Оскаржувач: 10 команд для батьків

Оскаржувач - світовий діяч, доктор філософії, автор кількох десятків книг для дітей і батьків, офіційний експерт ЮНЕСКО. Він перетворив дитячу освіту і освіту, бо він почав навчати батьків не тільки давати дітям готові відповіді на будь-які, навіть найскладніші і філософські питання, але з раннього віку розвивати в них вміння думати, аналізувати, відображати і знаходити відповіді на всі свої питання самостійно!

Командування 1.

У будь-якій країні світу незадоволення батьків є основною перешкодою для дитячого мислення.

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина навчалася думати, вам потрібно працювати на самому першому, і найголовніше вправи для вас є вправи для терпіння.

82145664

Реальна історія.й «Одна мама розповіла мені про свою проблему», - згадує Оскар. - Дитина їсть повільно. Я сказав, де проблема? Вона сказала, що вона повинна чистити, робити інші речі, і дитина тримала її назад. Я сказав, що це ваша проблема, не плутайте її з проблемою дитини. Чому нехай його їсти повільно? Він був дивний для моєї мами. В такому випадку вона не зможе контролювати ситуацію, а в її відносинах з дитиною вона хоче визначити ритм дій.

Коли ви попросите дитину, він не може відповісти на це, скажімо: «Я не знаю». Якщо ви не амбулаторно, ви будете говорити про вашу дитину (особливо якщо ви думаєте, що ви знаєте все).

Реальна історія.й «Дівчина прийшла до мене на виставці. Я запитав її, що її ім'я, філософ сказав. «Маша». Я попросив мати, чому вона була відповідальна за дитину. Моя мама - сказав мені: "Нехай гасить." Ця мама була амбулаторною і подумала, що вона знала все (на її ім'я і була сором'язливою). Всі права, чому чекати 30 секунд просто подивитися, що її дочка говорить або робить? Але розмова з мамою про це неможливе. Просто не можна створювати простір, де дитина буде різною. й

Командування 2.

Якщо ви запитаєте про вашу дитину.

Я дізнався це з мого вчителя, заспокоює. Він сказав, що коли ви шукаєте правду, ви повинні бути негарантними. Секрет є те, що коли ви запитуєте дитину (і питання є запорукою того, щоб діти думають), ви не повинні знати відповіді, навіть якщо ви робите. В іншому випадку ви будете вимагати вашої дитини сказати, що ви думаєте, правильно.

Приклад. Якщо ви попросите дитину, що два плюс два і ви хочете чути тільки чотири у відповідь, це тест знань, не питання, не думайте. Задайте свою дитину, «Що таке два плюси?» Коли він відповідей (незалежно від правильної відповіді), запитайте його, як він прийшов до цього висновку. Може бути більш цікавим, ніж 4. Перевірте, чи навчився дитина урок і подивитися, чи думаю він.

Приклад. Якщо ваш син побив сестру, ви можете зробити два речі. Першим є вчити його моральні цінності: вона боляче, її сестра не може збитися і т.д. (паранти мають функцію передачі моральних цінностей). Але є ще один спосіб боротьби з двостороннім конфліктом: дізнатися, чому це відбувається.

Побачити сина, «Чому ви б’єте сестри?» Він відповів на те, що вона занурила його. Що означає? Що робити? Ви запитаєте. «Я хотів би взяти деякі речі від неї», - сказав хлопчик. «Якщо сестра не хоче, вона тебе турбує. Чи є щось більш юридичним? попросити дитину. Ідея полягає в тому, що ви вивчаєте ситуацію, проблему, попросити питання дитини, обговорити.

Якщо два діти беруть участь у аргументі, і ви починаєте запитати одного з них, що відбувається, інші можуть почати перерву. «Чи не слухайте його, намагайтеся зрозуміти, що він говорить — звернутися до перерву». Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Але якщо ви відчуваєте себе як ви не в правому настрої, ви втомилися від двох дітей, якщо ви відчуваєте, що ви не можете прийняти час, щоб поговорити прямо зараз, робити нічого. Так само, як і діти, розкажіть, що ви будете мати справу пізніше.

Поповнення 3. У

Всі мами і татами погані і недосконалі.

Вони розповідають сусідам і друзям, які їх діти красиві. Не знаю, як поспілкуватися з дітьми, але в очах інших людей, які хочуть виглядати ідеально. Проблема не злочинна, не гріх, це просто реальність. Ми люди, діти люди. Коли є люди, є проблеми, оскільки ми є складними істотами. Так батьки завжди незадоволені, вони хочуть, що там немає, вони думають про досконалість і хочуть бути краще, щоб бути одним. Зняти досконалість! Це полегшує життя.

Поповнення 4. У

Для дитини потрібна велика проблема.

Ми кладемо тиск на дітей, щоб досягти чого ми очікуємо. Доброго дня, щоб мати моральні цінності і пройти їх на дитину, але коли вона стає обсесією, ви робите життя дитини нездатним, а потім це не має сенсу. Бажаєте щось не проблема. Проблема обсесії, яка є буддійською філософією.

