цікаво, як прокоментував феномен байдужості до батьків з їжею: «Щоб в цьому йогурті багато всіляких вітамінів (!)» Свята простота! Як багато «літературних» батьків принесли себе до неврозу, змушуючи дитину їсти «нормальну їжу». Згодом ми дізналися про те, що вона прийнятна для цієї сім'ї, тому вона не має сенсу голосувати її, і тепер ця дитина займається життям, не борючись з батьками для неї.

У процесі захисту своєї свободи, неважливо, чи є це гіперактивна дитина, або дитина, схильна до споглядання - я спостерігала в тому ж "інфлексивності" мого положення як вкрай мобільному (дивно невідповідному) і дуже повільному, продуманому дітям. Неважливо, що ця дитина досягає: він відмовляється піти поза своїм улюбленим навальним або прагне піднятися на верхню полицю шафи (звісно, старший вік демонструє набагато більш значущі цілі). З якоїсь причини дорослі не поспішають оцінити цю дивовижну якість самореалізації, і в будь-який спосіб намагаються адаптувати неадекватну поведінку ініціативного малюка до звичних норм перекриття.

Парадокс розвитку особистості полягає в тому, щоб розробити можливість самостійно встановити конструктивні цілі і досягати їх (які батьки і суспільство так пристрасно очікують від молоді особи), дитина в дитинстві повинна бути вільним від тиску від інших цілей! Найменше часу. Як багато щоденних цілей ви маєте програму для вашої дитини?

Ми повинні чистити зуби!

Ви повинні їсти! (і це точно те, що це!)

Ведуться в ніч взимку (до «пресу» в громадському транспорті на шляху до дитячого садка).

Вам необхідно захопити свою бабуся (який ще хороший, або навіть незнайомий родич - див. «Деніскінські історії» Драконтин)

Ви повинні піти на різні «розвивальні заняття».

Ми повинні сказати це і не скажемо! (Це можна сказати один брат, один рік, але не іншому - вчитель, дід.)

Один чудовий 4-річний хлопчик, з яким, на прохання батьків, я займався розвитком освіти (на їх думку, він відставив за інтелектуальним розвитком, хоча ця бліда вже читала і писав) залишилася на пару днів з бабусям (50 років).

Він назвав мене в «попередньому» стані і з жахом передано слова дитини: «Діти з кімнати – ви захворите мене!». При з'ясуванні ситуації виявилося, що протягом 2 годин вона була в будь-який спосіб, щоб з'їсти капелюшні торти. (Діти не встигли сказати.)

Що б сталося в звичайному онуку 30 років тому? З почуттям провини, він буде з'їсти цей торт, або навіть три – мій бабуся не буде спати – блювоту починати, потім виклик лікаря, пошук «зловживання», якщо батьки були «покарані» – будуть навчатися і т.д.

Чи можна було б легше пояснити бабусям, що не варто рапсувати дитину, ніж спровокувати його, і таким чином принести його до жорстокого поводження? й

На додаток до стимулювання агресії як засіб захисту дитячого простору, бурхлива поведінка дорослих перешкоджає розвитку здібностей, які є важливими для успіху в сучасному світі.

Зупинити боротьбу і спробувати зрозуміти. Що ви навчитеся з успішним бізнесом?

Творчість у вирішенні проблем

Незалежність самооцінки від оцінки інших

Уміння розуміти справжні потреби Вашої неповторної особистості і підібрати напрямок діяльності на основі них!

Все це блискучо продемонстровано для нас «новими дітьми»!

Я переконаний, що більшість з цих дітей буде “зростати через асфальт” дорослого непорозуміння і реалізувати план свого душі! Оскільки життя вимагає свого індивідуалізму, ініціативи, креативності та свободи від рольових ігор «Мексиканська серія», які люди старшого покоління люблять грати.

Але ми – дорослі, батьки – втратить унікальну можливість цінного партнерства з талановитими, непередбачуваними, дивовижними людьми – наші діти!

У цій статті я не хвилююсь мудрості, розуміння та генерозності дітей. Про це пізніше.

Але для того, щоб помітити дорогоцінні якості серця людини, незалежно від того, чи дорослий або дитина, потрібно припинити боротьбу з ним, і спробувати зрозуміти. опублікований

Автор: Світлана Добровольська

П.С. І пам'ятаєте, просто змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook і VKontakte, і ми також в Однокласниках

Джерело: obreteniesili.ru/deti/neudobnyj-rebenok.html