Скажіть NO і кілька способів навчити дітей, як цінувати гроші.

В одному з наших статей ми вже говорили про те, чому ви не можете платити дітям, щоб піти в школу, але це означає, що діти не повинні наполягати значення грошей на всіх?

Кожен батько знайомий з ситуацією, коли ви йдете на покупках і ваша дитина зупиняється перед лялькою, трансформатором або шоколадним баром. "Купити!" Купити Купити

Ваші дії?

1) Я купую його без затримки;

2) Я поясню, чому це неможливе.

(3) Я походжу у вікно і не відповідав на запити дитини, незважаючи на свою реакцію.

Р

Якщо вибрати варіант 2, І після того, як ваша дитина заспокоює, розуміючи логіку ваших дій, ви можете безпечно закрити цю статтю і зробити щось більш корисним.

Якщо вибрати варіант 1 або 3, Я хочу зрозуміти, чому ви обираєте ці стратегії і чому, на мій погляд, вони не продуктивні.

Ви повинні розуміти. Чому другий варіант продуктивного?й

Точка є, якщо Ви змогли пояснити дитині.Так тепер, наприклад, це немає грошей Або якщо ви купуєте цю ляльку зараз, то вам доведеться заощадити на сніданкі, і це неможливе, або ви економите ці гроші на відпочинок або для вашого батька на зимові шини, які важливіше зараз, інакше ви не зможете взяти дитину до школи - це означає, що дитина приурочена до фінансового стану сім'ї і несе частину відповідальності не тільки за себе, але для своєї сім'ї. Таку дитину розуміють, що якщо він купує цей шоколад, то він не може отримати щось більш важливе для нього.

Багато Батьки не вірять, що потрібно відродити дитину до «дорослих» бізнесуІ що він сам повинен розуміти слово «не можна» і період! На жаль, сама по собі дитина не owe будь-кому, незалежно від того, як дивно це може звучати! Я вже говорив про те, як зробити ваші інтереси стають інтересами дитини і навпаки – ви зацікавлені в тому, що дитина зацікавлена в тому, що вона не потребує пояснення того, що він повинен робити і що ні.

Якщо ми погодили, що необхідно вкладати кошти, то нам потрібно відповісти на два питання: чому це необхідно і як це зробити?

По-перше, давайте відповідь на запитання:

Не просто зробити його зручною для того, щоб ваша дитина без страху, що він просить щось.

Ви знайомі з ситуацією, як «Купити, купити і все тут! й дорослі? Не обов'язково про покупку, але про те, що людина повинна зробити заради іншої. Такі універсальні споживачі – люди, які постійно вимагають щось, не думають про інші та наслідки. Звичайно, кожен має такі знайомства. Заради експерименту, попросити їх, батьки часто керують відмовою від чогось або все з'являються на вимогу? Ви напевно почуєте другу відповідь.

Так чому ви, дорогі батьки, закріпити вартість грошей у ваших дітей?

Так що вони відчувають себе відповідальними за себе і близьких і розуміють причинні зв'язки між актом і наслідком.

«Чому б дитина пояснила, чому я не можу купити щось?» Моя дитина знає, що якщо я не сказав, то немає!

Звісно, ви не повинні повідомляти про вашу дитину за кожну проведену рубльку і надати щомісячний звіт з обліку витрат сім'ї, завірений нотаріусом. Ви просто повинні пояснити йому, чому ви скажете «не» в даній ситуації, тому що без пояснення нічого і просто кажучи «не», є шанс піднятися тільки на неслухняний раб, боя влади дорослих, а не розуміння особи, несучої відповідальності.

Пам'ятайте – поведінка, викладена батьками, залишає відбитк на весь життя дитини!

Тепер питання "Жито". Ми вибрали його, ми перейдемо до наступного питання.Як зробити вашу дитину?

Навіть якщо ви намагаєтеся пояснити все непідготовленій дитині, то не потрібно, щоб він не розуміли і говорить: «Так, Дад, ви праві, зимові шини тепер важливіше, ніж у шоколаду». ?