Приклад. У класі є проблема: батьки хочуть, щоб дитина була найкращою. Але є 30 дітей в класі, і кожна дитина своїх батьків хоче бути кращим. У вас є невелика логічна проблема? Не кожна дитина може бути найкращою. Хтось повинен прийняти, що їхня дитина буде другим або навіть No 30. Паранти можуть прийняти, що вони будуть No 30, але не їхня дитина.

Тоді ці батьки приходять до мене і скажуть: «Я не розумію дитину, він мене зрадився». Я почав розслідувати ситуацію, і я знаю, що батько не може прийняти, що дитина не найкраща. Деякі діти не люблять школу, деякі не роблять. Мама має рецепт: всі вона потребує більше роботи. Дитина не може бути неможливим. Тоді у нас є багато підлітків, які керують самогубством через невдалі іспити.

Справжня історія. Я підійшов маму, чия дитина не подарувала мамі. Вона побачила її як проблема. Я сказав: «Щоб ваша дитина добре не грає хокей. Чи знаєте ви, що він повинен вчитися більше, щоб стати чемпіоном з хокею? Вона сказала: «Ні, це не має сенсу». «Якщо це не має сенсу в хокею, чому не потрібно брати його на школу?» - Ваша дитина це те, що він є. Школа – це не кінець світу, але важливо. Є багато людей, які призводять до великих життів, але не чемпіонів у школі.

Приклад. "Я хочу, щоб ваша дитина була щасливою." Ви не можете бути щасливими і сподіваємося, що ваша дитина буде робити щось, що ви не маєте. Не може дозволити собі зробити дитину нещастям. Вони не можуть реагувати на крісель дитини. Вони починають цирку, бігти до дитини, захопити його. Проблема знову є переконливим аспектом (обсесія). Дитина впав, кричуща. Хіба він кричав, тому що він дивився восени. Поставити його, ви в біль? Чи болить ти? Що робити, якщо він перестає лікуватися? Але якщо ви захопити його прямо, він почне торкнутися, і наступного разу він може використовувати його.

Командування 5.

Батьки прагнуть забути про мислення і просто слідувати своїм почуттям.

Справжня історія. «У книжковій виставці я розмовляю з дівчиною, її матір стояв за нею і граючи з нею волосся», - сказав Оскар. Коли дівчина і я спробував обговорити щось, мій мама поцікав її, захопивши її. «Як вона думає?» Я запитав маму. - Не можна концентрувати. Ви дуже хороша мама, але дитина не іграшка. Ви коли-небудь поцікавили, чи захопили своїх дітей? « » » » » » » » » » » » » » »

Додаток 6.

Щоб поговорити з дитиною, потрібно навчити його правду. "Не завжди" - лежаче слово. «Так» або «не» відповіді на питання. Подумати разом, ви повинні зупинитися.

Командування 7.

Ускладнення є типовою проблемою мислення. Так як батьки ускладнюють речі, вони віддають перевагу не спілкуватись з дитиною про ці речі.

Приклад. Я помітив, що дуже часто сім'ї не говорять про своїх дітей про лежачи або тільки розповідають про це, коли вони хочуть скукати. Саме тому батьки фарбують в страшних тонах.

Командування 8.

Перед тим, як відповідати, це спосіб уникнути.

Приклад. Він запитав. «Що я поясню все для тебе», – каже дитина. Відправити Так чи ні? Потім роз'яснення.

Поповнення 9. Навігація

Ви повинні бути гнучкими. Коли я говорю з дитиною, і я хочу, щоб вони думали, я повинен завжди придумати питання, повернутися, попросити ті ж речі по-різному. Якщо я не гнучкий, я не буду отримувати бажаний результат.

Командування 10.

При підході думки дитини з життю нічого не працює. Якщо ви даєте йому можливість, то дізнаєтесь щось. Під час сеансів ми обговорюємо складні питання з дітьми. До деяких спостерігачів (дорослих), наша дискусія має бути натиском на дитину, вони відчувають себе шкода для дітей, які відчувають себе некомфортним або виводити під час розмови з ними. Очевидно, що з цими дітьми батьки вдома не говорили про теми, які я піднявся. Але через 3-4 рази для дитини не складе труднощів.

Приклад. Дитина навчається їздити на велосипеді. Перший урок страшний. Не боятися, що він має неприємності. Спробуйте ще раз. Після 5-6 уроків ви не зможете видалити його з вашого велосипеда. Ви повинні піти через це з ним. Якщо ви приймаєте, що ви не можете задовольняти дитину, він дізнається.

Чому батьки не люблять говорити дітям? Це болючий. Перший. Дитина відкриває те, що важливо йому, ззовні вона може виглядати як маленька драма, але драма – це спосіб навчання. Чехова в своїх роботах дозволяє нам відкрити душу людини, але це не смішно. Чому ми дивитися його п'єси, чому Чехова вважається великим письменником? Ми розуміємо себе. Вам не доведеться боятися драми, інакше ви тільки підете комедії. Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: facebook.com/pereval.org/posts/952142328156108:0