«Якщо ми купуємо, то нам нічого не буде їсти, і ми будемо всі голодні!»

Не плутайте з поясненнями - це абсолютно різні речі.

У вас є хороший жарт про цю тему!

А батько і молодий син п'яти пішли в супермаркет, щоб купити крупу. На одній з полиць хлопчик помітив великий шоколадний бар в блискучій обгортці і почав попросити Дад - Купити! Купити «Ні, я не можу купити його зараз», - відповів Дад. Мій син почав кричати і стерти ноги - купити його! батько не блюв, взяв сина рукою і почав перетягнути його до виселення. А син теж не помилився – зламав з батька, впав на підлогу, почав торкнутися гучно і потерти “Я тебе тебе!” Купити Купити Купити Навколо батька і сина його почали накопичувати натовп, все частіше засуджуючи погляд на батька, кажучи, що він так дав сина, і не може заспокоїти його вниз. Вдово, людина підійме до відчайу і плутати таду: «Привіт, я психолог, я можу заспокоїти свого хлопчика вниз, якщо ви хочете». Батько подивився на чоловіка з надії і дав дозвіл. Психолог підійшов до хлопчика і сказав щось в вухах. Він відразу заспокоївся, взяв Дад вручну і привів до оформлення оплати за покупки. Перед тим як залишити магазин, Дад пішов до психолога, щоб подякувати Вам. Я не можу зробити це без тебе! Я сказав, що якщо він не відразу перестає бути, як це, я відкусу вухо! Наш хлопчик від жарту, хоча б він боявся злого чоловіка-театрного дядька, він не малював необхідні висновки для себе, і в наступний раз він знову знебов і занурить ноги перед вирощеним шоколадним баром.

Якщо ви попросите батьків, які люблять перелякати своїх дітей в заспокоєння, я думаю, що найпопулярніша відповідь - це поліція.

"Чому, скажуть, Дядько, поліцейський прийде і побачить, як ви побачите і візьміть вас з ним! й

Вперше це може працювати.А потім дитина усвідомлює, що Дядько коп ніколи не йде і не тільки перестає боятися, але, для одного, буде також розчаруватися в всій системі правосуддя.

Що ми робимо?

Вартість батьківських грошей – це лише кінчик айсберга. Не існує такої речі, що дитина поважає те, що його батьки заробляють гроші з потом і кров'ю, але в домашніх умовах вони знаходяться на посилках і натиснувши їх пальці дитини вони з'являються з пнят, як в радянському мультфільмі «Магічний кільце» з словами «Що – Майстер – Необхідність? й

Дитина, яка цінує гроші своїх батьків, перш за все цінує свою роботу, і тому передає цю відповідальність з ними! Для того, щоб дитина цінувала гроші, він повинен мати можливість поділитися частиною сімейної відповідальності з батьками! Відповідальність, в свою чергу, для батьків слово таємниче, якщо не чарівне.

Розглянемо приклад з практики для кращого пояснення цього загадкового слова.

Під час консультаційних засідань батьки академічно неуспішних школярів часто розповідають мені, що вони не розуміють, чому їхня дитина робить погано, що кажуть вони тільки відповідальність.

Коли я запитаю, що це означає, я майже завжди чую цю відповідь:

«Ми побачили його з усіх, що він міг дізнатися! Ми не попросимо його до господарських хорів – промиваємо підлогу, посуд, йдемо в магазин для круп. Ми розуміємо, що він займає його багато часу і він повинен вчитися.

Той факт, що ваша дитина не може робити уроки, оскільки ви захистили його від усього. Це відбувається саме тому, що він не відчуває неординарної відповідальності, що означає, що він не несе відповідальності за себе і за його дії, тому незалежно від того, як він поводиться, незалежно від того, що він робить, він все ще буде мати!

Так, я назвав його магією. відповідальність Оскільки батьки думають, що вона може бути в одному місці, і в іншому вона не має нічого зробити, тобто дитина, на їх думку, буде відчувати себе відповідальним за свої дослідження, і може бути абсолютно нездатним в іншому вигляді. На жаль, це не буває в житті, але не всі батьки розуміють це.

У казці «Вівка в тиреті» зображено ідеальний приклад наслідків такої освіти. Головний герой мультфільму потрапив в книгу з казками, де він спробував кожен можливим способом обходити систему - "роблений - отримав". Звісно, в кінці Вовка не досягне успіху, і приймає «умови гри». Але, як я сказав багато разів, життя не є казкою, і така дитина може занадто пізно зрозуміти просту правду – «Що ви засіяти, ви перезавантажити. й

Так, це всі звуки, звичайно, прості і навіть банальні, але якщо ви зіткнулися з завданням викладання вашої дитини відповідальності, як її покласти на практику?

Порушимо весь процес на три етапи:

Крок 1 Зробіть розклад.

Так, так! Необхідно розпочати розклад. На перший погляд це не очевидно, але дитина без втручання може навіть не думати про те, хто в будинку відповідає за те, що – де роблять вироби, обов'язки, чому будинок чистий, теплий і яскравий.

Займіть сімейну раду, візьміть шматок паперу і напишіть всі сімейні обов’язки. Ви можете розділити їх на дві категорії, де перше поширене - що всі члени сім'ї можуть зробити в свою чергу, наприклад, миття посуду, покупка і т.д., другий - обов'язки, призначені кожній людині.

Для дитини це може бути розгляд віку або ваших завдань, таких як очищення іграшок або виконання домашньої роботи. Для батька або матері не тільки щоденна поїздка до роботи, але обов'язки, такі як пральні речі, закручування полиці тощо. Прикріпіть отриману спільну творчість на холодильнику і кожну вечірню позначку в розкладі, що робиться і що немає.

У той же час буде добре не просто розмітити роботу, виконану на аркуші кліщом, але прикрасити предмети трьома різними кольорами, де, наприклад, зелений робиться ідеально, жовтий так-со, червоний робиться погано або взагалі. Важливо, щоб всі прикрасили лише свої графіки з обов’язками і не оцінюють інші. Колись на три дні, переоберіть сімейну раду і обговорюйте графік – що зроблено, що не було зроблено, будь то кожен з них співає з обов’язками.

Програма дозволяє чітко бачити не тільки свою відповідальність і ступінь його реалізації.Також дає можливість оцінити, як працюють батьки для сім’ї на рівних засадах. Тому такий графік допомагає не тільки дитині, але і батькам правильно розподіляти свої обов'язки і не перетягувати все на себе.

З досвіду, коли я пишу батькам одну причину або інший, щоб скласти аналогічний графік, якщо вони згодні, то на наступній зустрічі вони говорять про те, що ми спробували, але є катастрофічна відсутність часу, ми повинні їсти час, і навіть пофарбувати на квадрати!

Почуєте, що батьки хочуть результати, але вони не роблять достатньо. Зрозуміло, не вистачає кліщів, щоб пофарбувати протягом часу, і підняти голос дитини через те, що він думає тільки про себе і не справляється з обов'язками, завжди є хвилину!

Не варто забувати про те, що якщо ви не зацікавлені у вашій дитині, а потім дитина не повинна зацікавити її!

Крок 2: Мінімізувати контроль.

Слово «контролю» як магічна відповідальність.й Справа в тому, що багато батьків дивляться тільки два екстремальні - або контролювати все і все від прибирання приміщення і уроків, які робляться для виїзду в туалет, або, щоб дозволити все взяти свій курс. Щоб мінімізувати не означає контролю, але тільки зробити цей контроль продуктивним і не дратувати дитину.

До речі, графік роботи загальних питань не виключає контролю повністю, але передає його якісно різному рівні. Важливо тут, перш за все, що префікс « себе» додається в контроль словом, і якщо дитина навчається контролювати виконання своїх обов'язків самостійно, то вам не доведеться це зробити для нього, тим самим можна контролювати сам факт реалізації конкретного випадку на графіку або в розмові і не дотримуватися кожного кроку дитини.

І все ж, чому так важливо, коли мова йде про відповідальність, і як це стосується вартості грошей?

Пам'ятайте, коли ми сказали, що це не достатньо, щоб пояснити дитині, що він не міг цього шоколаду зараз? Вся точка полягає в тому, що він не може зрозуміти це не тільки тому, що він не розуміє, що гроші не знімаються з тонкого повітря, але і тому, що він не несе відповідальності за прийняття рішення, щоб відмовитися від шоколаду в обмін на щось зараз нематеріальним. Тут є шоколад і тепер.

Хто зазвичай робить всі рішення для нього? Це право, батьки! Але тільки в цьому моменті вони найгірші вороги для нього, які стояли на шляху до шоколадного бару, і він не має інших пам'яток - не сформованих, тобто немає схеми для самостійного прийняття рішень. І формування цієї схеми перешкоджає надмірному контролю.

Додайте мені чудовий приклад, який підтверджує цю гіпотезу.

На прогулянці на майданчику всі батьки можна розділити на три категорії:

• Ті, хто курить на лавці і навіть не звертайте увагу на те, що їхня дитина робить.
  • Для тих, хто грає з дитиною або займіть позицію поруч з ними при необхідності (не коли щось відбулося, але грати разом або допомогти зробити щось);
  • І для тих, хто з дитиною весь час і не дозволяйте кроку без контролю.
Ми будемо говорити про третій категорії.

Уявіть, що дитина сходження сходів на майданчику. Ускладнена мати підтримує дитину, так що він не падає або навіть забороняє йому піднятися на сходи, вони кажуть, що це небезпечно. Дитина, що піднялася в такій ситуації, завжди буде захищена від осені в літровому і фігурному розумінні слова. Він не навчиться контролювати себе, оскільки він завжди буде підтримуватися «але». Не тільки на сходи, звичайно, але і в вступі в коледж і навіть при пошуку роботи. Ось готовий споживач! Аналізуйте свою поведінку? Чи схожий на приклад цього?

Що таке, Дитина повинна бути неправильною! Не захистити його від цього Священного прави! Звичайно, коли мова йде про вашу безпеку! Ви не можете приклеїти пальцями в розетці! Попадання босів до землі - це окай! Ви попередили його!

Батьки, дитина вже збирається в школу, зацікавлені в питаннях контролінгу. Ми вже доторкнулися до цього питання в попередніх статтях, але в короткі терміни, сутність наступне полягає в тому, що він не має сенсу контролювати дитину, де він успішно або принаймні зберігає плавку. Необхідно перевірити і помірно контролювати тільки ті суб'єкти, де він вивчає погано, тобто він має академічні ареї.

У цьому випадку ви поясните сина або дочку, що якщо вони не співають своєю відповідальністю, то він автоматично передає на плечі, і дитина повинна показати вам уроки, зроблені і буде робити так, поки він відновлює нейтральний рівень. Але це не означає, що ви найняти сорок і двадцять онуків, щоб зробити всі уроки з ним і дивитися його кожен рух.

Пам'ятайте, сутність мінімізації контролю полягає в тому, щоб перевірити кінцевий результат, не направляти кожен крок дитини по шляху виконання будь-яких дій!

Крок 3 Зворотній зв'язок.

Звичайно, ваш графік буде служити своєрідним відгуком, оскільки ми вже говорили про це. Але все ж, планування є допоміжним засобом, але не панацея.

Я маю на увазі Не просто розповідаючи про вашу дитину, що він добре зробив і що було погано, але і те, що йому потрібно зробити, щоб зробити його роботу. Важливо розуміти, що це тільки порада до нього, але не замовити. Ваша дитина повинна мати наступний візерунок на увазі: Я сказав, як це зробити, я можу це зробити, або я не можу, але якщо я консультую, це обов'язково буде працювати краще.

Розглянемо приклад такого зворотного зв'язку в наступній ситуації:

Ваша дитина приходить до вас і говорить, мама, тато, подивіться, що я пофарбував!

Більшість батьків буде виглядати на малюнку і навіть не дайвінг в малюнку скажуть

"Добра робота, син" і переключіть свою увагу на чим цікавіше.

А син вже отримав інформацію «Я добре» і неважливо, що зображено на картині, навіть якщо це звичайні каляки-мальяки, і він зробив їх gaup-gap.

Що? – скажи батькам, потрібно похвалити дитячу творчість, він спробував!

Перший, Не той факт, що він спробував, і по-друге, дитина під 8 не особливо ділиться своїми діями на підгрупи. Якщо він звернув малюнок, і ви сказали йому «зробили», то він також може зробити домашню роботу. Ви не скажете «добрим» йому, б ви? І у дитини є повна непорозуміння того, що відбувається - "Хто оцінив, тут ошпарно" і всі опори і пам'ятки знизилися. Тепер вгадайте, куди приходять діти? Для вас все логічно і зрозуміло – ваші дії відповідають, і для дитини є повне непорозуміння того, що відбувається. Тому навчити себе, дорогі батьки, участь у всіх проявах дитини, чи важливі вони для вас або ні. Адже для дитини важливо кожен з власних проявів.

«Що ви скажете зробити з цим неординарним кресленням» – батьки просять – «пропустити його або сказати, що ця картина не буде придбана навіть на 50 центів на ринку блохи і він без талантів?» Звісно! Для дитини важливо використовувати всі свої можливості в кожній діяльності. Якщо дитина може малювати краще, просто направляти їх на це.

Повернутися в клас, що б адекватний батько зробити з домашньою роботою, яку не було зроблено?

Ваша дитина має приклад, який говорить 2+2=5.

Що ви сказали йому?

- Подивіться, де ви зробили помилку.

Якщо дитина не розуміла, візьміть підрахунок паличок і підрахуйте його до тих пір, поки він розуміє.

Сама з малюнком. Він приносить вам локшину - запитайте, що намальовується. Про нас Запитайте, де кішка має хвіст і де ноги. Після відповіді, скажімо, що вона не схожа на кота. І тоді дитина вирішить переробити її або ні. Ніякий буде відхилений.

Або приносить чорно-білий малюнок з очищенням сонячних променів і дерев. Не обмежуйте себе словом «зроблено», запитайте, хто є кольором полісу, і хто є сонцем? Після відповіді, пропонуємо фарбувати або раптом хтось не знає, який колір дерева повинен бути, а потім подивитися на картинку і відразу зрозуміти все.

Завжди звертайте увагу на те, що можна зробити краще, але зробити це делікатно, адже остаточний вибір вашої дитини і неважливо, як старий він - 5 або 15!

А ваша дитина буде вдячна за такий зворотний зв'язок, він хоче зробити краще і краще, і він зрозуміє, що похвала і результат повинен бути зароблений, ви повинні спробувати!

Але іноді буває, що дитина відразу досягне, не забудьте про це!

Корисні поради: Якщо ваша дитина дванадцять років, то цілком можливо приділити йому до сімейного планування. Сісти один раз на місяць в таблиці і обговорити фінансовий стан сім'ї: скільки грошей там, скільки буде йти на крупи, скільки платити за комунальні послуги, скільки для особистих потреб. Таким чином, дитина поступово навчиться дізнатися ціну і гроші і зрозуміти, скільки батьків витрачаються на неї і чому вони не можуть дозволити собі більше.

Я хочу сказати, що ваша дитина цінує гроші, знає, як взяти відповідальність за себе і інші дії, перш за все, ви повинні мати можливість зробити це! І ось: Не зберігайте гроші на ваших дітей! Якщо ви даєте їм менше, ніж ви можете дати, ваша дитина буде робити те саме для своїх дітей. Я не говорю про гроші. опублікований

Автор: Євген Ланж

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Євген Ланж